The Crispy Curse

Det första jag kom på när jag tog studenten och började jobba vara att nu hade jag ju faktiskt råd att köpa saker. Som till exempel Chips. När jag slutat på ica så hade jag faktiskt råd  att unna mig en påse chips vilket snabbt utvecklade sig till en stor grejj och nu snart ett år senare är jag fortfarande under Chipsförbannelsen.

Jag har ätit chips 5 gånger den här veckan & ni som känner mig vet att jag inte bara äter en näve och sedan är det bra utan jag kan utan bekymmer trycka i mig en hel påse och ändå ha plats för mer.

Jag mår inte bra, samvetet mår inte bra och framförallt mår inte min stackars panna bra.

När är det nog?




Men lägg detta på minnet:

¤ OLW´s sourcream & onion chips är grymt mkt godare är estrellas.
¤ Ät hellre Lantchips Gräddfil & Dill är enstrellas dillchips, de smakar för mkt "matdill"
¤ Hot Sweet Chili chips & Sweet Chili Sourcream är starka. Se till att ha en vattenflaska och choklad till hands. Den förstnämnda är värsta boven.
¤ Dill & Gräslök är en bra kombo.

OVER AND OUT


Miko

Har suttit och försökt knepa ihop en liten film men såklart krånglar det. Det slutade med att jag inte kunde öppna det programmet alls så fick öppna det i ett liknande som slutade svara upp efter en liten stund så publicerade filmen snabbt som satan innan det hände. Vilket betyder att ni får stå ut med min ljuva röst och dåliga övergångar!

Här kommer iaf ett litet ihopadrag av de trick som Miko lärde sig under 2009. Tänkte att det kan vara lite kul att kunna gå tillbaka sedan och se var vi var vid den här tidpunken vilket var ngn gång strax efter jul.
Kommentera och kritisera eller vad ni nu vill göra.



OVER AND OUT


trött?

Hej &  Hå!

Jobbade 13-21 igår sen fick jag en till tid idag så sov över hos bror min för att slippa åka hem när jag ändå skulle vara tvungen att åka innan sju morgonen efter. Så det blev film o chips på kvällen!

Efter lite mer än 11 h på jobbet idag känner jag mig rätt mör...så det enda vettiga jag lär göra vid datorn idag lär bli att skicka ett mail till Sussie. Sedan blir det en bok och lite sourcream-stjärnor. Samt min mjuka mjuka säng..
4 dgr kvar sedan en ledig dag:) Vad ska man hitta på då! hm..kanske köpa hösilagebalar för ett par tusen, betala hovslagaren o Fingals vaccination? Avgjort!

Zzzsssnark

OVER AND OUT

lite kort

Vet inte vad jag gjort det sista men upptaget har det lyckats bli!

Idag är det väldigt snöigt och jag längtar verkligen till att köra till jobbet....o ännu mer till att köra hem ikväll, ev. att jag kraschar på Micaels soffa inatt om det är för dåligt väder...

Gick upp lite tidigare idag, har mockat och gjort klart allt i stallen samt rastat av bushunden och tränat lite på våran läxa från kursen. Tänkte att man kanske kan filma vad vi får i läxa vecka för vecka och vad vi pysslar med, kanske det kanske;)  Har hur som haver ett par filmer som ska upp när jag får tid att fixa iordning de riktigt.

Nu blir det lite friddag o sen mot Ulricehamn! Lite längre dag på ica idag, känns lite sisådär när jag lyckats sträcka ngt i nacken som värker och kan inte kolla åt vänster. Alla tiders.

Ha en bra dag!

OVER AND OUT

Freestyle

Första kurstillfället var igår och det verkar bli en riktigt trevlig kurs:) Är supermotiverad att träna sönder min lilla vovve och lära mig mkt mer om hur man lär in och tränar trick osv.

Kikade runt lite på youtube och det är minsann inte klokt vilka otroligt duktiga hundar o hundägare det finns! Jag kan förstås inte låta bli att visa er ännu ett klipp. Den här gången var det hundens följsamhet som fångade mitt intresse först men också att här ser man att det faktiskt är en sport för alla! O vilken publik^^

Surfa runt själv och upptäck flera fantastiska program!




OVER AND OUT


Midnatt

Om en minut är det midnatt om man ska tro datorn min. Jag kom innanför dörren för snart en timme sedan efter en kväll på jobbet. Hade som plan att ladda ur kameran och mobilen och göra iordning lite här men tröttheten tog lite överhand och nu blir det nog tv och lite nattamat istället.

Imorgon är jag dock ledig! På söndag också. Helt otroligt.

