Framsteg!


Miko var kanonduktig på träningen idag. I slutet sprang vi en hel bana ett par ggr på 20 hinder. Det gick verkligen bra för att vara oss och han tog hela slalomet på 12 pinnar första vändan. Andra tog nog koncentrationen lite slut^^ Men verkligen, det har gått framåt och det är så sjukt roligt! Jag brukar ha svårt att vara nöjd men är det idag. Känns bra! Massormassor att träna och bli bättre på men så länge det går framåt och allra viktigast - att vi har roligt ihop så är det svårt att inte vara glad:)


Nu ligger han här däckad på köksgolvet...också en härligt känsla på ngt vis att se sin hund trött och tillfreds! Nu blir det att svänga ihop ngn sorts kvällsmat som får ätas till senaste avsnittet av Game Of Thrones. Helt ok avslut på dagen!




OVER AND OUT



Promenixat


Har försökt gå av mig dagens chock. Klippte vanliga rundan lite mer än 10 min snabbare än i vanliga fall. Inget ont i halsen men ändå känns det som att det svullnar lite utanpå, men så är jag hemskt sjåpig med sånt också! 


Lite mellanmål av ngt slag sen drar jag o Miko in till stan o firar valborg på vårt egna vis;)



OVER AND OUT



-












Gårdagens lilla pass




Nämnde visst inget om hur det gick för den store klunsen igårkväll! Efter att han vaknat oså så gick han väldigtväldigt bra mot slutet, är gott att se att han kommit igång så fint efter skadan. Varken fet eller smal nu utan rund o fin äntligen! Nu är det bara lite mer hoppning som ska in på veckorna. Hoppas på att Annika kan komma o skutta lite medan jag är borta nu i veckan. Det blev ju ingen tävlande för honom i helgen. Det där med medryttare har väl inte riktigt gått enligt planerna. Goa kommunikationsproblem och olika ideer blir visst inte bra. Det är visst orimligt att begära att man lär känna hästen och tränar så att man kan rida hästen hyffsat innan man börjar tävla, väl där är det ju bara att tävla på! Förstår om man är sjuk osv men då kan man väl inte sj. tycka det är en god ide att tävla direkt utan att ta sig hit o sitta på hästen emellanåt (vilket inte betyder var  o varannan dag men oftare än varannan var tredje vecka..). Gött besviken, arg o ledsen, vi är inte omöjliga att ha och göra med eller farliga att diskutera med så fattar inte hur det resoneras!  Allt vi vill är att det ska gå väl!  ...hursom! Nu får energin riktas på annat! Det väsentliga som skulle komma fram var just det här med att han var kanoners igår iaf. Idag blir det en sväng på ridbanan också och imorgon uteritt. Det blir nog bra det här!






OVER AND OUT



Ett litet träningspass


Miko och jag tog oss ut i trädgården efter promenaden och tränade lite grann. Först lite på det vi gjorde i ons. på rallylydnaden. En "skylt" som vi inte riktigt greppade sist gick helt ok idag! Vilket var att jag vänder vänster och byter koppelhand och han går runt om åt höger. Lite svårt med koordinationen där!

Lite slalom åt båda håll efter det. Försöker envist köra lite mer från "fel håll" för att min hjärna ska fatta att det inte gör Miko ngn skillnad, det är jag som skapar "problemet" som egentligen inte behöver finnas;)


Dagens lilla hinderövning blev den nedan. Först ett hinder sen två o sist tre då. Med godisskål på slutet. Han var väldigt inne på skålen när vi kom så långt att vi hade alla tre hinder med. Men efter en miss så fick han fokus fram på hinder och kunde med gott samvete få sin belöning på slutet. Som avslutning plockade jag fram favoritbollen som vi roade oss med tills det var dags att kila bort mot stallet och pållarna! Nu laddar vi för morgondagens kurstillfälle!






OVER AND OUT







Kvällens aktiviteter:)






Theodor och Linda hängde med oss ut i stallet denna dag. Linda tog en tur med Zigge medan Annika red och Theodor fick umgås med farmor o faster under tiden. Ganska mysig liten söndagskväll, en söndag som gått otroligt fort! Nu är det kvällsmatsdags innan det blir läggdags!


