Riddagbok ~Z~

Idag var det klätterdags i Hagabacken igen, Miko sprang med han också. Planen var först att han skulle bindas någonstans när vi klättrade men han sprang så glatt med så han fick sig ett träningspass han också!

Zigge orkade jättefint och var inte nämnvärt uttröttad när vi återvände hem. Nästa gång blir det ökad dos. Idag körde vi 2 trav - 2 galopp & sen trav hem (avslutade naturl. i skritt)

Nu blir det ett äpple och en dusch sedan väntar 10 h på ICA, hurra.

OVER AND OUT


Riddagbok ~F~ 29 April

Igår var vi ute & galopperade. Ca 20 min galopp med ett par kortare pauser och sen trav en bit tillbaka och avslutade med en längre sträcka i skritt. Han blev rätt stark men inte så att han försökte öka & gå iväg utan bara ville kika omkring sig och inte rulla på mjukt^^

Positivt: Han bråkade ingenting alls. Tvärnitade för en sten en gång men annars skötte han sig galant, vi har aldrig varit så långt ute innan & det var en hel del nytt så kan inte vara annat än nöjd:)

Negativt: Han lät rätt illa tidvis, men när vi kom till en uppförsbacke lät han värre än jag någonsin hört honom och vi var tvungna att stanna och där stod han och flåsade en bra stund med öppen mun...
Det här måste Christina kolla upp, punkt.

Idag blir det vila för den lille, en välförtjänt sådan!

OVER AND OUT


Pics

Lite kort från dagens hoppaktiviteter. Man börjar se att jag har ngn sorts stil då det ser exakt likadant ut över vareviga hinder, känns som att jag häver mig fram lite väl mkt ibland bla. men träning ger färdighet och det var nyttigt att sitta och studera hoppen sekund för sekund!





OVER AND OUT


Riddagbok ~Z~

Idag stod det hoppning på schemat för lilla Ziggeman och valde "5,5:an" för dagens strapats. Han skötte sig jättefint & vi provade att höja lite extra nu när vi omöjligt kunde komma fel och inte klara upp det, han har inte direkt någon naturlig superkapacitet att luta sig tillbaka på & taxerar knappt själv & jag litar inte på att jag fixar det alltid. Han fick jobba hårt men fixade det minsann, vi kände dock att det här vara att tänja gränsen för honom lite.

Roligt hade vi iaf:)




OVER AND OUT


Riddagbok ~F~ 28 April

Vad: Markarbete
Tid: ca 60 min

Igår var det då dags för markarbetsträning för Linda Nykvist!

Fingal skötte sig riktigt fint med tanke på att vi inte hoppat på 3 veckor nu. Han fick hoppa studs för tredje gången i sitt liv vilket han gjorde riktigt bra. Jag var smått övertygad om att han med sina klumpben skulle ränna igenom alltihop men han fick upp sina små ben galant. Sammantaget sett kändes det bra, det är bara jag som måste bli än mer beslutsam & tro lite på att jag vet vad jag gör. Han ser lite skojjig ut när han fläker ut sina framben i spindelstil över hindren, det är inte alltid lätt att vara följsam där inte^^ Vad som var spec. roligt att upptäcka var att galoppfattningarna inte var ngt att lägga ner mkt tanke på, de bara funkade! Det var väl inte alltid fina, ordentliga sådana men han fattade lätt till skillnad från innan. Det var dessutom inte alls mkt bråk idag. Han försökte komma undan med att backa och muttra lite ett par gånger men gav sig så gott som direkt.
 



OVER AND OUT


Ledig!

Är underbart ledig idag minsann! Dagen började med fint härligt väder men ser nu att det börjat regna...inte kul!Har hittills inte överansträngt mig. Ridit Zigge vilket det kommer en liten rapport ifrån sen! Miko har hängt med oss & hittade bla. en rolig groda att leka med, vilket kanske inte var ömsesidigt dem emellan^^ Stallet är härligt nog klart också & kaninen fick vårinviga sin gård! Nu blir det någon sorts mat sen blir det väl dags att sätta lite fart igen.




OVER AND OUT


~REED Bennet~

Nämnde tidigare att vi längre funderat på att ta bort vår lilla trotjänare då han sakta har börjat tyna bort inför våra ögon. Jag har inte velat tänka på det för mkt sen dess men igår kände mor att det var dags att ta tag i det hela och iaf. undersöka våra alternativ lite närmare. Ett tag var det på gång att vi kunde få låta honom vila i marken hos en granne men nu återstår valet mellan pest eller kolera och jag vet inte om jag fixar det. Samtidigt kan jag inte hålla honom vid liv bara för det.
 
Alt 1: Vi kör honom till slakteriet en onsdag då de bara tar emot hästar för att de ska få det lugnt omkring sig. Där slaktas han och används sedan till ngt inom livsmedelsindustrin.

Alt 2: Lantbrukstjänst kommer hit och hämtar honom. Skjuter honom med bultpistol och dumpar honom i en container med en massa andra djur. De pressas sedan samman och bränns upp till en kostnad av 4000 kr.
Jag vet så väl att det är så här det går till och jag vet att alla inte precis kan gräva ned sina följeslagare i trädgården men jag har så svårt att tänka mig det...& jag känner att Bennet som vi haft nu i snart 15 år förtjänar mer. 


Dåligt samvete har jag också för att han lite har försummats de senaste åren. Han har alltid funnits där och borstats & klappats lite på men inte riktigt fått stå i centrum & nu har tiden runnit ut. Det gör ont.

