Kvällen

Slutet på veckan, imorgon börjar en ny! 1 dec. är det minsann vilket inte känns riktigt klokt.

Ikväll blir det lite godis o såklart sändningen från Stockholm HS lite senare!
Har mest suttit här ikväll och pysslar med..jaa inte så mkt.
Låten som gått på repeat ikväll har varit David Cook - Light on. En av de bästa idolvinnarna enligt mig (inte för att jag har koll men ändå!)

Eftersom jag inte har mer vettigt att säga än såhär så är det kanske bäst att avsluta, min hjärna vill helst gå o lägga sig och knapra på en chokladbit (den sista på länge?)



Kanske borde man ge sig ut och försöka vara social ngn gång snart istället för att älta i allt....Katja försökte dra ut mig i lördags men hade stallet kvar när jag kom hem från ica och var riktigt sur o grinig så hade varit ett värre sällskap än vanligt....om de inte tryckte i mig tillräckligt med alkohol..då kanske det skulle ha lättat^^
Bild från varberg..förminskad för jag ser förjävlig ut för att uttrycka det snällt...!


OVER AND OUT

 

 


Tillökning?

Jag vet att jag säkert är tokig som ens funderar på saken men jag har varit så grymt sugen på att köpa ett par marsvin på senare tid! Eller en annan gnagare. Hur mysigt skulle inte det vara!

Vad säger ni? ^^



OVER AND OUT


Vintervila

From. idag har Herr Fingal semester i ca 2 månader, behövligt. Han var superduktig i onsdags hos Tapper men det hela har inte slutat så bra. Red honom lite på banan i fredags (blött o bedrövligt som vanligt..) o efter ca 15 min stängde han av och bestämde att "Nej nu vill inte jag mer" och gick emot, sparkade, sköt rygg och vägrade. svordomsvordomsvordom. Fick honom att trava på iaf och idag åkte vi en sväng till ridhuset för att bara känna på honom ordentligt. Började superfint, han kändes framåt och mjuk. Sedan började han konstra lite grann vilket slutade i ungefär samma som i fredags. Fick tillslut igång honom på långa tyglar men han kunde helt plötsligt tvärnita och försöka vända, "klappade" man till honom då så sparkade han och tjurade. Inte världens roligaste, väldigt olikt honom. Han har humör men inte har det varit såhär. Mamma spekulerade i att han hade ont i kroppen, kanske ont i mun etc men samtidigt kan han bara vara helt less på det hela men tycker ändå det är konstigt att det skedde så plötsligt....Känns inte kul att delge det här men å andra sidan så är det som det är och tänker inte sitta här o låtsas att livet bara är röda rosor!
Nu är det vila iaf (vi ska skritta ut en svänga bara för att avsluta lite roligt) och så får vi se hur det blir i vår. Är ruskigt trött just nu och funderar på om vi verkligen är optimala för varandra (nej, det handlar inte bara om de här två händelserna), kanske blir det att undersöka andra möjligheter...

OVER AND OUT


uppdatering?

Har väl inte varit en stjärna på att uppdatera det sista, men jag tror inte det sårar ngn av mina eehm.. miljontals läsare (ofc) ^^

Ska iaf skärpa mig lite, har varit lite nere så har inte direkt inspirerats oerhört.

OVER AND OUT


Häst & Sportresor




Jag fick av ngn anledning hem en katalog från Häst&Sportresor häromdagen och hur kan man låta bli att bli dundersugen på att åka iväg på en resa när allt ser så inbjudande ut! Hade jag haft råd hade jag åkt på studs!
Hur låter en hopp/dressyr vecka med 3 lektioner om dagen eller en långritt bland de vilda djuren i Kenya? Jag skulle definitivt kunna tänka mig bo, arbeta och rida tonvis på en ranch i USA:)
Kanske blir det möjligt en dag!
Klicka på bilden för att komma till hemsidan

OVER AND OUT


Träningx3

Lite sammanfattningar av veckans tre träningar.

Fingal hade sin "examen" i onsdags. Han blev godkänd^^ HT tycker han har många goda kvaliteter och att jag har gjort ett bra jobb vilket var skönt att höra. Nu är det bara hur mkt det krävs av mig för att få upp honom en nivå nästa år....kanske skulle han behöva en säkrare, mer rutinerad ryttare för att få mer självförtroende, för han är visst en känslig liten herre där, ngt vi har gemensamt^^  Det var mkt prat den här gången och åkte därifrån med mkt nytt o nyttigt att fundera kring!
 



I tisdags var det träning för E.V.E i dalsjöfors. Det var mkt lydnadshoppning och Z var spritt språngande^^ glad, stark, pigg och ville helst ta allt i expressfart. Precis som hon sa; Man får ta honom lite som han är, 20 år som han är så är det viktigt att ha kul också^^  Så lyssna därmed efter skrattutbrottet när vi e klara med första rundan><




Dagen efter redan (det är lite dumt det här att de är samma vecka, men förhoppningvis kan Fingal fylla en plats senare i vår..) var det dags för HT-träning. Zigge hade fortfarande takterna i, vi hade ingen riktig ordning på oss men tillslut blev det bättre iaf! En träning kvar sedan är det vila för gamleman:)





Lite långa filmklipp men här ser man verkligen vilken skillnad det är på träningarna! Temat var lydnadshoppning på båda men man märker hur olika de båda är. Grejjen är den att jag trivs fint på båda^^

OVER AND OUT




Amazing

Det var väl inte direkt en sådan här film jag skulle publicera ikväll direkt men de från träningarna får vänta, jag är trööött. Hittade dock den här på Mikos uppfödares hemsida. Den är lång, man orkar kanske inte se allt men snälla titta lite grann. Speciellt när den lille apporterar samt hoppar hindrena. Helt fantastiskt hur hunden o den här gamle mannen är samspelta!