OVER AND OUT



Veckans träning :O



Jaa. Det kan få bli en liten sammanfattning den här gången då det inte hänt så mkt. Veckan började väldigt bra med squash, lång promenad o styrkepass samt ett pass i backen en dag men började känna av den satans halsen som sagt och bestämde mig ändå för att ta det lite lugnare. Så det har blivit 4-5 km promenixande varje dag och känner mig mkt bättre så nu ska det ökas på igen! Är dock borta tors-sön nästa vecka men det lär bli mkt promenerande dom dagarna iaf kan jag tro!:)



OVER AND OUT




-











Söndagsmys


Efter personalfesten igårkväll kan man säga att vi tog det rätt lugnt idag. Förutom ett utbrott av ilska på fm. så gick dagen vidare. Förstår mig fortfarande inte på hur msk kan tänka ibland men borde väl göra som Daniel säger...lägga energi på saker som faktiskt är värda det.

I ett försök att gå av det här blir det en längre promenix med byrackorna nu här. Efter det så kommer Annika hit och ska rida igenom pållen lite ihop med mig och Zigge på banan. Härligt väder får vi! Sen blir det nog en återgång till viloläge (även om städning borde prioriteras..) när allt i stallet är klappat o klart. Upp fyra imorgon bitti vilket känns sådär, å andra sidan slutar jag redan halv ett vilket gör det hela lite mer uthärdligt!



Reflexväst - det största straffet av dem alla. Om man frågar kooikern.




OVER AND OUT



Fäller?



Hårig liten ponny! Han fäller för fulla muggar! Det tar verkligen aldrig slut, svårt o fatta hur allt fått plats. Det är bara till o plocka på, ganska mysigt faktiskt:) Gamle kära skrälle.





OVER AND OUT





-







YOUR MIND WILL QUIT A THOUSAND TIMES BEFORE YOUR BODY WILL










Tränaträna!


Satt o filosoferade kring vad byrackan o jag ska hitta på imorgon. O nog är lite agility på sin plats igen. Tänkte det kunde vara en bra ide att öva på det som inte gick helt hundra i måndags. Som fartövningen.



Tanken var att vi skulle bakåtkedja till alla hinder + tunneln var med. Hunden skulle ha fokus framåt hela tiden. Vilket gick bra. Till vi hade fått med två hinder + tunneln + ett hinder. Så de två sista stegen var lite luriga.  pga? 1. Miko tittade gärna på godisskålen som fanns i slutet och vill gärna dit;) 2. Jag störde honom  istället för att jag peppade honom. Att använda rösten såpass mkt som det blev störde alltså mer än hjälpte. Då han la fokuset på mig istället för målet. Mer fokus på hinder och lite mindre på mig. Även om han förstås fortfarande ska läsa mina signaler.

Såå det känns som en bra ide att fortsätta öva på. Detta och lite slalom. Det kan få vara morgondagens "att-göra". Tror det är en bra ide att faktiskt ha en plan för dagen och veckan. Klart att vi går efter dagsformen, precis som med hästar. Men även som med hästar så kan inte lite träningsplanering vara fel så det inte blir för mkt eller för rörigt:)



OVER AND OUT



Morgondagen


Ledig imorgon minsann! Haft vilodag idag vad gäller min egna träning. Halsen har inte känts helt hundra. Inte särskilt ont att svälja eller så utan det är mer att det värker och är lite svullet utanpå. Viiilket har varit mitt eviga problem sen över ett år tillbaka vilket gör att jag inte orkar att vara försiktig längre för de verkar inte heller fungera...frustrerande! Får käka mina brustabletter, träna länge men utan att få upp pulsen för mkt (vilket var det som triggade igång det..)  o hoppas på det bästa!


Känner jag mig ok imorgon bitti så tar jag med mig kooikern in till stan o går i backen med vännerna. Orkar vi blir det kanske en kort vända till brukshundklubben också. Annars tar vi det som en lite träna-hemma-dag och åker dit på fredag istället o lattjar lite. Vi får se!