Så det är så här vi tackar honom. Jag accepterar det inte & kan inte förstå hur jag ska klara av det men det ändrar inget...ingenting alls.



//Bennet & jag för många år sedan//

OVER AND OUT






Riddagbok ~Z~

Vad: Skrittur
Tid: ca 35 min

Inget särskilt spännande idag. Efter tre dagar med lite hårdare arbete blev det idag dags för en mysig barbacka tur ihop med Miko som fick springa med:) Bra uppladdning inför en lång dag på jobbet!



OVER AND OUT

OVER AND OUT


Quote


Just nu...

har jag den här lilla sötnöten sovandes i knäet. Han kommer dock få byta sovplats då det snart är dags för desperata husfruar och virriga pumor på kanal 5. Det är dessutom godiskväll vilket inte är fy skam det heller!!

Hoppas ni också har en bra kväll!



OVER AND OUT


Riddagbok ~F~




Åkte med mor & far in när de skulle hälsa på brodern min, skönt att slippa köra själv ibland!

Hovslagaren hade varit där tidigare på dagen och fixat med tappskon. Inte helt fel.
Eftersom vi har jobbat rätt mkt de senaste & då det är markarbetsträning imorgon så blev det en liten mysig uteritt på ca 25 min. Vi red skrittrundan och även ned till Vistavallen som vi travade tillbaka ifrån. Det var inget bråk alls idag & han mjuk & fin det lilla vi travade. Duktig kille!

Efteråt ställde han upp sig så fint så för kameran^^

OVER AND OUT


Riddagbok ~Z~

Fokus: Galopp & Styrka
Tid: ca 55 min

Idag var det fokus på galoppen & jag valde att plocka bort stigbyglarna under övningarna . Vi började med att trava fram och sysslade lite med öppna på volt & skänkelvikningar innan vi satte igång med dagens övningar.

Efter att ha låtit honom galoppera lite grann ute på spåret gick vi in på en stor volt och gjorde 4 små volter per varv. Lade sedan på att göra en avsaktning till skritt mellan varje volt, skritta några steg och fatta ny galopp innan vi gick in i nästa volt. Zigge hade lite svårt att hålla galoppen först men efter en liten stund så gick det väldigt bra, bara jag slutar titta på hans hals hela tiden. Ett av mina stora bekymmer här i livet, det gör det lite svårt att planera vägen^^


Lät honom skritta lite efter det & lekte sedan lite över galoppbommen som låg framme innan vi gick in på nästa övning som vi gjorde en lite kortare stund innan det var dags att trava av.  Vi arbetade med 5 S - 5 G - 5 S etc. Så fem steg i galopp och sedan fem steg i skritt osv.

Våra mått mätta gick det hyfsat bra!

OVER AND OUT

 


På språng...

...ut för att rida Ziggelus.
Idag är det en miljard galoppfattningar som gäller samt många små volter, allt för att träna upp styrkan. Dräktighetsmagen har sakta börjat tyna bort och nu är det dags att öka träningsdosen!



OVER AND OUT


Agility UBK



Igår var det dags för andra tillfället på agilitykursen uppe vid brukshundsklubben.
Denna gång fick vi prova på att hoppa mur, långhopp och fortsätta med slalom- & hinderträningen. Roligt! Miko skötte sig mkt bättre idag men var ändå lite loj och ville helst fram till alla söta flickor & lukta överallt. Idag inträffade dock det jag kände på mig skulle hända dem emellan om tillfälle gavs. Han & lilla Sabbath rök ihop riktigt ordentligt efter att han kommit fram till Miko. Fick isär dom & hoppas de inte fått ont öga för varandra nu. Inte kul, alls.

Vad som gick bäst var slalomet där Miko verkar ha fattat vad han ska ta sig till med pinnarna. Vi jobbar endast med två pinnar som de ska gå emellan sen ev. att man har två pinnar till några meter efter första paret. Tänker nog försöka lägga lite mer tid på kontaktövningar i veckan, känns som ngt vi behöver lite extra just nu!

OVER AND OUT




Lat & Ledig

Ingen bra kombo! Jag som skulle göra såå mkt idag. Sov lite för länge men nu blir det andra bullar!
Har lovat att städa bilen idag, blir väl nackad annars. Eventuellt att jag vågar visa er varför sedan^^

Dagen bjuder bla. på en skrittur med Fingus. Det känns som att det har börjat släppa nu det sista även om han testar med jämna mellanrum. Igår tränade vi med tre bommar på medellinjen (samma som senaste hacketräningen med Z fast utan hinderstöd) Det gick helt ok och vi tränade en del på att byta galopp över bom vilket han gjorde jättefint, roligt!


//Molly, Fingal & Toy i hagen igår e.m, är såå glad att han har hagkompisar nu!//

OVER AND OUT


Update

Har käkat frukost samt varit ute & ridit Ziggeman och börjat med stallet, Miko han sprang tappert med:)
Nu bär det vidare till Juntorp för utsläpp, mock & ridning innan det blir jobbdags!

Hoppas ni får en bra dag!

OVER AND OUT


><



Dagen började som vanligt, kände mig som ett vandrande lik med en kuslig känsla i kroppen. Vad skulle gå fel denna dag? Men faktum är att det blev rätt bra tillslut. Började med att mor & jag åkte in med hösilage till Fingal & gjorde iordning där.

