Mobil?


Efter att ha haft samma mobil i över 3 år..o dessutom nu det sista envisats med att tappa bort den titt som tätt (ett tecken?) så kändes det dags att byta ut den.

Den gamle trotjänaren byttes in mot en HTC Wildfire. Ett totalt monster i jämförelse med min lilla trygga telefon vars mest komplicerade funktion är kameran som inte ens är bra.

Suttit lite nu ikväll o det var totalt hopplöst i början. Saker gjorde lite som saker själv ville men nu börjar jag nog få lite kläm på det här o fingerfärdigheten har ökat så att säga. Roligt med lite nytt och bra gympa för de små grå så att de inte förtvinar fullständigt!





...lite skumt bara att bara en del av kontakterna hängde med över. Däribland en som jag absolut har raderat..men det ska väl gå o lösa, let the game begin!


OVER AND OUT


Höstlegender



Natten till julafton varde det lite svårt att sova (inte direkt för att jag var pirrig inför julen...men så var det iaf) & fastnade vid filmen Höstlegender med bla. Anthony Hopkins & Brad Pitt, inspelad -94.

"Sentimentalt dravel och hej o hå" var första tanken & visst var det det. Det var långa suktande blickar, putande läppar, en lite halvlam handling och delvis sega sekvenser. Bland annat där Brads karaktär Tristan återvänder hem efter x antal år o finner sin "käraste gift...nämen, stopp där! väntade hon inte flera år på en man som skrivit att han aldrig kommer att återvända o tom. uppmanat henne att gifta sig? Surprise!  MEN jag kunde inte slita blicken. Somnade inte ens under pauserna. Filmen fick visst en oscar för bästa foto, fullt förståeligt för naturen var verkligen amazing. Delar i filmen och den tragiska undertonen lämnade mig hulkandes o tårarna var närvarande över halva filmen, det ska tilläggas att det är få filmer som har den effekten på mig. Föredrar generellt sett filmer med lite mer ...action och...skräck i^^


Så det blev sängen kl 3 den natten...hoppas jag inte störde tomten! Vet inte om den egentligen är att rekommendera...men vill du ösa ur lite känslor o känna att livet ditt inte är så tokigt ändå så är denna inte helt fel. 3/5 p kanske?


Epic tale of three brothers and their father living in the remote wilderness of 1900s USA and how their lives are affected by nature, history, war, and love.





OVER AND OUT






Misery

Haha så jävla tragiskt....kan med gott samvete meddela att min jul var lite bättre än såhär^^
Nalle har det inte lätt!





OVER AND OUT


Vips!...



...så voro klockan halv elva! Dags för kvällsmat och sängen kanske, är inte riktigt sugen på att sova i soffan inatt igen. Så bekvämt är det inte.





*host*

Slant in på MSN livsstil där en liten artikel ligger uppe om supermodellen Adriana Lima. Jag känner själv efter att ha läst den att man kan nog faktiskt anstränga sig liite mer för att få den kondis o styrka man vill ha (läs; utseende;)

Eller hur låter två timmars varierad träning sex dagar i veckan och en superstrikt diet som säkerligen inte tillåter diverse chipspåsar och chokladkakor? Lägg då till att hon bara äter grönsaker & protein veckor innan hon går en modevisning. Disciplin Utropstecken

Ja, då antar jag att man ser ut som man förtjänar också. Tror dock ändå resolut på att dessa människor lite grann är stöpta ur samma pinnsmala form, de har liksom kroppsformen för det. Sen allt det här "man ska inte försöka se ut som de där modellerna...ätstörningar hit o dit" Absolut! Man kan lätt låta sig påverkas (även om chokladen vunnit hittills för min del) och man ska inte svälta sig smal. MEN kan inte låta bli att imponeras av beslutsamheten och disciplinen den här tjejen måste ha och det får iaf mina ben att börja röra på sig för även om jag inte är särskilt vacker i den bemärkelsen så kan även jag jobba mig vidare mot att må bättre med hur jag ser ut och vad jag orkar! Om inte annat så för hästens skull, så han slipper ha en ryttare som dör av utmattning efter en bana. Allt detta från en sån där modell.