Nu blir det iaf kvällsmat av ngn sort och sen sängen. Ack denna efterlängtade säng! Vart igång o uppe sen fem imorse så ja...det ska bli för härligt:)



OVER AND OUT


Tröttare matte än hund!


Så är läget just nu. Jag sitter här med lite svullen o ond hals medan Miko springer runt och kastar boll till sig själv, precis som att han inte gjort ngt ikväll. Vilket han ju har. Inte så väldigt mkt iof, fast ändå lagom nu första gången. Bättre än att köra på tills han är helt slut o tröttnat. Rallylydnad var det alltså. I mitt stilla sinne hade jag förväntat mig ett antal övningar vi skulle träna på ihop etc. men det var bana som gällde direkt! Miko var lite ofokuserad och jaa..lite vild (för att vara Miko ska väl tilläggas!) så det blev lite sådär men andra vändan hade han lugnat sig och var lite mer uppvärmd och då gick det mkt bättre och var såklart också roligare!

Så nu har vi lite att träna på om man säger så! För roligt var det så nu kör vi på:)


Miko har nog kommit fram till att desto större pinne --> desto större chans att fälla matte. Bra där!



OVER AND OUT






Kvällsryck



Fick rycket när jag kom in och ställde mig på trampmaskinen följt av en stund styrketräning. Duschad och sitter nu o väntar på mat. Vilket ikväll blir lite fint med pommes o köttbullar. Så det var väl tur att det blev lite extra motion^^



Imorgon blir det då jobb större delen av dagen men på kvällen rallylydnad. Ser verkligen fram emot detta och hoppas det är en givande kurs! Lön imorgon också..första riktiga på många månader, inte helt fel! Första betalningen av den får de nya däcken på bilen äran att få, hipphipp. Tills dess, ciaaooo



OVER AND OUT




-










såsar



Sitter och såsar bort i soffan. Är vääldigt sockersugen och har redan sträckt mig till ett par ostskivor bara för att ha ngt att tugga på. Snart tror jag att det ryker ngt mer. Såå, istället för att vänta på snedsteget (eller att jag helt enkelt äter dubbelt så mkt av ngt än vad jag borde) så drar jag med mig byrackorna ut på promenad, två vändor i Hagabacken månne det bli idag!

Hårda pix!:)




OVER AND OUT









morgon!


Liten sovmorgon idag minsann. Miko sov gott han också, han är inte den som väcker utan ligger och drar precis som sin matte!


Ledig idag iaf. Fast det betyder inte sysslolöshet! Ska in och fixa med bilen om ett litet tag, squasha med emma och lite annat.


Nu frukost iaf. Kokar ägg och fixar lite musli. Går runt och morgonmyser i vårt lilla zoo. Katter o hundar överallt känns det som,  Iaf när de alla är i samma rum^^



OVER AND OUT




Kvällens kurs



Agilitykurs tillfälle 2 idag då! Miko har skött sig fint bland alla hundar men visar ganska tydligt att han inte gillar sin kooikerfrände men håller sig lugn i övrigt. Övningarna idag gick blandat. Jag var inte helt på hugget emellanåt kände jag o Miko var lite av o på han också (delvis pga sin sega matte kan jag tro). Men, all träning är bättre än ingen träning och vi gjorde ju faktiskt en del bra saker! Glad iaf att vi har en väldigt duktig tjej med på kursen som gärna ger tips o råd emellanåt. Vill ha alla jag kan få! Tycker tyvärr att vi är alldeles för många på en instruktör så instruktörstiden för mig o miko går lätt att räkna på en hand.


Det gäller att ha lite is i magen och inte ha för bråttom. Vill att allt ska gå bra nu men eftersom jag sj. inte lär ut på bästa sätt o har mkt att lära samt att Miko är så orutinerad så tar det tid. därmed basta!:)







OVER AND OUT




Det finns...




spreadshirt.se


..så mkt jag skulle vilja göra! Däribland klicka hem en egen liten tröja till mig o hunden. Kunde inte bestämma mig för vilken bild jag ville ha på baksidan så just nu är det två^^ Ett halsband i samma färg och lite så skulle sitta rätt bra. Det finns mkt fint! Men se, det är bara att vänta in dagen då det finns mer än 0 kr på sparkontot. Då kanske man kan unna sig ngt sånt här!



