omåttligt efterlängtat

Är så sjukt sugen på att åka utomlands. Har aldrig riktigt haft ett behov av att åka iväg men resan förra året gav mersmak och söker nu nya o större äventyr!

Vi drar nu tycker jag!



OVER AND OUT




Filmer från klubbtävlingen den 28 mars


Fingal 70 cm.


Zigge 95 cm.


Zigge 1 m.

Hade ett hål kortare än jag brukar, funkade ok på Fingal men kände mig som en liten bönsyrsa inne på banan med Z, fast innan hade jag definitivt för långa. Någon gång ska man väl hamna mittemellan!

Zigge & jag är dessutom bevisligen inte särskilt snabba, det känns absolut inte långsamt. Hårfin balans mellan bra galopp fram och kontroll tack^^ Försöker låta honom galoppera på mkt mer nu för tiden men ändå hade vi sämst tid i båda klasserna.


OVER AND OUT


Inte illa

Seger för Roffe i världscupen
Missade förstås det här sj. men inte är det illa!
En svensk ryttare vi verkligen kan var stolta över och han är väl värd det!

Läs mer om det HÄR



Tänk ett hinder på 1.60 m. Jag tror både Zigge och jag skulle välja att krypa under^^
Snacka om geniala och kapabla hästar, & duktiga ryttare förstås. Tänk att sitta på en häst och känna att här finns inga begränsningar!


Befriande för den bekymrade

Det finns inget bättre sätt att rensa hjärnan än ett avsnitt av Futurama där ingenting nödvändigtvis make sense (hittade inte rätt ord!). Det mest obegripliga är här en del av vardagen och ingenting är omöjligt, inte ens de mest konstigaste saker. Man förundras gång på gång hur man har kunnat koka ihop allt!

 Fascinerande och förunderligt befriande!







Av någon outgrundlig anledning så klappar mitt hjärta lite extra för Dr. Zoidberg. Ingen bryr sig egentligen om honom men han är alltid med på ett hörn och vill alla väl även om hans IQ är närmare nollstrecket än ngt annat^^

OVER AND OUT


Tävling

Idag var det då dags för den ärade klubbhoppningen!

Red först Fingal i 70 cm. Bralltokig häst på framhoppningen som gärna testade och bråka med jämna mellanrum samt flög i luften lite hit o dit för hästarna runtomkring. Ledde till att jag red fram aningens för länge och hoppade lite för många språng. När han brallade iväg efter hinder eller tvärnitade o flög iväg för att det stod en häst där kände jag att jag mååste ta det igen...Man kan tycka att jag borde ha tänkt lite djupare men icke.
En lite småseg häst inne på banan då alltså, ångrar att jag inte red på lite tuffare ändå. Han blev skraj för funktionärerna innan trean så den rev vi, sen sista hindret som var väldigt smalt kom vi in på i trav och han lyfte inte på benen. Positivt dock att han inte var tittig på ngt utan hoppade snällt^^

Zigge startade jag 95 cm med först och efteranmälde sedan till 1 m. Ett pet i varje klass. Kiligt då det kändes ovanligt bra inne på banan! Första petet kom vi lite nära inpå ett räcke och i andra klassen vinglade vi till lite ett par språng innan, kändes ändå som att vi fick en bra avsprångspunkt men han drog med sig en bom ändå.
Lite otur men också kanske att han inte riktigt orkade, han är ju inte i toppform direkt, Lille gamleman:)

Filmer kommer! Fast då får ni lova att inte skratta ihjäl er när ni ser bebisrundan.

OVER AND OUT




Rapport

Sitter nu här efter att ha tagit en oändligt nödvändig dusch, lukten var inte god mina vänner. Inte god alls.
Svett + häst + stall i all allmänhet ger ngn sorts sur doft i koncentrerad mängd, fascinerande.

