?




-

All of this breaks my heart

 


Kärt återseende


Nu har Wessel & co styrt kosan mot Skara! Lastningen tog ca 20 min och väl inne skötte han sig med den äran. Det visade sig att kärran de hyrt är en likadan som vi hade innan...vår kära dalavagnen! Lite nostalgiskt sisådär, hur dumt det nu inte låter^^

 

För vår del är det nu frukostdags vilket inte klingar helt fel i mina öron!

 




OVER AND OUT


Iiiin med dig!




Kvällen har vi ägnat åt att lastträna Wessel. Hur det gick? Tjaaa...innan det mörknade helt så stod han iaf inne i transporten en längre stund och backades ut när han blev tillsagd o inte hoppade ut. Nu ska vi bara få upp lämmen imorgon bitti så de kan komma iväg till Skara^^ Men det tror vi på, det ska gå!

OVER AND OUT

 


-








Riddagbok



Efter träningen igår var både jag & Zigge sugna på en barbackatur. Iaf jag men tvivlar på att Zigge hade ngt emot det!




OVER AND OUT


Extreme Pony Makeover

Bennet har försummats lite det sista och fått nöja sig med lite avborstningar samt lite klappar hit och dit. Nu när det regnat så mkt har han såklart roat sig kungligt i leran och såg ut som ett litet lermonster med ett icke så charmerande spånlager på när jag gick in över tröskeln imorse!


Så det fick bli upputsning och ansning av liten ponny idag:)


BEFORE




AFTER







OVER AND OUT

 




Wessel Update

Nu har sitter det äntligen nya skor på hästen! Det såg inte fint ut, det höll hovis med om som påpekade att han måste prioriteras hädanefter...vilket lite var därför Idah ringde honom >< 
Hursom, han fick på skor iaf och kan nu går utan att trippa på tårna. Nu får han ta det lite piano ett tag för komma igång igen och imorgon ska de upp till Skara med honom och kolla upp det ben som han drar upp ibland. Håller med om att det kan vara skönt att ha honom igenomkollad så man kan köra på sen utan att oroa sig för ngt!

Idag släpptes de då alla ut på betet igen, glada hästar? Check!







OVER AND OUT


Tappat minne någon?

Jag börjar allvarligt tro att det är ngt fel på mitt minne, begynnande alzheimers kanske? Alternativt att det bara är så att det är en släktgrej, för mor är ungefär lika virrig som jag.

Erika hade glömt sin plånbok i min bil, vi kom igår överens om att mamma skulle ta med den till jobbet så hon kunde hämta den där innan de skulle åka bort. Vad gjorde jag? Glömde totalt bort alltihop och fattade inte alls vad mamma menade när hon ringde o sa att det stod en tjej här som ville ha ngt från henne^^

Ibland ifrågasätter jag hur hjärnan fungerar i all allmänhet. Som när man bestämmer sig för att hämta en sak, går till det stället, öppnar skåpet eller var det nu är och inte kommer ihåg vad det var man skulle hämta?! Eller när man lägger typ nycklarna på ett ställe för att man Inte ska tappa bort dom men sen när man ska hämta dem så har man ingen aning om var de är. Även om man verkligen kan komma ihåg hur man lade ner dem men inte mer än så. Slutligen så finns förstås möjligheten att det bara är virriga människor som jag själv som råkar ut för sånt här...Vi borde ha ett anteckningsblock kring halsen att skriva ned allt i. Bara vi kommer ihåg att kolla den emellanåt...!!



//bild från google//



OVER AND OUT


So Dark The Con Of Man



Ja, det var väl på tiden det här! Efter att ha sett filmerna och tänkt på att läsa böckerna i evigheter så äro man nu inne på sida hundra av Da Vinci Koden. Sicken grej.


Och vilken allmänbildning! Det känns lite som att gå i skolan igen när man verkligen måste läsa för att förstå och faktiskt tycka att det är intressant! Det är det som fängslat mig vid den här boken, att jag får veta mer om sådant jag inte visste mycket om samtidigt som det är skrivet på ett skönlitterärt vis. Jag blir främst fascinerad av det faktum att det faktiskt existerar så där smarta människor som har all denna kunskap och törst efter mer, känns nästan lite som att jag borde börja begära mer av min hjärna än att försöka räkna ut växeln på jobbet!







OVER AND OUT









Iiiih!

 

Nu verkar det faktiskt bli av. En helgkurs i Freestyle på UBK! Jag är väl inte alltför ofta en sån som tar tag i saker men det här vill jag verkligen få igenom och det verkar gå vägen.


Så ev. redan nu i höst kan det bli en kurs för Frida Binette. Hur spännande är inte det! Vi behöver verkligen en spark nu för att gå vidare framåt och troligtvis att det blir en fortsättningskurs vilket gör att vi kanske missar en del som vill prova på. Å andra sidan kan de vara med som åhörare och kanske kan det bli ytterligare en kurs till våren om intresse finns! Vore toppen om vi kan se till att den här grenen får ett fäste även i Ulricehamn, ett bra alternativ för alla sorters hundägare!



//Vakna upp Miko! Nu är det slut på latmaskandet^^//



OVER AND OUT

 

 


Skimmel någon?


Ingen som vill ha en skimmel med ngn sorts psykisk störning?! Zigge önskar uppenbarligen att han voro åt det brunare hållet, avis på Wessel & Bennet måntro? Funderar på att skicka honom till Malin snarast, psykolog som psykolog?! Kanske har han en förträngd barndomupplevesle han behöver reda ut. Får be honom undvika sådana här experiment dagen innan en tävling iaf...det blir så mkt att gör rent då^^

 




OVER AND OUT


TapperTräning

Ikväll blev det träning för Tapper. Håhåjaja, första efter sommaruppehållet. Ziggeman skötte sig så som Ziggemän gör och vi klurade oss igenom dagens övningar helt godkänt! Frågade inte direkt Henrik vad han tyckte efter...det känns liksom inte som ngn idé. Jag vet ju redan vad han tycker om honom och vad han tycker om mig vet jag inte om jag vill veta^^

Känner att det här blev ett väldigt analyserande inlägg...skyller på att klockan är över tio.