Dom är bara för söta! Helt underbart^^

Dessutom är det en tax (inget ont om dem^^), Otto är delvis tax o den envisaste jag vet. Tröttnar på att lära sig efter 5 min o vill inte mer, envis som synden!




OVER AND OUT


Onsdag

I brist på bättre rubrik^^ Det är inte alltid så lätt!

Lite kort om min dag innan det är dags att sparka igång den stackarn ordentligt!
Har latat mig lite väl mkt. Hade en liten dust men hästkräket borta på kärrabo imorse..grrr. Han skulle inte gå in i hagen utan vägrade, lättade lite och gick på mig för att undvika faktumet. Andra dagen i rad. Igår tränade vi o gick ur o in o ur o in tills jag var nöjd. Samma visa idag. Jaaa det är rätt lerigt vid grinden så man kan ju förstå lite vad han får sina ideer ifrån men ber jag honom så ska han inte jävlas. Till saken hör den att han ofta står o hänger mitt i leran när man kommer, dubbelmoral^^ Iaf, han gav med sig snabbt när han insåg att det inte var ngn ide. Var får han allt ifrån? Tuff, bösig, stor unghäst med egna ideér, helt klart >< men det ska väl bli häst av honom också.

kl 15. ska vi till HT som ska hoppa honom en sista gång innan vilan. Sedan är det hoppträning med Z ikväll. Film från det samt träningen i dalsjöfors igår kommer ikväll. Z var alldeles på tårna igår och fick allihop att skratta när vi hoppade runt banan, galna gamla häst<3

OVER AND OUT


New Moon

Ja, den var vi o såg på igår. Frida som hade fått jobb morgonen efter var lite bitter emellanåt men jag hoppas hon överlevde! (även om hon hoppades att filmen inte skulle funka när det tog en stund innan den kom igång^^)

öhm...vad tyckte då jag? Slutet kunde kvittat, fyy varför kan man inte få ett avslut så man kan nöjt vänta till nästa film istället för att lämnas med en bitter känsla att man inte har en uns aning om vad som kommer att hända? (nej, jag vill inte veta innan nästa film...)

Filmen overall tyckte jag minsann om! Jag har alltid haft ett litet öga för fantasty o mysterier (är ngt av en allätare) så med vampyrer o varulvar på plats så trivdes jag som fisken^^ Sen kunde man lämna biografen lite sur för att man inte har en egen liten Edward-vampyr här i komskälet..väldigt sur, för det hade inte varit fel...inte alls! Absolut inte.
Även om Jacob lagt sig till med en "hot body" så vinner vampen över honom alla dagar hha^^
Så, nu när man varit lite glatt barnslig ett tag måste man återvända till verkligheten som för tillfället innebär regn, regn o lite mer regn....alltid lika roligt men inte lika.

IRL. Om Taylor L lyckats lägga på sig 15 kilo muskler mellan filmerna så kan man tycka att man sj. kanske kan ta tag i det hela lite granna...fast han hade en tränare up his....jag skulle nog också behöva en sådan där!


OVER AND OUT



 


spotify

Har precis upptäckt det fina fenomenet...SPOTIFY. Sen i utvecklingen som man är^^
Velat ha de länge men har aldrig tagit tag i det. Micael trodde Linda hade ngn inbjudan kvar men så var det icke. Hur som helst satt han vid min dator tidigare idag och lyssnade. Tror ni inte programmet fortfarande går och jag kan sitta här o lyssna på allt möjligt mumsigt?! Just nu är det disney som gäller, jag är som sagt innan Tokig i filmmusik!

OVER AND OUT


träning var det ja?

Hur blev det nu med mitt "projekt" att komma igång o träna? tjaa..har funderat fram o tillbaka men kan inte bestämma mig för hur jag ska gå tillväga. Inser att jag inte kommer att kunna dra igång mig själv här hemma, behöver hjälp. Men varifrån? simhallen? onyx? ngn annanstans?

Onyx vore helt klart smidigast men det är så attans dyrt! För ett år så är det hanterbart men jag vill inte binda upp mig på så länge, vem vet vad jag gör nästa år? Tänkte att man kunde gå där enstaka gånger, simma lite, gå i backen, spela lite badminton nere i tvärred....Nej, jag får inte riktigt ihop det i min arma hjärna.

Det ska funderas vidare och snart återkommer jag förhoppningsvis med en plan! Är så trött på mitt onyttiga, allt rundare jag!

OVER AND OUT


på ubrk

Igårkväll fick min mor o jag ett ryck, vi tröttnade på det tråkiga vädret och den plaskiga ridbanan så vi bestämde att vi idag skulle styra kosan på ridhuset istället. Som lite rolig omväxling!

Sen blev det lite pannkaka av själva ridningen...kändes inte alls bra större delen av tiden och jag fastnade lite i samma tankespår (är van vid att ha ridbanan för mig sj. o fick lite "prestationsångest", o hur dumt e inte det?;) så gjorde inte allt det jag hade planerat på vägen dit! uuhs...stackars lilla häst.. Jag måste skärpa mig, skramla fram lite självförtroende o iaf låtsas att jag är duktig. Hur ska det här annars gå?

Hur som helst, ngn sorts träning blev det iaf:) Blir iaf en gång till innan vilan och då ska det fokuseras!




OVER AND OUT


KRAM?

Har funderat över det här fenomenet; kramar.
Tänkt på det varje gång man kommer till situationen där man eventuellt ska kramas hejdå. För vem gör inte det? Det kramas hej vilt överallt men jag tror inte jag är en kramperson.  Jag vet inte. Jag kanske inte känns som ngn man kramar;)
Vet bara att det känns lite avigt o tvekande ibland, där man varken vet ut eller in.
haha sånt går jag o tänker på^^
Kanske är det bara jag som tänker såhär men vad jag vill komma fram till är; Att ni, mina spädbarnskompisar, mina tålmodiga, snälla vänner; tack för att ni "stått ut" med mig alla år och ni är värda, ja vad kan det vara ..jo en KRAM!
Jag är lite folkskygg, osäker med dåligt självförtroende som har svårt att komma i tid men vill att ni ska veta (vet att jag kanske inte är så bra på att visa det..) att ni är uppskattade och utan er vet jag inte vilket håll som voro upp eller ner!
Med risk att det här utvecklas till en uppsats med en massa förklarande till allt..så slutar jag här!