Är hemma fullt vid liv efter hoppträningen med Fingal. Han har verkligen släppt på bromsen även om han försökte jävlas en del emellanåt. Nu är det istället racerFingal, synd bara att han inte kunde lagt till Fokus som en av sina nya superkrafter^^ Det blev ingen snygg uppvisning direkt men nog tror jag att han lärde sig ngt iaf.

Film kommer. ICA hade ringt innan också vilket innebär att istället för en ledig skön dag imorgon blir det jobb 9.30-17.00. Varför så långt, jag behöver en uppstartsperiod efter att ha varit ledig hela veckan^^ Men pengar behövs så egentligen, långt där inne är jag tacksam! Det är nog bara att jag blivit så bekväm vid att vara lite ledigare än innan. Uppdatering sker då..antagligen rätt sent beroende på när jag blir klar med pållar o vovvar.
Funderar på att åka in tidigare o longera Fingalbus, ja, det låter som en bra plan.



//Busig? Vem? jag?!//

OVER AND OUT


Snart så...

Klubblogo för Ulricehamnsbygdens Ridklubb

...blir det då dags för årets första tävling! En liten klubbis på hemmaklubben nu på söndag.
Rensade tankarna och anmälde blundande Fingal till 70 cm. Förhoppningen är att vi överlever^^ Zigge får hoppa 95 cm klass. Han är inte i någon direkt form så det får räcka för min förtvivlat fällande och till synes dräktiga valack!

Spännande!


//Z i jönköping i höstas//


OVER AND OUT


Film från EVE träningen 23 mars



OVER AND OUT


LinN Träning

Vi hade tur och fick som reserv vara med och rida i markarbetsgruppen för Linda Nykvist förra veckan.
Var obota nervös för hur det skulle gå men det gick över förväntan!

Han var rätt positiv o tjurade inte särskilt förutom lite mot slutet, men det var rätt tufft för honom också.
Ikväll tänkte vi prova vara med på HT träningen med honom, sist vi gjorde det gick det åt skogen men nu testar vi igen^^



OVER AND OUT


EVE träning

Igår var det Hacketräning i Dalsjöfors. Red på vanligt tredelat idag och träningen gick faktiskt riktigt bra. Vi fick hoppa några lite större hinder vilket gick över förväntan o kändes ovanligt bra^^  För oss är det högt iaf, Zigge orkade inte riktigt o rev lite men vad begär man. 21 år gammal och kanske inte världens mest kapabla häst hur mycket jag än tycker om honom!

Känns bra inför söndagens klubbtävling, för ovanlighetens skull.

Det får nöjas med lite stillbilder så länge, film kommer senare!







OVER AND OUT


Löshoppning

Vi löshoppar Fingal för andra gången. Han hade lite trubbel med att fokusera sig & kände att racerbåtsattack var den bästa taktiken^^ Men emellanåt kunde man faktiskt se att han tänkte sig för lite.






OVER AND OUT


Accident

Såg ett inslag på tv om detta i en serie om medicinska under. Ganska suddigt här men jag kan inte fatta att det verkligen händer, kan se det om o om igen och inte greppa hur det kan gå till.
Båda hästarna avled på fläcken, ryttaren fick allvarliga hjärnskador och har idag stora svårigheter med tal och motorik.



OVER AND OUT


Lantbo?



Bor man på landet så gör man och här har vi inte nån särskild klädkod!
Här redovisas dock ett milt fall^^

OVER AND OUT


x

Har en massa att uppdatera men ändå så är det tomt här, har suttit o stirrat blint på en massa ingenting på datorn en evighet ikväll men förmår mig inte göra ngt vettigt.

Är bara så less på allt just nu, speciellt på mig sj. Är ännu mer less på att jag är less.
Något måste hända. & för att göra saken värre
hittade jag den här bloggen innan idag; här

Vilket får en att ifrågasätta varför man ens försöker och inte bara erkänner att man inte är menad för det här, kanske är man inte menad för ngt spec. alls. Kanske är man bara en lite arbetsmyra i den stora myrstack vi kallar samhället och kanske borde man acceptera det.

