Whoop Whoop Whoop!

 

Jag vet inte varför men jag vet att jag har nämnt det tidigare men man blir alltid lika glad när Dr Zoidberg gör sina små utspel i Futurama som för den delen är en serie man inte kan sluta titta på även om det är alldeles för knasig ibland. Vilket iof är grejen, det här med att tänka ett steg längre och vrida och vända på aktuella ämnen på sätt att man ibland oroar sig för manusförfattarnas psykiska hälsa^^ Brilliant!


Hittade flera samlingar av Zoidbergs bästa "whoop whoop" moments (uppbenbarligen är han inte bara min fav. kar.;)  Det värsta är att när jag busar m. Miko eller ngt så låter jag på ngt vis lite som såhär, med samma melodi ><





OVER AND OUT



?!

Vart tog sommaren vägen?! Vart tog ljuset vägen!!? Första gången vi hamnade ute i mörkret när vi red idag...inte uppskattat ska tilläggas!




Känslan av hopplös förfäran! Vägrar tro att det snart är mörkt vid fyra men antar att vintern har sin charm den med....typ julafton.



OVER AND OUT






Kooiker på KM





På söndag är de KM i agility uppe på klubben. Vi är väl egentligen inte riktigt tävlingsredo men övriga tyckte vi skulle vara med ändå och nog vore det roligt. Superbra träning och känns bra att få springa våra första banor på hemmaplan. Vi får se, ska in och träna lite imorgon tänkte jag på gungan och släptunneln så får vi se hur det går. Går det ok då så anmäler vi oss nog. En erfarenhet rikare blir vi hur det än går och det är alltid roligt att få se och lära av de andra ekipagen i klubben:)


OVER AND OUT


Lat!

Ja, jag är nog lite later av mig. Hade tänkt göra massor idag men när jag väl kom igång så hann jag inte med allt ändå. Nu är jag minsann ledig tre dagar så nu ska det bli lite aktivitet här! Dagens sysslor bestod av lite agilityträning med Miko, mockning och vedpackning. 12 säckar och 11 bananlådor fyllda idag! Nu är det icke mkt kvar. Miko hjälper till på sitt egna vis. Väljer ut de som han tycker ser bäst ut och bär ut dem på gårdsplan. Såå duktig mammas kille^^


Såå hur kan man bättre börja den här nya aktivitetsvågen än med lite chipsstjärnor, rättvisemärkt choklad och "Prince Of Persia"? Det går inte, nej jag tänkte väl det (så går det dessutom om man jobbar i en livsmedelsbutik..det är alldeles för lätt att köpa sånt där man inte borde;) Ska bara bota hickan först...nu får det vara nog!




Alla pållar har dessutom fått nya skor idag! Dick var lite orolig över Wessel då han slitit ut skorna bak helt efter knappt 5 veckor, detta ska kollas upp så får vi hoppas det löser sig:) Alltid att det ska vara något..!



OVER AND OUT


Nya Tag!

 

Jaa..det här projektet startade jag nog upp tidigt i våras om jag inte minns fel. Med tanke på de få inlägg som vart i den här kategorin så är man inte fel ute om man gissar på att det inte riktigt gått enligt planen. Men nu är det lite igång igen! Boxercise på mån. och funktionell träning på torsd ihop med Emma vilket gör det hela roligare:)

 

Har även försökt att ut och promenera ordentligt varje dag. Minst 1 h gärna mer.  Nu undrar kanske ni att jag som har hund borde väl gå ut o gå för jäämnan men saken är den att jag allt som oftast sitter på Zigges rygg! Kortare promenader på kvällar osv. har jag trippat runt men inte så ofta långa rundor. Slut med det! Har dessutom känt att Miko verkar trivas lite bättre med det. Han får mer tid att utforska och springer mkt mer ute i skogskanterna nu än innan. Med det inte sagt att han kommer slippa springa med Zigge emellanåt och få lite tempo på det hela. För springa är inte riktigt min grej...inte än iaf. Jag Hatar att känna att jag inte orkar! Men är samtidigt så trött på att inte tycka om mig sj. och ska iaf göra så gott jag kan för att iaf känna mig hälsosam;)