OVER AND OUT


Rastlös...



...Jag känner mig ovanligt rastlös...vill hitta på ngt skoj. NU!




Julhandel


Idag har jag, linda & lille Theodor vart i Borås och julhandlat. Andra omgången i Borås och nu är jag snart klar! Jag kan ju erkänna att det inte bara blev julklappar...lite till mig sj. också. Vilket behövs! Jag har verkligen inga kläder och def. inga finkläder. Nu har jag två par hela skor också (tom tre, fick ett par av Lindas mor:) istället för ett par trasiga tygskor...det går framåt!


Självklart kunde jag inte gå förbi den här goa bädden när vi var på Rusta. Så den fick Miko i julklapp:)






OVER AND OUT


Frillasören



Så går det när man ger killen fria tyglar så att säga!
 Snöjd och glad! men kommer nog mörda den där luggen snart. Ingen som är skicklig med sax?:) Borde gå till frisören oftare, det är sjukt skönt att få slappna av, äta wienerbröd och få huvudet tvättat tusen gånger^^


OVER AND OUT


Göttmos

Louise (livingwithbompa) var flitig med kameran på CR:en igår och även jag och Gingko fastnade på bild:)
BILDBOMB!







Diggar ardennerframbensstilen^^ brett ska de va! (?! hah)







OVER AND OUT



Olympia


Sitter förstås och kikar på kvällens tv-sändning från Olympia. Strax dags för omhoppning i klassen 1,60 m (vilket för den delen är sjuuuukt högt! Fattar inte hur hästarna kommer över;) Måste bara lite såhär emellan peka ut den ryttare som gav mig lite gåshud när hon red in. Penelope Leprevost på sin större variant av häst. Sitter helt stilla hela rundan och ser ut att göra nada med mjuk o lätt sits! Bockar och bugar, sådan ridning gillar jag:)


gillagilla!




OVER AND OUT





Coolt #2

Nu kommer ännu en film här. Måste bara visa för det är så grymt imponerande! Önskar att jag en dag är så duktig! Om en sisådär femtio år (minst, för inte kommer man långt när man degar framför kaminen;).


Läste även i artikeln att silvermedaljören Sini och hennes Sheltie Sonic även tävlar Freestyle och de vann NM i den grenen 2008. Inte illa! Måste såklart visa både det programmet och agilityn!








mkt film idag som sagt! Meen vad de är duktiga!! Motiverande om ngt.


OVER AND OUT



KooikerCoolt!


Kooikern är betydligt vanligare inom agilityn i Finland än i Swe även om det finns fler o fler även här nu. Satt & läste en artikel i nya numret av Hundsport tidigare idag om NM i agility där skribenten menar att i dagsläget är finnarna överlägsna i den här grenen och dividerar lite fram o tillbaka på vad det kan bero. Hursom så var det en bild överst sidan och vad siktar mitt öga där om inte två kooikrar! Guldet som gick till Finska Jari & Frodo samt danska Ann-Britt med sin Diesel som tog brons i mediumklassen. Ska jag påpeka igen att Miko är en liten large....:/


Jari & Frodo har vunnit väldigt mkt ihop både ind. o i lag, verkligen ett roligt ekipage att kolla på! Lyckades hitta en film från NM på dessa två, se o njut! (ska låta Miko se filmen o genom detta motivera honom att springa foooortare, kan ju funka. Värt ett försök;)






OVER AND OUT


Supersmart ABC


Sitter och kikar runt på Hundsports hemsida och trillade över agilitysportens ABC. Toppen för oss noviser som inte alltid hänger med på snacket! En del är ganska självklart men mycket är sådan jag känner att jag med fördel skulle behöva lära mig ordentligt innan jag fortsätter att experimentera på Miko. Önskar mig förresten en bra agilitybok i julklapp, försent att göra tillägg till önskelistan tomten?!

