MIKO


Miko & jag har latat oss förfärligt i vinter. Han vet väl knappt vad sitt o ligg är längre. Eller joo..så illa är det nog inte men vi har inte tränat regelbundet eller vidare seriöst heller.

Men nu har vi iaf fått plats på vårens "förberedande tävlingslydnadskurs" som startar nästnästa vecka. Det blir ingen agilitykurs alls på klubben i vår vilket är lite tråkigt...men det här blir nog roligt! Blir fint att få lite tips och mål att jobba emot:)



På kurs i höstas, med fickorna fulla med mumsmums^^


OVER AND OUT




Sakta men säkert...



Annica var snäll och tömkörde ju den lille rackaren idag. Hon tyckte han var mkt finare i vänstervarv nu än sist, fortfarande lite svårt i andra. Vill inte riktigt ta för sig men blev bättre efter en stund. 

Imorgon tänkte jag som sagt kravla mig uppåt, får bli lite longering först o mor får hålla i haha. Det har trots allt gått ett tag nu. Sadelprovningen blev på lördag och håller alla tummar och tår att vi hittar ngt bra så vi kan börja rida igen och bygga upp honom. Hon tyckte han inte hade lika mkt spänningar andra massagen och ska få lite på lördag också. Fick sålt hoppsadeln med en liten förtjänst i veckan iaf, inte helt fel!



OVER AND OUT

 


Min Träning

Idag Tisdag


jaaa...blev för mkt godis o för lite motion idag om man säger så;) men ca 40 min promenad med voffar o mor iaf!


OVER AND OUT


Min träning

Spännandespännande^^ Gingko har tömkörts ett par gånger sen senast, vart på promenad och longerats. Roligt. Imorgon ska jag nog upp en sväng barbacka, håll i hatten?!


Lördag

Joggingrunda. 1 km gåendes och ca 2 km jogg.

Söndag

vila;)

Måndag

Boxercise. 1,5 h. Ett bra pass!



OVER AND OUT


Ska försöka hålla mig till godis en dag i veckan med...sprack lite idag haha men sådant är målet iaf;)


Min träning

Halkat lite efter här med uppdatering igen, hopplöst. Blir en snabbsammanfattning av veckans lilla träning här istället. Vad gäller Gingko är det mest promenader o lite longering nu. Annika var snäll och tömkörde honom igår så han fick jobba lite^^


Söndag

I söndags spelade Linda, Micael, Daniel & jag lite Squash 1h.

Måndag

Boxercise med Emma. Vi var riktigt flitiga må jag säga! 1,5 h

Tisdag

Bestämde mig för att viga in jogginskorna. ca 25 min var jag & Miko ute. Började med att gå ut till vägen och sprang sedan runt cafét & hem. 3 km sammanlagt. 2,5 km i jogg. Det går inte fort men det går!

Onsdag

Var ute en runda igen. Gick sista biten också. Lite ont i benen, inte van vid det här^^ Var lite sur för att jag inte sprang hela vägen så det blev ca 20 min styrketräning hemma sedan också.

Torsdag

Funktionell träning på Ulrikaskolan ihop med Emma. 50 min blandad styrka, balans och lite kondition. Ett bra, lagom pass för lilla mig!

Fredag

Idag blir det en längre promenad med voffarna, är på språng ut i detta nu^^ Får se hur länge vi är ute.

Update 1 h 20 min blev det.


OVER AND OUT


Hur går det med godisätandet då?! Lite sisådär ärligt talat men bättre än innan iaf:)


Min träning



Idag var det boxercisedags med Emma. 1 1/2 timmas svettid. Idag jobbade vi faktiskt på bra och det var banne mig rejält svettigt emellanåt, precis som det ska va!



Gött pass:) Får se vad jag hittar på imorgon nu..



OVER AND OUT



Riddagbok


Gingko som vilade igår fick sig en tur i longeringslinan idag. Ca 25 min ganska lugn och kravlös longering. Skötte sig ovanligt bra, inga tjurrusningar! Alltid något:)


Det var det det!




OVER AND OUT



Löshoppning 12 Mars


I lördags var vi med och löshoppade Gingko för Uno Bohman för andra gången. Det tog några vändor innan han lugnade sig lite och faktiskt såg efter vad han sysslade med, lite busig. Fick bla. glad och lekfull som omdöme^^

Gick allt som allt bra, en förbättring från senast kände jag. Nästa tillfälle är om två veckor redan och det ser vi fram emot!







Idah stod med kameran så ett par kort blev det, film finns också. Får hoppas det går att lägga ut snart!
Idag fick han vila, var istället med Josefina i Tranemo och hjälpte henne lite när hon tävlade, var rätt sugen själv men det får ju vänta....men en dag så! Annars spenderades dagen med bowling och pizza med familjen, en rätt go helg helt enkelt!