OVER AND OUT


Wessel

För ett litet tag sedan var vi iväg till Äspered med Wessel och tränade lite grann. Tanken var att han skulle få prova vara med på hoppträningen där på onsdagen efter men han har bestämt sig för att jävlas extra vid lastningen så det får nog bli tusen år av lastträning innan man ger sig av på ngt alls med honom;) För det blir alltid tråkigt när man står och lastar och känner att man har tiden emot sig när det inte riktigt funkar.



Hursom, träningen gick iaf mkt bättre än lastningen på vägen hem (låt mig tillägga att det tog ca 2 min. att lasta på vägen dit..) Höll det enkelt och krävde inte särskilt mkt av honom. Testade lite vandrande framdelsvändningar och han flyttade undan ganska bra och frös bara till en gång vilket är ett framsteg om man jämför med sommarens utbrott. Vilket vi fick med ett litet exempel på hur ett sådant kan se ut^^









OVER AND OUT


!

Lite lågt med uppdatering här skulle man kunna säga. Har inte mått toppen själv och då har det blivit lite sisådär med inläggen och egentligen med allt jag borde ha gjort! Men nu är det bättre, iaf så tvingar jag mig sj. att skärpa till mig lite här i livet. Ingenting blir bättre av att jag vänder mig inåt och inte tar för mig av ngt.

 

Idag har det dock inte blivit många knop men nu blir det iaf en sväng med Zigge och Miko för att senare åka in och träna ihop med Emma. Tredje passet på Boxercisen nu och det känns riktigt roligt:) Ziggeman har dessutom fått lite mer mening med livet och jag har fått lite ny motivation att hålla igång honom lite mer. Blir roligt!


 


Provridning 4

 

Namn: No Fear

Ålder: 10 år

MKH: ca 1,68 m

Utbildningsnivå: 1,30 hopp

 

Dagen efter vi hade varit och tittat på Happy G så var vi iväg till Nässjö och provred No Fear, eller Knodden som han kallades. De hade haft honom sedan han var föl och tränat mkt dressyr men bara tävlat hoppning. Inte så mkt tävlad de senaste då hon hade fått barn men han hade varit utlånad tidvis till andra. En jättesnäll häst som var riktigt rolig att hoppa med dock hade han för lite motor för min del. Hade han bara haft lite mer driv så hade det nog varit ngt. Men som sagt, en jättemysig liten häst:)






OVER AND OUT


Promenix

Åter från ca 1 h promenad och aktiviteter med voffarna. Otto gjorde sitt bästa att dra armen av mig och Miko hittade sin long lost leksak! Så det blev en del bollkastande ute på åkern och nu är vi alla såå trötta^^


Satt och funderade på var jag hade filmen från senaste tävlingen och blev alldeles kall när jag inte hittade den på datorn...spec. eftersom det troligtvis var från vår sista start ihop.. Efter lite panik kom jag på att mor hade laddat ur kameran på jobbet..puuh! Får se om jag kan lägga vantarna på den snart.


Snart blir det dusch här och sen ikväll blir det clinic i Jönköping. Länk här
Jos frågade om jag ville hänga med och klart man gör det, kan behöva komma ut lite och lite ny kunskap är aldrig fel! Känner mer att jag bara blir sämre ><





OVER AND OUT





Ännu en!



Har alltid velat ha en bra spårhäst^^  Förstås ett plus att han passar barnbolaget..det är ju det viktigaste!


OVER AND OUT

 


Regn & Rusk

Typiskt höstväder ute idag! Var ute med Idah & Wessel en sväng idag, red runt Haga och Högamossen. En liten lagom runda så hästarna fick sträcka på de små benen. Det var uppehåll för det mesta och lite regn ibland, inte så farligt med andra ord.