Imorgon kommer moster och kusinerna så då blir det mer smörgåstårta, inte helt fel! Självklart är tårtan inte det roligaste med det hela men mums!

Måste bara prisa min för tillfället väldigt mysiga unghäst som gjort en helomvändning och är nu en ängel att umgås med. Om man jämför med hur det stod till innan. Stod och skrubbade honom lite på manken innan jag lämnade honom i hagen och han längde ut överläppen trehundra meter och började sedan göra mulen på ryggen min, runt runt runt. Helt ok för mig, så länge han inte övergick till o nafsa. Mysstund var det ja.





//Ibland tycker man minnsann om den lille saten ändå^^//

OVER AND OUT

 


Studera Läsa Plugga

Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill göra när jag "blir stor" som det så fint heter. Det enda jag alltid trott mig veta var att jag definitivt skulle plugga vidare direkt efter studenten & inte spilla någon tid utan ge mig ut i arbetslivet direkt. Det har varit en ganska satt tanke men i slutändan var det inte riktigt så det blev.
Nu har det snart gått ett år sedan vi sprang ut för trappan och här sitter jag med mindre aning om vad jag ska göra med mitt liv mot vad jag hade vid studenten. Mot vad jag hade för flera år sedan, känslan har inte minskat. Den har tvärtom intensifierats.

 Nu känner jag mer press att hitta på något. Jag känner lite ångest över att det snart gått ett år och jag har fortfarande inte den blekaste aning. Kommer det gå ett år till? Kommer det ha ändrats då? Eller slösar jag bara en massa tid och kommer inte börja plugga innan jag är "gammal"?  Kommer jag ngnsin veta vad jag vill? Kommer det bli så att jag helt tappar min studieförmåga och finner det bekvämare att hitta på ngt annat?

Det är en annan femma. Jag känner en sorts press att göra ngt av mina betyg, att inte slänga 3 års hårda studier i slasken och nöja med mig ett mediokert jobb. Ibland önskar jag att jag inte hade så många val...
Samtidigt vill jag våga följa drömmar och inte fastna på att de inte är "bra nog".

Å andra sidan, jag vill inte känna den pressen utan vara nöjd med mina val.
Jag vill inte hela tiden känna att jag måste prestera bättre. Bara för att vissa går vidare och blir veterinärer och läkare så betyder inte det att jag är mindre värd för att jag inte gör det? Eller är det så att jag skulle klara av det men är för bekväm & skraj för att våga ta steget? Eller är det så att jag är menad för ngt annat?

Ibland önskar jag att jag inte hade ett sådant hästintresse. Det äter upp mig inifrån känns det som emellanåt. Utan hästarna skulle jag vara fri att läsa till vad jag vill var jag vill utan att tänka "tänk om.."
Med är också tanken på att jag slösar tid på att satsa på det här...jag kommer ändå aldrig bli mer än medel som det är med allt annat i mitt liv. Kanske är det lika bra att jag sätter mig vid skolbänken och släpper allt det här. Men hur kan jag göra det utan att tänka "tänk om.."?

Det ska gå att kombinera annars går jag i bitar. & jag är trött på folk som skakar på huvudet o säger att det aldrig kommer att gå.

Idag fann jag inspiration hos Sebastians mamma som kom på vad hon verkligen brann för och ville jobba med i vuxen ålder, efter att ha jobbat på ica i över 20 år. Hon fann sitt kall och älskar sitt jobb.
Det är aldrig för sent.

Jag finner delvis tröst i Jeanna Högberg som utbildade sig till civilingenjör i biomekanik samtidigt som hon tränade och tävlade dressyr på hög nivå med två hästar (sedan att det innebar en hel del service och pengastöd...)

Nu blev det ett grymt långt inlägg men mina hemskt förvirrade tankar, jag var tvungen att få ur mig dem Jag kan dock inte påstå att det gjorde mig klokare på ngt vis.



OVER AND OUT



Halka?

Det värsta med vintern (förutom mörkret & kylan) är nog halkan. Nu är det ju inte halt hela vintern men när det väl är så är det inte roligt.

Jag tycker inte om att rida på vägarna vintertid vissa perioder även med broddar & sulor på^^ Jag sitter och spänner mig till och från vilket förstås ger sin verkan på hästen som jag även tänker mig spänner sig till en viss del också då den borde känna att underlaget är lite lurigt även om den finner mer stabilitet mha broddarna. Ordet "spänd" är väl inte ett ord man förespråkar inom hästvärlden vilket leder till den logiska slutsatsen att det är mindre klyftigt att försöka sig på att rida ordentligt på dessa vägar och ytor? 