Red  sedan Ziggeman en sväng på ridbanan. Hade pelhamet på & jobbade mkt över galoppbommen som jag hade framme. Ett hett tips till alla, ha alltid iaf en bom framme & rid över den om så bara ett par gånger när ni är på banan. Små bommar sliter knappast och träna ögat är alltid bra! Spec. för lilla mig^^

Åkte sedan in till Fingal igen med Miko denna gång. Vi tränade lite ställande under gång med Peter som läser till instruktör. Han har oss som projektekipage under utbildningen. Miko var lite slö & ville helst dofta på Peters skor (tikägare..) & pipa men lite framåt gick det!

Efter att vi busat lite vid bäcken var det dags att samla tankarna och ta tag i Fingal. Hade ett upplägg klart i huvudet och ansträngde mig för att tänka goda tankar. Satte på musiken på mobilen + ett larm på 25 min och började med att arbeta en del i skritt för att sedan direkt gå över i galopparbetet. Ingen trav vilket innebär att vi tränade på galoppfattningar från skritt vilket vi inte gjort alls mkt tidigare, gick tillslut helt ok! Lite travarbete mot slutet och försökte hela passet att tänka på att inte ha så höga krav på honom eller bli stark i handen. Ett upplägg som funkade bra bevisligen då jag sitter här nu med lite hopp i hjärtat igen.

Puuh..långt det blev. Försöker korta ner och ta bort men ibland trummar fingarna bara på!
Imorgon är det en ruskigt lååång dag men lite uppdatering dyker nog upp under kvällen.

OVER AND OUT


Transformation

Miko har alltid varit lite svartskuggad men nu har han blivit nästan helt svart! Funderade först inte så mkt över skillnaden innan jag hittade bilder från i höstas & tom. vintras där han verkligen var brun. Undrar om det kommer "hålla i sig", gör inget om han går åt det lite brunare hållet men jag tycker såklart om honom ändå^^

 Before
   After

OVER AND OUT


Targets

Det finns olika sorters target. T.ex Nos- & tasstarget.
Jag & Miko har testat lite olika nostargets. Allt är inte befäst & vi har egentligen inte tillämpat dem särskilt än men tänkte delge hur vi gått tillväga när vi gav oss in i den här djungeln! Filmklippet är indelat i 4 olika delar där vi demonstrerar lite av det vi tränat på. Kameran låg på en stol och vi hamnade ur bild en del så det är inte direkt toppklass på det hela & fick inte med allt jag ville innan speltiden tog slut^^


1. Handtarget

Handtarget kan vara supersmidigt t.ex när man vill föra hunden till en viss plats eller lära in vissa trick. Istället för att hunden ska vara fixerad vid godis och bara följa det så följer den handen och kan sedan få belöning ur den andra. Man kan börja lära in det genom att sitta framför hunden med händerna bakom ryggen. När du för fram en hand väcker det intresse hos hunden som förhoppningsvis går fram och undersöker. Belöna! Skulle hunden inte visa något större intresse belöna bara den tittar på handen och utgå därifrån. Man kan även vifta lite på fingrarna eller lukta godis om handen för att skapa intresse i början om man har en svårflörtad hund, detta får sedan arbetas bort.

2 & 3. Nostarget med bricka

Detta är något vi fick börja träna på första tillfället i agilitykursen. Så att man kan lägga en bricka i slutet av t.ex ett A-hinder för att lära hunden stanna upp innan den fortsätter vidare. Man kan använda det till mkt annat roligt också såsom att lära den tända lampor, skjuta in lådor, skickas till en punkt etc etc! Eftersom Miko sedan tidigare kunde handtarget lade jag brickan (man kan använda vad som helst, såsom post-it lappar, lock etc.) i handen och lät honom dutta på den där för att sedan flytta den från handen till marken. Man kan också lägga brickan framför hunden och belöna när den uppmärksammar den och ökar successivt tills den förstår att den ska lägga nosen på. Vill man så kan man sedan lägga på ett kommando. Man kan även lära hunden att frysa vid brickan, något vi dock inte gått in på än.

4. Targetsticka

En targetsticka kan vara till god hjälp när man vill lära in nya trick som t.ex stegra då man lite på avstånd kan guida sin hund. Man lär in detta på samma sätt som de ovan. För stickan framför din hund och belöna när den antingen direkt undersöker tippen på den alt. när den visar ngt sorts intresse. BelönaBelönaBelöna^^

Hoppas det hela lät ngt intressant iaf, det är som sagt lite hur Jag har tränat och jag är absolut ingen expert men en liten kickstart och inspiration att söka vidare information kanske det gav någon;)


Quote


EVE Träning

I tisdags var det dags för Hacketräning. Här kommer en liten snutt från den. Ziggeman var redig och det var skönt för vår del att kunna hoppa och inte behöva övertänka avstånden.



Linjen på medellinjen var toppen för oss, markarbete osv. är inte Zigges starka sida & han var lite allmänt stel & stark men det blev iaf lite bättre mot slutet när vi kom igång och rullade på mer i galoppen. Lite sprutt finns det kvar i den gamle & det var en bra träning Zigges mått mätta, man får ta honom lite som han är och jag får sätta kraven därefter.

OVER AND OUT


Fake

Kikade in på statistiken en snabbis nyligen och såg att jag idag (efter 00.00) haft en besökare men typ 40 sidvisningar...så jäkla dumt att det varje gång regristreras när jag går in från mitt konto för att se hur saker och ting blir. Behövde bara poängtera det^^

Förresten, imorgon kommer det förhoppningsvis lite film hur jag & Miko  tränat på olika nostargets, jag är inte särskilt hajj på det här med hundträning men ngt kan man kanske lyckas dela med sig av!

OVER AND OUT


Tusan också!