HÄR hittar ni sidan


Klick für grosses Bild

En kooikerfrände hoppar däcket:) (google)


OVER AND OUT


Film från Julklappshoppningen




2 väldigt lika rundor. Det är tre linjer och på alla tre på båda rundorna har vi 7 galoppsprång. Kanske hade det inte varit fel med 6 på första men det gick bra på 7 också. Runt kom vi:)

Han var inte alls tittig vilket var hur skönt som helst, rätt stark efter hindren men försökte tänka på de tips vi fått hittills. Ner direkt efter, håll om och rid sedan fram igen. Inte sitta och bromsa hela tiden, bad idea! För att vara första "tävlingen" & tredje gången vi hoppar så känns det här som en bra början iaf! Sen behöver "bromssträckan" blir kortare och det hela bli mer harmoniskt men med mer energi. Det gör heller inget om jag sj. får lite mer självförtroende och tuffar till mig lite. Nu efter kan jag sitta och gå igenom ritten i mitt huvud men inte komma över ett endaste hinder, vi kommer fel hela tiden och det är sååå högt. Samtidigt så kan jag tycka på filmen att det ser superpyttigt ut och vara nöjd. Jäkla hjärna!! Byte någon? Jag tror ändå att den här lilla hästen kommer skänka mig betydligt mer säkerhet och förtroende, det kommer bli bra! Mitt mål är att en dag tänka när jag kommer hem "En gång till, nu!!" istället för "aah..det gick ju bra, MEN..."

Hursom så kan inte ens min hjärna neka till att det känns bra nu, äntligen.




OVER AND OUT
kommentera mera;)


Fina grejjor



Snubblade över den här ute på Tuben. Så jäkla käck flickhäst! Hade gärna fått bo här om jag hade haft råd med den! Den e fin, riktigt finer! Tycker jag iaf:)


Köp den Köp den^^


OVER AND OUT


hippetihoppeti!





Idag var jag & monstret på julklappshoppning! Absolut nöjd med dagen och film dyker upp senare ikväll:)


OVER AND OUT



Snö?!




Snöstorm idag!! Har vart inne o latat mig vid kaminen större delen av dagen ihop med voffarna o katterna, nu är det nog dags att ge sig av ut. Lär bli en del att skotta & idag ska det julpyntas i stallet. En bra snöstormsdagsaktivitet:)

Så nu ska det byltas på! Det snöar inte nådigt ute.


OVER AND OUT


Tapperträning


Igår kväll så deltog Gingko o jag på vår första träning hemma på klubben och se! Vi överlevde! Han blir gärna stark o lång men jag måste våga rida på och samla upp istället, dagens kommentar;

"Du är lite sävlig, jaa...du är sävlig hela du! ha ha"

Vilket betyder att jag behöver tuffa till mig^^ Annars verkade han tycka om honom, det regnade kanske inga lovord men efter alla hårda ord jag fått om Zigge från honom så tror jag inte han vore rädd att säga om han tyckte annat. Alltså hade han inte tyckt om det han såg så hade jag fått veta det, det hoppas jag iaf. Där vill jag ha ärlighet.

Lite film blev det också, kommentera o kritisera gärna men nödvändigtvis inte annat än konstruktivt!







OVER AND OUT


Dagens bestyr


Superfint väder ute men här sitter jag & häckar, hetsar upp mig sj. inför kvällens träning. Att jag är nervös är dagens understatement. Satt just och kikade på när vi var & provred Gingko för o lugna nerverna lite (filmen hittar ni här) & kan minns så väl när vi visade filmen för Cajsa & Per och det första hon klämmer ur sig är "Bra? Vadå bra? ...Ja, det är klart. Han vill väl ha sålt hästen" Hon menade på att Christoffer sa bra när hon sj. säkerligen hade grämt livet ur sig om hon vart där på plats^^  Bara ett sådant härligt exempel på den brutala ärlighetsådra denna lilla tant har i sig, vilket man måste lära sig ta med en nypa salt men det är inte alltid så lätt!

Hursom, nu ska det ut o fortsätta skuras lite grann. Har Bennets & Pick Picks boxar kvar att göra, får se hur långt jag hinner. Överväger att tvätta håret innan jag åker in...fast å andra sidan så kan jag dra på en mössa & duscha sen ikväll, svårt beslut;)




Nu ska vi ut i solen!



OVER AND OUT


Knaaaak...!