 



Gamleman upptäckte äpplepåsen tidigare i veckan! Inget undgår den killen, iaf inget ätbart.



OVER AND OUT


Voffe

Godis - Hund

Hund - Godis

 

Mattes rediga kille^^
Vi var dessutom hemma hos Malin & Sunny löpte, inte en suck från Miko. Det var mer Sunny som tyckte Miko såg lite sisådär stilig ut för dagen. Man kan kort säga att matte är glad åt sin lille just nu! Fast lite ledsen blev hon när han betedde sig illa mot en hund på kursen sist. Den här ägaren har huskys, varav en hane hon hade med på Freestylekursen och en liten tik som hon nu har på agilityn. Ingen varav Miko accepterar, han reagerar direkt. Han som aldrig betett sig illa så mot tikar innan. Kan det vara ngt med rasen? Jag vet inte...butter blev matte iaf och det fick Miko veta.


OVER AND OUT


Agilityn

Andra kurstillfället som sagt! Blöta blev vi då det envisades med att ösregna titt som tätt. Vi smälte dock inte bort och det var iaf lite uppehåll emellanåt. Idag fick vi träna kontaktfält och sen byggde vi en bana som vi först tränade delarna av och sedan fick springa hela. För svårt för lilleman och mig vilket ledaren höll med om så härnäst får vi det lite enklare. Till skillnad från de andra så är det här första kursen för oss båda. De andra tävlar aktivt, har gått flera kurser och är inne på andra-tredje hunden osv så vi har lite o ta igen^^

Det var verkligen en trött vovve som åkte med hem och en lika trött matte. Kan slå vad om att jag får ngn sorts träningsvärk efter det här. Så illa är det nog ><



//lilla voffepoff!//

OVER AND OUT

 


Här smids det planer...

I eftermiddag har vi i den nyformade Aktivitetsgruppen börjat planera årets spökrunda lite smått. Med kakor förstås! Hur annars.

You´ll Beware. Youré in for a scare. Mohaha!
(introt för Goosebumps för er som inte kollar på barnkanalerna^^)





OVER AND OUT


Bekvämt?






Varför ska man lägga sig i soffan, sängen eller på pläden när man kan sova i vedkorgen, tomma väskor eller papperspåsar?



OVER AND OUT

 


Kursdags






Idag är det dags för andra tillfället på agilitykursen, ska bli toppen! Rapport om hur vi överlevde väntas senare ikväll^^


OVER AND OUT

 


Wessel

Wessel som jag kidnappade när Idah skulle på semester står fortfarande kvar här hemma på Angshestre. När Idah o co kom hem fick de veta att de ingen stallplats hade kvar så Wessel får husa här tills vidare. Inte mig emot,  kul med lite mer liv här hemma!


Nu har han ju dock lyckats få av sig båda bakskorna o det är såå synd om honom tycker han. Vilket det ju är. Han ömmar väldigt på båda bak och har slitit dumt så det verkar som att strålen är den som tar i backen på ena bak. Som tur är kommer äntligen hovslagaren imorgon & fixar hans små fossingar. Sedan får vi låta honom komma igång lite lugnt igen.



//Vi tidigare förra veckan, några kilo lättare^^//



OVER AND OUT





Det var väl på tiden...



Har lärt mig steka ägg, impressive!


OVER AND OUT


Fina!





Rojo Australiano o ee Red

Grey BC


//Bilder från Google//



Den mest frekventa färgen hos BC´s är ju svart/vit. Att det finns trefärgade & blue merle har man också träffat på men dessa färger har jag inte mött. Förrän förra veckan då vi har en brun/vit BC med på kursen, så otroligt vacker! Som det känns så kommer det en gång i mitt liv träda in en BC och jag vet att man varken ska (eller helt vill!) gå efter färgen men nog finns det de man föredrar. För min del är de alla såå vackra på sina olika sätt så det voro nog bäst om det är slumpen som avgör^^



OVER AND OUT



Yääs

Äntligen fick dagen ngn sorts mening...bort från alla deprimerande tankar och kriser och mot Malin o blåbärspajen istället! Ikväll iaf, tills dess ska jag väl kunna sysselsätta mig. Blir super att få träffa den blivande hjärnskrynklaren en gång till, sedan smiter hon ju till Stockholm i iaf 5 år...busigt!


OVER AND OUT

 


??!

Jaa...var det har blivit av den här kategorin kan man ju fråga sig!!

Skärpning!


Var och skulle sätta igång o träna igen för ett tag sedan, tränade skolös en gång lite lätt. Skulle sedan leta reda på skorna och då skulle det sättas fart här! Hittade inte skorna och sedan har det legat på is igen^^

 

Men nu hörde jag ett rykte om att de ligger uppe i den gamla garderoben...saken skall undersökas!

 

 

OVER AND OUT


Bollebygd




Gamleman skötte sig fint idag. 0+4 fel i 95 cm och 4 fel i 1 m. Han kändes lite trött och inte riktigt med innan vi gick in på andra rundan men vaknade till lite inne på banan o kämpade på!


Jag kan inte säga att känslan var hundra och är trött på att vi inte bara kan rida runt det här och tycka att det inte är någonting. Står man bredvid ser det vääldigt lågt ut men uppe på honom så är det ungefär det högsta vi kan åstadkomma...Vilket får mig att undra om det är mig det beror på eller oss båda. Hursom så blir nog nästa tävling våran sista, vilket skulle blivit i U-hamn nästa helg men får väl bli i Gäsene helgen efter det nu när den blev inställd.



OVER AND OUT

 


21 aug

..tiden rinner iväg! Här är det äntligen lite nytt på gång..är inte riktigt på rätsida med vad jag vill men har absolut nog att hålla mig upptagen med framöver!

 

Förhoppningsvis kommer det lite fler vettiga inlägg framöver, just nu längtar jag verkligen till sängen...upp o jobba lite imorgon sen iväg på möte. Hoppas komma upp i tid o rida båda pållarna, iaf en. Wessel har såklart tappat en sko o en till är på väg av. Självklart kan inte hovslagaren komma innan Onsdag så det känns lite sisådär att han ska stå tills dess så man får börja om lite igen efter det....förhoppningsvis går det att rida lite lätt på banan iaf. Får se.