OVER AND OUT


Dagens låt

Även jag lyssnar på musik och Frida tipsade om denna idag o bara mååste delge mig av det bästa jag vet, du vet. Som alla andra;)

Min favorit textrad är "If living is without you", kan ni hitta den?^^




OVER AND OUT


Dagen...

Min dag som varit. Inte särskilt intressant direkt. Jobbade 09.00-16.00 sedan styrde jag kosan mot Frida ett tag. Har faktiskt saknat dig lite haha faktiskt;) Vi har förresten bokat in så vi ska kika på New Moon på tisdag, kan bara inte låta bli! Läste en insändare i Aftonbladet (tror jag) där en tjej på 19 år kände att det inte fanns ngt hopp för mänskligheten om människor över 18 år ens vill kännas vid den filmen. Tjaa du, det verkar som att hoppet är ute!

BURKUS-möte 18:00. Vi var inte så många så det blev inte så mkt mer gjort än att vi gick igenom det våra ansvarsområden.

Hem, andades, tog in Fingal pållen och sitter nu här och tänker strax gå upp o kika på ngn film o äta godis:)
Myste lite med grannens nyaste katttillskott. Hon är nog det allra sötaste i kattväg, bild måste komma ngn dag! Gosigaste som finns, nästan så Sune ligger i lä. De har dock döpt henne till Mimmi som nog är det enda namn i hela världen som jag verkligen inte skulle döpt ngt så godhjärtat till....det ger mest rysliga minnen så utav mig får hon stå ut med att kallas ngt annat^^


OVER AND OUT


update

Har inte direkt varit lysande på att uppdatera och inte kommer det att bli bättre imorgon! Jobbar 9-16 sen är det burkusmöte 18.00. Vad jag ska hitta på däremellan har jag inte riktigt klurat ut...

Nu ska jag försöka gå o lägga mig i tid! Har fått ovanan att gå o lägga mig alldeles för sent och ska jag ha ngn chans att vakna och komma i tid till ica imorgon så är det bäst att försöka skärpa sig!

OVER AND OUT


Hoppetihopp

Miko fick prova på att hoppa lite småhinder för andra gången!
Han hoppade fint över våra exklusiva hinder^^



OVER AND OUT


Torsdag

Det är redan torsdag...var tar veckan vägen? & vad har jag gjort egentligen? *suck*
Idag har iaf lapparna till ridskolan gjorts klara, nu ska de bara sättas upp!

Mockat förstås och allt spännande som hör därtill samt ridit ut en sväng med Miko & Zigge. Blev en liten stund på banan för honom också. Miko den lilla har gått och blivit döv...eller tonåring kanske man ska kalla det. Ifrågasätter allt och jag blir tokig!

Nu ska jag snart gå ut och göra klart Fingal som ska få åka och hoppas utav HT idag, hoppas det går bra och att lastningen funkar! Rapport senare ikväll^^

OVER AND OUT


Slutet på säsongen


Låter så fint när man säger säsong, men känner mig inte "proffsig" nog att använda det ordet. Nu gör jag det ändå^^

Snart är det dags för vintervila för hästarna här hemma. Det är ett par veckor kvar sedan ska det börja trappas ned. Zigge har egentligen inte ridits så vidare hårt på ett tag redan, han hålls igång och i tillräcklig god kondis så att han orkar med de sista träningarna här nu.

För honom ser det sista arbetet ut såhär:

Zagazid

24 nov. Hoppträning dalsjöfors
25 nov. ev. träning i Ulricehamn
2 dec. Hoppträning i Ulricehamn
6 dec. ev. klubbhoppning i Borås (krockar med juljippot ser jag nu:S)

Ev. att vi åker till äspered och tar ngn dressyr till för Cajsa, det var ett tag sedan.

Fingal

19 nov. Hoppning med H.Tapper
22 nov. ev löshoppning
Veckan efter: hoppning med H.Tapper

+ ngn träning för Cajsa

Detta är vad som är spikat, efter det blir det en tids nedtrappning innan det blir total vila. Zigge får en lite längre vila under vintern iom att han inte har ngn vidare sommarsemester. Kommer ändå skrittas en del under tiden så den gamle inte helt stelnar:) Fingal kommer också vila ganska länge, exakt antal veckor har vi inte bestämt än.



OVER AND OUT




Julbak

Jag brukar absolut inte vara den som bakar runt jul men känner mig faktiskt lite inspirerad att göra det i år. Jag menar, det är ju inte så att jag har brist på tid att göra det?
Vi får se hur det blir!
Fortsättning följer^^



Snart är dags att sätta ihop årets önskelista också, ett årligt måste!

OVER AND OUT


regn?

Visste man inte hur det regnar när det verkligen regnar så vet man det nu...
Det har verkligen öst ner hela jävla dagen...jag fixar inte sånt!

Gjorde klart stallen efter att jag släppt ut de stackars pållarna sedan blev det frukost med film på det. Försökte mig på att koka ägg och av div. anledningar blev jag tvungen att kasta 4 st innan jag fick 2 ätbara...men tillslut så!

