Ziggelur på tur



Gamleman på liten skrittur. Omåttligt pigg o glad^^


OVER AND OUT


Mikos första dopp för året!


Häromdagen var vi nere vid sjön en sväng och njöt lite av solskenet. Miko passade på o ta årets första dopp:) Den stackaren som dragits med diarre o kräkits medan jag varit borta...stackarn..men bättre nu som tur är! Pepsi hade också fått sig en släng, gissar att de hittade ngt mumsigt o äta när de var ute ihop i helgen!












:)



OVER AND OUT





Pia-Träning


I tisdags var det träning för Pia igen, den här gången krävde hon lite mer av oss och vi tränade lite på vad man ska tänka på när man rider program. Andra riktigt varma dagen och vi svettades, minst sagt! Hon tyckte det hade gått framåt från förra veckan. Hon tyckte det verkade som att han nog mest blivit riden bakom hand, lite ihoptryckt. Lite osäker på var han ska ha huvudet om han inte får ha det mellan benen^^  Mycket o göra men riktigt fin var han emellanåt. Hon diggade trycket i mellangaloppen, sen att man knappt får stopp på honom efter är det väl inte så noga med;) o matten hans måste lära sig att göra allt rätt..nomas problemas eller hur^^


Daniel var snäll o fotade på lite grann, roligt med lite kort som omväxling!













OVER AND OUT







Dagen



Vart lite ledig och även lite oledig idag. Jobbade bara kväll så vart ledig hela fina dagen! Har hunnit med Daniels första ridtur (sicken begåvning;) , Mikos första simtur för året och lektion för Pia med Gingko. Allt kommer på kort o lite film så snart jag hinner. Hade tänkt göra det ikväll men blev inte att jag kom hem direkt efter jobbet:S


Så länge får ni nöja er med ett par kort från turen häromdagen:)








OVER AND OUT


,




Det var längesen det kom en tår...men ack vad det känns skönt nu



Som tur är har man lite o glädjas åt också!


OVER AND OUT




På ridbanan 17 April


Fick mor att fota lite när vi testade hoppsadeln för första gången sen provningen. Skönare än vad jag mindes! Vi longerade honom lite först o hej hoppsan, det var bockningar hej vilt^^ 






Gingko har nååågra kilon att tappa minsann! Lite fler bilder dyker opp sen o nån lite film tror jag:)


OVER AND OUT





På Tävling



I söndags gick första omgången i div II Dressyr i Alingsås. Gingko o jag kunde ju inte vara med men följde med som lite alltiallo åt Louise tillsammans med Anna som gjorde detsamma:)

Blev nåågot tävlingsugen, minst sagt. Mysigt att stå vid framridningen och kika på alla välputsade hästar^^ Eventuellt kanske vi startar nästa omgång, inte i laget och bara som träning för oss utan några krav alls egentligen. Bara en roligt komigånggrej! Eftersom det är i Gäsene är det heller ngn särskild sträcka att åka. Meeen så ser man nu att anmälningstiden gick ut ikväll. Smart där. Får se hur det kanske kan lösa sig..eller kanske inte :O

Louise och hennes Bompa var duktiga iaf och nöjda med dagen, med rätta:) Tack ni för att jag fick hänga på!


Fina lilla Bompa:)


OVER AND OUT


:)


Idag kände jag hur mycket jag har behövt våren...


Ljuset, solen, värmen...gör under för den lilla själen!! Det löser inga problem men det känns ta mig tusan miljoner gånger lättare.






Säljes!


Säljer tränset mitt! Två pannband + gummityglar ingår. 500 kr för hela patrasket, inte använt många gånger!




Kom o köp!


OVER AND OUT



Riddagbok


Dagens pass tillbringade vi på travbanan, satte på honom pelhamet och testade. Funkade fint, känns bra o veta att det finns en broms om det skulle hända ngt. Förhoppningsvis;)


Mycket trav idag. Vi var ute lite över en timma och avslutade med ett halvt varv i skritt på lång tygel. Övrig tid fick han gå i en lugnare trav med kortare skrittpauser, försökte undvika att han kryper ihop och tänkte hela tiden på att sträcka upp mig så jag inte sitter där framåtlutad och lägger än mer vikt på bogarna. Önskar mest att ngn vill ge mig längre hälsenor för känns som att jag sitter vidrigt dåligt med hälarna emellanåt^^


Ett bra pass annars. Halvblod är det def. i hästen, kolugn ibland och helknas annars;)





OVER AND OUT


Lektion för Pia



Första lektionen för Pia var igår, det var verkligen toppen! Ser väldigt mkt fram emot att fortsätta träna för henne och börja känna och tänka Mer när jag rider. Fråga mer varför och känna. Hon går med en Hela tiden och säger inte bara Att man ska göra ngt utan också Varför. Hon Frågar om vad man känner och hur det ska kännas, hon illustrerar och viftar med armar och ben. Det känns som att jag verkligen kommer att lära mig mkt nytt. Få ord på sånt man kanske känt men också fråga sådant som man kanske känt att man borde vetat innan, är det ngn gång man ska ställa dumma frågor är det nog nu och svampbob fyrkant skall bli mitt andranamn.


Sadeln funkade bättre nu också efter att ha dragit ned spännena till stigbyglarna och bundit fast ändarna med balsnören;) Får bli o skaffa nya läder vid tillfälle. Sadeln är lite bredar i sätet än den förra så känns lite ovant men annars så!