 

Grejjen är att när man väl är ute i regn så går det fint men det är när man börjar känna sig genomblöt och det rinner innanför kläderna som man kan börja klaga lite mer. Ngt jag har lust att investera i för tillfället (även om jag vet att jag kommer vara för snål för det..) är ett par rainlegs! Slipper man bli dyngsur om benen är det ju så himla skönt  men att rida i regnbyxor är inget hit. Det här verkar vara en bra kompromiss det är bara att jag aldrig sett till att lägga vantarna på ett par. Vilket kanske ändras om vädret ska fortsätta såhär!



//Google//



OVER AND OUT


 


Utsliten

Jaa..efter 3 h på jobbet är det inte mkt tåga kvar i mig inte^^ Skämt åsido, 3 h är rena lyxtiden och kanske rentav en lite onödig tid men inte på en söndag! Fann mig även idag i en situtation med en liten tant som petade på mig när jag stod och staplade korgar. Hon sa sedan "Var du stolt över din fina figur"

- eeh...tack? (vad ska man svara liksom?)

- Vet du vad jag menar?

- Tjaaaa.......(lite förvirrad)

 

Sedan var det mötet över. Frågan är nu vad hon egentligen menade. Ser jag så obekväm ut med mig sj. att det syns på håll? Eller är jag så ful att hon kände att jag behövde lite uppmuntran ><



//Bild från senaste provridn. Kommer mer om det:)//


Hursom, vad gäller den s.k figuren så ska den få sig en omgång imorgon. Emma har fått med mig på Boxercise och lär nog krypa hem efterår för det är så sjuukt jobbigt!



OVER AND OUT




Provridning 3

I förrgår var vi i Fotskäl och provred en pålla.


Namn: Happy Girl   - e. Lucky Light

Ålder: 11 år

MKH: 1,68 m
Utbildningsnivå: Tävlad 1,20 m. Tränad dressyr ca LA.
 

 

Detta var en häst med mkt power, minst sagt. Har aldrig i mitt liv suttit på en häst med så mkt kraft och rörelse. Det tog en stund innan jag fick henne att trava på någorlunda lugnt men skritta det var en annan femma. Hon taktade och småtravade och så fort jag rörde mig i sadeln kunde det bli galopp^^ Tillslut blev det lite mer ordning och vi tog några språng. Väldigt känslig även här, tog man ens lite lite grann så studsade hon bara och satt man stilla så ökade hon gärna på så hade svårt att få in ngn känsla. Ägaren tyckte dock att det gick jättebra för att vara första gången, det är mkt knappar att hitta på henne. Tror dock att för det priset och för min del så var det ingen perfect match.


 





OVER AND OUT



...

Två äldre tanter på jobbet idag som närapå gav mig en tår där och då;

 

- Jag kan inte säga annat än att jag hoppas du blir bättre och att vi ses en annan gång snart. *lägger hand på axeln*

- Det gör jag med & att vi ses igen....ha ha. *tittar lite tomt framför sig*



Minns inte de exakta fraserna men när hon sa det där sista så innerligt sorgset att det gav rysningar. Påminn mig om att vara ung för alltid.



OVER AND OUT



Bokat & klart!

Nu är äntligen datum bestämt, fakturan på väg och spänningen stor!
9-10 oktober anordnar vi en freestylekurs för Frida Binette uppe på UBK

Ska bli löjligt roligt och man kan minst sagt säga att jag ser fram emot det. Nu blev det iof samma helg som KM i hoppning men med tanke på att det nog ändå inte skulle gå så bra så har jag skjutit det ifrån mig och istället fokuserat på allt jag & Miko kommer få lära oss! Har även inhandlat en styck anteckningsbok att fylla med diverse trick och tankar. Från andra hållet blir det agility där jag efter att ha grävt igenom några böcker tänkte rita och skriva ner alla bra övningar som jag hittar.

Foto: Lotta Treiberg
//Från freestylehund.se//


Så anmäl er illa kvickt ni som sysslat lite med trick och vill lära er mer!!