Jag kände mig oumbärligt lat efter det och drog mig sakteliga utåt. Skulle verkligen behövt ha ridit båda hästarna ordentligt med beslutade mig att det får räcka med Fingal. Det gör inte Z ngt för tillfället o ska man göra så ngn dag så var det denna^^

En liten mindre sjöig volt fanns där vi mestadels höll oss. Vi var inte riktigt på samma sida och han stönade hit o stönade dit så fort man tog i honom. Det bästa vore att trycka till honom riktigt ordentligt direkt men riktigt så blev det inte. Vi fick iaf ngt gjort idag vilket verkligen behövdes då Henrik ska rida honom imorgon. Hade väl inte varit toppen om han hade fått vila två dgr innan direkt.
Efteråt blev att försökte skrubba bort den värsta leran från ben o mage samt lägg på en gosig filt och ställa in honom i boxen med lite mumsigt hö samt skura iordning sadel o träns som inte såg så välmående ut!

Till sist hem och kura ihop sig en stund innan det blev fläskpannkaka med sylt^^

OVER AND OUT



Rubriktorska

Ledig idag igen....man borde inte klaga men lite mer kunde det gott vara!
Det sämsta med att vara ledig är om man har massor att göra men inte riktigt får ngt gjort..ungefär som det varit nu idag o igår. Har känts som att jag inte riktigt varit vaken alls o allt har känts ansträngande o tråkigt....

Iaf....Z har longerats ordentligt idag precis som Fingal blev igår. Han i sin tur fick lov att vila idag. Miko har varit med ute förstås och vi gick ut i skogen och la ett par korta spår nu i eftermiddag.
Innan det så ringde Malin och frågade om jag ville titta in, hon har nog räddat min tillvaro. Behöver nog komma hemifrån och träffa lite folk^^

& så blir det!

OVER AND OUT


How I...

...Met Your Mother

Ja, det är vad som gäller ikväll. Det blir till att börja knapra av säsong 5 av denna serie på watchxonline.com!
Har väl egentligen inte sett hela säsong fyra..vet faktiskt inte riktigt hur långt jag sett men orkar inte se från det. Har inte rätta tålamodet att kunna vänta på de senaste avsnitten så länge. Så det får bli såhär och så kan man gå tillbaka sedan^^




OVER AND OUT


Gamla tider..

Rotade igenom vår portabla hårddisk i jakt på bilder till en lapp jag knepar på till ubrk. Hittade förstås inte bilderna men hittade en hel del gamla godingar:) Skulle kunna visa hur många som helst men nedan följer iaf ett litet urval. Hittade även en del gamla filmer etc. O jisses...säger bara det, det är tur för oss alla att jag blivit iaf lite bättre sedan dess. Lägg dessutom märke till hur jag går klädd! Före 13 års ålder hade jag aldrig haft ett par ridbyxor på mig...minns första gången då stackars mor o far fick dra på mig dem medans jag skrek o grät som tokig och sa att det är minsann ingen annan som kommer ha såna här på sig^^


Första tiden med Ziggeman:)


Great Gazeau som jag hade när jag var 14 år o ett år framåt.


Jag och ridskoleponnyn Pirat på klubbhoppning


Jag, Bennet och russet Flipper som vi hade lite mer än ett år innan jag började på ridskolan.


Bennet & jag, samt ett par hönor^^

OVER AND OUT




SPÖKRUNDAN 2009

Då var årets spökrunda till sin ända, eller rättare sagt igår förmiddag.
Det hela flöt på finemang, var en liten incident på stora rundan men förutom det så...! Borde dock ha laddat mobilen innan som ändå trotsade alla odds och överlevde kvällen:)

Jag kan dock känna mig ganska gammal o trist, inte lätt. Sedan är jag inte dum o inte fattar varför jag mer eller mindre blev satt som barnansvarig, jag är väl "försumbar och ändå inte nå kul o va med o det stämmer nog...
Barnen blev skrämda rejält iaf, precis som det ska vara! Fast de verkade besvikna på att inte ha blivit uppdragna mitt i natten, trodde de skulle vara tacksamma^^

Åt förstås godis i helgen...var inte det ngt jag skulle sluta med? Nu protesterar kroppen vilt och det känns som att pannan laddar för utbrott med små äckliga utslag..vill inte!


OVER AND OUT


Utbildningshoppning

Igår var vi alltså iväg på utbildningshoppningen i Tranemo där jag & Fingal startade 70 cmx2. Lastningen gick alldeles över förväntan på vägen dit. Han vandrade på direkt men så upptäcke vi att vi glömt höja bommen så det blev till att backa ut honom igen...sen tog det en liten stund att få på honom igen.
Det här kommer att bli ett longass inlägg bara så ni är medvetna om vad ni alt. ger er in på;)

Väl framme tyckte Fingal att det här var väl ett roligt ställe och gick och stönade och frustade för sig själv utan ngn uppenbar anledning!  "My name is Fingal and I am a supercool stallion":)

 
Efter att ha longerats lite grann och fått kika ett tag så lugnade han dock ned sig.


Han växer o växer...sen ska det på några ton med muskler också..var ska det här sluta?!


Bild från framridningen där han skuttade och hoppade lite när han mötte de (i hans tycke) läskiga ponnyerna som skubbade omkring. Ingen idealisk bild direkt..men uppenbarligen såg det ut så..;)



Så hur gick det nu då?

1 tidsfel i första rundan men felfria på hinder. 5 fel i andra rundan varav ett tidsfel och ett nedslag
Han hade behövt vara bra mkt mer fram för skänkeln, nu var han rätt tjafsig och vinglig. Jag borde tryckt på och hållt om mer för att få ett bättre tempo och flyt men det är lätt att vara efterklok. Tog det istället lugnt fram mot hindren men fick mest bra språng, inga omtramp och inga "stora språng" som det kan bli när han inte har tillräckligt med fart med sig. I första rundan var han lite tveksam men övertalningsbar. Första halvan var katastrof, vi var inte alls på samma sida och inte igång riktigt (kanske till viss del beroende på den lite knackiga framridningen) men det gick bättre mot slutet. I andra rundan flöt det på lite bättre, borde som sagt kanske låtit honom galoppera på mer och inte vara så avvaktande och kontrollerande hela vägen men å andra sidan så kanske det bara var bra denna dag. Cajsa tyckte det var för lågt, att han inte kände att han behövde koncentrera sig utan "lalala här springer jag...oops där kom det ngt i vägen!"
För att vara första gången vi verkligen var borta (på ubrk hade han inte varit sist heller men för mig är det hemma;) o första gången med tävlingshinder (även om vi hoppat grindar etc innan) o infångare så är jag nöjd:) Han är bara bebisen och med tanke på att det är jag som red så kan man inte annat än prisa honom^^
Kommentera gärna, men endast konstruktiv kritik är välkommet!