Har suttit och verkligen hoppats på att man skulle få tillbaka lite på skatten (alltid lika roligt!)...men ICKE. Då blir man istället skyldig nästan 900 kr. istället. Grattis. Verkligen roligt, precis vad jag behövde.
Mor poängterar dock att jag nog får avdrag för resa men det hjälper föga.

Försökte rensa hjärnan lite under kvällen, speciellt eftersom även ridningen med Fingal inte gick toppen (vi lämnar det där.. + att han förstås tappat en sko), så satte mig här med lite musik och började leka med koder. Såhär kommer det inte se ut länge kan jag tro..men bättre än innan måntro?

NU blir det lite käk & ett avsnitt av Vamp.Di. sedan sängen. Ledig imorgon gudskelov.

OVER AND OUT

(kände att det här blev ett grymt optimisstiskt inlägg..gladare humör imorgon lovar jag^^)


Drömmer sig bort...


...men kanske är man dum som ens tänker tanken...

 ---> 
X  <---


Quote



Agilitykurs update

I måndags var det kursstart på kursen uppe på brukshundsklubben. Det är en nybörjarkurs och vi är sex st. ivriga aspiranter som vill lära oss allt som går. Allt tas från absoluta grunden vilket känns riktigt bra och Miko var riktigt duktig även om det fanns mkt gott att lukta på emellanåt. Vi ser framemot fler måndagar^^

I torsdags var det för vår del näst sista gången på agilityn på Kennel Tendenz för Maria. Det gick inte bra. Det var visst ngn tik på väg in i löp och Miko stängde av totalt. Sprang ifrån mig några gånger och pep konstant. Ville varken ha godis eller leka med leksak. Emellanåt tände han till och var med på noterna för att i nästa sekund tvärnita och slicka på ngn lustig fläck eller slå dövörat till. Han var väldigt billig denna kväll (men självklart smälte mattes hjärta när han gav tusen pussar när man kom hem idag..). Saken är den att han har det nästan lite jobbigt med tikar i all allmänhet & jag fick rådet att ev. testa med kemisk kastrering när det passar för att se vilka förändringar det ev. skulle ge. Vi får se vi får se...

Tills på måndag får vi försöka träna på lite slalom och sådant iaf och hålla tummarna för att det går bättre då!


Gratis vovve?!

OVER AND OUT


GRATTIS!!



..ÖNSKAR VI EN AV MINA FAVORITMÄNNISKOR HÄR PÅ JORDEN:

MALIN!

20 ÅR FYLLER HON & IKVÄLL SKA DET FIRAS^^

HurraHurraHurra!




Vilket betyder att ikväll får jag ha riktiga kläder på mig för första gången på nog 2 veckor! Till skillnad från vardagens ridbyxor eller utslitna t-shirtar. Kommer blir spännande^^ men inga jeans..a big no no!

OVER AND OUT


Vacker?

Alla har vi diskuterat och debatterat kring hur media pressar oss att vara så smala & perfekta som möjligt. Banta hit & banta dit. Men vad anser man är vackert eller fult?

Blir jag genast skjuten av pinnen om jag påstår att det finns människor som visst är vackrare än andra?
Man har om & om igen fått höra att "Skönhet kommer inifrån". Något som jag definitivt håller med om. En persons personlighet kan ändra ett helt utseende genom ett uttryck av klädstil och attityd. Sedan finns det de som helt enkelt är födda förmånligt, visst finns det sådana. Sådana människor som man nästan får lite hicka av när man möter ute i verkligheten.

Hur gör man då med dem som inte har personligheten och stilen eller den där bedövande utstrålningen?
Hur gör man med sådana som mig som kan försöka hur mkt som helst men ändå inte tycker om sin spegelbild?
Vi finns vi också, det gör vi & kanske är det så att vi får söka efter varandra livet igenom.

OVER AND OUT

Om jag vann på triss...


TRISSVINST


Gotacupen resultat

Blandade känslor denna tävling. Ziggeman hoppade finemang efter en lite skakig start på första men jag tabbade mig totalt i slutet och kallsvettas nästan varje gång jag ser videon, fattar inte vad jag höll på med. Minns att jag efter rivningen tänkte "6,7 & 8:an kvar så har vi klarat oss med 4 fel" Dumt & tänka på den alls & låta sig tappa fokus så men nu är det som det är & får försöka tänka förbi det.

Föga tröst är att vårt resultat ändå hade varit det som räknats bort eftersom vi definitivt hade varit långsammare än lagets andra 4-felare.

Vårt lag då som kom på 2:plats i slutändan av 12 lag! Det ni:D
Bra och motiverande start inför nästa omgång som går i Mark 9 maj!





OVER AND OUT


Vilt

En sånhär sötsak sprang över vägen när jag åkte hem igår:) Har jag någon gång nämnt att iller är ett av mina önskedjur? (jag har en mängd sådana men man får prioritera^^) Fina!




OVER AND OUT


Inför GOTA

I helgen går omgång 1 av gotacupen hemma i ulricehamn (för nedre skaraborg?) för ponny & häst. Ponnysarna hoppade idag, satt som tidtagare på eftermiddagen och såg laghoppningen, synd att banan inte är densamma imorgon. Hade varit smidigt annars.

Red Zigge en stund på ridbanan sedan. Barbacka och med pelhamet då allt annat låg i bakluckan på bilen, planeringplanering..!  Jag kände bara igenom honom lite & red en hel del skänkelvikningar, framdelsvändningar, igångsättningar & enkla byten. Galopperade även över en bom som låg framme några gånger vilket kändes bra. Provade vända honom för ytterskänkel och vikter i lite snävare svängar och mycket små volter innan vi gav oss och skrittade hem för att fortsätta rengöringen av smutsig häst efter ca 30-40 min på hästryggen.