När man hör någon som regelbundet tränar sina hästar på en yta där denne själv säger att hästarna hela tiden halkar så hemskt, hur smart känns det? Hästarna måste hela tiden spänna sig i onödan och riskera sträckningar och kanske tom. gå omkull. 

 In i skogen, ut på åkrarna^^ 





OVER AND OUT


God Natt

Klockan är snart tolv. Idag skulle ha varit min lediga dag men ica ringde halv nio så istället blev det jobb halv tio till halv sju. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig dagen men extra pengar är alltid välkommet!

Är sjukt trött, tillbringade kvällen hemma hos Katja och kikade på film. Bla. en mkt lustig skräckis som hette KM3. Se inte den^^

Har susat runt en snabbis på mina "ordinarie" sidor och fastnade spec. på ett forum om höjd. Just det här "nää men xx cm är väl inte särskilt högt, vi borde ju få ihop det" (inte riktigt så men nästan^^) Har man haft turen att hela tiden rida bra hästar så är lite högre höjder inte så höga längre men man måste ändå förstå att + varför de höjderna kan kännas höga för ngn annan?  Ibland när folk snackar låter det så äckligt kaxigt. Det var mer det jag ville få fram....lite formuleringsproblem så här på "kvällskvisten..! Å tredje sidan, kanske är det som vanligt att jag önskar att jag också fick tänka så. Å fjärde sidan kanske jag iaf har en poäng.


OVER AND OUT


kvällens vettigheter...

..har inte varit många.

Istället för att ha suttit här över en timma och inte göra ens ett litet uns vettigt så kunde jag ha:

¤ Gjort ngt vettigt..
¤ Fixat iordning Mikos film
¤ Fixat här
¤ Sett på tv
¤ Sovit

¤ Jaa..jag kunde tom. läst en bok.



Men icke

OVER AND OUT


19 Jan

Då var vi redan mitt i januari..! Om några dagar är det Fingals tur att slippa vilan, då blir det ca en veckas promenader, snöbus och longering.

Med Zigge har det som sagt gått lite knackigt och jag så lite lust att ta tag i det här att jag skäms...imorgon blir det en redig skrittur efter jobbet iaf..

IDAG?

Jag & Miko styrde kosan mot staden Ulricehamn strax innan nio imorse där vi mötte upp med Malin & Monica (samt ett par schäfrar och en spaniel;) Vi gick o gick o gick och det var riktigt skönt att få pinna på, jag hade fullt upp med att sträcka ut mina små ben i takten. När jag är ute o går så är jag nog lite väl bekväm av mig!

Efter det åkte vi hem. Åt lite smörgåstårta och kikade på ett par avsnitt av How I Met Your Mother på datorn sedan somnade jag?! Vaknade när mor ropade att jag hade telefon. Sedan blev det en rusning till duschen o 40 min. senare satt jag på plats i kassan på ica. Det var kanske inte riktigt så jag hade förutspått min kväll men jag är väldigt tacksam för allt jobb jag kan få! Hur ska annars allt gå runt?

Det var en lite kort resumé, härdanefter blir det förhoppningsvis mer att läsa här^^


//Snöigt?//

OVER AND OUT


Busted!

Ikväll blir det att se andra halvan av Ghostbuster (1984). Jag kan ju säga som så att den inte är lika bra som första gången man såg den^^ Det till trots så ska den förstås ses klart! Så det blir att dra upp datorn till rummet med målet att inte somna med den i knäet vilket inte är särskilt klyftigt.





OVER AND OUT


kortis

Var äntligen ledig denna dag men blev inringd så kom hem från jobbet för en liten stund sedan. Har varit usel på att uppdatera, det har varit galet mkt jobb ifre-lör-sön. När man gjort ett tiotimmars pass så är inte det första jag gör när jag kommer hem att blogga!

Det tröligaste med jobbet denna helg var när terminalen var offline i 2,5 h vilket innebar att man fick be om leg och underskrift på varenda kotte som handlade med kort. Samt att ett sorts kort gick det inte att betala med alls, riktigt roligt...då blir det att jag sitter och spänner mig och får ont av det istället. Annars har det rullat på som vanligt, bara man försätter sig i "work mode" och inte börjar tänka på en massa så är allt fina fisken^^

Fyllde år igår? 20 år...fy tusan. Trevlig dag iaf!

Nu ska jag rulla ut och mocka klart här hemma sen ska småkottarna äntligen få komma in!

OVER AND OUT


Barbro Stohm

Farmor
1925-2009


Idag fick vi ta farväl


Vi ska vandra...