OVER AND OUT


Dagen

Full fart denna dag. Började med att mocka lite hemma sen vidare till Juntorp för utsläpp av hästar vid nio. Sedan vidare till jobbet i 3 h. Efter det ut till Fingal igen & mockade osv. Tillbaka till jobbet för 3 h. till och sedan fick vi en reservplats på markarbetsträningen för Linda N kl. 20. Slutade halv så det blev lite kalabalik men min kära mor ställde upp som hästskötare & Linda med förstås!

Fingal skötte sig över förväntan! & jag med^^ Trodde att jag skulle känna mig lite osäker och tvekande men bestämde mig för att Nu ska det gå och då gick det. Rätt ok iaf^^ Film kommer!

Mer uppdatering imorgon, nu blir det smörgås och sängen..som jag längtar! Ska Inte göra som igår och vakna i soffan halv fem på morgonen..det blir inte bra på ngt vis.

OVER AND OUT


Dagen

Ledig idag! Dagen började bra och fick en hel del gjort..iaf gick det en hel del tid! Nu i eftermiddag blev tempot låångsamt och det blev inte så mkt gjort alls som det var tänkt, men måste det alltid det?

Fingal fick sig ett litet pass i förmiddags. Ca 40 min. ridning. I början kände jag bara för att helt ge upp allt men bestämde mig för att vara omåttligt positiv idag! Han motsatte sig tidvis och vi hade ett par duster men vi kom över det och i slutet travade o galopperade han på fint utan en känsla av motvilja. Hade framme en galoppbom som vi red över några gånger, i början blev det bara felfelfel men tillslut fick vi lite flyt minsann.
Provade även på ett par galoppombyten. Först gick det åt skogen och det blev ett par rusanden men samlade mig och sen fick vi till 3 st. superfina på raken!

Jag känner dock att jag väldigt lätt blir hård och lite stel i handen när han blir så stor o stark men vi jobbar på!
Fingal blir nog världens goaste häst när han är riktigt trött. Jag snurrade tyglarna och lät honom gå lös i ridhuset medan jag plockade bort bommarna. Han stod kvar där jag lämnade honom tills jag kom tillbaka^^



OVER AND OUT


Puuh.

Med en fantastiskt kreativ rubrik inleder vi dagens inlägg!

Det har varit några galna dagar det sista. Igår  t.ex var det upp halv sex och mockade hemma o red Zigge innan halv åtta för att hinna longera Fingal innan jobbet 11. Slutade 18.00 o då var det direkt att plocka upp Miko hos Micael & vidare till Allmänlydnaden. Puuuh. Samtidigt är det roligt o ha att göra, livet hade nog varit allt bra trist om man bara låg hemma på soffan! Även om det är skönt att göra ibland det med!

Alla dessa djur^^


Jox

Igår var det longering på Fingals schema. Han skötte sig fint även om han försökte vara lite stöddig nån gång och spände åt inspänningen lite till mot slutet och då sa det vips. Han vågade ta stöd och gick på bra.




Presentation av Fingals stallkamrater, getgänget!
Eller ja, två av dem iaf^^


EPIC



Jag vet inte hur många gånger jag undrat hur kreativiteten kan flöda så hos en del människor!? Hur man kan fantisera ihop och sedan faktiskt utföra! 
Välkommen till världen där ciggarglasögon är ett faktum och cook´n kill är den populäraste kokboken

Lady GaGas nya video är up the walls och jag vet inte vad jag ska säga! I like it.

OVER AND OUT


Fint besök

Idag fick vi besök av Fingals ägare & hennes vän. Hon var nyfiken på var han stod nu & hur det gick för oss nu.
Ingen press alls Anna...

Det kändes lite sådär med ridningen men hon verkade supernöjd med honom och hade bara gott att säga vilket var skönt att höra förstås!

NU är det kvällsmatsdags för min del!



OVER AND OUT


Hösilagebravaden



Idag fyllde vi kärran med en halv bal hösilage och körde in till stan. Det var lite slit o släp o få in allt i stallet sen men nu är det på plats & borde räcka ett litet tag iaf!