Nu sitter man här och väntar på att schabraket ska tvättas klart, lade fram det iförmiddags innan jag åkte men det hade inte på ngt magiskt vis hittat in i maskinen på egen hand så då får man glatt sitta och vänta.
Mor gav också det bästa peptalket ikväll efter att jag sagt något om att det vore kul om det gick bra imorgon.
"tjaa..chansen är ju rätt liten" 
"Vad sa du?"
"Ja, ni har ju inte fått till så många felfria rundor på länge.."

Jo, man tackar!

Ser fram emot morgondagen utan en olustig knut i magen vilket är ovanligt och roligt! Det är superkul att vi faktiskt är 4 i laget vilket vi nog aldrig varit innan & alla de andra tre är jätteduktiga med hästar som nog mest ser 95 cm som cavaletti^^


//Zigge ikväll efter en massa borst och lite bad//


OVER AND OUT
(vill sova...nu!)


Nice

Såhär såg det ut på väg till ridbanan idag.



X



Vi använde oss lite av en galoppbom och hoppade sedan några gånger på ett räcke med lite konor under. Red på pelhamet i början men tog bort deltat och körde bara på de stora ringarna så det blir som ett rakt vanligt bett. Funkade Inte särskilt bra. Han blev stark och svår att forma. Plockade på med delta igen och hoppade då räcket. Det har känts som att det varit för skarpt för honom innan då han lätt blivit framtung och nästan svår att uppmärksamma på hinder men idag var det en lite annan känsla. Jag satt och plockade upp honom så han gick med huvudet högre men jag hade ändå hjälp av bettet in mot hindret. Kunde sitta lätt i handen och göra väldigt små förhållningar innan. Så istället för att behöva göra mkt för att åstadkomma litet räckte det med lite för att åstadkomma mkt. Vet inte om jag vågar rida med det på söndag dock ifall det inte skulle funka så bra, det bästa vore nog att hitta ett lite mindre skarpt bett ändå. Är lite rådvill!

Hoppade fint gjorde han tillslut iaf. Det var lite obeslutsamhet från min sida i början så det blev lite småkassa distanser men tillslut fick vi till det och det kändes riktigt bra:)

OVER AND OUT

//Red Fingal runt skrittrundan också. Bråkade först vid bäcken, gick tillslut förbi o skötte sig ok resten. Bestämde mig för att trava lite uppe på en av ridbanorna vilket inte gick så bra. I ena varvet helt ok men i andra var det sladd, stånk & stön. Jag var väl inte världens underbaraste ryttare heller så ingen av oss var på så gott humör. Mindre lyckat men någonstans måste vi ju sätta fart igen.//


Agility på Tendenz

Igår var andra tillfället på agilitykursen som går på Kennel Tendenz som ligger mot Nitta.
Vi tränade en hel del olika saker som sedan sattes ihop till en bana. Bl.a däcket, balanshindret, studsserie och slalom (2 pinnar). Miko skötte sig jättefint även om han även denna gång var lite disträ att få kontakt med emellanåt. Det var ju så mkt att lukta på!  ..& så många fina tjejor att titta på. Han är verkligen en liten tjejtjusare, det kvittar om de är i löp eller ej *suck*.

Vi har hur mkt som helst att lära. Han har lite för mkt fokus på mig när vi hoppar så han ser inte alltid vart han är på väg. Men vi ska tränatränaträna. Inte sagt att vi ska hoppa hur mkt som helst. Utan vi ska träna slalomet, framförbyten och sidbyten framförallt!

Så nu är det nog dags att göra det där jag skrivit tidigare...snickra. Superinspirerad att spika ihop lite egna hinder, det vore inte helt fel. Får se vad tankarna leder...mer om detta senare!




OVER AND OUT


Upp & ner...

Igår var det klätterdags för Ziggeman & mig.

Vi använde Hagabacken denna dag, en superbra backe då den är lagom lång och brant.
Jag skulle tro att det tar ungefär 15-20 min att rida dit. Då vi skrittade och travade. Vi har inte klättrat här än i år så la det på en liten mellannivå;

¤ 1 trav - 2 galopp - 1 trav ¤


//Backen, fortsätter en bit upp & förbi granen därborta där den har som kraftigast lutning//


Höll tempot lugnt men ändå med lite tryck så att han verkligen gick på. På återhämtningssträckan lekte vi lite med att flytta fram & tillbaka över vägen och lite halter etc. Han jobbade & orkade bra så i framtiden lägger vi in detta mer regelbundet och ökar intensiteten lite efterhand. Styrketräning^^

OVER AND OUT



Gårdagen

Hur blev det då med gårdagens storslagna planer måntro?
Faktiskt ganska bra. Var allmänt medvetslös på kvällen men vad förväntade jag mig^^
Gjorde allt förutom att rida Fingal. Ringde Katja och hon kom gärna förbi & gjorde det under eftermiddagen. Toppen tänkte jag! Istället för en orkes- & tålamodslös ryttare skulle han få ngn som kunde mangla lite! Men det slutade med att hon kom aldrig. Hade kört vilse med en kompis någonstans och sen kom hon inte ändå. Så Fingal som stod snällt o iordninggjord fick klä av sig och gå ut i hagen igen för jag skulle ju iväg. Blev ingenting för honom denna dag då alltså & en liten djävul satt o skrek i hjärnan min under tiden.