Av en slump var vi inne på Wildo och där nosade min mor genast reda på ett par rejäla skor som hon såklart tyckte att jag skulle ha (hon är väl trött på att jag använder hennes..en lösning som fungerat bra för mig^^)

Det visade sig iaf vara ett par riktigt bekväma skor..o jag behövde verkligen ett par riktiga skor att gå i. Det var dessutom halva priset. Jaa..vem är jag att säga nej? Fast det sved för de var inte gratis ändå, är dock ändå glad att jag lät mig övertalas att köpa dem! De var dessutom det enda paret kvar och de råkade vara min storlek, måste ha varit ödet.



Miko la sig på eget bevåg här, man kan nästan tro att han är en liten linslus^^
Han ville väl visa upp sina nya skor!

VIKING
Aspen Track, Extreme Line



OVER AND OUT


På Bioduken

Jag har gått och blivit riktigt biosugen det sista och visst finns det en del filmer att se framemot i vår! Jag fullständigt älskar science fiction, fantasy, skräck och allt som sätter fantasin på snurr vilket kanske avspeglar sig på min lilla lista. De är de sorters filmer jag helst ser på bio annars är jag lite av en allätare och för mig spelar kvaliteten på filmen mer roll än vad den tillhör för genre.



¤ Avatar


Såg trailern när vi var o såg New Moon & har velat se den sen dess!

¤ Sherlock Holmes

Endast för Robert D.Junior. Love him.

¤ Ironman 2

*host* samma som ovan^^ Samt att ettan var rätt grym, bästa soundtracket
på länge också!

¤Eclipse


Självklart kommer även jag fortsätta följa sagan.
Självklart vill även jag ha en egen Edward^^


Sedan kommer det en hel del filmer som måste ses fast nödvändigtvis inte på bio. Vissa som man verkligen vill se, andra som man bara är nyfiken på. Såsom "Alice i Underlandet" (en film av Tim Burton ska väl aldrig ignoreras!) & Sex And The City 2

Har ni några bioplaner för i vår?

OVER AND OUT


Häst?

Nej, det blir inget om hästar här idag. Jag tror nog jag skulle fylla en blogg enbart med ångest, depression, tröttsamhet och avundsjuka. Istället väljer jag att undvika det jag har en dålig dag med..vilket för tillfället är Zigge. Det är inte världens roligaste att sätta igång honom, man känner sig aldrig sämre än vad man gör nu vilket är värre än vanligt när man rider den lille bullen, det är man undrar varför man ens försöker & varför man kämpar så förtvivlat. 

Så är det.

OVER AND OUT


OTTO

Broders Tax/drever-korsning Otto bor här hemma titt som tätt. Igår kände han sig lite väl utanför när Miko fick en kram och bestämde sig för att han visst skulle få vara med^^ OttoStyle

& där stod han nöjt tills jag sa åt mor att nu fick hon minsann dra ner honom, det började bli jobbigt i benen!
Kungen

Man kan säga mkt om den hunden, men speciell är han och en hund som är mer gosenisse än honom får man leta vitt o brett efter!

OVER AND OUT

 


Id-bricka

       Beställde precis en Id-bricka till Miko från LR design som ska komma ngn gång inom 10 arbetsdagar om allt går som det ska.

 ID-bricka Aluminium, Hundben LITET

Han kommer att få en blå med ett annat textsnitt med gravyr på båda sidor. Kommer bild när den levererats! En rolig grej samtidigt som den tjänar ett syfte. De är inte ruskigt dyra och eftersom de slits ut tillslut så får man nöjet att köpa fler i olika färger o former^^

Hoppas det blir bra, velade länge och väl om storleken!

OVER AND OUT




Ändrade planer

Ännu en dag med strålande solsken och härlig snö! Har vart ute och gjort klart det mesta i stallen samt gått en liten promenix med vovvarna.

Hade tänkt rida, ha en liten putsdag samt ringa Malin o fråga om hon vill gå på promenix & sedan släpa mig till gymmet och spinningpasset kl.18. Nu ringde istället ica och det blir jobb 15-22.30. Här har jag gått o grämt mig för att jag varit för ledig, nu när jag väl får jobb så är inte det heller bra^^ På ett vis är jag väldigt glad att de ringde, jag behöver verkligen jobba och har inget emot att göra det. Å andra sidan så är det alltid skönare att veta om det lite tidigare än samma dag så man slipper ändra om och känna att man missar en härlig dag ute. Å tredje sidan är det en lyx man inte har som timanställd. Det är en dag imorgon också!