Som sagt, nu blir det strax sängdags och det känns inte fel mina vänner!!

 

 

OVER AND OUT


Film från Cajsaträning ~W~






OVER AND OUT

 





Oops!

 

Vi hade ju anmält oss till förberedande tävlingslydnad Miko o jag men fått veta att kursen var fulltecknad men nu visar det sig att vi hade fått plats o har nu missat första tillfället som var igår! Hade gjort mig till freds med att vi inte kom med o tänkt att det kan bli nog med Agilityn och Freestylen men nog kan vi klämma in lite till. Det är ju toppen att vi får ett träningstillfälle till ihop med andra hundar och alla möjliga störningar och dessutom en massa bra tips ifrån ledare. Precis vad vi behöver!

 

Det dumma med detta är att kurserna vi går är på tisdagar o onsdagar...Hacketräningarna går på tisdagar och Tapperträningen på Onsdagar så typiskt att det inte går att kombinera! Får se hur vi kan pussla ihop ngt.

 

Så nu ska jag o Miko bli ett välputsat lydnadsekipage också, just som vi lagt oss på latsidan och inte riktigt brytt oss om han sätter sig lite snett i fotposition^^

 

 

OVER AND OUT


Cajsaträning 18/8 ~W~

Igår red vi lektion för Cajsa. Det började med ngt dressyraktigt men vi avslutade med att hoppa lite:) Vi travhoppade ett par gånger sist och innan dess har vi tillsammans så gott som skenat över ett miniräcke så det skulle bli spännande o se om det var ngn skillnad nu när han är lite mer igång.


Han gick o försökte rycka tyglarna ur handen på mig ibland men lyssnade och var ganska enkel att räkna på. Eller ja, Cajsa tyckte han verkade jättenkel men nu är det ju jag som rider så avvaktar med det tills vi hoppat mer^^


Hon tyckte att det gått väldigt mkt framåt och att jag gör ett bra jobb, att vi är på väg åt rätt håll. Vilket känns otroligt skönt att höra då jag ofta tvivlar på vad jag sysslar med. Sen är det otroligt mkt jobb kvar, det är mkt som sitter i men nu kan vi iaf flytta lite åt sidorna utan att han flyger iväg. Sen kanske han inte direkt flyter lätt o smidigt o nog börjar han studsa emellanåt o är tung men inte alls som det har varit. Ser ut som en liten syrsa i hoppsadeln dessutom vilket Cajsa inte var sen med att påpeka, får nog slänga på den andra sadeln nästa gång så får vi se om den funkar bra på honom.










Film är på väg!


OVER AND OUT


Riddagbok ~Z~

 

Inte så mkt att säga för Zigges del idag. Det som skulle ha blivit markarbete på banan slutade som barbackatur ihop med Miko. Tror att han tyckte det var en bra ändring, hörde inga protester iaf^^






OVER AND OUT

 

 


Aha!



Dagens positiva: Ingen skolstart minsann!


...


..verkar för tillfället leva på värmepizza, bullar och godis. Fantastiskt nyttigt. Mor tycker dessutom att jag måste börja tycka om mig sj. för att komma någonstans innan jag gör mig sjuk av det här...hon har väl rätt i det. Jag försöker verkligen att varje dag se något hos mig som jag tycker om men misslyckas alltid kapitalt. Men det är ingens fel att jag ser ut o är som jag är. Så det får bli en pizza idag med.


OVER AND OUT


Riddagbok 17/8

 

Igår tyckte hästarna att jag kunde få jobba lite så det var en Anna som på spagettiben krööp ned till duschen efter^^ Som sagt..hur är det med kondisen?

 

Zigge

Ca 60 min.

Zigge fick sig en genomkörare på ridbanan, det var några dagar sedan. Mor red honom lite en dag annars har det mest vart kondisträning. Det kändes. Han var rätt spänd och stissig men slappnade av efter en stund. Det blev mkt arbete med galoppen idag för den kändes värst när vi började^^ Mkt styrkearbete med mkt avsaktningar och igångsättningar. Körde några varv var med först 6 galopp - 6 trav sen 4-4 3-3 och tillslut 2 galopp - 2 trav. Han skötte sig jättefint och jobbigt var det. Vi gjorde sen mkt små volter och avslutade med lite galoppombyten i en stor åtta. Efter det blev det lite skänkelvikningar innan vi travade av och skrittade ut en sväng.


Wessel

Wessel skötte sig förvånansvärt på vägen bort. Han bråkade inte på gårdsplanen, vred sig lite borta vid korsningen med räckte att jag "morrade" lite så gick han fram. Sen korvade han sig lite vid vägen ner till ridbanan men efter ett par snurr och hårda ord så knattade han sig ned sen var det så gott som inget bråk på hela passet. Han protesterade givetvis när man krävde lite mer och hoppade av ridbanan i galoppen en gång när jag försökte få igenom vänstersidan men var inte så svårövertalad som han kan vara^^  Låter ganska mkt kanske men jämfört med vad han kunde gjort så var det inget.

Det blev mkt arbete i galopp för honom också idag. Vi har inte gjort det så mkt innan utan mest fokuserat på att han ska kunna slappna av i traven. I vänster är han så sjukt stel. Han gungar väl på i ngn sorts form men ställa igenom hela denna stora kropp det var jobb det. Vi låg på en minivolt och dreeev och sen ut på stor och in igen. Efter ett tag så släppte det som tur var lite och han blev rätt trevlig i båda varven! Sedan oorkade jag inte mer..o inte han heller tror jag, svettigt!



OVER AND OUT


Agility

 

Är hursomhelst världen lyckligaste i frågan om voffe. För utan Miko skulle jag inte veta var jag skulle ta vägen. Denna envetna, glada lilla jycke.