Hursom. Idag blir det lite hoppning för Ziggeman tror jag, iaf plocka fram något räcke och hoppa av oss lite. Tänkte testa ett lite nytt bett och se hur det funkar, mer om det senare!

För den lille blir det en liten uteritt idag skulle jag tro. Blir härligt ute i det fina vädret! Får se om han kan hålla sig i skinnet efter ett par dagars vila här nu igen eller om det är bus pågång!

En syn som nedan är att förvänta (fast kanske inte riktigt lika suddig;)










































OVER AND OUT


Falsterbo





I år är året. Jag ska dit. Punkt slut. Hur jag än tar mig dit, vem som än vågar åka med. På något vis ska jag åka. Lika bra att bestämma mig, även om det inte fungerat så bra tidigare år^^

OVER AND OUT


Härligt ute!!


Vaknade alldeles nyss (ja, det är berättigat att sova när man snorar som en valross) till ett underbart väder även denna dag! Skillnaden är att idag kommer även jag att få njuta av underverket. Iaf mer än föregående pissdagar.

Lite eldprov idag. Får fortfarande hjärtklappning av att lyfta ett finger o kallsvettas av att sitta vid datorn men har man dessa små djur så har man. Har inte hittat någon som vill rida Fingal ett par dgr heller. Jag Kan sitta på honom men Rida är en annan femma. Han var superfin förra veckan o efter ridförsöket iförrgår så känns det lite modfällande om det ska ta ett tag av svett,blod o tårar för att få tillbaka det bara för att man är en så dum sak som sjuk.

Red Zigge igår på ridbanan iaf. 25 min på pelhambettet. Travade 10 min. Galopperade 10 min, använde en galoppbom en del och mycket enkla byten. Travade av sedan för jag höll på att dö av andnöd o allt bara darrade. Hurra!

IDAG kära vänner Ska jag & Zigge jobba i Hagabacken. Vi ska klättra. Upp o ned ett antal gånger först i trav o sedan i galopp. Jag & Fingal Ska iaf rida ut en sväng och kanske trava lite på banan, får jag lust att kasta honom åt lejonen så lovar jag härmed att ta ett djupt andetag och jobba en stund i skritt istället. Det är inte hans fel att han inte har fått gå så mkt eller att hans ryttare för tillfället inte bara är okompetent utan också en säl.

Ikväll är det dessutom agilitykurs med Miko men det här ska gå. Jag är så jäkla trött på det här med sjukdom och jag vägrar dras med den mer! Känns inte som att jag blir frisk ändå.
Punkt.


//Vi vänder rumpan åt problemen!//


OVER AND OUT


Lokal Tävling i Svenljunga

NU kommer filmerna samt rapporten från tävlingen i lördags. Har fått hjärtklappning av att sitta framför datorn någon längre stund innan men nu så! Ni vet redan att jag mådde mindre bra under dagen.

Har äntligen blivit bättre på att inte tappa allt självförtroende på framhoppningen/ridningen. Jag var på väg ett par gånger vilket bara leder till en massa dumheter. Suddar ut hästarna och ser bara ryttarnas silhuetter. Det betyder inte att jag inte har koll men jag försöker att inte se de andra, bara lägga märke till. För jag vet  ändå att det finns mkt fina hästar och jag vet att Zigge & jag inte hör till dem men vi har all rätt att vara med ändå:)
 

90 CM




Felfri runda. Kändes helt ok faktiskt. Inte fantastiskt men heller inte bedrövligt, det var en bra Ziggerunda helt enkelt. Skulle nog ställt igenom mer när jag hade möjlighet men allt som allt var det bra, inga helikopterhopp eller tveksamheter som vi haft så mkt av tidigare. Han blir spänd och rätt stark den lille och 21 år gammal får man vara med o ha kul lite på sina egna villkor^^
Kortade stiglädrena ett hål till nästa klass.


1 M



Den här rundan gick inte lika bra direkt. Jag tog världens dåligaste beslut när jag lät honom galoppera på mellan 3:an o 4:an istället för att sätta tillbaka honom ordentligt som alltid annars. Fick inte tillbaka honom i tid och att ta det på ett steg mindre är inte Z paradnummer så det blev en miss mellan oss och en vägran. Andra försöket var det inget problem. 10 fel sammanlagt, hurra.


OVER AND OUT


Jag måste nog...




...snart hitta på något vettigt att göra med mitt liv. Alternativt något annat mindre vettigt.


Vår?

Något är på väg iaf. Solen skiner och termobyxorna är förpassade till källaren åter igen! HÄRLIGT
Tråkigt bara att jag inte kunnat vara ute o njuta av det hela än...men idag ska det tillbringas iaf lite mer tid ute, mår mkt bättre. Äntligen.

Det hela började i fredags när jag gick hem från jobbet. Släpade mig igenom förberedelserna för tävlingen. Ignorerade mors visa ord "Du vet att det här är vansinnigt va?" när jag väl lyckats rulla ur sängen på lördagen. Till Svenljunga och hem kom vi iaf och efter det har jag legat i sängen, eller soffan. Sov till halv fem i måndags utan att vakna någonting emellan, hur absurt är inte det?! Minns inte sist jag var såhär men det är minst 4-5 år sedan, tror inte jag var hemma mer än någon dag i taget under hela gymnasiet.

Nu har jag klagat klart över det här. Buhu, det är så synd om mig.
Provade iaf att rida Fingal en stund på ridbanan igår. Dum som jag är. Tänkte bara trava runt lite grann. Han var överspänd och lite på bråkarhumör. Precs vad jag behövde som fick andnöd av att klättra upp på honom. Det gick inte bra, vi lämnar det där.