Hann se Julias första ritt också o sen deras första 110 på film vilket den pållen ser ut att klippa som ingenting och vilket lyft bak hon har här o var!
Det ska inte vara häst, det ska vara fux^^

I vart fall, ångrar inte att vi åkte. Känns som ett bra avslut inför vintervilan som bara är ett par träningar bort:)

OVER AND OUT


Fredagen den trettonde

Otursdag skulle det visst vara idag. Ngt jag lite grann missat. Det enda som hände var att när vi skulle köpa marshaller (?) så var de i två-pack och vi räknade (dumma som vi är, vem har gått tre år på natur?) varje paket som en så vi köpte alltså 140 st när vi bara skulle ha 70. Tyckte väl de lät väldigt dyrt, hade räknat med ca 800 kr men blev dubbelt. Accepterade och när jag gick ut genom dörren så blev det bara "näääe det Kan verkligen inte stämma" o det gjorde det förstås inte heller^^

Bilen har fått känna sig omskött idag. Den har blivit dammsugen, tvättat på biltvätt, besiktgad samt fulltankad. Så den står nöjd o glad på gårdsplan, glatt ovetande om hur mkt pengar den har sugit åt sig idag...mindre kul men ändå inte ngt man kan smita undan!

Annat som hänt idag är att stallen blev gjorda (surprise?) Z fick en välförtjänt vila men Fingal fick sig en liten genomkörare då han ska ta transporten till Tranemo imorgon bitti! Banan var rätt frusen, lite bättre var det på en volt där jag hade longerat igår så där höll vi oss. Det började bra men sen kände jag sj. att jag höll på för mkt och pysslade o vi var inte riktigt på samma sida. Det hela blev lite halvdant. Men startens tempoväxlingar och igångsättningar gick riktigt bra iaf vilket måste vara det jag tänker på nu annars får jag panik. Var som sagt inne med bilen sen jobbade jag 16-22.40 på ica.

Upp tidigt tidigt imorgon och försöka göra klart så mkt som möjligt innan vi åker. Är första start (kl.11) så ska se till att vi är där i tid! Allt beror på hur det funkar med lastningen....o har det snöat obarmhärtigt så kommer vi inte ngnstans alls. Här runtomkring är det alltid som värst, kör man ut mor R40 så vips så är det barmark..men det hjälper ju inte oss direkt!

Långt, lagom intressant inlägg blev det...hjärnan är övertrött!

OVER AND OUT

091112

Skoj...skrev inlägget, det försvann och får nu skriva om det igen, roligtroligt.

Torsdag idag iaf. Hade en väldigt lat förmiddag med en s.k sovmorgon då mor inte väckte mig. Hon var snäll och släppte ut hästar etc<3 vaknade med världens ångest men samtidigt är det skönt att få sova tills man vaknar ibland!

Förmiddagen förflöt som sagt utan några större strapatser. Satte sedan lite mer fart och gav mig ut och gjorde båda stallen och tog in Ziggebus. Vi red ut en svänga ihop med Miko som glatt sprang bredvid under turen som tog ca 45 min. Lite lugnt o skönt efter ett par intensiva dagar för gamleman. Fingal fick longeras ordentligt idag. Tränade mkt på kommandon bla. att fatta galopp från skritt. Han skötte sig finemang. Spec i början sen i första varvbytet tyckte han att det kunde väl vara nog och vred sig lite och stönade men gav sig:)


Vimmselivips så hade det gått fem timmar och magen protesterade högljutt efter mat. Så när allt var klart o hästarna stod o mumsade på hö i hagen så begav jag mig in och sedan dess har jag tagit det mer piano. Ätit, plockat in hästar och busat med Miko. Nu sitter jag här och ska försöka få lite vettigt gjort på datorn också!


OVER AND OUT


Utbildningshoppning...

...blir det för mig och Fingal på lördag i Tranemo. Det blev till att anmäla sig i sista stund. Hade först funderat på att dra dit Z och hoppa lite men kanske ska man ta tillfället i akt för att dra iväg bebisen en sista gång innan vintervilan. Jag var lite tveksam (läs; är) iom att det gick så dåligt sist vi hoppade o försöker jag se det framför mig så kommer vi aldrig fram till hindret hur jag än försöker tänka så mamma ringde på eget bevåg till Henrik och han hade visst tyckt att det vore en riktigt bra ide så får väl ge mig och ladda istället:) 70 + 70 cm blir det för våran del och förhoppningsvis återvänder vi hem hela och glada........håll alla tummar och be!
Julia ska visst dit också o det är ju alltid kul!



OVER AND OUT


Hoppträning nr 2.

Igårkväll var vi iväg till Ulricehamn och den återkommande Tapperträningen:) Nu var kameran med så ni ser lite grann vad vi sysslade med. Gamleman skötte sig jättefint och tyckte mig tom. höra "Den där kan du nog komma en bit med ändå" men måste nog ha hört helt fel eftersom han sedan urminnes tider har sett totalt snett på den lille.
Jag är medveten om att Z är begränsad, han ligger runt 1 m. och så är det. Lite kiligt känns det när nu andra runtomkring går upp på storhäst och vips så ligger de redan på en högre nivå än oss. men så länge Z tycker att det är roligt så får han hänga på och erfarenhet och rutin får man aldrig för mkt av:)



Samma dag åkte vi även med Fingal hem till HT som hoppade honom denna gång. Han tyckte att han var lite mer tjafsig men mer liksidig än sist. Det var både lite plus o minus. Nu måste jag börja koncentrera mig mer på annat än bara på att han ska gå fram för skänkeln. Lastningen var av lite varierande art. ca 40 min tog det för mig o mor på vägen in. När vi skulle hem tog det nog inte 5 min. Grejjen är att börjar man lite grann "stressa" så stänger han av, backar och är enveten som synden. tjurskalle;)  Förhoppningsvis inser han snart att det är lika bra o gå in och vi ska mínsann lastträna som tokiga för att se till att det blir så! Efter vilan och till våren så ska det gå smidigt och lätt!