Miko stoltserar lyckligt resultatet av arbetet som dock inte syns särskilt bra på bilden  men det är hösilage från botten på bilden o uppåt^^ Hästen äter ju som..tjaa..en häst!

OVER AND OUT


I ridhuset

Vi tog oss en första svängom i ridhuset i veckan (eller egentligen andra men första någorlunda vettiga)
Fick mor att filma så man nu i efterhand kan sitta o se hur det egentligen ser ut, själv ska jag nog inte ens kommentera eftersom jag inte ser annat än en massa dumheter...

Dagen efter detta fick vi sällskap ut med Griffin & Nina. Fingal höll sig bra i skinnet men var rätt svett efter 30 min skrittur^^ Så härligt att äntligen ha lite folk omkring sig!



OVER AND OUT


Juntorp

Fingal mår som fisken uppe hos Juntorp och vi har blivit så välbemötta!
Han delar numera stall med två små ponnysar o några getter som ibland kommer in^^

Hoppas resten av tiden flyter på lika smärtfritt, vilket den säkerligen kommer att göra så länge vi sköter oss!


Vilar efter första passet i ridhuset


Ponnygrannar!


Matmatmat!


OVER AND OUT


HT

I onsdags var det Tapperträning. Ziggeman & jag gjorde inte särskilt bra ifrån oss kan jag väl inte säga, tom. vi kan bättre...

Men lite filmat blev det iaf!
Henrik var lite osäker vad gäller betslingen och jag kan inte annat än hålla med honom. Zigge känns mkt mer framtung och svårare att hålla fram & upp på ngt vis. Vad HT spekulerade i var att han fick svårt att se hindren, kanske en bidragande faktor till att det kändes lite osäkert?

Betslar om till nästa gång så får vi se hur det känns då.



OVER AND OUT


Say Goodbye To My Little Friend



Hädanefter blir det strikta regler kring chipsätandet, beroendet måste brytas^^
Men först  får blir det lite dip o chips den här lördagkvällen. Fresh Island, vad annars?!


OVER AND OUT


Upptaget

Det här har varit en sån där vecka som med all rätt kan kallas galen!

Fingal har bla. installerats i sitt nya hem o har stått där sedan i måndags. Han verkar trivas underbart bra där och det är riktigt kul, för att inte säga lyxigt!

Skulle uppdaterat mer igår kväll hade jag tänkt, men somnade i soffan så fort jag mötte den mjuka dynan.
Men lovar att skärpa till mig snarast:)

OVER AND OUT


Dreams

Inte ska man vara rädd för att drömma, även den mest osannolika dröm kan slå in om man har en stark vilja och tungan rätt i mun^^




OVER AND OUT


Wonderland

Något av ett måste att se på bio är förstås Tim Burtons tolkning av "Alice i underlandet"

Den går att se i 3D och det känns som en film som man inte skulle få ut lika mkt av genom att hyra på dvd om ett tag. Ungefär som med Avatar. Vissa filmer kan man bara inte missa att se på bio!

Jag har säkerligen sett historien innan, minns enstaka sekvenser från den men erkänner att jag inte är ngn Alice-expert. Ska bli kul att blåsa nytt liv i minnet och är det någon som kan skapa en skogsbrand så är det Tim Burton! Grym var ordet.

Jag, Emma & Katja ska ta en tripp till biografen nu på fredag vilket är att se fram emot!



Ska ni/har ni sett den?

OVER AND OUT


Allmänlydnad #2



Andra kurstillfället idag som sagt.

Vi fick träna inkallningar, sitt kvar & ligg kvar. Samt lite positionsarbete. Miko skötte sig fint även om det fanns mkt gott att lukta på emellanåt^^

Men han blir rätt bitsk mot andra hanhundar när de kommer nära, iaf de stora som schäfern o rottisen. Han morrade och skällde rejält och råkade ta ett smakligt bett av mitt finger, inte med mening alls utan jag var i "korselden". Beteendet upprepades när vi slutat o hunden gick förbi nära inpå igen. Det känns förstås inte särskilt kul men jag är nyfiken på Varför. För min del känns det som att det grundar sig i osäkerhet, anfall är bästa försvar? Men jag vet inte och behöver nog prata med någon som kan & ser sånt som inte jag gör.

