090829

Tävling i Mark idag. Färdiga o därifrån redan vid tolv. Sedan åkte vi hem packade ur allt o sen blev det vilavilavila samt kinamat:) (blir ofta så nu när vi ingen spis har)

Ut igen o rida bebishäst samt mockamockamocka.

Kort idag, på väg ut!

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Zagazid

Lokal tävling på Marks Ridklubb. 90 cm bed CR samt 1 m klass. Kom lite nära ett räcke i första klassen så slutade på 4 fel med ett nedslag. Pigg o glad häst o bra känsla! Samt att Jag kom ihåg banan vilket alltid är ett plus då det är min största skräck.

Sedan blev det lite vila för hästen o studering av banskiss för min del med en kexchoklad i näven. Red fram lite kort innan bangång. En bana med 14 språng inkl. komb. o omhoppn. Nerverna var på plats o ville bara in o göra vårt:) Fick dock ett förargligt pet på andra hindret med ena bakbenet, kunde lika gärna vart. Drev fram honom ganska rejält vid tillfälle då han kunde kännas lite loj fram till hinder (lite att orken tog slut om man inte var på honom)  Inte ett helikoptersprång (ngt nära till ett par räcken men inte så det giltas;) eller hinderrädsla på hela banan vilket är värt guld för oss, o banan satt där den skulle o även om jag var glad så glad när jag travade ut så blev jag bister när jag kände efter hur gärna jag ville ha gått till omhoppning! Fantastiskt nöjd med dagen o framsteg för våran del.  Gamla lilla hästen har fortfarande lite i sig o nu laddar vi om till Jönköping om två veckor!
Närmast blir det fokus på kond.träning så han får upp uthålligheten lite mer.

Fingal

Tid:
  ca 25-30 min

Skrittade längs vägen först, började bråka på helt fel ställe med ett djupt dike på ena sidan så han hade lite övertaget. Mor kom till undsättning. Avskyr att han ska hålla på så, Ska gå över.

Försökte börja tjafsa på väg ner till ridbanan också men med ett rapp o lite morr så gav han sig kvickt o trippade glatt ner. Framsteg!

Ridningen gick lite sisådär. Jag är besatt av min högerhand : ta inte i högertygeln, häng dig inte fast, ta inte i den....är ungefär det enda jag tänker på! o när jag ändå tror att jag inte lyssnar på mig sj. så blir det kris i hjärnan. Egentligen kanske det inte är så farligt men det har satt sig i hjärnan. Tränade en del på galoppfattningarna som gick rätt bra samt travade över lite bommar. Vissa stunder känns det bara SÅ bra o han går mjukt o fint fram, andra får han mig att känna mig så dålig att allt känns övermäktigt. Så länge det går mer framåt än bakåt så finns det hopp!

Bäst för mig brukar vara att ha lite musik på när jag rider. Då håller sig alla negativa "jag kan inte" - "alla andra kan bättre" -tankar sig oftast på avstånd o jag kan bara rida utan att tänka så mkt.



090828

Hemskt vad tiden går fort....fredagen har redan kommit o gått o snart är det lördag o dags att styra kosingen mot Mark med hästkärran. Hoppas det går bra! Allt är packat o klart o hästen så gott som skurad.

Lite olustig dag idag. Avslutas rätt bekvämt med kebab o slapp i soffan men dagen hade gärna fått se lite annorlunda ut...

Bennet ville inte gå imorse utan var hemskt stel o låg gärna ner. Har ju mått lite hit o dit i ett par veckor o tanken på att det snart får vara nog har fladdrat igenom tankarna mer än en gång.... o idag trodde jag att dagen hade kommit. Var i mitt sinne helt övertygad om att veterinären skulle säga att nu var det dags....men Olausson (toppenkille!) var hurtig o lättade snabbt mitt lite tunga sinne. Bennet fick smärtstillande o vi fick recept på dospåsar för 10 dgr framöver. Han får den här chansen nu o jag hoppas för att i världen att det går vägen...

På måndag kommer kommunens djurskyddsinspektör hit o ska godkänna den viloplats vi väljer ut åt Bennet. Han ska få vila på grannens marker. Jättefint o nära. Står inte ut med tanken att han ska läggas på tippen o brännas med soporna...det går bara inte...o känns bättre att verkligen veta att det är ok redan innan så man kan vara säker på att han kommer få vara här.

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Fingal & Zagazid

Vad: Longering

Båda får stå under rubrik idag också då de sysslade på samma sak. Longeringsdag idag så att säga. Båda skötte sig fint. Inte så mkt mer att säga än det:) Kan erkänna att det var lite små kiligt att dra sig ut o hämta Fingal i hagen när det så gott som haglar o regnar djungelregn på samma gång, då undrar man lite vad man håller på med men nog gör man det ändå:D När det sedan blev uppehåll var ju lyckan som gjord.




090827

ICA 10.00-18.30 idag. Sov o sov o sov på morgonen, glöm att det hjälper att ställa klocka. Jag vaknar inte....o Miko sjusov så på morgonen hanns inte annat med än att kasta i sig lite frukost.