//F i hagen med sin ena ponnyvän toy, han går sällan med täcke men det här var nog innan påskhoppningen o då riskeras inget^^//


OVER AND OUT


Kurerar mig med...

...några avsnitt av Ponnyakuten på svtplay. Blir galen av längtan till sommaren när man ser den underbara miljön, men den är på väg är den inte?!

Fastnade på en sekvens i avsnitt 11. där lille Jacob hade på sig en tröja där det stod "Våra pappor är rikare än era". Aoowtch...*bitchslap* recieved. Men måste kännas overkligt när han får se avsnitten och även höra det fina Tobbe sa om att han var övertygad om att han skulle komma långt, tänk o få höra det samma. Det hade man levt på en livstid, om inte mer!

Själv har man legat här i sängen hela dagen igen...mår utomordentligt mkt bättre än innan även om det tillståndet inte är särskilt avundsvärt det heller. Men idag SKA jag rida en sväng på Zigge och en svänga på Fingal samt en litenliten stund på ridbanan. Bara så att han får röra på sig lite mer, får se hur mkt jag orkar. Igår var första gången jag red sen tävlingen, red skrittrundan på Fingus och bara höjdskillnaden medförde illamående o yrsel så tur att han skötte sig så fint som han gjorde:)

Innan dess blir det dock energipåfyllning!




OVER AND OUT


En lång dag

Idag var vi & tävlade i Svenljunga, en lokal tävling där vi hoppade 90 cm CR samt 1 m. klass.
Felfria i förstnämna, kändes helt ok men i andra gick det inte riktigt lika bra. Mer om detta imorgon. Har därefter legat utslagen i sängen samt soffan och får mer eller mindre andnöd av att gå upp för trappan vilket har inneburit att min kära mor har hjälpt mig i stallen idag vilket jag är tusenfalt tacksam för!

Förhoppningsvis mår jag iaf lite bättre imorgon och kan uppdatera med mer info o filmer från tävlingen om inte annat^^

OVER AND OUT


Kursdags; Agility

I torsdags åkte jag & Miko med Linnea och hennes lille vovve Bella till hennes uppfödare som håller i en agilitykurs där. Vi fick prova på ett balanshinder, början till slalom samt hoppa lite hinder på linje och i U-form. Samt springa genom tunnel. Miko tyckte det var lajbans men var lite disträ emellanåt, det var mkt mer intressant att flirta med tjejorna än lyssna på matte ><. Det var iaf riktigt kul och vi ser fram emot att lära oss mer!



OVER AND OUT


TapperTräning

I Onsdags var det Fingals tur att få hoppa lite. Det gick ungefär tusen gånger bättre än sist vi tränade vilket förstås är positivt! Så ja, han fick en liten guldstjärna denna dag. Markarbetet kändes riktigt bra och även hoppningen kändes bättre än vad det har gjort men är rätt orolig för hans andning som ni kan höra själva.



OVER AND OUT


EVE Träning

I Tisdags var det dags för träning i Dalsjöfors. Var lite panik då jag slutade kl. 18. och träningen börjar 18.30. Min snälla mor lastade o körde dit så möttes vi där. Turligt nog var de lite sena så vi hann!

Träningen gick lite sisådär. Vi fick inte riktigt till det förrän det allra sista då det kändes som att han var ärligt fram för skänkeln och vi kunde arbeta lite bättre tillsammans.





OVER AND OUT


Snaaark...

Är sådär riktigt ljuvligt trött för tillfället och kan knappt bärga mig innan jag får lägga huvudet mot kudden!

Full fart idag. Började med att gå upp över en timma senare än vad jag hade tänkt men upp kom jag.
Mockade här hemma och sen åkte jag in till Fingal och gjorde iordning där samt longerade honom ordentligt. Tränade mkt galoppfattningar och små volter i trav & galopp. Duktig var han!

Jobb 11-18. Var på golvet idag och har tillbringat större delen av tiden att fronta i hyllorna.
Efter det blev det rusch till Dalsjöfors där mor väntade med Ziggeman. Sadla snabbt som tusan (hade förstås haft sadeln hos Fingal..) och upp nästan precis i tid för träningens början.

Så nu vill jag ta med Miko upp & sooova, inte sitta här^^

OVER AND OUT


Dagens Dos Av Fingal

Idag var vi en sväng nere i ridhuset. Han var oväntat duktig och bråkade nästan ingenting!
Idag försökte jag fokusera mer på att han skulle finna en egen balans i ett lugnare tempo. Körde en del tempoväxlingar så att han ändå var vaken men det var viktigare att han väntade än att han travade fram i övertempo. Var tvungen & lägga på ngn sorts musik också då mor min tycker att hon babblar för mkt^^ Hade ingen på datorn så hittade lite exempelmusik i någon mapp, funkade fint tills jag nu insåg att videons ljud fortfarande är med^^

Mor filmade inte så hemskt mkt så ni får inte se så mkt heller. Han kan inte riktigt det här med sidförande (mitt fel ofc.) men vi testade på ett par framdelsvändningar iaf. Sedan får ni se lite galopparbete, såg nu att det ser ut som att jag har lite väl långa tyglar här men det kändes bra då iaf. Det sista är från när vi travade av och försökte få honom att verkligen söka sig nedåt, något som vart lite klurigt innan.