OVER AND OUT






Miko idag


Förutom dagens promenix i detta inte så fina väder så har vi busat runt lite i trädgården. Tränade lite på det vi missat då vi inte var med på första rallylydnads tillfället. Miko var på ett mkt glatt humör och bjöd på fin energi. Vi tränade bla. lite på att gå fot och vände hit o dit och gick lite i slalom etc. Satte sig lite snett och hoppade runt men var som sagt väldigt glad vilket kändes som det viktigaste!

Efter det övade vi lite på att hoppa ett par hinder i sträck med kommandot "fram". Så han kan fortsätta hoppa flera hinder i sträck även när jag inte hinner med att springa med honom. 2 hinder idag för att börja enkelt, de var länge sedan vi gjorde detta. Satte godisskålen längst bort och kunde efter ett par ggr stå bredvid honom o kommendera det vanliga "kör" och sedan "fram" inför hinder nr 2. Allt för en frolic!

På kvällen nu satt vi på golvet och hade lite kontaktövningar innan kvällsmat. Tränade lite handtarget också och det gjorde han finfint. Korta bra träningsstunder idag då vi båda vart på gott humör, ger helt klart mest! Känns bra inför onsdagen!



Redig kille!


OVER AND OUT




Veckans träning


Mån

¤ Rask promenad (= RP)  ca 1 h (ca 4,9 km)

Tis

¤ Squash 1 h 
¤ ca 1 h RP (ca 4,8 km)

Ons

¤ ca 1 h RP (ca 4,8 km)

Tors

¤ 1 h squash 
¤ ca 1 h RP (ca 4,8 km) 

Fre

¤ca 1 h RP (4,8 km)

Lör

¤ strax över 6 km RP
¤ gå i skidbacken (7 kortare vändor)

Sön

¤ 1 h (ca 4,9 km) RP

¤ 12 min crosstrainer

¤ 15 min styrketräning

 

Rask promenad får det nog ta och heta ett tag till iaf. Går inte sakta men inte heller i PW tempo. Iaf inte hela vägen. Den lilla draxen får också hänga på, inte helt roligt att ha med i koppel! Men, han har blivit mkt bättre på det lilla vi gått så han får lov att fortsätta hänga på:)




OVER AND OUT









sovmorgon


Jag har nog inte sovit så här länge på jag vet inte hur länge. Vaknade väldigt utvilad iaf! Så det jag har hunnit med idag är endast att ha ätit frukost och suttit lite vid datorn. Nu bär det av utåt på en liten tur med hästarna och sen får vi se vad dagen har att bjuda på!


Senare kommer träningsdagboken för den här veckan upp. Så man får lite översikt över det hela, att skriva dagligt känns ännu mer ointressant och rörigt så så månne det bli!




OVER AND OUT


Fredagsdags


Det har varit en väldigt konstig dag idag...mycket känslor som fort runt och en aningens handlingsförlamad jag. Nu är det jobbiga för dagen iaf gjort även om det knappast ledde ngnstans. Får se till att bryta mitt "sittande framför datorn utan att göra ngt vettigt" beteende och ge mig ut till mina kära vovvar istället för att lätta på sinnet och ta en redig promenix istället! Nu är det iaf inte längre snöstorm ute utan mer lite lätt regn. Smått trevligare att ge sig ut i.



Hittade den här bilden i ngn mapp, knappt man minns att han varit så här liten! Kära lilla vännen<3



OVER AND OUT



-










Rallylydnad


...en glad nyhet är att vi trots allt fick plats på den här kursen då en lämnat återbud! Så nu har vi fått ett mail med lite läxa tills på onsdag. Hurrahurra!


Miko han är lyckligt ovetandes men tror nog han kommer gilla det även han!


OVER AND OUT


.






...även om allt känns tråkigt. Hopplöst. Tärande. Smärtsamt. Omöjligt
så fortsätter tiden att gå. Det bästa man kan göra är antagligen att leva i nuet och ta tag i det som är jobbigt. En dag måste det väl ändå vända, eller? Ryck upp dig säger folk. Man väljer hur man vill må inombords. Snälla, ryck upp mig. Ibland kan det vara svårt att se en väg ut.