OVER AND OUT

 


Åter hemma

Eller ja..vi har väl ätit och latat oss lite i soffan också. Dagen slutade med fyra fel, vi rev tvåan. Själv tyckte jag känslan var lite sisådär. Spec på oxrarna tokade vi till det men var visst inte ngt, om man väljer att tro på mor det vill säga.

Jag kan inte påstå att jag är nöjd, blev mer knäpp efteråt. I 4 år har jag haft gamleman...i iaf 2 år har vi haft ngn sorts möjlighet att tävla annat än på klubbnivå. Fjärdeplats är vårt bästa resultat efter all denna tid...känns det ens nödvändigt? Jag kan inte säga att det är särskilt roligt att åka o tävla längre & Zigge verkar hålla med. & efter vad jag sett idag så ifrågasätter jag varför man ens försöker...Idag var Ziggeman iaf pigg inne på banan och glad men ändå känns det ngt runt omkring honom som säger mig att han börjar tackla av. Kanske bäst och sluta medan han fortf. tycker det är roligt. I e.m bär det visst av till Örby för att titta på ett par hästar som mor propagerade för. 2 bruna saker varav en är yngre än tänkt o dessutom en bra bit dyrare. Hursom, mer om det senare!

Film på väg!


//Från Gäsene tidigare i sommar//



OVER AND OUT




Kvällen före

Såå. Allt är packad och hästen tvättad. Bestämde mig tillslut för att efteranmäla oss till Gäsene imorgon. Första starten på hela dagen, det är vi det!


Det verkar blir rätt skönt väder också, bara det är bättre än senast vi var där så är jag glad!





OVER AND OUT

 

 


Matglad Kooiker

Miko mer eller mindre slukar maten på en tugga nu för tiden känns det som. Han äter 4 dl. om dagen och är inte det minsta tjock. Snarare tvärtom, det är inte mkt till fett på den hunden^^

 

Funderar på att öka maten lite och se vad det ger för effekt. Han springer väl av allt men ändå tycker jag inte att han rör sig såå mkt, men det kanske han gör. Inser nu att det här blev väl inte ens ett lite intressant inlägg, ni får en bild på världens finaste lilleman som tröst (med putläppen på plats)!







OVER AND OUT


"Provridning" 2

Vi fick ett ryck i söndags och åkte till ett ställe inte så värst långt bort för att provrida en häst där. När vi väl kom dit så visade sig att han hade varit halt när de tog in honom från hagen, misstänkt hovböld mailade de nu i veckan. Så vi kunde alltså inte rida. Inte roligt men såklart inget ngn kunde göra ngt åt.

 

Namn: "George" , imp. Ty.

Ålder: 7 år

MKH: 1,68 m

Utbildningsnivå: Tävlad 1,20 tränad högre. Ca LA dressyr

 

Det var en tufsig liten häst vi fick se. Sönderbiten av de andra hästarna i hagen, ranglåg om ngt och då har man det inte alltid lätt i en flock. Men ack vilken go blick han hade och man ville bara stoppa honom i fickan och ta hand om honom, han såg lite vissen ut. Annat vore konstigt när man har ont i benet. Hon nämnde att Svante Johansson kände till hästen mkt väl. Cajsa ringde Svante och han mindes inte alls vem detta var så där fick vi ingen insideinfo som vi hade tänkt^^ Hursom, satt sedan och kollade lite resultat som inte såg särskilt bra ut med tanke på alla lovord så vi blev lite osäkra och efter att ha tänkt igenom allt vi fått veta och sett så bestämde vi oss för att inte vänta. Nu var han ju dessutom inte ens bra än. Lite besviken då han sett så fin ut på film. Kanske hastigt gjort men det var ingen bra känsla så vi söker vidare!

(updated just for you:)


OVER AND OUT

 

 


Vuxenpoäng

 

Har suttit och roat mig med att betala räkningar...det måste väl vara vuxenpoäng på det? Trodde dessutom att jag iaf var lite rik...men att betala typ tretusen bara på sånt här innan månaden har börjat känns ju lite sisådär..! Måste beklaga mig lite^^


Klart.