 

Igår var första tillfället på Agility Fortsättning. Vi som aldrig fått lära oss några byten eller något sådant blev inkastade med folk som var duuktiga.  Miko gjorde så gott han kunde men hade en matte som inte kunde koordinera armar och kropp åt rätt håll vilket ledde till en förvirrad hund! Men nu har vi fått läxa och ska nog komma ikapp!


Nu ska här tränas slalom med skick från högersida, där fuskas det men från andra hållet går han super. Böjda tunnlar där han går in från min vänstersida också & en massa på byten fast utan hinder så det sätter sig.  Lite kontaktfält vore nog inte fel heller så vi kommit igång iaf lite med det tills nästa gång.


Roligt var det iaf! Blev lite tagen när kroppen och hjärnan inte kunde samarbeta..men kom över det och fick inte att vi är noviser och där för att lära oss inte för att visa att vi kan!!






Vi var båda trötta när vi kom hem! Jobbigt för båda matte o hund. Hur var det med konditionen nu igen? Just det ja..den är obefintlig!



OVER AND OUT




Alone

Studera eller icke studera? Givet att det måste bli det första om jag inte vill kasta bort allt. Men var, när och hur?


Fattar inte varför allt i livet kommer försent...Nu satsar man antingen på det här ett tag eller så skiter man i det helt. Hästarna?


Alt. 1
Låta det fortsätta som det är..kravla runt på Ziggeman så länge han orkar (troligaste alt.).


Alt. 2
Strunta i alltihop och sticka iväg någonstans.


Alt. 3
  Ta ett stort jävla lån och förverkliga det där som alltid legat o gnagt i bakhuvudet..en egen häst. Även om det bara kan vara ett år.

 

Hur det känns? Vet varken ut eller in. Fortsätta så här vill jag inte, jag Kan inte, det går inte. Jag går sönder. Vart ska jag ta vägen? Var skulle jag sticka om jag vågade?? Nej precis. Ta ett lån?! Då skulle alla bli helt tokiga...med all rätt troligtvis. Lite oansvarigt när man är så ung och innan studietiden. Om inte annat så får man inse att man får jobba som faan för att betala av det innan man gör ngt annat. O sen kan man ändå inte behålla den.


Ingen som har ett fjärde alternativ? Ge upp och lägga sig under täcket?...ja, det låter faktiskt inte helt tokigt. Försöker få ihop varför vissa verkligen får allt dom vill ha medan andra får slita som odjur och inte ens får sniffa på kakan. Det sista har det bara brustit i min lilla hjärna och jag går konstant runt och tycker att allt är skit. Har hört så många gånger folk som tycker det är på ngt vis imponerande att jag orkar kämpa på med Zigge och inte ger upp...nå, antar att ni hade en anledning till att behöva tro så. För snart får det nog vara. Jag känner mig fruktansvärt otacksam, deprimerad och än mer osocial än förr. Jag vet att det finns de som försöker få med mig, men allt jag känner är att de har roligare kompisar..umgås med dem istället..på mig blir ni bara besvikna...


Behöver vädra lite..men allt skulle nog kunna rymma en bok. & Varför skriva det här? Orkar inte att alla jämt ska låtsas att allt är så jävla rosenskimrande??! Kul för dom isåfall men jag orkar inte låtsas mer. Sen är det inte så många som läser det här o bryr sig ändå. Det känns bara som att jag inte är färdig...jag fick aldrig Chansen..o nu är det snart försent. Så jävla synd om mig eller hur?! Som sagt..otacksam är vad jag är.


OVER AND OUT


WrOoom

Här är det full fart..!

 

Igår var det jobbet, ubk o sen hästarna. Idag jobbet, mellanlandning o vidare på US-kickoff till imorgon. Åker direkt till jobbet då o slutar halv elva så tvivlar på att jag kommer att sätta mig vid datorn då. Ny vecka nya tag!



OVER AND OUT


Freestyle

Ville testa och se om man kunde klippa ihop lite sekvenser och kunna se programmet i sin helhet. Miko var inte riktigt på humör, han hade legat o sovit så gott så! men vi gjorde iaf ca 3 trick på raken tills vi gjort hela programmet och ni får hemskt gärna lämna kommentarer så länge de är konstruktiva:)

Är lite sisådär om låten kanske är lite väl långsam ibland eller passar oss men vi får se!
Börja låten på 1.17 (andra versen) och ni märker när det slutar, är inte hipp på det där att få in låtar i klippen men ni som orkar får gärna pyssla med det. Det här är ett första utkast och saker kan ändras, alla rörelser sitter icke hundra^^

obs! Börja Mikos film på ca 10 s. Glömde visst klippa bort en bit!








OVER AND OUT




Film från Gäsene


90 cm.
Vi lyckades med bravaden att vägra på första hindret, missförstånd så vi kom för nära. Dåligt ridet!! Resten av rundan kändes mkt bättre.

 




1 m. Känslan var inte sisådär jättebra, vi kom lite väl nära här o var. Mot sockerbitshindret tappade vi galoppen genom svängen så där blev det ett kråkhopp. Men felfria blev vi^^

 

OVER AND OUT



Träningshoppning i Gäsene

Igår var det ett riktigt busväder och det var flera som åkte hem, något vi ifrågasatte varför vi inte också gjorde efter att vi lastat ut. Efter 5 min var vi genomblöta och himlen stod öppen. Tänkte först bara nöja mig med en runda men regnet lättade och Zigge kändes fräsch så vi red 1 m. också. Det var dessutom bara 5 min mellan starterna så vi slapp vänta. Värre väder än såhär har jag svårt att tänka mig så nu har vi varit med om det, överlevt och kommer aldrig mer klaga om det duggar lite^^

Filmer är på väg, ni får nöja er med bilder så länge!











OVER AND OUT










 

 


Riddagbok 11/8

Igår passade vi på med en uteritt minsann. Ev. sista tillfället att rida ut båda innan Wessel nog åker hemåt till sig igen. Vi var ute ca 1 h och höll rätt god fart. Pållarna fick galoppera av sig minsann¨. Wessel tyckte det var jooobbigt, Zigge däremot blev nog inte ens svettig. Duktig pålle!