Bild från kickoffen


OVER AND OUT




Kurstillfälle 1


Första tillfället på kursen uppe vid ubk idag. Vi gjorde inget speciellt idag utan det var mest att träffas och prata lite. Tror det kommer bli bra. Väldigt bra för mig o Miko att träna bland andra hundar, få tips och lite hemläxa^^


I veckan blir det mycket kontaktövningar, börja lite från scratch men det kommer nog även bli lite annat!




OVER AND OUT



Sälen

Det har nog inte framgått så bra här men var ju trots allt på lite semester i helgen! Tors - Sön. var det Lindvallen som gällde. Vi filmade lite men vetitusingen om jag kan med o visa det. Kan iaf meddela att jag iaf nu kan svänga åt båda hållen och åka alla sorters liftar^^ Räcker så haha.

Gött var det iaf att komma hemifrån lite, ladda på med lite ny energi och få en jäkla träningsvärk!



Vi åkte en hel del bräda...




..men åt minst lika mkt godis så det gick väl på ett ut^^


OVER AND OUT


Uppenbarligen är det sant att ingen är omöjligt*


Typ inte riktigt klokt? Men ack så coolt!







OVER AND OUT




*Bara man är tokig nog att testa på det

Lyssnar på...






SurpriceSurprice


nix


OVER AND OUT



Pälsbollen nr.1


Icke uppmärksammat här på bloggen men 2 April fyllde min lilla pälsboll hela 2 år! Ett stort hipphipphurra till honom tycker jag:)






HIPPHIPP!!!


OVER AND OUT


Dressyrprogram




Andra dagen på Kickoffen. Det var lite mer denna dag som det kändes lite som att det var ngt mer fel än trots. Man kan se i programmet hur han lite grann "skuttar" fram hörnpasseringarna i högervarv och inte riktigt vill fram i galoppen. Allt som var till trots som vi inte visste då så genomförde vi vårt första bedömda dressyrprogram. Först red vi ett program utan bedömning och sen fick man rida om det med bedömning. Det kändes litet och trångt^^ Vi är vana helt klart vana vid och bortskämda med att göra saker när det passar oss;)


OVER AND OUT


ZiggemanZiggelurZiggebus



Zigge har inte direkt synts till här på länge. Anledningen till det är väl egentligen ganska enkel. Han har haft lite ledigt:) Efter sista tävlingen i oktober reds han fram till jul och sen har han fått vara lite halvpensionär. Han har fått gå barfota nu i vinter och tanken är att han ska sättas igång lite mer nu till våren, nya fina skor får han på torsdag. Han ätit mkt god mat nu i vinter vilket resulterat i en mkt finer mage och skymten av höstens muskler är som bortblåsta^^ Men han verkar trivas med livet och tillbringar dagarna med att försöka konvertera till färgen brun, mycket vitt är det iaf inte på honom när han trippar in om kvällarna!













Gamle käre herre!!



OVER AND OUT


Situation Gingko


Hur står det då till med den här lille herren?

1. Vi har äntligen provat ut och hittat två sadlar. Inte universums skönaste men de passar honom bra och jag behöver nog bara vänja mig!

2. Har börjat rida nu då. Mycket rakt spår och mest trav, börjar försiktigt för att bygga opp och om!

3. Imorgon ska vi rida vår första lektion för Pia, hon som provat ut sadlarna och masserat honom. Funkar vi bra ihop så är det meningen att hon ska hålla lite koll på oss och hjälpa till med både hans och min träning framöver. Känns toppen!

4. Han har äntligen fått en lite större hage och såg ganska nöjd ut med det:)


Håller tummarna för att detta resulterar i både en glad häst och en glad Anna!





OVER AND OUT






Förberedande Tävlingslydnad


På Onsdag startar kursen äntligen! Jag & Miko kan verkligen behöva få lite vägledning och hjälp att komma igång lite mer nu. Motivationen kom med våren skulle man kunna säga. Igår busade vi för första gången på länge över agilityhindren i trädgården och han mindes en hel del och vi båda hade lajbans! Så mer seriös träning och mindre bus framöver^^ Eller ja...vi väljer nog att kombinera dem båda;)



//Miko & Jag på kurs i höstas//


OVER AND OUT


Löshoppning 9 April


I Lördags var det dags för löshoppning igen! Har Fortfarande inte fått ordning på filmerna..på g i detta nu hoppas jag men så länge länkar jag till mors FB, hon lyckades lägga upp ett par snuttar häromdagen. Imponerande må jag säga! Hoppas ni kan se. Klicka på bilden:)

Han fick väldigt mkt beröm denna gång och blev väldigt glad när jag fick höra det. Var inte på plats just då (semestrade i sälen över helgen;) men fick höra i efterhand och blev såå stolt över den lille! Har inte protokollet framför mig just nu men vad jag minns fick han bla. bra betyg för sitt självförtroende och bakbensteknik.






OVER AND OUT


Min träning


Måndag 28 Mars

Boxercise 1,5 h. Det blev lite träningsvärk efter detta pass^^


 29 Mars

Promenad ca 40 min i lite småhurtig fart. Skulle sprungit men blev inte riktigt så, mor o voffarna fick sällskapa oss istället:)


Onsdag 30 Mars

Boxercise 1 h. Lagom pass efter en låång dag i övrigt


Torsdag 31 Mars

Funktionell träning 50 min. Ett ärtigt pass, jobbigt men över ganska snabbt;)


Fredag 1 April

Ingenting idag. Jobbade 9-21 vilket inte gav så mkt utrymme för ngn aktivitet alls av ngt slag;) (förutom att jag råkade äta 90 g chips o en ruta nougat..Ooops!!) För nu ska jag bara käka o sova. 



OVER AND OUT




RSS 2.0