Supersnickar´n





Har man inte så får man göra sig! Sen var det kanske inte riktigt så här jag hade tänkt mig men hade lite ont om tid men mkt motivation så körde på det så vi kunde träna lite iaf innan kursstart! Kartong, soppåse och en massa tejp kan säkert bli ett mästerverk i rätt händer, alltså inte i mina. Detta får duga ett tag iaf!


OVER AND OUT



Gårdagens lilla träningspass!




Miko skötte sig finfint igår. Någon hade läst mina tankar så när vi kom fram fanns det studs framställt. Smidigt värre! Värmde upp lite och började med ett hinder där vi tränade lite på att följa o lite korta slalom. Det gjorde han kanonfint åt båda håll, härligt! Pausade lite sen kunde vi inte låta bli o bara lattja runt lite på skoj. Drog några tunnlar och ett par hinder och han har verkligen fattat grejjen med tunnlarna och gör det mer än gärna just nu! Hoppas det fortsätter så. Vi testade även på släptunneln ett par gånger för att se hur han mindes den men det var inget problem. Studsen fixade han också finfint. Varierade höjden lite grann och hade ett par lite högre än de andra etc. Detta gjorde vi sammanlagt 4 ggr innan vi tog en välförtjänt vila.

Dagens "att-göra" var att träna kontaktfält. Här går det framåt, om än sakta. Är inte helt hundra på hur jag bäst ska göra men just nu så är kommandokedjan "trampa-upp-trampa-kör" Vilket funkar ok så länge det inte går för fort och jag hinner med och vara nära honom. Men har liksom inget namn på hindret utan det första jag säger är ju trampa vilket nog är lite dumt...får fråga instruktören på mån! Behöver träna på att träna hund! Det är ruskigt mkt jag inte vet.

Roligt hade vi iaf och slutade innan byrackan var helt slut och ointresserad. Ngt jag måste försöka hålla fast vid, tränar annars gärna på för länge och då blir han bara trött och lite grinig;) Det ska vara roligt!


OVER AND OUT







:O


...gäääääääsp


sovit en stund haha. Väldigt slö. Men se det kan inte forstätta. Nu blir det ut för o göra färdigt stallet och kanske ta en tur med odjuren där ute om mor är på humör. Får komma mer om idag senare men kan säga att Miko skötte sig finfint och ser ganska trött ut även han!


OVER AND OUT



träningsdags:)


Vart ute på vår traditionsenliga runda som nu är uppmätt till ca 4,9 km. Den börjar kännas bra så snart är det dags o lägga på lite och försöka få upp tempot!

Ätit ngt sorts mellanmål o nu tänkte jag och miko ta oss en tur till brukshundklubben för att träna lite kontaktfält så vi har tjyvtränat lite på det också;) Efter det blir det squash med Emma innan det bär av hemåt till stallet o de övriga av våra hårfagra varelser!




Hund på hugget!



OVER AND OUT


härlig






Lite trötter^^


Idag har jag lyckats få mig sådär gött trött som man var varenda dag när man jobbade på Nydala^^ För detta krävdes jobb 7-15.30. Squash i ca 1,5 h. En timmas promenad med hundarna och att fixa stallet för de tre här hemma.

Nu är jag dessutom inne på min sjunde godisfria dag samt att det blivit squash tre gånger på kort tid + längre promenader varje dag. Ja, äntligen händer det ngt!

Nu är klockan över nio och har äntligen slagit mig ned här. Imorgon är det jobb från 06.00 vilket känns sådär men har man väl kommit upp så brukar det gå! Måste se till o dra mig ut på Zigge och Miko också tror jag, några dagar sen nu jag satt till häst! Och nog lockar det att ta sig ned till ridbanan om ett par dgr för jajjamän, den har vi fått lov att använda igen äntligen. Underlättar allt tusenfalt!




Jag och Fingal på ridbanan för jaa..mer än tre år sedan är det nog :O Känner mig plötsligt lite gammal...



OVER AND OUT



RSS 2.0