 

Vi red ju ett par gånger uppför Hagabacken sist, detta mindes Wessel. Dumma smarta häst! För nu ville han inte gå in på den vägen alls men med Zigge som draghjälp gick det över rätt fort och han skrittade glatt uppför. Han är väldigt ärlig (eller lat^^) ute och går inte fortare än vad han blir ombedd. Vi galopperade upp för långa backen vid högamossen och där kunde man driva hur bra man ville men han gick på i sitt tempo ändå o galopperade nästan stillastående, jobbigtjobbigt tyckte han! När Zigge kom ikapp blev det dock fart, man vill väl inte ligga sist heller!


Idag blir det nog vila för hans del, Ziggeman däremot ska få åka till Gäsene på träningshoppning. Hoppas att det går bra idag, vi kan verkligen behöva det!



//Sånt här lyckas man med om man ställs i stallgången två sekunder medan människan i fråga drar av benskydden!//



OVER AND OUT




!!





Här kommer ännu ett freestyle program, det lär blir fler^^ Detta är från samma ekipage som sist, fransmannen Thierry Thomas och hans hund Speed. De vann VM i år och det här är deras vinnarprogram. Är totalt blown away av distansarbetet & glädjen!




OVER AND OUT


-




Jag blir knäpp..galen! Mor har rätt, avundsjuka är en sjukdom & jag vet inte vad jag ska göra...


<3

 

...sitter lite skakig efter att ha pratat med vännen min....hade inte stått ut om det hade hänt dig ngt ska du veta!!

Inte stått ut.








 



 


Miko visar

Ja nu rullar kameran minsann. Har mängder med motivation och massa idéer sen kanske jag inte alltid vet hur jag ska bära mig till men på ngt vis ska det väl gå^^

 

Idag får ni se det jag pratade om igår. Han chockade öven med att plocka upp kommandot "Buga" på andra passet vi tränat det! Ibland dimper rumpen ner och det funkar bara om jag sitter ned än men alltid något säg!

 

Vad gäller tricket när han sätter upp tassarna på min arm är jag lite sisådär. Ska jag guida honom till sidorna eller ska han lära sig att byta sida själv och ska jag då egentligen ha två olika kommandon för varje arm? Någon som kanske har ett tips? Det är nu jag verkligen önskar att jag hade haft råd att åka på freestylelägret...!! Att sätta tassarna upp på benet har han greppat, bara att han kan bli lite väl ivrig och både vilja stå på mina fötter, gripa om benet och annat som ni kan se i början^^ Får se till o särskilja dem ordentligt kan jag tro..!


//UPDATE; Jag tror att jag flyttar mig sj. istället för honom..kanske blir bättre!//








OVER AND OUT


Riddagbok


Zigge

Imorse drog jag, Zigge och Miko ut på en tur ned till handvik. Vi travade större delen av vägen förutom på raksträckan på vägen tillbaka där de fick sträcka ut. Zigge gjorde sitt bästa men Miko hängde på! Snabb lite sate det där! Zigge var i vart fall ganska spänd hela tiden och låtsades vara rädd för det mesta, gammal och vis som han är (?). Hursom, det blev bättre mot slutet.

Wessel

Wessel fick följa med mig ut i lervällingen på ridbanan. Vi hittade en någorlunda torr snutt, iaf inte belägen under vatten. Han var pigg men skötte sig fint. Longerade inte så länge men det räckte, det var riktigt jobbigt att springa när det var sånt sug i backen! Han försökte trilskna ett par gånger men bara man var blixtsnabb med att reagera så gav han upp tanken. Har longerat honom en gång tidigare och då var han grymt stark och gjorde mest som han själv ville. Idag lyssnade han upp lite och fick inga ryck utan låg på i ett bra tempo men hittade inte på ngt eget, det tycker vi om! Tycker nog att han gått ned lite i vikt nu med?



//Njaa, vet inte om jag vill med ut^^//





//Wessel in Action så att säga//


OVER AND OUT


Lyrics

Vers 2

You teach me how to see
All that’s beautiful
My senses touch your world I never pictured
Now I give my hope to you
I surrender
I pray in my heart that this world never ends





Något ni känner igen tro?



OVER AND OUT





:)

 

Sitter mer tandborsten och flinar åt vovven. Plockade fram borsten, kastade en blick på Miko och undrade om vi skulle gå o lägga oss varpå han styr kosan upp för trappan och travar in på rummet. Man kan nästan tro att han gått o väntat på att få lov^^



OVER AND OUT


Musik


..har ägnat en del av denna busvädriga dag med att leta musik till ett freestyleprogram men fy vad svårt det är! Kan inte ens bestämma mig för om det ska vara en snabbare låt eller en lugnare....Nu tror jag det blir en av varje så får vi se vad som funkar bäst! Jag tror jag har hittat en bra lugn låt, har bara väldigt svårt att plocka ur ca 2 min ur den och den har kanske inte en särskilt bra takt eller uppenbara ställen att göra saker på. Men tycker om den så så det får lösa sig, kanske. Det märker vi^^

Nu ger jag upp allt vad dator heter för kvällen tror jag, värmer nån pizza och kastar mig i sig. Ja, det låter som en bra idé!



OVER AND OUT


Latmaskarna nr 1.

Det är jag & Miko det! Eller ja..han blir en latmask när jag är det. Idag har vi inte gjort många knop, vädret har gjort sitt för att dämpa humöret och har inte haft ngn ork alls. Vi har dock varit ute på en liten promenix och tränade lite trick här ikväll iaf så hoppas att han inte tycker att matte är världens tråkigaste iaf, bara nästan!


Såg ett par trick på youtube innan som såg roliga ut som vi testade idag. Kommandot Upp kan han för att sätta framtassarna på min rygg så förde över det på att sätta framtassarna på mitt ena ben när han går emellan dem. Alltså att han stå mellan mina ben, jag lyfter in ett ben med foten mot det andra benet och han sätter framtassarna på den. Det fattade han direkt och verkade tycka att den var rolig, allt går med godis säg^^ Sedan provade vi att han skulle sitta i fotposition och sedan ställa sig upp med framtassarna på min utsträckta arm. Provade att göra detta på båda sidor och han fattade definitivt grejjen med var han ska sätta tassarna fast vi ställer oss lite snett mot varandra istället för bredvid. Meningen sen är att han ska kunna skifta sida  iaf ett par gånger på raken. Men en början har vi iaf!