Kom hem vid sju. Kära mor hade varit underbar o tagit hand om Kärrabo så var bara stallet här hemma kvar. Fick köra bort hö till Fingal dock, lite läskigt när det är så mörkt nu. Inte riktigt van vid det....

Rätt slut så lite segt kändes det att hinna med allt men det var bara att börja beta av.

Sitter här nu o försöker kludda dit det sista så man får lägga sig i soffan sedan o slockna till ngn dålig film.

Fingal fick en välförtjänt vila denna dag. Vill så gärna tro att vi kan köpa honom och att jag har möjlighet att behålla honom sedan.....(beroende på hur han utvecklas o hur vi passar ihop förstås..)  Försöker jobba så mkt jag bara får o spara undan så mkt det går men det är så mkt utgifter så det är svårt att få ihop det.  Kanske man kan ta ngt lån o momsen på avbetalning....Drömma är gratis.

Inte så konstigt kanske att man blir lite putt när ungar säger "Jag ska nog köpa den här hästen ändå", häst som kostar vad? 150 000 el mer?  Småpengar? Nog fan är det inte ur dennes ficka pengarna kommer.....visst önskar man att allt vore så lätt. Går inte in närmare på ämnet, blir bara frustrerad...

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY

Zagazid

Tid:
ca 25-30 min

Mörknade snabbt idag så blev mest att jobba igång o köra en del galopp på volterna så hann fick upp flåset lite. Fortf. lite stum i vänster tygel (inte särskilt stel men..jaa stum)  o högergalopp känns helt fel att sitta i. Svårt att förklara känslan men känns bara fel.
Helt ok. annars.


090826

ICA idag, ovanligt. Minns i ärligthetens namn inte vilka tider men långt var det....minnet är verkligen inte på plats. Inte undra på att jag behöver skriva ned vad jag gör om dagarna, hade väl blivit kaos annars.....

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY

Fingal & Zagazid

Tid: 50-60 min
Vad: Uteritt

Fick med mor ut idag på Zigge. Fingal skötte sig med bravur. Skuttade rakt upp i luften utan ngn synlig anledning vid ett tillfälle (behöver jag nämna att det var på håret att jag inte trillade av?) men skötte sig i övrigt som en liten prins:) Fann lite gnista i galoppen o energi i traven där man verkligen kände att han ville framåt. Galopperade upp för haga backen 2 ggr, jobbigt värre tyckte han, nyttigt säger jag! Zigge skötte sig förstås, spände sig en del o sjopade sig men sån är han ju.


090825

 uppdaterar lite i efterhand o då minnet inte alltid är som det ska så blir det korta anteckningar!

Fick se Josefinas nya lilla unghäst idag o den var verkligen fantastiskt söt! o vilken galopp, elastisk hette det ja. Kommer nog bli riktigt fin när han blir stor:)


RIDER´S DIARY


Fingal

Tid: ca 30-35 min
Vad: Hoppning

TapperTräning idag som sagt o idag var det jag som red;) Framridningen gick väldigt bra, han gick fint fram.
Idag hoppade vi hinder med grind, skärmar o sockerbitar under. Han tittade inte ens ögonblick på ngt vilket såklart är positivt. Känns som att poletten börjar trilla ner och han börjar fatta lite vad det hela handlar om. Hoppade bla. två hinder på en rak linje. Jag var lite väl försiktig ur kurvan till första så vi kom ofta lite nära det men han hoppade snällt o till andra var det först lite vingligt men tillslut (när jag väl bestämde mig lite o han vande sig vid tanken) så gick det fint.  Han var verkligen på hugget o  ville framåt vilket verkligen är ett framsteg!  Är övertygad om att det inte kommer dröja länge innan han skjuter mig ur sadeln för nog var det nära ett par gånger, tog jättesprången alban över skärmarna o helt lätt var det inte att hänga på. Inte riktigt som Z som inte tar i mer än nödvändigt. Sen måste jag vara mer noga med att trycka av så han känner stöd från mig, då blir förhoppn.v. sprången lättare att hänga med på bla.




090824

Hej o hå, två besökare på bloggen denna måndag. Hurrahurra.

ICA denna dag med. 10-14.30 efter åkte jag förstås hem o gjorde inte ett smack ett litet tag. Sedan tog Miko o jag tag i oss själva och gick ut o gjorde ordning i stallen etc. Micaels Linda skulle komma så gissade lite på att hon kanske ville rida Zigge en sväng men sen ångrade hon sig så blev inte tid att ta ut honom ngnting idag. Fast å andra sidan så sprang han en hel del när han fick gå ensam i hagen medan jag tog ut Fingal så lite rörelse blev det iaf efter tävlingsdagen:)

Såg på lite kort från i söndags o hur sitter jag om inte som en potatis?? usch fy sjutton att jag inte skäms mer! nej...........

Red Fingal o sedan var det helt plötsligt Väldigt mörkt ute! Har fortf. inte vant mig vid att det mörknar så fort ute.....