OVER AND OUT

 


Provridning 1

Ja, ni läste rätt. Vi har varit och provridit en häst. Trillar jag över "den rätte" så kanske det kommer en till kuse till stallet, notera kanske. 




Namn:
Sundance Kid

Ålder: 11 år

MKH: 1,66 m

Utbildningsnivå: 1,20-1,30 hoppning. LB-LA dressyr



Sune som han kallades visade sig var en sån där alltigenom trevlig häst, korsn halvblod/fullblod. Lite oriden och hade inte tävlats i år pga ägarens ekonomiska situation vilket också var varför han skulle säljas. Trevlig att hantera och snäll att rida, ganska ointetsägande egentligen. Vaknade till när han fick hoppa och han hade ett trevligt tryck i språnget som Zigge definitivt saknar! Funderade länge på om vi skulle åka tillbaka och rida en gång till men avstod tillslut, även om utbudet av hästar som vi söker i den här prisklassen är väldigt litet så känns det som att ska det vara så ska det vara. Detta var inte. Kom fram till att jag ska inte köpa bara för att jag inte tror att jag kan hitta ngt bättre för samma summa utan för att det är rätt, annars får det nog kvitta...






OVER AND OUT


Filmer Från Bollebygd

Bättre sent än aldrig? Här kommer de iaf, vi hade lite kapitala misslyckanden här & var men annars så^^






OVER AND OUT

 


Herr Snigel

Åter från turen med Ziggelur och Miko (som fick hänga på en vända till..han var på tok för busig!) Vi red runt askanäs och travade och galopperade så mkt det gick. Z tyckte det var skönt att få sträcka på benen lite i galopp & jag med. Fast man märker att han är gammal klok gubbe nu för tiden, i annat än galopp måste man driva på hela tiden om han inte ska förslappas och stanna för att käka på en gran. Jag tror nog man går snabbare än när han skrittar i sin egen takt, det är en massa små steg men man kommer liksom ingenstans^^


Nu blir det bullar och sen vidare mot Ulricehamn för en kväll på Ica, är väl inte jättepeppad för att jobba just nu men det vänder väl!

 


Vy från ovan




OVER AND OUT



Tidsoptimisten

 

Jag tror alltid att jag har mer tid än jag har. Idag startade jag igång alldeles för sent precis som vanligt och hinner nu inte med allt jag ville. Ovanligt! Ska kila ut och rida Z en sväng innan jobbet iaf, det får bli lite galoppträning idag för vi har mest skrittat och travat det sista^^


Kom just in från en promenad med voffarna vilket verkligen var härligt. Fast höll på att dö i en uppförsbacke, patetiskt!


//Miko undrar vad matte klagar över...sj. hade han väl kunnat springa ett varv till^^//




OVER AND OUT



På Promenad Med Liten Kooiker (+ Otto)



//Mattes finaste//




//klockren^^//



OVER AND OUT

 


Nature










Kameran fick hänga med ut på promenaden och då stötte vi på två små djur & med tanke på att jag hade en dragande drax i ena handen och en annan voffe som ville busa med de små så blev det iaf inte total ka.tastrof kanske. Lägg där på att jag knappt vet fram o bak på vår gamla digitalkamera, men det är roligt att gå runt och knäppa lite kort & önskar att jag kunde mer!


OVER AND OUT

 






Möömsigt

 

Jag vet inte vad det är med mig..om jag har brist på ngt eller helt enkelt gått in i en fas men jag lever för tillfället på kalvsylta och knäckebröd! Frukost, mellanmål och kvällsmat har alla bestått av detta. Ungefär det enda som gått ned utöver frukt och vaniljbulle då jag jobbat.


Jag menar...det låter inte ens gott. Kalv-s-y-l-t-a. Dessutom hatade jag det innan. Tänk vad saker och ting kan ändras..