Får se om vi inte kan visa det någon dag här nu, det är alltid roligt att kunna gå tillbaka och titta på sen! Här nedan är iaf ett litet extra klipp som vi fick med när vi tränade häromdagen. "Runt" är något han blivit bättre på, nu kan han göra fler än ett varv^^ Att buga har vi precis börjat med, faktum är att klippet är från första dagen vi testade det.

 





OVER AND OUT



Söndag

Det här ser ut att bli en mkt lat och behaglig dag. Regnet öser ner och jag & Miko tog en rejääl sovmorgon. Det var längesen känns det som!


Fick mail om att vi inte kom med på förberedande tävlingslydnad då den var fulltecknad. Vilket väl var vad jag trodde....men lite surt känns det eftersom de ställde in rallylydnaden och sen finns det inga alternativ. Vi ville ju gärna vara med på ngt?! Vi får helt enkelt ta oss i kragen och åka in oftare på den öppna träningen på torsdagar så vi får träna bland andra med fler störningar, läsa på och sen träna in på egen hand. Det ska väl gå..!

 

OVER AND OUT




Cajsaträning ~W~

Igår red jag då för Cajsa med Wessel för första gången. Det var stoj på vägen dit men väl på banan så gick det bra. Där känns det som att ridningen går framåt och att han har blivit bra mkt mjukare, nu går han inte som en stel pinne halva passet utan är mer medgörlig från början.



Cajsa tyckte om honom och tyckte att jag gjorde ett bra jobb med honom vilket kändes jätteskönt att höra från henne, själv hade jag nämligen räknat med att få en hel del tillsägelser. Ofta när det inte går så som jag tänkt blir jag för ivrig och rider riktigt kasst, jag hatar att verkligen känna mig dålig och självförtroendet sjunker till under noll. Men kanske har jag lärt mig att sänka kraven, inte bara på hästen utan också på mig själv och därmed kunnat slappna av lite mer? Hursom så kändes det bra iaf. Han protesterade en del när det blev jobbigt och där höll Cajsa med oss. Det är bättre att lura honom till arbete än att tvinga igenom något och bråka. Vi fick hoppa lite grann mot slutet och där fick mor med när han bestämde sig för att hoppa ut från ridbanan. Det var ändå ett ganska milt tilltag men ni får iaf se lite hur han beter sig^^

 


//Det blev vääldigt dålig kvalite ser jag nu..men det går ju iaf urskilja en häst^^//


OVER AND OUT


Miko

Idag styrde vi kosan mot stan Miko & jag. Jag skulle lämna in en film och ge tillbaka ett usb-minne så vi passade på att ta en sväng upp till brukshundklubben och träna lite. Vanligtvis när man kommer upp på plan där så är det sugpropp till backen som gäller men inte idag, tror det är första gången vi är där nu sedan den kem. kastreringen fick full effekt. Han var med på noterna och likadan att jobba med där som han är hemma så det var en riktigt rolig stund vi hade däruppe! Nu var vi iof så gott som ensamma förutom en som höll sig på andra sidan planen men ändå. Vi höll inte på så länge utan körde på ett par omgångar + en paus. Lite allmänt bara. Inkallning, platsliggning och lite trick etc. Glad att det gick bra, hoppas det fortsätter så här! Sedan åkte vi in till stan och gick lite på gågatan för att miljöträna lite. Det var dock inte så mkt folk eftersom det är lördag men bättre än inget.


Erika hade förresten också fått plats på agilitykursen! De ska gå 1:an men tror de ska gå parallellt så jätteroligt att gå med ngn man känner och kan träna med, det gillar vi!



//Trött vovve!//

OVER AND OUT


 


Freestyle

Sitter och har en väldans lust att klura ihop ett eget litet freestyle program, men har total låttorka! Idéer?


Vi är långt ifrån så duktiga så vi kan tävla men ngn inofficiell godistävling skulle vi nog kunna starta senare, vi har inte så många coola trick kanske men vi har nog så att vi kan sätta ihop ngt. Får se hur det utvecklar sig!

 

Hittade detta på youtube nyss iaf. Ännu ett klipp där man förundras över hundens arbetsglädje och kontakt med föraren! De har en del fantastiskt svåra trick och underbart samspel! Ska nog visa detta för Miko^^ Sen är väl musiken ngt av det mest enerverande jag hört på sistone men ignorerar man det och ser till programmet så...Woow!!





OVER AND OUT

 


Riddagbok

Idag var tanken att Wessel skulle få klättra och Zigge skulle ut och trava. Blev istället att mor hängde med på Zigge och vi red runt Högamossen (ca 7,5-8 km). Klättrade dock lite i Hagabacken, en gång i skritt och två gånger i trav. Tror inte Wessel är en häst som uppskattar att gå upp och ner så är nog bättre att ta backarna naturligt som de kommer.


Idag har han verkligen skött sig exemplariskt! Inte ett uns bråk. Satt upp och styrde direkt åt höger efter Zigge. Så han fick inte chansen att hinna tänka på att vi ev. skulle åt vänster. Hittills har han varit riktigt go att rida ut på. Tycker inte om att gå sist kanske och blir lite gruffig om Zigge går om honom men å andra sidan så får Zigge småtrava för att hinna med när W skrittar och för den delen, varför ska vi provocera fram ett beteende vi inte vill ha eller för tillfället vill arbeta med? Vi har nog att göra ändå^^ Han blir aldrig stark utan kan lulla på i alla gångarter, är inte särskilt rädd av sig och hanterar vår lilla trafik fint. Vad mer begär man?

Så idag var en bra dag!



//Från Cajsaträningen igår, varifrån det ska komma en film tillslut^^//

 

OVER AND OUT




För underbart!

Alldeles alldeles underbart. Minns när jag hörde denna på radion och man garvade nästan sönder sig, kattens dagbok är så klockren! Gissar att många av er har hört den innan..om inte, lyssna på den. Ni andra, lyssna om!