Kan återigen påpeka att nu går folk i skolan o inte jag.....det har fortf. inte sjunkit in. Lite avis på de som flyttat o börjat på ridgymnasie. Men får klappa till mig sj. o inse att när jag var 16 så var jag inte där jag är idag o skulle inte ha fått ut så mkt mer av det än vad jag fick på Tingsholm. Jag var inte särskilt duktig (säger abs. inte att jag är det nu.....!) o skulle inte fått ta med egen häst o skulle inte känt en kotte vilket e ganska neg. då jag var ännu mer rädd för folk på den tiden. NU däremot så skulle jag mer än gärna gå om gymnasiet. Plocka med mig hästen o bara ha kul i tre år!

Har fått ett starkare sug att tävla mer dressyr men att dra ut Zigge på lokal nivå är väl inte ngt som bokstaveras L-Y-C-K-A-T.  Hoppas det går framåt såpass med Fingal att vi kan starta lite smått till våren!

Imorgon är det TapperTräning o Josefina ska träna båda sina. En före oss o en efter. Ska bli kul o se hennes nya, om än ngt deprimerande. Hoppas det ska gå bra iaf, håller alla tummar!


OVER AND OUT



RIDER´S DIARY


Fingal

Tid: ca 35 min

Bråk ner till ridbanan idag igen, han testar för fullt. Gick över fortare idag. Började han backa så ryggade jag, stod han still så Ja då fick han ett rapp på rumpan. Gick han då fram blev det beröm o la han då i backen så ryggade jag. osvosv.....tillslut så släppte det o han skrittade glatt fram o inga problem på hela passet.

Gjorde inte så mkt mer än att skritta,trava o galoppera lite på volter o fyrkantsspår idag. Hade mer motor idag o var tillslut ganska mjuk o fin, lite "stummare" i vänstervarvet. Galoppfattningarna var ganska fina idag. Fattade ett par på rakt spår o de tog han fint. Skjöt in rumpan o protesterade en gång till höger men skötte sig resten. Fattar iaf höger galopp mkt lättare nu. 
Spännande må det vara att få vara med från början men ibland känner jag som att om han hade varit hos ngn annan mer kunnig så hade utv. mer o lättare framåt......o andra sidan så lär vi oss båda under tiden o får han vara kvar här så får det ta den tid det tar.

090823

Upp vid sex idag, ungefär;) Ut för att borsta av pyjamasen på pållarna samt gänga Zigges broddhål som vi aldrig hann igår. Inte det roligaste att stå o göra när man vill iväg o det krånglar. Avskyr när gängtappen inte tar fäste o man står där o sliter sitt hår! Gick dock ganska smärtfritt om man jämför men hur det kan vara.

Tävling idag då som kanske förstås. Div II i Ulricehamn.

Förklassen kändes toppenbra. Ingen "hinderrädsla" o Zigge sög mot hindren men lyssnade ändå tillbaka. Rev sista i omhoppningen vilken var lite surt då det varken var en jätterivning eller ett felsprång. Hade vi inte rivit hade vi vunnit (!) men nu kom vi femma vilket inte var illa det heller. (fem av 27 starter gick till omhoppning)  Vår bästa lokala placering hittills:) 

Lagklassen gick ju inte riktigt som planerat....19 fel slutade vi på. 2 rivn. o en vägran blev det i vart fall. Zigge kändes inte alls så fräsch som i första klassen. Visst, han sprang på men dog på ngt vis innan hindren o när vi vände upp mot komb. så försökte han tom svänga åt sidan ett tiotal meter innan. Jag red som en plastpåse o återgick i det där vi inte vill ha, allt bromsande, vilket förstås inte gjorde det bättre. Det stämde helt enkelt inte o lite svårt är det att sätta ord på känslan utan att använda en sisådär 10 000 st:) Visst kunde man önska att han skulle vara mer självgående men i grund o botten så hade jag minnsann kunnat hjälpt honom runt på ett mkt bättre sätt!

Kom ihåg banorna gjorde jag o kände mig säkrare på det vilket e ett stort framsteg för mig då det alltid varit min stora skräck. Funkar fint om jag får lite tid att studera banskissen innan.

Var det ngn som fotograferade så hör gärna av er!

OVER AND OUT





RIDER´S DIARY


Fingal

Tid: 30 min
Vad: Dressyr

Bråk när vi skulle gå ner till ridbanan igen. trött på detta! o mindre kul är det när detta schabrak till häst sätter på backen o slåt mot spöet. Två anledningar till att jag inte blir totalt förbannad o använder spöet hit o dit ; vill inte att han ska börja stegra sig och bocka, inget jag vill att han ska komma på att man kan göra för att få sin vilja fram. (såsom han fått för sig ngn gång) . sen e jag nog lite försiktig som alltid.  Gav mig iaf inte idag o efter en stunds mellanbråk så gav han med sig o travade fram. Nej, vi har inte ridit för mkt på ridbanan. Absolut inte de senaste två veckorna. Han e inne i en testperiod som även ger sig till känna på ridbanan. När det går så går det mkt bättre än innan. Men så när han ska fatta höger galopp så skjuter han in rumpan eller så kan han i traven helt sonika försöka stanna eller inte svänga med utan försöka bryta ut. Har blivit mkt tuffare mot den lille o idag var det inte så mkt av denna varan. Han fick gå i en lite lägre form o var nästan oförskämt mjuk o fin mot slutet. Lite tjafs i fattningarna till höger men nu fattar han iaf rätt varje gång!   Mkt har problemen i högervarven berott på mig o min högerhand men nog har han det lite svårare åt det hållet även sedan innan.