Här närmast blir det lite mer frukost sedan en tur med Ziggelur. Dagens ändrade planer innebär att det lär bli rätt så tyst här på bloggen idag^^


OVER AND OUT


rösta?

Sitter här på nattkvisten (är inte direkt kväll längre..har lite svårt att fokusera på tangenterna)
 väldigt väldigt överraskad. På ett väldigt väldigt bra sätt.

Är en av finalisterna i bloggtävlingen hos westerngirl.devote.se.

Måste erkänna att det känns riktigt kul, kanske betyder det att allt mitt klotter inte är helt åt skogen trist vilket är en tröstande tanke.

Gå gärna in och rösta fram er favorit!

Blir förstås allt annat än ledsen om ni röstar på mig, är dum om jag påstår ngt annat så det låter jag bli!

OVER AND OUT



Igångsättning nr 2




Fingal är nu inne på sin 6.e vilovecka. En vecka kvar sedan är det tanken att bebisvilan är över. Håller sig vädret som det är nu så kommer det att fungera ok. Det går fint att rida i den mjuka snön men ska det börja växla mkt i temperaturen blir det skare...(ord?)

Ingen som råkar ha en stallplats i närhet till ridhuset som vill förbarma sig? Hade vi inte haft så dålig väg så hade vi kunnat köra...men så bor vi inte på det smidigaste stället på jorden. 

På ngt vis löser det sig såklart, det är bara jag som känner mig rätt mån om att det här ska startas upp på bästa möjliga vis. Vädret kanske blir superbra, vi kanske kan börja köra och viips så har allt löst sig. Jag måste nog sluta oroa mig för så mkt som inte behöver oroas så mkt för....innan det blir nödvändigt. Återkommer alltså med detta om en vecka^^

OVER AND OUT


Framsteg

Jag kan ofta ha svårt att se vilka framsteg jag faktiskt har gjort som ryttare. Man kanske är inne i en svacka och bara känner att ingenting fungerar och man börjar undra varför man ens försöker kämpa när man ändå inte kommer någonstans. Då är det bra om man har tagit en liten fiffig uppfinning till hjälp, filmkameran.

Har man möjlighet att kolla en tid tillbaka, ja tom. flera år så kan man ofta tydligt se skillnad och kanske göra som jag gjorde när jag såg filmen här nedan; brista ut i skratt och nästan börja gråta av åsynen.

Man kan se att det faktiskt har gått framåt, det kan bara vara svårt att inse när man är mitt i smeten.

Jag hade inga möjligheter att tävla o träna så mkt som jag ville när jag var yngre utan fick började med så bebissteg när jag fick tag på Zigge, här nedan är det första steget. Jag var 17 år och hoppade min första runda ngnsin på den här höjden! & nog vill jag gärna tro att det har blivit bättre sen dess...!



OVER AND OUT


Krullidull

Herr Fingal Olsson fick se sig ompysslad även denna dag, närmare en timma fick han stå ut med att bli ryktad, kliad på och gosad med. Jag måste helt enkelt ta kort på hans överläpp en dag. En av hans favoritkliplatser har visat sig vara på manken. Överläppen hänger dallrande minst 5 cm längre än normalt, han ser för go ut och just då tycker man om honom så mkt att det gör ont.  Allt känns så lätt när allt man gör är att mysa i stallet, tänk om det alltid kunde vara så.


//Ett sånt här vågigt hårsvall fick han när andra omgångens flätor rök^^//


//Miko & Otto väntar o väntar, samt väntar//


OVER AND OUT


Igångsättning

Zigge är fortfarande under igångsättning, vilket han har varit sen julafton. Skrittade och hade det mys i två veckor ungefär sedan en vecka med trav och igår blev första galoppen i longerlinan.  Idag blev det ett litet pass uppe på en åker i skogen. Red mest lite skänkelvikningar, öppna och kontraställning på volt samt några framdelsvändningar. Så gott vi nu kan^^

Nu är det dags att skala av lite kläder! Har känts helt knäppt att rida med femhundra lager kläder och vinterstövlar i sadel så det har blivit en del barbacka. Nu blir det aktivare ridpass så jag lär nog inte frysa ihjäl på direkten så sadeln får vara med lite mer (undrar om jag kommer ihåg hur man rider lätt?!). Grejjen med sadel känns som att det är att kunna avlasta och rida lätt o stå i mer lätt sits i början så han får gå på lite utan att ha min stora rumpa nedtryckt i ryggen!
Så snart får det komma lite rapporter igen, när vi nu väl börjar göra ngt vettigt!