OVER AND OUT







120311


Igår var det squashdags. 1 h. ihop med Linda & Daniel:) Lite lagom träning, var lite slöer men kom igång lite mer mot slutet. Får bli ett pass till nu i veckan tror jag!


Summering av veckans träning blir 4 pass. Helt ok måste jag säga! Planen nästa vecka blir bla. box, simning, squash och styrka. Får se hur det artar sig tillslut:)


OVER AND OUT


Livet i en uppförsbacke


Föreställ er en lång radda med svordomar och fula tecken. Ungefär så känner sig mitt inre just nu. Hade ute en fysioterapeut/sadelutprovare hos Gingko idag. Hon tyckte inte ngn av sadlarna var bra för honom. Kort sagt så ska han inte ha på sig dom igen. Istället ska han i en vecka nu bara skrittas och travas, barbacka. Longeras och promeneras. Så lite spänningar får släppa och han får slappna av. Sen ska han få massage och sen ska vi leta sadel igen och chilla med hoppningen och satsa på att bygga upp muskler. Allt låter så självklart när hon säger det och visar, synd bara att man inte kan vara klokare själv. Å andra sidan så kollade vi upp det så snart vi misstänkte ngt...vilket jag är väldigt glad över nu. Förhoppningsvis är det här problemen sitter och med lite tid så ska han bli bättre.

Förbannat tråkigt är det iaf!! Det kostar pengar som man inte har, det tar mkt tid, han har inte mått riktigt bra och allt detta trots att man trodde man gjort allt för att det Inte ska bli fel. Surt helt klart.



Gingko ger sitt mördaröga åt det här han med!!


OVER AND OUT





White shores and beyond...


Frågan om framtiden blev väckt på jobbet igen tidigare ikväll. Eller igen och igen...men tanken på hur jag ska göra med studerandet stack mig lite hårdare i ögat än vad det vardagligt gör. Min gamla mentor från gymnasiet kom nämligen och handlade. Världens bästa ska tilläggas vilket åter bevisades idag. Hon mindes fortfarande precis vilka kurser jag hade sämre betyg i och tyckte i sig inte att ica var fel men att det var synd med sådan potential. Vilket kändes lustigt att höra men kanske precis vad jag behövde. Hon gick men kom tillbaka efter en stund med en lapp. Jag skulle maila henne och hon skulle berätta hur och när jag kunde läsa upp mattekursen, så jag kunde få en chans att välja.

Hon fick allt att kännas möjligt igen, bara såsom hon kan & alltid har gjort. Det hade inte varit fel att ha en liten Ulrika på axeln livet igenom, då skulle vem som helst kunna åstadkomma mirakel.


Hur jag ska göra med mitt liv är dock öppet för diskussion, men som hon sa. I slutändan är det bara jag som kan besluta det. Men ack så skönt det hade varit om ngn annan hade gjort det åt en, åtminstone komma med en briljant idé;)



Allt kanske är möjligt, bara man har viljan och modet att våga


OVER AND OUT


Mer Bilder

Lite fler bilder från helgens kickoff. Fotad av Louise som hör hemma på livingwithbompa.blogg.se :)










OVER AND OUT


:)

På årsmötet i söndags de dragning utav de som kommer att få vara med och rida för Elizabeth Lundholm (f.d förbundskapten för landslaget i dressyr) här på klubben i Maj. En clinic som klubben vann efter att ha sålt flest ridborgarmärken under en etapp. Roligt!

Med en hel del tur så blev mitt namn tillslut draget! Nu har vi verkligen ngt att se fram emot:)




OVER AND OUT


Säljes





För dig som söker balklänning till i år, köp Min!!



Gingkos träning


Har en Massa filmer att visa men så länge tuben krånglar och jag inte är smart nog att hitta på ngt annat (än iaf..) så får de vänta.


Dressyrkickoffen i helgen gick över förväntan! Vi har HUR mkt som helst att bli bättre på och en del gick väl inte så bra Men jag tycker nog det är en bra början. Lektionen på lördagen gav mig en grym träningsvärk i magen. Jag har slarvat mkt med min sits och behövde verkligen ngn som tjatade på mig, det hjälpte! På söndagen red vi vårt första program, ev. tom. gingkos första ngnsin^^ Det kändes vääldigt litet och trångt inne på banan, men andra gången vi red igenom det kändes det ändå helt ok. Bättre ska det bli!

måndags travade vi ett par varv på travbanan för att få komma ut lite

I tisdags var det Hacketräning. Han kändes jättefin på uppvärmningen, nog bästa hittills. Sen fick han rycket när vi började hoppa och bockade av sin matte rätt rejält efter hindret. Samma igen efter det, då skenade vi längsmed långsidan i bock. Här lyckades jag som tur var kravla mig kvar och fick stopp på åbäket. Sen skötte han sig. Sååå vi ska kolla upp sadeln, han har fått lite skav på ryggen och han kändes lite motig emellanåt. Vi ska testa byta bett också, vilket vi tänkt innan också då han blir lite väl yster emellanåt^^ Hursom, imorgon kommer en fysioterapeut/sadelutprovare och kikar på honom. Är allt som det ska då är det bara o köra på. Men känns dumt och rida på och "bråka" med honom när det Kan vara ngt fel. Bättre o kolla först.