Kan även påpeka att jag verkligen känner mig skyldig att börja träna...behöver verkligen mer styrka i benen, ngt som jag känner saknas vilket gör att jag ibland jobbar för mkt med hand istället...


090822

ICA åter igen, överraskningöverraskning......Denna gång 07.45-15.00. Vaknade liite sent och trodde blint att jag började kl. 08 så det blev lite kris när klockan var halv och jag inte åkt hemifrån ännu.....Ringde in och kom 10 min sent....Skönt att de tog de bra:)

Sedan var det raka vägen till Ridskolan. Känner mig lite skyldig att hjälpa till iaf med ngt o bygga bana är trots allt lite småtrevligt. Var hemma kl. 18 o då var deT miljarder saker kvar att göra.....Hann inte rida båda hästarna så Fingal fick vila idag. Inte honom emot kan jag tro!

Packade allt som skulle med, fyllde hönät o red en stund på banan. Halv tio stod jag utanför ladugården i ljuset från stallet och tvättade Zigge. Hämtade ljummet vatten inifrån I hinkar och bar ned. Ren blev han, renare än han varit sedan mitten på Maj vilket säger mkt!

Efter det drog jag en svänga till Kärrabo då Jörgen fyllde 45. Det blev lite kött o sedan tårta vilket inte var helt fel. Lite plump hann vi spela också innan det var dags för oss att dra hem så att vi skulle kunna vakna dagen efter.

OVER AND OUT



RIDER´S DIARY


Zagazid

Tid: ? kanske 25-30 min

Spänd är väl ett bra sammanfattande ord. Blev dock mkt bättre. Brukar alltid vara lätt i vänster tygel men idag var han inte det, inte hård men inte mjuk heller, lite "hängande" kanske man skulle kunde beskriva det som. Lite lugnt idag iaf och travade mest olika ridvägar och galopperade mest på stor volt o fyrkantsspår.


090821

Fredag var det denna dag, vad jag gjorde minns jag mindre bra:)

Jobbade 10.30 - 19.00 så större delen av dagen spenderades alltså på ica...

Min bästa mamma hade mockat hos Zigge o Bennet så det var lite mindre att göra när jag kom hem iaf.

Zigge skulle få vila men Fingal fick jobba lite grann.

OVER AND OUT

(världens roligaste inlägg har nu formulerats...)


RIDER´S DIARY


Fingal

Tid: 30 min
Vad: Dressyr

Lite bråk när vi skulle ner till ridbanan, mor fick tillslut leda ner oss. *suck* Inte så istadigt när vi väl var på banan och försökte låta honom gå i en lite lägre form där det känns som att han slappnar av mer och blir mjukare samt stabilare.
Ganska fantasilös träning. Det var riktigt mörkt i slutet o fingal såg spöken här o var. Mest lite volter o snett igenom etc.



090820

Torsdag blev ICA-dag. Fick jobba extra 10-16. Blev dock 10-18.30 vilket jag är glad för även om det ställde till lite med e.m planer.

Så mkt mer än att jobba har jag inte hunnit med idag. Kom hem och åt lite grann sedan bar det bortåt Kärrabo. Longerade Fingal och mockade. Min kära mor ställde upp och longerade Zigge medan jag mockade vilket var guld värt!

Nu blir det lite NCIS om jag orkar hålla mig vaken idag sedan blir det till att kura ihop sig i sängen och sova gott för imorgon blir det mer jobb och fullt upp:)

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Fingal & Zagazid

Vad: Longering

Fingal skötte sig galant. Började idag söka sig nedåt emellanåt och travade glatt över bommarna som låg framme. Hade inspänningstyglarna på yttersta hålet hela tiden bara så att han skulle ha ngt mer att ta stöd emot.

Zigge slapp allt vad insp.tyglar heter. Han arbetar nästan bäst i bara grimma. Var visst pigg som satan och trippade omkring med knäna uppe i hakan. Han har haft otroligt mkt energi de senaste dagarna. Magen har krympt lite grann men står han still avslappnad så kan man tro att han väntar tvillingar, minst.


090819

Onsdag onsdag. Dagen då man normalt sett skulle ha börjat skolan men icke. Vilket känns väldigt skönt och konstigt på en och samma gång....

Så vad gjorde jag denna dag?

Dagen började med Hoppträning för Cajsa halv tio. Klockan tio kom hästtandläkaren  Jenny som vamt rekommenderas! Väldigt lugn och trygg med hästarna samt mkt trevlig och jordnära:) Kanske ett yrke att fundera på....