//Delar av familjen, Z ur en mkt charmig vinkel, en lysande Anna samt en lite disträ Miko^^//

OVER AND OUT


Dagens Outfit

Självklart så viker jag mig för "trycket & kör en cool dagens. Får alltid en massa kommentarer om hur jag går klädd hemma, nå det kan ju bara betyda en sak!



OVER AND OUT


 


*





I lördags var det meningen att vi skulle ta en svänga i gymmet. Det hann bli
 ca 30 min. träning. Hälften på crosstrainer samt 2000 m rodd
 innan lamporna släcktes och vi undrade vad som var på gång. Självklart hade vi missat att de stänger 18.00 på lördagar..vi hade 3 min på oss att komma ut innan tjyvlarmet gick på. Panikartat men vi hann!

OVER AND OUT


-



Tack till dig som lärde mig det här^^


Pysselprassel

Ännu en lugn dag har förflutit. Har inte jobbat på hela veckan och kan verkligen känna hur fattig jag kommer att vara i februari om det här fortskrider...

Jag känner att det är extra viktigt att pyssla när hästarna vilar, spec. för Fingal som säkerligen skulle återupptäcka sin vilda sida genast^^ Sedan har det kanske inte riktigt blivit så mkt som jag hade tänkt men får ta igen det lite nu istället..!

En bra pysselaktivitet som samtidigt är bra träning för oss båda är att fläta. Flätaflätafläta. Vilket var vad jag utsatte honom för idag! Mina gummiband var dock inge bra, de kändes smala och sprack lätt, kommer inte ihåg märket men de rekommenderas ej!  Fingals man växer som gräs och den är tjock som tusan, har dock bestämt att inte rycka den innan han ska visas publikt. Kan vara lite kul o se hur lång den hinner bli, så roligt har jag!
 




//SKÅDA! helt otroligt >< //

OVER AND OUT


På Promenad!

Miko & jag bestämde oss för att gå en liten svänga innan det blev dags för mat (som jag iof inte lagat än....)
Det är kallt men ändå fantastiskt härligt att vara ute och gå. Det blev en hel del pulsning så jag kan ju inte påstå att det gick vidare fort. Miko gick o luktade efter grannens Fanny som löper. Jag har sagt åt honom att det här med tjejer inte är alls roligt...men han tror mig visst inte ><

Vi träffade även på ett par vilda vänner!





OVER AND OUT


Gamleman

Ziggeman fick springa av sig lite på egen hand i stora hagen borta hos Göran & Pia. Tänkte att han kanske också skulle tycka det var lite härligt^^ Så här kommer ännu en omgång med vinterbus, den här gången med Ziggebus som nu är inne på sitt tjugoförsta år!











OVER AND OUT


Minnen

Satt och rotade runt på vår portabla hårddisk och snubblade över bilder från klassens segeldag -08. Vår mentor seglar så hon tog med oss ut en dag. Härlig dag som ööhm..iof slutade med att jag fick en bom i huvudet och senare fick åka till sjukan (Malin?^^)


//Nää...inte är jag väl så kort???//


//Jag & Malin gör oss redo att möta  sjön i en liten småläskig jolle^^//


//Jag o Lisa susar fram...ibland med lite väl mkt fart:O//

OVER AND OUT


20

20 år...ja, så länge har jag snart levt. Den 18 Jan. är det slut med tonårslivet och man blir hela 20 år. Jag känner mig sannerligen inte som 20 år. Har fått inse att man blir inte den man vill vara genom att byta siffra...utan genom att sträva framåt och utvecklas....Annars hade det väl varit kul om man en dag vaknade upp full av självförtroende & mod. Ett helt nytt jag. Skulle inte sitta fel just nu...

Jag är inte så som jag trodde man skulle vara när man är 20 år. Jag känner mig fortfarande som ca 14 och har inte mentalt växt i min ålder...inte utseendemässigt heller, ser fortfarande ut som en liten fjant!

Smakar på siffran....vet inte vad jag tycker om saken. Sedan vad man ska ta sig till med denna dag har jag ingen aning om.....Har bara koll på att jag kniper chansen att få äta smörgåstårta^^

Accepterar inte det faktum att man växer upp och faktiskt måste ta riktiga beslut om framtiden....
Frågorna är många...svaren verkar inte existera. Det gör mig rädd.

OVER AND OUT


Kvällens film

Kul att man skrivit och att det sedan försvinner. Roligt.

Iaf...åter! (om än ngt slarvigare o kortare...)