Jag känner mig mkt mkt stel o leder och det knakar o brakar hela tiden i alla stackars fingrar o fötter. Det är rätt så kyligt ute, om nu ngn undgått detta faktum! Var inne en sväng (= det tog ungefär 3 h att rida en häst;) o red Gingko. Som skötte sig med den äran idag, sist vi var i ridhuset var det testingtesting men inte ett uns av det idag. Knasig häst. Men tacksam ryttare. Idag kändes han jättefin i travarbetet och lika i båda sidor, annars biter han gärna tag i vänster. Galoppen är inte alls lika bra, han ligger på men går ändå inte framåt (förståeligt eller hur^^) men efter en stund kändes det bättre även där. En liten guldstjärna för uppförande och engagemang idag för den lille!


Sedan var det vidare till ICA för o handla lite inför det stundande julbaket. På ngt vis så slank gräddfil och chips också med så antar att det blir dipp ikväll *djup suck*


Naturligtvis inte min idé;)



Mötte Mia mitt i allt också, en av de som var med på freestylekursen i höstas. Hon var glad över att dotterna skulle komma hem till jul o sa "men det är klart det vet kanske du, ni har väl kontakt över fb kan jag tro" Vad skulle jag ha svarat? Att "Nej jag visste inte ens om att hon hade flyttat" eller "Det går inte att få tag på henne och får man det så är det inge trevligt"  Är så sjukt besviken på denna människa men kanske även på mig som för en gångs skull verkligen blev arg, & är, men kanske skulle ha tagit det annorlunda...


Hursom, det är ingen idé o älta. Nu ska här bli godis i mängder, iaf så mkt vi orkar göra^^






OVER AND OUT


Konsten att rida på kvällen utan att det är mörkt


Efter år av vintrar o kalla höstkvällar tillbringade i det becksvarta uppepå hästen så må jag säga att det är i stan man ska bo den här årstiden. Red mellan typ tio i nio o kvart över tio idag ute på travbanan och där är det bra ljus nästan hela vägen tack vare alla lampor överallt. Skidbacken lyser nog upp det mesta! Stor skillnad mot de mörka skogarna här hemma där man får ha en riktigt bra pannlampa för att se handen framför sig^^


Själva ridningen gick helt ok/sådär. Det är inte hans fel att jag inte kan sitta still med händerna utan att grejja för mkt, inte hålla om med benen o därpå bli frustrerad över det. Men hursom, mina krav på mig sj. är så höga att jag får nog rida tusen hästar om dagen i några hundra år för att kanske eventuellt nå upp till dem så får ta dagen med en nypa salt. Trötta blev vi iaf båda två, knappt jag kommer ihåg hur många varv det blev...1 i trav, 2 i mestadels galopp och ett till i trav. 4 o ett halvt varv^^ Övertygad om att han skulle börja trassla varje gång vi kom tillbaka så passade jag på honom, vilket jag tror var bra för det kändes att han sneglade hemåt. Sen kan jag förstå, att ta samma runda upprepande gånger är väl inte så kul, men så fick det bli idag!

Imorgon blir det en sväng i ridhuset, överlever vi det så blir det hoppträning på onsdag om det blir!



NU..sängen!!



OVER AND OUT






Inte så värst vidare pigg


Ställde klockan på sju imorse, efter en timmes tjutande från telefonen så fick jag benen utanför täcket och kunde därifrån tillslut kravla mig ur mitt varma bo. Klockan var då åtta och snart bär det ut till stallet för lite julstök. Den där riktiga julkänslan har inte riktigt infunnit sig men det ska vi ändra på! Idag blir det stort skrubb där ute och imorgon både julbak och julpyntande!


Jag känner mig ruskigt trött allmänt efter gårdagens strapatser. Dagen började vid åtta då jag skulle ha varit på plas på ridhuset, men det blev närmare halv nio eftersom jag aldrig kan planera i tid. Då blev det diverse förberedelser inför juljippot som startade klockan tolv. Ingen ridning för mig i år (aldrig varit iof..) men Miko var med. Vi visade lite freestyle och var med på agilityuppvisningen. Freestyleprogrammet är det vi gjorde tidigare i höstas och som vi aldrig gjort hela på en gång och aldrig tänkt visa upp men vi kravlade oss igenom på ngt vis om än i väldig otakt >< Miko var duktig för att inte ha tränat så mkt på länge nu, vi har ju haft lite semester^^ Hoppas det inte såg alltför förfärligt ut!