Hon kikade på alla sju hästarna (Christer körde hit Junior också)  Zigge hade mkt bättre tänder än förväntat. Lite tandsten och ramper men inte illa alls. Fingal hade lite vassa kanter som hon tog bort. Bennet hade inte bra tänder alls....Stora krokar, ramper och ngt hål samt en den tandsten. Ungefär som förväntat...Hon gjorde vad hon kunde för honom och förhoppningsvis kommer det bli lättare för honom att finfördela maten nu. Vet snart inte vad vi kan göra mer för honom annars.....Vill inte tänka på alternativet....

Billigt var det inte direkt....men känns värt att veta att de har så bra tänder de kan nu. Alla tre skötte sig exemplariskt, tom bebisen som accepterade munstegen kvickt, tröttnade lite mot slutet och tyckte att raspen minnsann borde vara god att äta men guldstjärna i kanten för honom:)

Pysslade ordning borta på Kärrabo och stressade vidare till Näsboholm (blev bara ett par timmar sen..*host*) där Emma och Malin tillbringade dagen. Miko lärde sig att vattnet inte äter upp honom och Äntligen hoppade o skuttade han i o ur vattnet med lite glädje:)

Valpkurs på kvällen. Alltid roligt!  Migrän smög sig på men försökte ignorera den och fokusera på den lille som skötte sig rätt bra idag minnsann:)

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Zagazid

Tid: 50 min
Vad: Hoppning

Idag gick det riktigt bra. Ngt helikopterhopp blev det när vi busade till det med omhoppning men annars hoppade han ovanligt bra. O jag börjar känna att höjden inte är ngt bekymmer. Såå många som tycker att det är löjligt lågt. Zigge är första hästen som jag verkligen har tränat hoppning på och när man sj. inte riktigt kunnat finna avstånd och har en häst som inte skulle veta vad taxering är ens om det gällde livet så har jag aldrig känt ngn säkerhet (om vi skulle komma rätt eller hamna mitt i hindret). Nu har det börjat släppa, jag är tuffare och han har inget val:) Pigg o spänd som attans är han med ett sug som heter duga men hellre det än tvärtom! 
Tränade lite två o trekomb. samt en lite kortare bana. Så nu gäller det bara att ignorera alla dumma tankar om att glömma banor och se framåt mot söndag!

Fingal

Vila


090818

Tisdag idag o imorgon börjar skolan för de flesta. Längtar inte tillbaka till skolbänken direkt men nog känns det lite konstigt....

För egen del är framtiden så oviss den kan bli och blir nervös av att inte veta vad jag ska ta mig till. Vill passa på att njuta av nuet men finner hela tiden nya sätt att dra ner mig själv, bryta självförtroendet och bli deprimerad. För tillfället klarar jag banne mig inte av att kolla i en spegel....avskyr den som tittar tillbaka vilket inte är den bästa känslan i världen direkt....

Idag i övrigt har jag & Miko (mitt eviga sällskap här ute i ensamma skogen...) borstat några schabrak o pysslat med lille Bennet som fortfarande inte är helt ok....vilket fått oss att ta en allvarlig funderare över framtiden.....

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Fingal

Tid: ca 40 min
Vad: Hoppning

Ja, idag var det träning borta hos Tapper. Idag var det HT som red, jag skötte framridningen som gick helt ok.
Själva hoppningen gick bra, de hoppade runt 1 m. Fingal kan va lite småtjurig men visst inte så svår att övertala. Att han heller inte har full koll på benen i alla lägen vet vi:)  Han har fina språng i sig o även om han var rätt bösig mellan hindren så såg det riktigt bra ut. Har inget direkt sug än och kan bli lite småtjurig men med unghästar går det ner ner ner och sedan upp med stora bokstäver:) tålamodtålamod...
   HT tyckte att han hade fin kondis och att det har gått framåt, alltid kul att höra. Nu är det upp till hans lilla ryttare att lära sig rida ordentligt.

Zagazid

Tid:
ca 30 min
Vad: Mjukgörande

Tjaa...stod inte ut mer än 30 min idag. Red barbacka o det rekommenderas Inte när man har bomullsridbyxor. När Z började bli lite varm sög de åt sig allt o blev smått blöta. Som alla vet kan det stickas lite men det här var outhärdligt! Det sved och stack och det gick bara inte tillslut. Kom hem och undersökte "skadan". En miljard röda utslag längsmed låren och tro faan att min skinka blev skinnflådd! hah för de som känner sig intresserade;) Så nu sitter jag här med min sveda och undrar hur det kommer att kännas på hoppträningen imorgon....
Zigge för den delen gick helt ok för den tid jag kunde fokusera, lite stel o hann egentligen inte med så mkt så finns kanske inte så mkt att säga. Ett par riktigt bra sk.vikn. fann vi dock tid för vilket kändes fint.



090817

slappardag nr 1 var det denna dag. Kort o gott kan man säga att jag nog aldrig vaknade riktigt.