 





En favorit: Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt, han är uppenbarligen efterbliven ><



OVER AND OUT

 


Bilder ifrån Gäsene

Erika var i Gäsene när vi var där sist och hade visst fotat lite grann, så här bjuds på lite sådant^^

 








Katt?








OVER AND OUT


NU...

...så har jag äntligen fått tummen ur och göra klart projektet. Far & jag fixade det sista igår och det blev minsann rätt bra ändå! Det enda dumma är att sidorna fäste vi med det vi hade, dvs gångjärn så det är så gott som omöjligt att flytta den själv eftersom sidorna åker ihop lite så man får lyfta jättehöögt. Det man inte kan köpa kan man med lite finurlighet göra, i det här fallet utav våra gamla kökshyllor, kaninens hoppinnar och annat som låg i ladugården.

Så nu ska här tränas kontaktfält! Vilket behövs, Miko hoppar gärna upp för långt^^

 






OVER AND OUT


Miko visar

Miko & jag fick ett litet ryck igårkväll och tänkte visa er hur vi tränat ett par av de senaste tricken.



¤ Pallen

¤Svängom

¤ StepIn



1.
Det första han fick lära sig var att ställa sig med framtassarna på boken sen lade jag till ett kommando som fick bli "pallen". Tanken var väl att det skulle vara en liten pall o början till ett annat trick men utvecklade sig vidare till lite annat^^


2. Sedan började vi träna lite bakdelskontroll. Att han skulle kunna flytta sig runt som i en framdelsvändning ungefär kring boken. Började med att stå bredvid honom och röra mig mot honom, när han förstod vad det gick ut på så kunde jag bit för bit ställa sig mittemot och tillslut vandrade han runt framför mig. Lade på kommandot "Svängom" och plockade tillslut bort boken. Det sitter väl inte helt, tycker inte han får med sig bakdelen riktigt.


3.
"StepIn" var det tänkt att nästa trick skulle kallas men har blivit samma kommando som att gå "fot mellan mina ben" (= ), han ser skillnad på mina fötter vad som gäller tror jag men borde kanske inte ha samma där..Började här med hjälp av boken som han vet vad den är till. Ställde mina fötter på den och belönade rikligt när han rörde vid mina fötter med sina. Tillslut fattade han grejjen med att stå på dom och hade sedan inga problem med att hålla kvar dom där. Tänkte mig att han skulle bli lite osäker när det rörde sig men det har gått rätt fint.






Påpekar igen att det här är hur jag lärt in detta. Jag är en novis inom det här med hundträning och gör väl inte allt på det mest smidiga sätt men vill hela tiden förbättras och tar gärna emot tips och råd!




OVER AND OUT

 


Sömntuta

Miko har fått den fina vanan att lägg sig tvärsöver mitten på sängen. Vilket betyder att jag allt som oftast vaknar uppknödd vid kuddarna. Mindre bekvämt men livsnjutaren verkar inte bekymra sig särskilt om min bekvämlighet^^ Han är dock så otroligt morgonmysig så det får väl va för det då!



//Här har han fått ge vika och blivit runtskuffad så man fick plats!//

OVER AND OUT


Cajsaträning

Idag red jag och Zigge en stund för Cajsa. Vi hade tur som slapp det mesta av regnet och åskan höll sig borta! Det märks att det var ett tag sedan vi hoppade då jag kan finna mig sj. med för många tankar som  "Det klarar inte vi" "Jag kan inte" när det har gått för långt emellan. Självförtroende ni vet.

Men idag kunde vi! Jag tabbade mig rätt rejält när vi red från oxern till räcket en gång. Det blev på ngt vis lite slängtrav och sen galopp mot oxern sen hann jag inte få ihop det så han nitade en gång och sedan gången efter det men sen var allt lugnt igen. Han kikade en del första gången på oxern också, på tävling kollar han nästan aldrig på ngt bara hemma^^ Bra så iof och inte tvärtom men sen hade jag nog kunnat gett honom än mer stöd fram.


Cajsa verkade iaf nöjd med honom & vi hoppade väl uppemot 1,10 mot slutet vilket jag sj. tyckte såg högre ut men det var det nog inte, bara jag och gamleman som inte är vana vid att häva oss över sånt där^^

Imorgon bitti är det Wessels tur att få en dust med mig för Cajsa. Det blev att han fick vila idag då tiden blev lite knapp men tror inte han klagar. Hade kunnat sticka ut en sväng nu men känner samtidigt att han kan behöva det. Han har ju gjort ngt varje dag sedan han kom hit. Men imorgon blir det dressyr så får det bli klättring på lördag kanske!





OVER AND OUT


TB Spoiler

Nu måste nästa avsnitt av True Blood kommit ut men "min" vanliga onlinesida håller på och byggas om så känner mig lite förvirrad och ledsen ><

Får hålla ut! Välkomnar dock varmt en av seriens nyförvärv Alcide (så även Jessica som vuxit som karaktär i mina ögon!), pick him Sookie! Lämna kontrollfreaket Bill som för övrigt allt som oftast utstöter sitt Ssoo-Kie på det mest obehagliga vis. Död är han dessutom, likaså Eric. Även om han är lite mer omtycklig på ngt vis trots att han är rätt vulgär...kanske mest pga att det är Skarsgårds roll^^



Hursom, har väl uttråkat alla världen vampyr-hatare nog nu och får nöja mig med att tålmodigt vänta och längta ett tag till. Vilket liv man har.




Joe Manganiello - Alcide Herveaux




OVER AND OUT


?




Jag känner mig lite som Bennet när han vill ha mat; Man vill verkligen men hur man än stampar och skriker så kan man inte göra mer än vad man gör. Eller så vet man inte hur man ska göra det. T.ex. Jag tipsar Bennet om att köra på "söta-ponny"-uttrycket alt. hoppa ur boxen. Men vad gör man när man är fast mitt i livet?