Agilityn var bara superkul. Vi har knappt tränat ngt sen kursens slut, lite grann hemma och absolut inget sen kastreringen men Miko kom ihåg & hade bra fart över! Nu är jag riktigt peppad att dra igång träningen igen så vi kanske kan ut o tävla lite till våren!


Värst vad långt jag håller på o skriver nu för tiden...Hurvars. Jag kan ju avsluta med att efter detta så blev det en tur med Gingko upp till ridhuset. Först höll han på o bli uppäten av skyltarna vid infarten till ridhuset, jag med då det var kändes lite väl nära backen där ett ögonblick. Sen gjorde han 3 riktigt tappra försök att bli av med mig i ridhuset och kasta sig mot utgången, det blev kast i väg o bakut. Men icke dåå!! Jag vill inte bråka mer, tycker jag haft nog av den här varan. Men han testar väl om det går, idag gick det inte och när vi kom igång sen så kikade han inte ens mot utgången. Hoppas det stannar vid detta. Var i övrigt rätt redig trots den där klumpen han har ovanpå sig;)



Jaaa...man ska sköta sig!



OVER AND OUT










Gingko?


Gingko?



Gingko?



Det visar sig att det är samma sak!
Gingkon är ett unikt kinesiskt tempelträd, såväl som en häst med fyra ben o svans^^



OVER AND OUT



Lördagkväll


Vad gör man en lördagkväll om man inte är som man ska? Jo, man sitter o harvar i ridhuset till halv tio^^


Det blev en kvällstur idag med Pålle. Var i Borås en sväng i e.m och köpte en del som behövdes men som jag inte hunnit köpa utan mest lånat. Så det blev nya lindor, träns, tyglar, ryktborste/skrapa, transportskydd, sadelgjord & bett och därmed en smått ruinerad Anna. Även om det enbart var saker som på ngt vis var nödvändiga...Dock var sadelgjorden lite för ljus och var lite för kort, tränset behöver visst vara XFull (!) och bettet var en storlek för stort så det blir till o byta lite^^ Köpte ett bett med rörliga ringar som var 13,5 mm men det var precis att det passade, bytte till ett tredelat med fasta ringar som var 14,5 mm (nästa storlek de hade) utan att tänka på att det var just fasta ringar och då blev det istället lite för stort då ett bett med fasta ringar ska sitta tätt intill medan ett med rörliga ringar ska ha lite mer "plats" just för att det finns risk för nyp. Allt detta var Annica snäll visade oss och hade också ett precis likadant bett i rätt storlek liggandes som vi fick, alldeles för snäll den människan:)


Red lite lätt i ridhuset ikväll då alltså. Han kändes mkt bättre i vänster idag, kanske har ngt att göra med tandläkarbesöket igår? Börjat testa lite smått o försöker dra sig ut mot utgången emellanåt men icke, det får man inte! Mkt mkt arbete har vi framför oss, både jag att komma igång med ridningen igen och han med det här med dressyr^^



Tränset pålle fick, det enda i rätt färg och som tur var var det fint också!

OVER AND OUT



Tandläkarbesök

Gingko fick besök av vet. Olausson denna dag för att kolla tansebissingarna så att säga. Han klämde o kände även över hela honom och kollade på såren. Han hade lite små sår in munnen men inget som var så farligt, ngn tand som satt lite utanför tandraden och ngt mer han höll på o grejja med längre in i munnen som jag nog antingen missade eller som han inte sa, minnet mitt är som sagt inte som det ska^^


Så lite pyssel var det iaf. Skönt nu att veta att det inte är ngt i munnen på honom, en dyr upptäckt men nog en värd sådan. Gingko får se ned som sin julklapp. Att bli neddrogad och få en munstege i käften var precis vad han önskade sig om jag förstod honom rätt! Fast jag kan ju ha hört fel... 



OVER AND OUT


Inception

Nu har min mor äntligen insett att hon inte orkar se klart sin film, fritt fram för mig att sätta på min minsann:) INCEPTION blir det denna kväll. En film jag såå gärna ville sett på bio men det blev inte så, uppenbarligen.
Det får duga på tv:n!