Mini o Kim kom o hälsade på en svänga. Vi red en stund på ridbanan o fick lite tips av Mini. Som jag sååå egentligen vet om men man kan ju undra vf jag inte har en egen hjärna att tänka med då det var så uppenbart. Pinsamt...jaa....

Behöver verkligen börja tänka mer på vad jag äter, helt sant och inget skämt. Denna dag bestod kosten av några kalvkorvmackor med grillkrydda samt en chipspåse o choklad o sedan wienerbröd som M & K hade med sig (mums)
Låter inte särskilt hälsosamt eller hur? Är så rörigt nu i köket o känner mig rätt så i vägen när jag försöker korva mig omkring när de jobbar så blir att jag tar det som finns på altan och det är mest lite kex, möjligtvis att jag tjyvar in i kylskåpet o hittar ngt ätbart där.

kort o gott

OVER AND OUT

090816

Vaknade hemma i Fridas  goa bäddsoffa idag. Klockan var då alldeles för mkt vilket fick lite panik att uppstå men ack så utvilad man kände sig! Efter lite frukost så skjutsade Frida  mig till Emma (efter ett stopp för lite godis på ica..) då bil o saker var där.

Gårdagen var mkt trevlig. Vi (7 var vi nog) tog bussen vid åtta in till borås där vi först åt på Böfhus, fantastiskt gott! Satt där ett bra tag och som tur var var det bara vi där, vi var nog inte särskilt tystlåtna.... Fortsatte sedan kvällen på Tonic där den också avslutades.  Bästa tiden var helt klart den innan Trägårn, inte särskilt bra musik den kvällen vilket lite dödade tiden på golvet.

Lite slappardag idag vilket jag nog inte var ensam om;) Men efter att ha ätit lite godis och lagt ner lite tid framför tv:n så var det väl dags att försöka sätta lite fart. Har man djur så har man! Så det var bara att se till o kvickna till.

Bennet har inte mått så bra det sista så han har stått inne mkt och idag fick vi lov att hämta fjolårshö hos grannen, fantastiskt snällt av dem och förhoppningsvis kommer det att hjälpa.

Umgåtts lite med vovven också naturligtvis, för tillfället ligger han bredvid här i soffan och sover för fulla muggar. Själv försöker jag kort sammanfatta min dag vilket som synes går lite sådär. Samt lyssnar på lite filmmusik. För tillfället är det lejonkungen som gäller!




OVER AND OUT


RIDER´S DIARY

Fingal

Välförtjänt vila

Zagazid

Tid:
70 +
Vad: Dressyr

Jaa..vad ska man säga om idag. En överspänd häst. När den hästen med sin korta höga hals börjar strutta så finns det Inget att ta i. Det är inte klokt vad den hästen kan få en att känna sig dålig. Stundvis gick han riktigt bra men så fort man ändrar något så spänner han sig och sänker ryggen. Lät honom tillslut att galoppera av sig riktigt rejält för att bli av med överskottsenergi,  vilket det fanns en hel del av! Blev ett långt pass idag o hela tiden gick det upp o ned. Har blivit tuffare mot honom vilket idag kanske fick honom lite väl på tårna men så pigg som han var så får jag väl se till att vara nöjd ändå...       Traven är oftast riktigt bra med fint tryck i men galoppen är inte ok.     
Skulle vara kul om ngn annan kunde rida honom riktigt o ge sin åsikt, frivillig?
Skulle kunna skriva på i evigheter för att kunna sätta ord på hur det kändes men det är inte möjligt. Hur man tolkar en text är unikt och även om man vill förmedla rätt så är det inte alltid så lätt.



090815

Någon mer som känner att tiden rinner iväg? Redan lördag igen och snart har Ännu en vecka gått...helt oklokt.

Idag har tidsoptimisten Anna varit i farten. Tog det väldigt lugnt på förmiddagen, gick ut och gjorde stallen och busade lite med vovven, Tjaa...sedan var klockan helt plötsligt ett och inga hästar ridna! Kilade och tog in Fingal som fått sig en omgång men hann inte med Zigge. Illa! Får se till o skärpa mig lite. Oftare numera ser jag till att börja tidig förmiddag med dagens strapatser men inte idag icke och det straffade sig!  Ska se om jag kan fråga mamma om hon vill longera honom istället. Iof så skadar det inte om han står. Tror inte han ser 4 dgr på ridbanan som ngt plus i kanten (i väntan på hovslagaren som kommer på tis.)

Ska iväg till Emma efter att ha duschat o klämt i mig lite mat (om jag hittar ngt ätbart..) sedan bär det vidare till Madde vid sju o sedan mot Borås med ett litet gäng. Blir förhoppningsvis riktigt kul. Kostar dock pengar som jag egentligen inte har så svider gör det...blir till att hålla hårt i dom efter det här!