Riddagbok

Efter ungefär tio timmar på ICA så blev det lite knapert med tid och ork att rida båda ordentligt så fick med mor ut på en skrittur med dem båda. Ca 45-50 min ungefär. Wessel började trassla redan när jag satt upp men gav sig och trippade efter Zigge som lite fick vara bete idag^^

Började igen på samma ställe som sist. Guppade iväg och jag försökte sätta tygeln vid knäet så han inte kunde komma upp utan fick gå runt tills han lugnade sig. Gav sig gjorde han tillslut även om det kanske främst var Zigges förtjänst då mor och han gick vidare och lämnade puckot kvar efter sig. Sedan var det lugnt och fint tills han tyckte det var lite sisådär tråkigt att gå bakom Zigge på en stig. Laddade och fick lite väl bråttom när vi kom upp på vägen så studsade iväg lite, sa åt honom och då blev det bock. Touchade med spöet. Bock igen, han sköt upp kanske en 4-5 gånger innan han accepterade mina hjälper sen var det lugnt igen *suck* Får hoppas vi kommer över det här snart, det är ju inte toppenroligt direkt. Sedan får man se lite var gränsen går så han inte ger sig fan på att få av mig en dag utan pocka med honom och se vad som funkar bäst. Jag blir lite försiktig emellanåt, trilla av står väl inte på min att-göra-lista direkt men måste lita mer på att det jag tänker först är rätt och inte vänta, då hinner han före mig. Zigge skötte sig fint som vanligt. Ska blir intressant och se var det här slutar men är ändå glad att det är här hemma vi går igenom detta. Där vi kan planera utefter hur det går och känns och får lära känna honom ordentligt.







Imorgon ska vi gå den vägen igen, förbi och bort till Hagabacken och klättra lite. Ja, det ska vi^^


OVER AND OUT


Riddagbok

Wessel

Misstanken idag var att antingen skulle det bli mkt värre eller ha släppt lite. Det blev lite av båda varorna. Han började bråka redan på gårdsplanen och brötade loss på samma ställe som igår. Mor kom och höll nere honom sen fick han lite skäll minsann, inte bocka stegra eller kasta tack! Till ridbanan kom vi iaf. Det mest positiva idag var att han inte struttade på som en struts i början utan faktiskt var lite mjukare redan när jag tog tygeln, även om det är långt ifrån slutmålet. Vi lättade på kraven idag och gjorde miljarder små serpentiner och volter istället. Flyttade lite i sidled och förutom att stöna lite och guppa ett par gånger ibland så fixade han biffen. Allting sitter åt så hårt i honom och om han nu det senaste halvåret sluppit undan och inte behövt göra ngt särskilt jobbigt och därmed blivit ännu stelare och tyckt att det blivit ännu jobbigare..tja..då får man väl tänka sig att det kommer att ta ett tag att få loss alla spänningar. Jag gör iaf så gott jag kan för att hjälpa honom så får vi se hur det blir tillslut. Så själva ridningen gick framåt men vägen till ridbanan var inte den roligaste. Imorgon blir det skritt för hela slanten och då tar vi den vägen förbi, så att han inte kopplar den vägen med enbart jobbigheter!



Zigge

Zigge han fick också en tur på banan idag. En lite kortare sådan och ganska lättsam. Lite allmän ridning till en början och sedan lite skänkelvikningar och tränade lite grann på den förvända galoppen. Vi var inte ensamma där då så tappade tänket lite men varm blev han och var ganska duktig även om han spände upp sig emellanåt.





//Jobbigt att vara på träningsläger säg^^//




OVER AND OUT


Wrooom



Här kör vi vatten till Wessel. Mor tog det oturliga beslutet att stänga av den när vi kom fram och det tog en stund innan vi fick igång den igen...hur svårt kan det vara att sätta växeln i neutralt läge och vrida på nyckeln??! Ganska svårt faktiskt.




OVER AND OUT


Riddagbok 2/8


Om Zigge finns inte så mkt att säga. Red Wessel längre än planerat så det blev en liten mysig barbackatur där vi skrittade och travade runt Handvik på ca en halvtimma. Lille Miko sprang förstås med. 


Wessel däremot. Idag har vi inte varit på samma sida. Han började bråka redan på vägen bort till grannen. Kanske att han visste var vi skulle, kanske har han fäst sig vid kompisarna och ville inte lämna dem, hursom. Tänkte ha tålamod, va lugn och vänta ut honom men så kom grannbarnen och klättrade på studsmattan framöver så då gav jag upp, hoppade av, skällde lite på honom och gick förbi in på ridbanan.Tänkte idag prova lite mer än att bara rida runt utan flytta honom lite och lite vandrande framdelsvändningar. Pyttsan heller tyckte han som hoppade, bockade, småstegrade och kastade sig så fort man begärde något mer än det mest enkla. Man kan gott säga att det tog emot. Ett par gånger hoppade han av ridbanan och jag var icke glad! Envisades med att han skulle flytta lite åt sidan utan protest innan vi gav upp det vi gjorde. Surputt.  Sedan fick han rulla på i galopp på en stor volt och sedan trava av vilket gick bra. 



Imorgon återvänder vi till ridbanan och det får bli mkt små volter, serpentiner etc. Lite enklare men ändå lösgörande övningar så får vi se om tjurigheten släpper när han blir lite mjukare och får bättre kondis. Vi får se..!



//Det var lite skönt att skutta upp på Zigge och bara ta det lugnt, snällare häst finns nog inte!//



OVER AND OUT



Riddagbok 1/8

1/8

Igår red mor och jag ut en sväng på kvällen efter att jag slutat jobbet kl åtta. Det blev ca 8 km runt Haga och Blackered varav vi travade ca 4-4,5 km. Wessel skötte sig förvånansvärt fint och gick förbi allt möjligt småläskigt. Mot slutet slappnade han även av såpass att han kunde söka sig lite framåt & nedåt. Hade det verkligen inte som krav för det känns inte som någon ide att tjafsa med det utan vill att han ska tycka att det är roligt att komma ut. Zigge däremot jobbade på så gott som hela vägen och fick tänja på steget för att hänga med oss. När Zigge taktar och småtravar så känns det knappt att Wessel går framåt...Ziggeplutt^^



OVER AND OUT



RSS 2.0