Tv4 Film har tre kvällar nu visat "Karate Kid I-II-III". Den tredje gick alltså ikväll och det var minnsann en liten tripp Down memory lane men vid min höga ålder så lägger man märke till saker man inte gjort innan. Saker som man stör sig illa på. T.ex varför följde inte Yukie med till USA?? Istället fick man i lite förbifarten höra att de hade byggt ett hus åt henne i Okinawa sedan var det inget mer med det. Varför?
Drar inte allt som surrar i hjärnan, mor min fick en redovisning innan^^

Läste nyss att det gjordes en fjärde film -94 utan de tidigare filmernas huvudperson LaRusso. Jag undrar om den är ngt att ha alls...kanske går den imorgon? Pat Morita är dock med, honom tycker vi om^^
men Ibland vet folk tydligen inte när dom ska sluta...



En nyinspelning är på gång med Jaden Smith och Jackie Chan. Ypperligt intressant^^--

OVER AND OUT


gääääsp

Trött så att säga...! Kände ändå att jag skulle flika in ett litet pytteinlägg innan suget efter sängen blir för stort!

Har inte haft ngn särskild inspiration att skriva idag. De senaste par dagarna har sett ungefär likadana ut och jag vet inte riktigt hur intressant det kan vara. Skärpning! Inte bara med detta utan med allt, måste sätta lite fart och inte bara gå på halvfart och pyssla. Har säkerligen hur mkt som helst som jag kan göra..istället går jag o såsar och gör allt i snigelfart. Helt plötsligt har hela dagen gått! Mysigt men mkt mer skulle kunna bli gjort.

Nu får det blir GOD NATT innan jag somnar över tangentbordet^^


//Jag är inte den enda som är morgontrött^^//


OVER AND OUT


Kursdags!

Snart drar vårens första kurs igång för min & Mikos del! Sitter och kollar på vårens schema nu och ser att vi  kommer gå ngn kurs from. jan ända fram till Maj, här håller vi oss sysselsatta^^

De kurser vi är anmälda till är:

¤ Freestyle
¤ Allmänlydnad
¤ Agility 1

Att de dessutom går på söndagar o måndagar är en lättnad. Tis & Ons. är det ofta hoppträning var o varannan vecka & det hade inte känts så kul om det hade krockat...

Vi börjar med Freestyle den 24 Jan som går på söndagar. Det är säkerligen en del tävlingar som går söndagar men eftersom det är så tidigt på året så lär det nog vara ganska lugnt på den fronten om inte annat så går det alltid att lösa^^

Känns iaf som att det kommer bli väldigt roligt och förhoppningsvis kommer vi att lära oss massor! Speciellt den stackars byrackans matte som har mängder att lära! Vilket i sin tur leder till att ni som nu läser här också kommer få följa vad vi sysslar med på kurstillfällena och kanske få en insyn i det hela^^



//matte..mååste jag lära mig så mkt?//
Självklart^^


OVER AND OUT

 


veckans

Var med & tävla om att bli veckans blogg hos:
 
westerngirl.devote.se

//lyckades inte få med bild^^//


OVER AND OUT


2010

Jag har nog inte skrivit så mkt om det här att det blivit ett helt nytt fräscht år? Nu har man helt plötsligt ett helt år framför sig med allt vad det innebär.

Vad som händer det här året har jag ingen aning om. Tanken var först att vara "ledig" ett år och sedan ha bestämt mig för vad jag ska göra men jag har inte alls blivit klokare sen i maj och nog ännu mindre aning om vad jag ska göra i år än vad jag hade i vid studenten...

Jag är absolut sugen på att vara "ledig" ännu ett år men tänk om det blir så att det helt plötsligt gått flera år?? Och att jag helt tappat allt som har med skolan att göra och inte alls har lust att utbilda mig till ngt vettigt....

Ska jag vänta ett år till så ska det bli ett år med full fart. Jag har gjort rätt mkt sen i maj men det har mkt känts som en återhämtningstid också^^

Katja skulle läsa lite kemi, fysik o biologi på komvux i vår så tänkte lägga mig i där lite och kanske försöka fräscha upp lite kunskaper^^

Har under vintern försökt lite planera för hästarnas vår men eftersom min pessimistiska gärna är så negativ så har det ibland blivit såhär "Fingal: det kommer nog ändå inte o funka" " Zigge: han är där han är....vi får väl fortsätta som vi alltid gjort...."        (spec. nu när så många köpt så fina pållar och viiips ligger nivåer ovan oss direkt så tappade jag lite farten...)

Har dock mina ljusa stunder och knåpar lite på hur jag vill lägga upp allt. Lovade mig själv att vara mer positiv i år och tänker inte börja året med att tänka negativt!