OVER AND OUT


Hoppträning nr.1

Igår var vi iväg till Dalsjöfors & stall kullgårn. Då var det hoppträning för Emelie "Hacke" Von Essen igen:)

Eftersom min mor (och jag iof...) glömde kameran och för att jag inte riktigt tror att en låång redovisande text vore på sin plats så har jag försökt mig på att rita lite, tro det eller ej:) Vill ändå på ngt vis dela med mig av övningarna då de var riktigt bra!



Uppvärmning 1. Här red vi först i trav. Genom hörnet, skänkelvikning och sedan volt för att sedan gå i skänkelvikning ut till spåret. Följ kortsidan, sidvärtes in till medellinjen. Rakställ, rid över bommarna och flytta sedan ut till spåret igen. Efter det gjorde vi samma sak i galopp. Våra sidflyttningar i galopp var väl inte de smidigaste i världen men ngt fick vi nog till;)



Uppvärmning 2. Arbete i galopp. Öppna längsmed långsidan, sedan in på en volt och fortsätt sedan i sluta till innan hörnpasseringen. Galopp längs kortsidan, flytta för skänkeln in på diagonalen, rakställ och över det lilla hindret. Över och flytta tillbaka ut på spåret.

De här övningarna rullade vi på och gjorde ett bra tag, jobbigt värre:) men nyttigt! Det var mjukgörande för hästen och grejjen men lilla hindret var för att man skulle ha såpass kontroll att man kan få tillbaka och flytta hästen efter. etc.

Huvudövning.

De olika linjerna gjorde vi var för sig först och satte sedan ihop till en bana. De olika färgerna representerar de olika linjerna vilket ni säkert förstod!



1. En linje, fem galoppsprång emellan (fanns en galoppbom framför varje). 2. Vidare till båge med först 5 språng och sedan 4 st. Snäv sväng till linje nr 3. Först tre galoppbommar på båge och sedan över en oxer. Vidare till ett studs men två småhinder och sist ett högre räcke.

hah mina ritningar är väl inte riktigt som de ska, men på ett ungefär. Jag kan inte producera ngt så mkt mer vettigt så här på kvällskvisten (läs natt..)

Roligt var det och även om Z blev stark och ville slå sig loss emellanåt så kändes det helt ok. Vi fixade allt vi skulle. Sedan spänner han sig gärna och skulle nog helst vilja ta allt i expressfart så mjuk fin i god form hela vägen?..njaaae. men man får lite acceptera honom som den han är men ändå försöka få honom att prestera sitt bästa! gamleman;)

OVER AND OUT


På tal om löshoppning...

Det är helt otroligt att det finns så här bra hästar! Se mer via youtube, man blir alldeles jaa..vad man nu blir men fantastiskt är det!

 

OVER AND OUT


Min dag..

..har inte varit särskilt intressant eller innehållsrik. Vaknade, släppte ut hästar och gick ut med vovven, åt frukost och åkte till jobbet. Höll på att bli alldeles jättesen men lyckades på ngt vis kravla mig in så att jag kunde stämpla in tre minuter över tio!

Jobbade till halv sju sen hem och andades lite grann. Min kära mor hade hjälpt mig massor med hästarna så hade bara lite mockning oså kvar innan allt var klart! Tog en promenad med Miko och Zigge också och "longerade" Z ett tag på valdemars åker. Han fick trava av sig helt enkelt, mörkt som satan men det lyste ändå upp lite grann och jag känner åkern rätt bra så det gick fint:)

Nu sitter jag här och buffrar ett avsnitt av T.B. Har planer på att borsta tänderna och plocka med mig datorn upp till sängen istället. Ledig imorgon också, härligt! Har lite pyssel här vid datorn att fixa o sen såklart allt annat en vanlig dag innehåller här på Angshestre. Halv sex är det hoppträning för Emelie V.E igen, hoppas det går fint. Nu har vi inte hoppat ngt sen sist och han har fått ta det lite chillidill  men vi ska nog orka hänga på:)

Det var det. Intresseklubben antecknar och hissar intresseflaggan:)

OVER AND OUT


Watch X Online

Sitter och försöker ta igen lite missade avsnitt av True Blood. Har inte riktigt ork att se igenom alla jag missat men de nya har jag inget emot;) Att vi även har vår underbara svensk med gör inte saken värre.

Grym sida watchxonline.com där man kan följa alla sina favoritserier...så det blir till att kolla hur killarna o tjejerna i Scrubs, How I Met Your Mother, Futurama, Heroes, Two And A Half Men, House, Bones, 30 rock och Gossip Girl har det! Alla serier som man kanske inte älskar men inte ogärna följer av okänd anledning:)



OVER AND OUT


löshoppning

Idag åkte vi in till ubrk för att löshoppa Fingalbus för första gången sen han kom till oss. Det var ganska uppenbart att han varit med om det innan, han hade ganska bra koll på vad som skulle göras så att säga:)

Han var riktigt duktig även om han hade lite brått ibland.





Fler gånger kommer det att bli, det är god träning och rolig omväxling. Vi funderade på om man kunde dra ihop några stycken som kan hjälpas åt, intresserad?