Allt med Leonardo DiCaprio är angeläget i mina ögon. Finns såå många minnesvärda filmer han valt att medverka i vilket gör att förhoppningarna inför varje ny film är stora. För att nämna några favoriter i någorlunda ordning;

¤ Titanic
¤ Catch Me If You Can
¤ The Aviator
¤ Gangs of New York
¤ The Departed
¤ The Beach
¤ Blood Diamond
¤ Shutter Island





OVER AND OUT






Vi välkomnar...



...Pic Pick till stallet!!

Härligt Allroundsto för träning och tävling 166 cm. Hästar säljes


Nej, det är inte jag som köpt häst utan Idah. Jag kan dock inte garantera att jag inte kommer tjyva henne emellanåt;) Va inne och hälsade på henne nu ikväll, mkt lugn och otroligt söt liten dam!

Den enda som inte är glad är Zigge, nu kom den en sån där fyrbening igen som tjyvar hans box o får stå närmare Bennet^^


OVER AND OUT




-

På tok för trött för en rubrik!

Kort update om dagen som började hos hästen på förmiddagen. Efter gårdagens nära-på flygtur o allmänt konstig häst så bad jag mor kika lite, satte på en luddig tunnel på gjorden också för att se om det kunde hjälpa (han har fått en del mystiska sår precis bakom o framför gjorden. Inget han stört sig på så tidigare men ngt kändes helt fel igår. Idag var det lite tjurig första halvan men se det släppte o resten var han helt ok, så nu sitter jag här med frågan om han tjurar för att han har ont av såren eller om smekmånaden är över så att säga...

Knäpper på dressyrsadeln imorgon bitti och ser om det är fortfarande känns ok så får vi se om vi är med på träningen nu på lördag. Ut med vet. imorgon med som ska få kolla tansebissingarna (kanske en bidr. orsak) då vi tycker han ätit konstigt. Alltid är det ngt!  Trodde faktiskt lite i mitt stilla sinne att det här med egen häst skulle vara rooligt o inte så satans besvärligt o oroande. Man vill så gärna att allt ska vara bra då man lagt ner hela sin själ i det men ändå finns det inga garantier.


Jobb 9.30 - 20.00 också, kanske inte drömtiden men är ändå glad för det jag får! Gudarna ska veta att jag behöver det ><  Dagens höjdpunkt på jobbet var när jag fick leka kirurg på ett trasigt kort, lite swischswoschande med tejpen så var den som ny;)




Vad det än är med det lilla puckot så har han iaf äntligen fått sig en egen namnskylt á la Anna, får va duglig!




OVER AND OUT



Snnaaaark


Är inte bara lite trött, utan mkt sådan. Förstår inte var dagarna tar vägen men hemma tillbringas de iaf inte!

Dagen började med en vända till veterinären för att ta bort Mikos stygn vid tiotiden. Vidare till pålle som fick sig en svänga i ridhuset. Riktigt nöjd med honom idag, mkt arbete med allt o spec. vänstergaloppen men testade på o flytta lite sidledes och göra lite mindre volter vilket han hängde med på. Sen måste jag få lite bättre kondis hha. Fick helt seriöst bryta av till skritt vid ett antal tillfällen för att samla kraft, då är det illa!


Efter det blev det lite eftermiddagsmys hos Linda & Theodor ihop med en kebabrulle, inte helt fel:) Vidare till jobbet och nu är man då äntligen hemma. Morgondagen bjuder på jobb 7.45-18.00 och sedan träning på kvällen ihop med Emma. Gingko får nog sig en vilodag imorgon om jag inte är ruskigt snabb efter jobbet och hinner skritta ut en sväng så han får sträcka på de små benen efter veckans strapatser.


Puuuh...Sååå pga av detta blir det inget roligare här på bloggen idag annat än detta väldigt faktafyllda inlägg^^ Det blir istället bums i säng med lite gottis och favoritserien innan hjärnan tackar för idag!




Miko förra vintern..då det också var föör kallt!



OVER AND OUT



RSS 2.0