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY


Fingal

Tid:
40 min
Vad: Dressyr

Efter gårdagens träning så lade jag idag fokus på att få fram honom ordentligt. Inte att han skulle springa på utan fram med mer kraft och framåtbjudning. Samt att han ska vända lätt för ytterhjälperna, spec i galoppen då det är där det huvudsakliga problemet ligger. Med oanade krafter så satte jag fart på motorn och säkerligen måste min sits bla. sett hemsk ut! (läs; värre än vanligt)  Små små volter alt. vändingar så tvära det gick för att han skulle acceptera mig o mina hjälper. Ja, hade minnsann spöet till hjälp. Kan behövas när han ibland upplever mig som en liten flugskit. & hellre få en kraftig reaktion några gånger än att jag sitter och nöter ut sidorna på honom utan respons.
Nöjd med honom idag, gick fram mjukt och fint i traven mot slutet och jag ansträngde mig för att tänka på högerhanden. Avskyr den!





090814

Kan meddela att det numera är ett helt företag att få i sig ngn frukost i det här huset. Köket existerar inte längre utan det är bara ett stort rum av ingenting. Glass osv. är stationerat på altan vilket resulterar i att man springer ut o in, glömmer grejjor eller hittar dem inte alls. Ska bli skönt när de blir färdigt! Dock så kommer inte snickarna igen förrän på tisdag hur man nu ska stå ut med det...å andra sidan så är det rätt lugnt o skönt här för tillfället!

Var uppe vid halv åtta (ungefär som alltid då Miko tycker att det är dags att gå upp ungefär vid den tiden;)
Gick ut med hund, släppte ut hästar och mockade innan det blev dags för frukost.

Efter mkt om o men hamnade jag här, äter lite chips o i bakgrunden går "Scorpion King" på tv. Ännu en sån där fruktansvärt förutsägbar småtöntig actionrulle som ändå på ngt vis är tittvänlig.

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY



Fingal

Tid:
50 min
Vad: Hoppning

Ja, idag var det träning borta hos Tapper. Framridningen gick rätt ok, galoppfattningarna var riktigt fina och han gick fram bra. Efter några språng skulle vi upp högersväng över ett räcke o samma som hemma flöt han ut till höger och vägrade att acceptera mina hjälper. Efter upprepning så satt Tapper upp själv och efter ett par rejäla tillsägningar så gick han fram som en klocka. Hoppade hinder hit o dit hur fint som helst. Jaaaa..vad ska man säga. Han har ingen respekt för mig o med hans storlek så måste jag tuffa till mig ordentligt! Sen skulle det väl vara attans om det inte blev skillnad när tränaren sitter upp!     
 Men Ack så vacker han såg ut! o jag Vill fixa det sj, jag SKA.  Sen är det jag och min högerhand. Alla våra problem är i högervarv då jag är för stark där. Måste även bli starkare i säte och ben, det är mkt häst som ska fram...
Vi kämpar på!

Zagazid

Tid:
45 min
Vad: Dressyr

Började med att upptäcka en mkt lös sko. Hjälte-Jörgen drog loss den åt oss och sedan blev det en tur på banan. Helt ok idag, inte lysande. Så fort man kräver ngt annat än volter, sk.vikn. osv så slår han upp huvudet. Galoppen var rätt bra, han har ingen bra galopp eller god balans men han var mjuk och fin på rundat spår. Om än lite mer spänd på rakt spår som alltid har varit svårare. Något vi får se till att ta tag i lite mer. Blir lätt att jag hamnar på stor volt i galopp, måste bli mer kreativ och använda mig av det som Cajsa lärt mig.


TIPSET


Ibland är det möjligt att jag kommer att få för mig att göra lite sådant här....



PRODUKT : Läderolja i sprayform

PRIS : Runt femtiolappen



Läderolja Spray, 400 ml


+  Inget mer kladdigt rinn (spec. om man gör som jag & häller upp oljan i locket)
+ Enkel och behändig att använda
+ Överkomligt pris (400 ml)
+ Smidigt när man inte har tid att plocka isär allt utan det är enkelt att spraya på lite snabbt.

- Beroende på Var man väljer att spraya så hamnar det lätt på sådant man inte vill ha det på, tips är att vara utomhus.
- Personligen kan jag inte svara på hur länge en flaska faktiskt räcker men kan tänka mig att livslängden inte är lika lång som hos flytande olja som vi alla vet kan vara i all evighet.


Kan tyckas som en latmansprodukt men är oundvikligen smidig att ha till hands. Vad tycker ni??

090813

Början på den här dagen var inte särskilt roande. Mer ont i magen önskar jag knappt min värsta fiende (fast å andra sidan...) Skulle åka med Emma till gbg, smsade o frågade om vi inte kunde ta en senare buss vilket vi gjorde. Mådde bra mkt bättre även om det svängde o blev till det värre igen senare. Emma förlåt för det lite kassa sällskapet! Trevligt var det i vart fall o alltid kul att träffas:)

Åkte hem 16:20 för att hinna rida hästarna. Min kära mor hade gjort en hjälte gärning och gjort båda stallen vilket jag är evigt tacksam för!  Då päronen ville in till Micael för att äta o duscha (duschen hemma ger stötar..?) så fick jag med mamma ut på Zigge för att spara lite tid.