Han var alldeles för härlig o gó när han fick vandra omkring lös. Han pysslade och kikade, här stod han och kikade på Cajsa några minuter:) & Illa kvickt förstod han att mor som stod efter hindren erbjöd mat så när hon försvann undrade han vad sjutton servicen tog vägen?

Med lastningen tog vi det piano, han har varit lite bråkig så nu bestämde vi oss för att det får ta den tid det tar och vi ska ha evigt tålamod. 20 min tog det per gång ungefär. Hellre det än att det blir farligt och man börjar stressa, vi ska se till att lastträna ordentligt nu så ska det inte vara några problem sen:)


OVER AND OUT


Operation X

Nu får det vara nog. Jag orkar inte mer. Slam bam wam lät det när verkligheten klappade till min skära kind i tisdags, i de fruktade provrummen. Nu för tiden bidar jag oftast min tid i mysbyxor, stora tröjor och titt som tätt i mina bekvämaste ridbyxor så det är inte särskilt ofta som jag behöver klämma mig i riktiga kläder och se ut som folk men när jag måste så trivs jag inte det minsta.

I sommar har jag utvecklat ngt av ett beroende samt en brist på ngt. Beroende av Chips och brist på träning utöver ridningen. Vilket gjort att jag känner mig hemskt onyttig och får höra sånt som "men anna, vad rund du blivit om kinderna" från grannen. Ok..det har bara hänt en gång, men principen finns där.

Ja, man ska vara nöjd med den man är. Men jag är inte nöjd med att bli andfådd av att kravla mig uppför trappan på ica eller att jag smäller i mig så många wienerbröd jag bara kan på fikarasten bara för att det är gratis. Vet ni hur dumt det är för ett godismonster att jobba i en matvarubutik? Hur lätt är det inte att plocka med sig ngt hem när man slutat? Det har gått så långt att jag dagen innan kan börja diskutera med mig sj. vilken chipssmak jag ska köpa dagen efter och sedan gå o längta efter det....

Jag minns den tiden då jag faktiskt var vältränad..då jag kämpade mig igenom de tuffa delarna och slet när jag inte orkade istället för att bara ge upp för att jag var lat...

DET SKA BLI ÄNDRING

Det är sagt otaliga gånger förr men jag känner mig skyldig både mig själv och hästarna att ta mig i kragen. Varför ska jag begära att de ska vara i form när jag sj. inte är det?

Därmed förklarar jag nu OPERATION X påbörjad, i brist på annat att kalla det.
Är jag tillräckligt trött på mig sj. för att göra ngt åt saken? Jag hoppas det....



OVER AND OUT


Livet efter...

STUDENTEN

Det känns inte riktigt klokt att det snart gått ett halvår sedan vi tog studenten. Det är snart 6 månader sen vi spreds för vinden och gick våra egna vägar. Mitt liv har väl inte ändrats så drastiskt utöver det att jag inte har läxor längre medan andra satte näsan mot Gbg, stockholm eller tom. Danmark. 
Minns ni balen? studentdagen? resan?
3 oförglömliga upplevelser i våra liv och ni vars student ligger framför er, ni har verkligen ngt att se fram emot!
Jag tror aldrig jag fattade att jag tog studenten dagen då vi sprang ut och har nog inte fattat det än idag. Jag var glad, men jag kunde inte riktigt greppa själva grejjen!
Balen, vem kan glömma den. Regnade det? Näää..verkligen? haha
Zakynthos...vi gick o vi gick men vi hittade ändå inte stigen, bara en massa getter;)
Studentdagen...blod, svett o ev. lite tårar Tips; bekväma skor på flaket...

känner mig lite nostalgisk så här på kvällskvisten







börjar känna mig gammal....20 år nästa gång? Känner mig fortfarande fjorton år ung..!

OVER AND OUT


eremit

Jaa..en liten eremit börjar jag känna mig som. Fastän jag nog gör mer än vad jag tror så behöver jag nog hitta på ngt snart....annars kommer en grotta i skogen inom kort vara ett boendealternativ för mig då min socialt handikappade hjärna totalt kommer glömma av hur man umgås med folk.
nåt måste ske!


(flabb?)

OVER AND OUT


uppdatering?

Det har blivit lite fattigt med uppdateringar här på bloggen, jag vet. Datorn har varit kidnappat av mor ett par dgr o övrig tid har jag inte haft tid att tillbringa här. Nu har dock ordningen återställts till det normala och när jag vart ute o gjort allt det jag ska så blir det andra bullar här på sidan:)  

OVER AND OUT


-

Det kommer inte bli så mkt till uppdatering idag, mor tjyvar med sig min dator till jobbet
så den återvänder inte förrän senare ikväll. Lite abstinens kommer jag nog drabbas
 av men det ska nog gå vägen......;)


OVER AND OUT


Läs & lär

Vad står det?





Kanske inte så svår men ändå:)

OVER AND OUT


Min dag

Har varit ledig idag o det har varit sååå skönt. Tillbringades mestadels i Borås med Malin där vi spenderade en del av vår lön!

Har inte köpt ngt till mig sj. sedan studenten så kände att det var på tiden....o fler sådana här dagar måste det bli, jag är verkligen klädlös och det är inget kul. Fann iaf lite kläder o löste skokrisen tillfälligt men sedan kunde jag inte låta bli att köpa hästschampo & gummisnoddar;) En tur till Donken blev det också, alltid lika gott.
Mkt trevlig dag som definitivt måste göras om!

Väl hemma kilade jag ut och red Fingal en stund på ridbanan. Det är lite motigare i vänstervarv och han var lite tjafsig men mestadels väldigt mjuk och väl fram, han krullar gärna ihop sig så måste passa honom hela tiden, har lite svårt att känna exakt så ibland är det bra med en mor vid sidan:) Fina galoppfattningar även idag, absolut inte perf. men känns som att han verkligen börjat fatta grejjen:)

Nu sitter man här och ska göra en lapp för Scandinaviumresan....brist på fantasi! Senare ikväll blir det Desperata Husfruar och ngn sorts mat..jag vet inte vad:)

OVER AND OUT


Budweiser

ok...inte öl i all ära men den här reklamen från 2006 är så himla fin att man nästan får en tår i ögat!