Nu i veckan ska det fokuseras mkt på Kontakten & positionsarbete. Sedan förstås en massa annat bus som vi måste hålla vid liv & utveckla!

OVER AND OUT


Mer roligt

Ena stunden känns det som att tiden står still men helt plötsligt händer det en massa på en gång. Morgondagen blir en upptagen dag, minst sagt.




¤ Kl.11 ska jag åka & rida Fingal, förhoppningsvis går det inte åt skogen och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag är lite nervös för hur det kommer att gå.


¤ Sedan ska jag till Granngården o köpa foder till Fingal som vi vid kl.16 ska åka & hämta hos Tapper & köra till Juntorp där vi fått en tillfällig stallplats ett tag så vi har tillgång till manege. Det känns roligt & spännande, för att inte säga nödvändigt om vi ska få nån rätsida på det här.


¤ Där ska vi vara vid fem ungefär sen får vi skynda oss hem efter att han har kommit på plats med allt för att hinna till hoppträningen i dalsjöfors som startar halv sju. Känns inte riktigt rimligt att vi kommer att hinna, men det ska gå.

Här emellan någonstans ska Miko få lite tid och stallet mockas o grejjor packas.

Överlever jag dagen så hör ni nog från mig på kvällen^^


//Bild från KickOffen//

OVER AND OUT

Mindre roligt

Tävlingen på lördag har blivit inställd pga is & halka.
Känns jättetrist, vi hade verkligen behövt starta nu o känna att vi Kan

Behöver jag påpeka att jag är trött på vintern??


Update

Lite kort nu medan det är reklam^^

Idag har jag gjort minsta möjliga, inte direkt vad som var planen men ibland måste man få lov att lata sig riktigt ordentligt också.

Nu ska jag snart ut en sväng med Ziggefilur sen ska jag & Miko åka till andra kurstillfället av Allmänlydnaden på UBK. Det ser vi framemot!

Mer uppdatering ikväll!

OVER AND OUT


Härledning

Vi har filurat lite på varför Fingal är så framfusig o jaa...ouppfostrad helt enkelt.
Snäll har han alltid varit men lite sisådär respektlös o "ooj..var det en människa i vägen?"
Nu under vintern har det som sagt blossat upp o vi funderar även på om hans beteende hänger ihop med hur tuff Zigge var emot honom. Zigge kanske kände att Fingal var en bus som behövde en läxa!

Vi frågade iaf Christina som äger honom & det visade sig att det var som vi hade trott, sen hur stor del det spelar är väl svårt att avgöra. Fingals mor hade inte varit en särskilt bra mor. Hon hade mest ignorerat honom och han hade fått sköta sig själv från början. Han busade med kompisen och kom bara till mamma för att äta. Punkt. Hon gav alltså honom inte ngn grundläggande hästuppfostran.

Sedan har den mänskliga hanteringen såklart stor del, hur människorna i hans liv har hanterat honom och vilka gränser det har funnits men det är lustigt att det stämde in såpass!


//"Vem kallar du ouppfostrad, *frust!*//

OVER AND OUT


Till våren

Sitter och kollar runt lite på agilityhinder. Det är inget vi provat på "riktigt" än men förhoppningsvis är det ngt vi både kommer tycka är superroligt! Jag har alltid tyckt det ser spännande ut men det kommer bara vara roligt om Miko tycker det^^

Vet att det finns billiga hinder på t.ex Rusta men kostar gör det ju, precis som med allt annat. En liten enstaka bom kan kosta 69 kr.

Har istället funderingar på att snickra ihop lite egna hinder och göra dem lite mer "hästiga" & ev. imitera hindren vi har på klubben! Stay tuned!