På tal om saker som ändras. Vi har inte tillgång till ridbana längre. Alternativen åker eller ridbanan ca 1 h bort har inte funnits på länge och inte nu heller vilket innebär att vi är förvisade till vägarna efter det här. Är fruktansvärt ledsen och besviken på folk som man trodde var ens vänner, de vet så väl hur mkt ridbanan betyder för oss!!!Det är så sjukt alltihop och började redan i våras med Fingals stallplats (som de gav bort utan att prata med oss?!) Sedan har det väl legat och puttrat, det har alltså funnits en anledning till att jag känt obehag varje gång jag ridit där borta. Hursom så tror jag inte jag hade velat va där borta ens om vi fick det nu...inte när man inte känner sig välkommen. USCH & FY!! Är så trött på att vara beroende av andras välvilja..så TRÖTT!!


OVER AND OUT


Kvällstur

 

Slutade vid sju och anlände hem strax efter halv åtta tror jag det var. Då blev den en liten kvällstur ihop med Idah o Wessel som stod i stallgången när jag kom hem. Mor & Ingela gick efter med alla hundar så det var ett helt Zoo på språng denna kväll. Skönt var det att komma ut iaf men fy vad det blir mörkt tidigt!




//Sommar..ja tack!! Känns som att jag missat den..//


OVER AND OUT

 

 


Alldeles Alldeles Underbart




Vad jag har bredvid mig i soffan just nu.

OVER AND OUT


Rapport!


I fredags var Idah & co som sagt med Wessel i Skara. Det hade gått bra och de hade kunnat lasta och åka hem själva vilket är ett stort jätteplus!

De hade kollat igenom honom noga däribland tänderna. Han lyfter ett bakben högt och utåt när han stått stilla en stund och sen rör på sig. Det visade sig var Shivering. Vad jag kunnat läsa mig till så vet man egentligen inte riktigt vad det beror på och det finns ingen behandling. En del påstår att det är en nerv i kläm andra att det är en kronisk inflammation i kortsmuskulaturen & är ngt som kan förvärras men nödvändigtvis inte behövde göra det. Hursom så trodde de att detta inte skulle påverka honom men att man ska vara noga med att hålla honom varm över korset. Han var dessutom sned i bäckenet, ngt som de trodde hade hänt när han var föl. Så han musklar olika vilket vi sett tidigare, inte heller det ngt de trodde skulle vara ngt men att man skulle försöka träna honom så att det blir så jämnt som möjligt.





Så så är det, skönt att han är kollad nu då när han ska igång igen & att det inte var ngt "allvarligt".




OVER AND OUT

 

 


Agility

 

Igår var det tredje tillfället på kursen minsann, tiden går fort! Miko var duktig nu med, lite disträ emellanåt. Verkade lite trötter men sen hittade jag bollen med snöret och då fick han lite energi så han orkade det allra sista.


Vi har hur mkt som helst att lära men det känns som att vi börjar få lite mer koll. Eller rättare sagt att jag har blivit knappt märkvärt bättre på att koordinera kroppen, det är iaf ngt! Nu är det bara tre gånger kvar varav en vi nog missar...vill inte att den ska ta slut! Är lite rädd att det kommer stanna av och rinna ut i sanden när vi inte har ngn att lära av när vi inte kan...men vi får se! Roligt är det minst sagt iaf & det verkar Miko hålla med mig om:)






OVER AND OUT






Väder!

Äntligen har solen tittat fram och det är tom. så att mitt humör lättar! Har dock noll motivation till att rida hursom för tillfället..tänkte dra ut en sväng efter jobbet istället. Nu däremot är jag verkligen sugen på att gå en promenad med voffarna, inte dem emot kan jag tro. För ovanlighetens skull^^ Oftast latar jag mig ju på hästryggen & Miko springer bredvid.






Miko har även hittat en ny favoritpinne, den minsta han kunde hitta förstås. Han har ingen ursäkt för att inte bära tyngre apport i framtiden iaf om det skulle bli så^^


OVER AND OUT


RSS 2.0