OVER AND OUT


Lillstugan?

Vi har alltid skojat och sagt att ngn dag får jag eller Micael flytta när till Lillstugan/Sjötorpet men jag har inbillat mig att jag skulle komma att bli som vår gamla chaffis...flytta 25 m. från föräldrarnas hus o bo kvar där resten av livet (nödvändigtvis inget fel med det men nog inget för mig ändå...) En annan anledning till att jag inte velat är att vi hyr ut stugan och det är också en sorts inkomst som vi kan ha roligt för. Å andra sidan är det bara under sommaren o då kan jag bo "inne". Funderar funderar...

Hade såklart varit trevligt. Ett eget litet krypin där jag o vovven lite kan leva vårt egna liv men ändå kan komma in och umgås med familjen. Men kanske att det skulle bli ensamt, o tredje sidan kanske det skulle göra mig väldigt mkt mer rastlös och leda till att jag gör mer av det jag borde;) Vi får se!
Hur skulle ni göra?



OVER AND OUT


Höstrusk

Dagen börjar fin o klar fastän man lite anade att det kanske inte skulle hålla i sig...
Vid tolv kilade jag och Miko ut för att hämta Zigge och ta oss en tur. Så fort jag stack ut näsan började dropparna falla. Först bara lite grann men sedan eskalerade det till ösregn som höll i sig tills vi kom hem. Mysig tur var det ändå minsann, iaf tills kläderna började bli genomsura och man började frysa;)

Vi red runt Askanäs och skogen hem, tog lite mer än en timma och det var så mkt trav o galopp det gick. Blev egentligen för långt för Miko men han hängde glatt på iaf. Lånade ett stångbett till Z så jag slapp bli sur o irritera mig.

Det är så roligt och mysigt att Miko kan hänga på nu, han har fattat att klumpen uppe på hästen är matte! Kom hem, blöta som vi var, och efter att ha fixat med gamleman så tände jag och Miko i kaminen och åt toast (eller jag gjorde iaf...) Fingal fick vila idag. Hade tänkt promenera en sväng med tror inte att varken han eller jag hade tyckt det varit särskilt kul att vandra i djungelregnet....

ICA blev det sedan. 17:00-22:30. Det var kanske inte riktigt lika roligt men inte helt fel heller!



OVER AND OUT


le:D

Dags att lära barnen sova i egen säng?

 

PAR-TY PAR-TY PAR-TY!



 Katt? Vilken katt, jag ser ingen!?



 A natural.


HAALLLÅÅÅ?! nån där?

(källa: kedjebrev;)

OVER AND OUT

 

 


RysarDags

Det blev inte så mkt till skräck i helgen så nu har jag tänkt att ta igen det lite genom att kika på "The Haunting In Connecticut", hoppas den är bra. Har laddat med lite godis så man har att göra när det blir spännande, då blir det ofta att jag hetsäter:)



OVER AND OUT


DogShow

..jaa en inofficiell sådan blir det för mig och Miko på lördag. Anmäld och klar:) I svenljunga blir det denna gång och hoppas på bra feedback utav domaren. Slår vad om att Canton är anmäld så BIR är väl att glömma ;) men man ska aldrig säga aldrig.

Man blir så glad av den lille som för tillfället ligger och sover med huvudet på min vänsterfot. Hur deppig man än känner sig så hjälper det alltid att sätta sig ned om krama om honom en liten stund<3



OVER AND OUT


Ridsport....

Ja, det blev en sväng till Borås idag trots allt. Främst för att kolla på vinterdäck till Fyken, det var en söt gammal tant som sålde sina begagnade. Ett par var helt nya och två däck var använda sparsamt en vinter, ett klipp som jag tjänade lite mer än 1000 kr på att göra:) Alltid roligt.

Vi åkte förbi Borås Ridhus där vi svängde in och kollade på Finalen i lilla rundan för C & D ponnyer. Det fanns så mkt fina ponnyer! Vi kikade runt bland transporterna, om man nu kan kalla dem det. Mer som lyxiga boningar! Transporterna var i minoritet (så gott som oexisterande) sedan kom små lastbilar och i klar majoritet var de här enorma lastbilarna. Tänk då att de smååå lastbilarna kostar kring 300 000....o de nyare riktigt stora kan kosta mer än 2 milj...

I stallen hängde det titt som tätt fina boxgardiner med namn och gärna ett "Sweden" under. Mer vanligt än ovanligt fanns de här klistermärkena på sadelskåpen : "Sveland Cup" "Börjes Cup" "Baltic Cup" "Ridsport ponnycup" "ponny sm" (inne och ute) Lägg då till att alla tävlande är under 18 år (en del var så små att jag kände mig som Fröken igen) och att en del av dem åkt så långt som från Danmark för att starta.

Vad är det jag försöker komma fram till? Jag vet inte riktigt....

Hade jag trott på Mig o varit tuff och duktig så hade jag inte brytt mig om alla fina saker utan tänkt att det spelar ingen roll. Men nu är de här ungarna både "Rika" (nu generaliserar jag vilt här...självklart finns det familjer med ryttare som fått slita sig till toppen) och dessutom på ngt vis rätt tuffa och duktiga också, de får en massa rutin och erfarenhet av bra hästar i ung ålder, tro tusan att de hoppar msv redan som t.ex 13-åringar då?  Så sitter man här sj. och lägger ner all tid o pengar man har på ngt som känns motigare o mer ensamt än ngnsin....o ibland tom. känns som fel grej för mig att hålla på med vilket gör ont att kanske behöva erkänna för sig sj.?

Avundsjuk? Alla tiders, vilket alltid varit ett stort problem för mig...

OVER AND OUT

RSS 2.0