Att ha egna hinder är väl inget man måste men jag är otroligt snickarsugen så varför inte!




OVER AND OUT


Update: Zagazid

Ziggeman lever livsglatt vidare som vanligt! Vi trotsar det dåliga underlaget och försöker verkligen ta oss ut men just nu känns det rätt hopplöst.

Det funkar ok att promenera på vägarna med det är isgata under vilket inte är det roligaste. Skaren är äckligt hård och det Går knappt att rida ngnstans där det inte är plogat. Vi har försökt ett par gånger men Zigge trillar nästan omkull. Han kan ju inte lita på underlaget alls. Ett steg så sjunker benet ner hela vägen, andra steget kommer han knappt igenom ytan på snön. Det blir hackigt, snubbligt och ibland obehagligt för oss båda vilket bara betyder en sak, det är dumt.

Vi har iaf anmält oss till årets första tävling! Nästa helg i Svenljunga blir det en klass för vår del, om vi kommer iväg är det väl bäst att tillägga.



OVER AND OUT


Update: Fingal


Jag har nog inte riktigt berättat att Fingal är hos H. Tapper för tillfället. Vi körde dit honom i tisdags och han ska vara där i ca 1 vecka.

Ringde och frågade lite hur det gick för dem innan idag och han hade varit lite bråkig men inte farligt (vad nu Henrik tycker är mkt bråk?) men de hade hoppat lite idag och det hade visst inte gått så väldigt bra & det lät på honom som att han borde stanna mer än en vecka egentligen. Vilket känns skönt med tanke på att då finns det ändå ett problem men det är samtidigt väldigt tråkigt att det ska krångla.

Så tolkade jag vad vi fick sagt iaf, det råder lite kommunikationsproblem ibland känns det som då vi hela tiden lyckas prata i mun på varann och jag som verkligen Hatar o har svårt för att prata i telefon i vanliga fall!

Ska ringa igen om ett par dgr om att jag ska åka upp o rida så får vi se vart båten vänder efter det!



OVER AND OUT

 

 

 


Allmänlydnad

Kursen går måndagkvällar 19.00-21.15. Nu har vi varit på första tillfället och det verkar bli en bra kurs! Hoppas & tror att vi kommer att lära oss en massa nyttigheter.

Vi fick även frågan om vi ville vara projektekipage åt en av ledarna som håller på o gå samma instruktörsutbildning som Malin. Lite extra hjälp samtidigt som man kan hjälpa ngn annan! Nu var det inte för att vi var besvärliga på ngt vis, mer tvärtom lät det som^^

Väldigt kul idag på jobbet när jag fick höra av Helen att vi hade fått beröm från kursen, lite skönt o veta att vi inte gjorde ngt alltför dåligt första intryck!


//Miko väntar på att hans sega matte ska mocka klart!//


OVER AND OUT


Oväntat

Var så gott som helt ledig den här veckan, helskumt. Det blev en dag då vi åkte med Fingal, en dag då jag låg sjuklig o en dag då jag mest gick sur och sen fick jobb på eftermiddagen. Så inte direkt haft ngn rolig ledig dag men till helgen så!

Idag skulle det bli jobb 14.30-21 men börjar halv elva istället, de behövde hjälp på golvet. Inte mig emot, tycker det är rätt trevligt att plocka varor och jobba bör man:D Bra att kolonial börjar ringa också så blir det mer!

 Så hörs inte förrän senare ikväll alt. på lördag beroende på hur levande jag känner mig då!

OVER AND OUT


-



Vet inte om jag ska skratta eller gråta




Minnen

Satt & rotade igenom lite gamla mappar och trillade över det här videoklippet. Knappt jag minns att han varit så där liten!

Här visar vi uppenbarligen lite fot, slalom & upp i knä^^
När jag sitter o tittar på sådana här gamla filmer så syns det hur ny även jag var på det här! & fortfarande är.
Tänk att han snart är ett år, helt ofattbart!





OVER AND OUT


RSS 2.0