I Onsdags galopperade vi upp till soptippen. Han fick bli rejält svettig och jag med. Puh! 1 h. var vi ute. Ca 30 min galopp skulle jag tro. Lite trav också emellanåt när det blev lutade lite väl mkt nedåt;)


Inga filmer som sagt men lite bilder från förförra hoppträningen och helgens programridning kan ni få!
Så bildbomb;















OVER AND OUT


Min träning


Godissuget har varit på topp och jag har smaskat i mig en hel del mumsigt! Kanske inte direkt vad som var meningen men vi tar bebissteg;)

Lite träning blir det iaf i veckan.

Tisdag: Simhallen med Emma. Tog det lite piano och simmade 1000 m & tillbringade lite tid i bubbelpoolen. Härligt!

Onsdag: Vi missade boxercisen i måndags så gick idag istället. 1 timmas svett.

Torsdag: Idag är det dags för funktionell träning. 50 min. Blandad balans och styrketräning mest.



Hoppas vi ev. kan spela lite squash i helgen också, får se om jag får med ngn:)


OVER AND OUT


Träning? Jag?!

Ja, hur går det då med Min träning?! Lika illa som Gingkos? haha, ja nästan. Tyckte jag kom igång ganska bra där ett tag...men så blev jag:

 Sjuk....Frisk...Magsjuk...frisk...riktigt jävla sjuk....snart frisk!


Såå i en månad snart har det bara varit sjukligt..men nu så känns det som att jag kan vara på g igen! Har nog tagit längre tid än nödvändigt eftersom jag envisats med att rida iallafall när jag egentligen kanske inte borde. Har jobbat Jobbigt lite dessutom så har lite panik där men det är bara o ta. Måste dock tillägga att under de här veckorna har jag minst sagt frossat i choklad och annat onyttigt, utan nåd! Så har inte bara inte tränat utan också ätit Än mer godis än vanligt. Så ni kan ju tänka er.

Hursom, ändring på det! Börjat lite smått nu i veckan. Boxing lite lätt i onsdags och den funktionella träningen på torsdagen. Promenad idag. Giltas också;)


Så nu får vi se hur det går, om jag kan ta mig ur godishålan igen. Eller iaf ställa dit en träningscykel;)



OVER AND OUT


Nostalgibesvär



..fick precis lite nostalgikänslor och nästan abstinens efter skolan igen.
Ser grymt mkt framemot påsk när iaf vi tjejor drar ihop oss igen, can't wait!!



OVER AND OUT



På G



Då är det strax dags o åka in till stan. Matdags först men sen så! 17.45 börjar lektionen men tänkte det kunde vara kul att se lite på de andra innan också. Är hemskt seg idag men det är bara o klappa till mig o kvickna till! Kameran ska med, bara jag kan lägga ut dem sen bara...det krånglar lite!


Uuunderbart väder är det minsann idag iaf! Var ute en sväng med voffarna tidigare & det var riktigt varmt. Inget behov av mössa och vantar där inte. Det kan ju iof bero på att jag blir andfådd av att pulsa i snö fem minuter och närapå dör av ansträngningen;)


OVER AND OUT


Hacketräning 1 feb


Kick Off


I helgen är det dressyr kickoff på ridklubben. Lektion lördag o programridning söndag. Seg som vanligt och har inte börjat med programmet än..men har ridit det innan så borde lära mig det fort. Får vi hoppas!

Otur som vi har o har haft ända sen han kom känns det som så blev han sparkad härom veckan och har nu i veckan fått ta det lite lugnt. Så ovanligt. Med tanke på att jag därinnan låg utslagen sjuk i över en vecka o innan det var det ngt annat...tror inte vi vart igång o ridit regelbundet mer än ett par veckor i rad som Mest innan det hänt ngt nytt. Nu får vi hoppas vi har haft nog med otur!

Hursom, han var så fin förra veckan o det kändes som att det gick framåt. Idag fick det mindre bra o vi var inte direkt på samma sida och det blev lite frustrerande och jag la mig tillbaka på mina gamla ovanor. Mindre lyckat helt enkelt...


Får hoppas det går bättre imorgon. Första dressyrlektionen, kan vi behöva!





OVER AND OUT


Löshoppning 30 jan











Den 30 Jan var det löshoppning för Uno Bohman. Lille tjockisen Gingko var precis på väg ur vila och tyckte det var lajbans att få hoppa, lite väl så emellanåt men roligt hade han!

Han har lite dinosauriestil;) men fick rätt bra kritik, har inte pappret här nu tyvärr.

Förhoppningsvis kan vi vara med vid ngt mer tillfälle i vår!



OVER AND OUT




RSS 2.0