OVER AND OUT




*





Efter ett litet ehm..ofrivilligt uppehåll över jul o nyår blev det dags att ta tag i saken igen. Det har inte alls hunnits med efter alla långa dagar på jobbet det sista...o den lilla tid jag haft över har lagts på djuren, dumt nog^^


Pass: Step

Tid: 60 min

Vad som var bra: Jag orkade passet igenom utan att dö. Hängde med rätt bra i de separata blocken.

Att förbättra: Allt som vanligt men för att vara lite mer exakt...koordinationen! Samt att kunna hänga med bättre, mkt bättre...mkt bättre



Det här var ta mig tusan inte lätt. Har provat på lite innan men då har det (tydligen) anpassats rätt rejält till nybörjare. Här kördes det på i full fart redan från början och man hade inte mkt tid att se o lära sig alla steg och sedan dessutom de tillägg och ändringar som gjordes samt alla snurrar man kunde lägga till här o var.
Nästa gång ska de köra ett helt nytt program (de byts antagligen ut varje termin) vilket skulle betyda mjukstart. Får nog se till att vara där då!


OVER AND OUT


SkrittaSkrittaSkritta....

...är precis vad jag & Ziggeman fortfarande pysslar med. Blev lite avbrott när jag jobbade så mkt i veckan, även om mor min ställde upp och sysselsatte honom ngn gång.
Det finns sämre sätt att tillbringa sin tid på än såhär^^ --->




OVER AND OUT


Vi demonstrerar

Skrev lite för ett tag sedan om det här med att leda. Sedan dess har en del hänt här hemma. Fingal har skött sig ypperligt flera dgr nu, försöker väl nafsa ngn gång ibland och testar lite men inte ens nära av hur det har varit.
Tog idag en bild på hur det ser ut när jag leder honom. Där går han numera avvaktande och vi tränar även på backning och vändningar, lite motig kan han kännas ibland men då får man öka styrkan i det man vill meddela, främst genom röst och kroppspråk.




//Bonusmaterial. Grannens ursöta katt gjorde oss sällskap! Fast hon är inte så populär
efter att ha legat och rivit på dressyrsadelns säte...grrr. Å andra sidan, varför la jag inte på skyddet?//

OVER AND OUT


Mer bus!

Fingal fick springa av sig lite i dag igen & passade på att ha med kameran. Är usel på att ta kort men tycker det är kul ändå!
Måste dessutom medge att det här vädret är för härligt! & motivet är väl inte värsta möjliga heller^^









OVER AND OUT




H.Blake

Fingal hade visst också varit ute o shoppat lite till jul och han gav mig bla. Henry Blakes "Tala med hästar". Han tyckte väl att nu fick den knasiga människan minsann ta o ge sig och lära sig lite vett^^
Ja, egentligen var det kanske från Christina (ägaren) men ändå.

Boken har sträcklästs. Den är lätt att läsa, underhållande och samtidigt pumpas man med nyttigheter.
Boken handlar om hur hästar kommunicerar med varandra och hur de kommunicerar med oss människor. Han går igenom både tal- och kroppspråk samt hur dessa varierar och vävs in med varandra.

Jag har ofta känt att jag är lite oförmögen att lägga märke till detaljer och att ridning och hästar är som jag innan trodde att det var med matte. Antingen har man det eller så har man det inte har jag tänkt. Med matten insåg jag att jag fick slita och gråta blod men också att det släppte och att allt en dag klarnade och jag fann att jag inte längre fastnade. Nu vill jag tro att det är likadant med hästar. En del har gåvan, vi andra får göra det bästa vi kan för att nå så långt vi ngnsin kan.

Blake säger sig kunna styra hästar med tanken, hästar som han känner en speciell kontakt med. Delar av det hela med det sk. ESP kändes lite otrolig men visst tror jag att det är mer till kommunikationen mellan djur än vad ögat ser!

Han levererar mängder med fantastiska historier om hästar han har haft och en del om människor i historien.
Vad sägs t.ex om gången då han...

¤ ...tillbringade 14 h i en hage hos en häst som inte lät sig fångas. Efter den tiden var problemet löst

¤ ...blev så sugen på att vara med på jakt att han sadlade o tränsade en oinriden 3-åring och red med. Gjorde sedan om det med 4 till och red alltså jakt på 5 tidigare aldrig ridna hästar under samma dag. Både helt tokigt och  tanklöst samtidigt som det på ngt vis är genialiskt...

Har ni inte läst den? Läs den.




OVER AND OUT


Vinterbus













OVER AND OUT


RSS 2.0