Imorgon är det minnsann redan fredag o halv tre är det dags för TapperTräning, håll alla tummar för framsteg:)

OVER AND OUT


RIDER´S DIARY



Fingal & Zagazid

Tid: 55 min
Vad: Uteritt

Idag red jag och mor ut en svänga, Fingal fick ut o ha lite kul inför imorgon, dock med lite arbete. Han får inte springa hur han vill ute heller. Fingal skötte sig riktigt fint o börjar inse hur kul det är att springa ute, vilket definitivt märktes i galoppen där det blev ett tryck bakifrån som heter duga!  Vi skrittade, travade o galopperade upp till Raskaminas och tillbaka. Tredje galoppen ute ngnsin för honom, blev rätt stark men nästan hellre att han visar att han vill framåt än sega med bromsen isatt.
     Fingal skrittade genom vattenpölar istället för att väja frustande, framsteg! Småsjöar på ridbanan har aldrig varit ngt problem att pölsa igenom men vattenpölar på vägen kan man aldrig så noga veta med.
     Zigge skötte sig förstås, pigg o glad o såg väldigt lycklig ut där han fick springa!


090812

Idag är det redan torsdag, var veckan tar vägen är en bra fråga...

Igår var jag & Miko på valpkursen för första gången. Det kommer verkligen vara lärorikt!  Speciellt för att Mikos sociala förmåga. Han är lite försiktig o osäker min lilla vän.

Snart börjar skolan för de som ska gå dit, själv är man ju befriad. Vet ej om jag direkt längtar tillbaka. Ibland känner jag att det vore kul att börja läsa igen men för det mesta vill jag inte ens tänka på det, det blir för jobbigt.  Ibland vill jag satsa allt på hästen (o hunden förstås:) men ibland känner jag att jag inte är bra nog o för omodig för att satsa på ngt alls.....Det går som synes lite fram och tillbaka...

OVER AND OUT


RIDERS DIARY



Fingal

Tid: 35 min
Vad: blandat

Idag lattjade vi lite på ridbanan i ungefär en halvtimma. Ville att han inte riktigt skulle veta vad som väntade för att få honom lite mer vaken och intresserad. Började med att jobba lite mer vikterna i skritten och övergick sedan till trav där vi konstant gjorde små, stora volter, serpentiner små fyrkantsspår osvosv utan några större förberedelser. Han blev mer uppmärksam och lätt för hjälperna och jag krävde inte så mkt av honom. I galoppen försökte jag följa Cajsas råd att rida som om att jag red en bana. Gjorde mer så att vi red samma som i traven. Bytte varv ofta och  försökte att hela tiden hitta på ngt. Han var rätt pigg o stark men nästan hellre det just nu än att han ska bli istadig. Ngt vi slapp helt och hållet det här passet, försökte hålla det lätt och roligt för att få tillbaka viljan lite.

Zagazid

Fick en välförtjänt vila idag.



Vi början om från början...

Ny blogg för nya tider!

Kommer främst att användas som träningsdagbok. Både för hästarna, mig själv och hunden. Något som jag tänkt göra i evigheter men aldrig tagit mig tid att göra. Ville från början göra den för hand men troligtvist kommer jag att ha lättare att uppdatera och ändra samt att jag får utlopp för mitt behov att skriva ibland. 

Det här med vad man ska kalla bloggen är totalt hopplöst, fantasin har trytit länge och tillslut fick det bli det enklaste, även om jag inte är så hajj på det.

Är helt vilsen bland alla koder och tycker att jag försöker göra precis som råden säger men lyckas inte! Ngn som vill ge plats åt min header, hör av dig:)

Så varför inte starta upp det hela direkt...

OVER AND OUT


RIDERS DIARY


Fingal & Zigge

Tid: 60 min
Vad: Skrittur

Ja, idag blir det inte så långt då de både gjorde samma sak samtidigt. Fick med mor ut och skrittade och travade lite idag. Båda hästarna behövde det verkligen, att vi sedan lyckades pricka in att göra det hela under den regnigaste perioden av dagen är en annan femma



Om Mig

Anna heter jag för er som inte hunnit lura ut det. Är född -90 och tog förra året studenten från NV-programmet. Har ännu inte gjort ngt av mina betyg utan lurar runt som timanställd som kassörska på ICA. Har ingen aning om vad jag vill göra vilket gör det hela lite svårare och en aningen mer frustrerande.

Jag skulle nog beskriva mig själv som öppen, glömsk, snäll och blygsam. Ingen vidare spännande kombination och har i allmänhet svårt att träffa nya människor. Ngt som jobbas med, tänkte börja med att tycka om mig sj. vilket är min andra stora svaghet. 

Har alltid haft djur omkring mig och mitt liv med hästar började iom. vår lille shettis när jag var 5 år. Sedan dess har det rullat på, vi har kämpat för det lilla och är väl inte där jag önskar idag men är inte redo att ge upp än.

  



OVER AND OUT

 


RSS 2.0