Vad gjorde jag då med Ziggeman idag då? Jo, vi var ute och skrittade, travade o galopperade i ca 30 min. barbacka. Har glömskt nog lämnat sadeln hos Fingal det sista så det har blivit lite sisådär med Zigge. Skärpning^^

OVER AND OUT


Löshoppning

Igår löshoppade vi Herr Fingal. Den här gången hade han mkt mer koll på sig själv och var mer fokuserad! Ibland känns det som att han inte riktigt bryr sig men mot slutet tog han minsann i lite! Förhoppningsvis kan vi fortsätta göra detta varje vecka en lite period, känns som att det är riktigt nyttigt för honom. Om inte annat för att lära sig lite var han har sina spindelben.

Riktigt nöjd med honom den här gången iaf.



OVER AND OUT


Påskhoppning 2 April

I fredags var det då dags för påskhoppningen. En hel del väntan på något som inte var värt att vänta på!

Vet inte om det bara var för att jag hade lite tidspress som jag kände att allt gick låångsamt.
När vi väl kom in på banan så blev det rätt så mkt pannkaka av allt. Himla kul.
Ni får se själva men jag är INTE nöjd med mig sj.

Till det positiva hör att han var fantastiskt mycket bättre på framhoppningen nu än sist. Det var inte alls så mkt stolligheter och vi hoppade ca 4-5 språng inkl. de på krysset och det kändes riktigt bra. Får väl suga på den karamellen istället.







OVER AND OUT


HT träning

NU kommer filmen från förra Tapperträningen. Bättre sent än aldrig är väl vad man säger??

Fingal visade som sagt upp sin lite mer vilda sida den här träningen så det gick väl inte väldigt bra men det känns som att han ändå verkligen lärde sig ngt av det! 

Dessutom kan man ju inte hålla på & bara lägga upp allt som går bra eller hur^^



OVER AND OUT


Fingal

På Fingalbus börjar det synas att han börjar komma igång ordentligt nu. Det känns att han börjar få mer ork och syns gör det lite också. Försökte rota fram en bild från i vintras som var bra men lyckades inte så väl men lite kan man se att vi är på väg åt rätt håll^^





OVER AND OUT


Bilder by Lhouise

Louise stod & fotade lite på klubbtävlingen förra helgen, alltid roligt med lite kort också! Sen att man chockas o förundras hur herrans det ser ut emellanåt är en annan sak^^

FINGAL
//60 cm//










Zagazid






OVER AND OUT


GRATTIS önskar vi...

...Miko & hans syskon

som idag fyller 1 år!!



Morgonen bestod av ett mumsigt godisben och en pipgroda.
 Den senare gömde han sig för men den förstnämna var populär^^




OVER AND OUT


!

Måste förstås nämna att Fingal har varit ute i skogen för första gången på egen hand utan att leva jävel! (för leva jävel gjorde han...)

Värt att påannonsera förstås. Vi red ut upp på en skogsväg och var ute i ca 45 min utan ett enda litet bråk.
Det har helt ärligt Inte gått innan. Hurra!

OVER AND OUT


Påskhoppning

Imorgon är jag ledig, se på den du!

Då blir det först att fixa iordning allt här hemma och sedan vidare mot ubrk. Burkus möte klockan 11 och innan dess ska Fingal förhoppningsvis få prova och gå i samma hage som ponnyerna, roligt!

På eftermiddagen är det blåbärs - och påskhoppning pågång. Fingal & jag ska hoppa en 70 cm och den här gången vara mkt mer sparsamma och tålmodiga med varann på framhoppningen för att få till en lite mer energirik och bestämd runda! Det är planen iaf, fortsättning följer.

Efter det blir det raka vägen till Emma o vidare på 20-årsfest. Ska både roligt och lite skrämmande att vara lite social bland folk igen^^ Det blir lätt att man lever mellan stallet och jobbet.


//Fingus på klubbisen i söndags//

OVER AND OUT


LinN Träning 31 mars

Här är det antingen full fart eller ingen fart. lite så känns det för tillfället. Igår var det jobb 10-19.30. Red o mockade här hemma på morgon och halv åtta började markarbetsträningen den här gången. Låter det som en krock? Oja. Spurtade från ica och bort till parkeringen, min snälla mor hade varit snäll o gjort iordning Fingal. Det var en sån där "i ur & skur"-träning idag. Det regnade på o mörknade på men ack en så bra träning för vår del! Eftersom vi var lite sena fick vi stanna kvar lite extra o rida.

Det var 2 bommar på volt som gällde samt en på långsidan. Mkt arbete med att få ihop honom och att han skulle vänta. Ibland kan det då kännas som att Ja han galopperar men Nej han går inte framåt men man får försöka rida fram det bakifrån och upp i handen istället, väcka den lilla motorn utan att det för den delen ska bli vingligt. Kan bara kännas så apsegt o motigt när någon av oss inte orkar^^  Jag känner att man får variera lite, eftersom han varit lite motig o bråkig så ibland får man rida fram så att han Bara tänker fram fram fram utan att tänka så mkt medan man ibland får fokusera mer på att finna mer balans och takt.

Vad gäller träningens syfte så gick det rent ut sagt riktigt bra, stora ord för att komma från mig! Vi kom lugnt och rätt in på bommarna förutom några få gånger när han inte riktigt hålla galoppen och när jag inte orkade sitta ihop!  Framsteg. Tycker dessutom om Linda som tränare vad jag upplevt de två gånger jag varit med här, hon är med och instruerar hela tiden och vill verkligen att man ska lyckas!

Men ja, vi var rätt genomblöta när vi traskade hemåt vid tjugo i nio.


//Även små busar kan var duktiga ibland! ..bilden ville inte rotera men jag tror det syns vad det är ändå!//


OVER AND OUT


 


RSS 2.0