Quote


GOODBYE..

..Dalavagnen




HELLO GORGEOUS!



Vi tackar -05:an för 3 trogna år och välkomnar vår nyaste medlem aka monstret! Det ironiska med det hela är väl att jag inte har någon häst att matcha den med...

OVER AND OUT




Träningshoppning i Gäsene

Ja, det var vi på idag! 90 cm & 1 m. hoppade vi och lyckades bli felfria i båda minsann! Zigge var riktigt på hugget och i andra rundan var det lite väl bra men runt kom vi. Blir bara så trött och besviken på mig sj. att jag inte tror på oss. Jag borde tycka att de här höjderna är nada nu men ändå kan jag börja tvivla och känna att; klarar vi verkligen det här? Det är dagens besvikelse, det och att det blev lite väl mkt broms ibland och inget superflyt men det är roligt att vi äntligen börjar sätta lite felfria rundor igen & faktiskt har lite fart framåt. Funderar på att åka dit en gång till nästa gång de har en sån här träningstävling (om 2 v. tror jag..) Superbra tillfälle att få lite rutin, ha lite kul och bara kunna se det som ett träningstillfälle och inte bli så nervös:)

 90 cm.




1 m.



Det blev lite då och då att jag lade till ett extra steg innan men inte till vår nackdel alltid tror jag, förutom inför fyran på 1m. Där ser man så tydligt hur han siktar in sig och försöker sticka iväg och jag får först för mig att vi ska nå fram på tre men ångrar mig och vi får ett litet fult extra steg. Uscha.



OVER AND OUT




Bennet Bus!

Lille Bennet blir lite småsur när han inte får sin mat först, får man den inte innan höet så får man som matte skylla sig själv att höet hamnar i hela boxen! För ett tag sedan så började han lyfta lite fram och som en kul grej så har vi lite grann spelat på det och nu börjar han förstå grejjen. Det kanske inte det bästa man kan lära en häst att stegra vid matdags men denna 28-åriga man tar nog ingen skada av det och inte vi heller^^



OVER AND OUT


Riddagbok

22 grader varmt kl. 10 på förmiddagen....inte illa! Idag blev det en stillsam tur ut barbacka. Bara skritta och stekas i solen i lite mer än en halvtimma och njuta av att det faktiskt är sommar, något som jag nog inte riktig greppat än! En viss gammal pålle blev dessutom bortskämd med knäckebröd när vi var uppe vid huset och hämtade Miko. Mumsigt!

Imorgon kväll åker vi förhoppningsvis till Gäsene på träningshoppning, tyckte det kunde vara kul att passa på eftersom att sedan känns det som att det blir lite tomt på tävlingar ett tag och känner att vi behöver gå ett par rundor till. Får bara hoppas att det går bra annars har jag ju verkligen något att gräma mig över tills det blir höst! Nu blir det dock lite stek på bryggan och bad med Miko, i e.m väntar jobb och inatt är det biodags!






//Slog givetvis på stort och svirade upp med min f.d svarta hjälm o myströja^^//


OVER AND OUT


Vattenbus!

Häromdagen var vi på promenix ned till Handdvik och badstenen. Vovvarna fick plaska runt och bada. Iaf Miko men Otto var minsann i någon gång han med även om det kanske inte var någon längre stund:)


Miko hoppade i och ur hela tiden och kom med pinnar. Det är verkligen superkul! Idag var vi dock nere vid bryggan och vi lockade honom att plufsa i från bryggan, han gjorde det ett par gånger men det var inte med all glädje i världen sedan råkade han ramla i och efter det var det inte alls sådär kul att simma omkring. Började om lite och lockade ut honom från kanten och stojjade lite. Tänkte gå ner imorgon igen och hoppas att all denna vattenglädje snart återvänder och går åt rätt håll igen:D Tänk dock att detta är samma vovve som inte gick i närheten av vattenkanten förut!








OVER AND OUT


CajsaTräning

I lördags kväll tog jag mig i kragen och slog en signal till Cajsa, det kändes som att vi behövde hoppa lite och få lite skäll på kuppen! Så på söndag förmiddag möttes vi borta på banan.

Det gick riktigt fint emellanåt men på oxern knepade det sig lite, som vanligt.. En bom bröt vi då vi skulle rida liite omhoppning och Cajsa ropade "sväng" så ändrade kurva lite och då blev det helt fel. En trekombination sa Cajsa, allas vårt fel. Det får bli mkt mer arbete med bommar etc..avståndsbedömningen behöver putsas på >< Dock blev sista rundan något bättre med ett par rätt góa svängar för att komma från oss. Cajsa höll helt med mig i det att Zigge är inte en häst man gasar på, honom svänger man på. Gasar man så faller han isär helt och det blir kaos men korta vägar fixar han bättre!

Gamleman:)




OVER AND OUT


Kort om dagen!

Lite snålt med uppdatering här kanske ja, har ett par filmer som ligger och vill bli uppladdade men de får vänta. Från hoppningen igår (där vi bla. lyckades knäcka en bom...jag som har så gott om dem ><) och ett bevis på att min f.d vattenrädda hund numera stortrivs i vattnet vilket gör hans matte väldigt lycklig! Snart är det jobbdags sen tillbringas eftermiddagen o kvällen med att ladda för midnattsvisningen av eclipse på tisdag! Är supersugen på att fiska lite så det måste vi hinna med också, fixa tilltugget^^

 

OVER AND OUT


Kvällen

Nu väntar kyckling och pommes..o såklart provsmak av nån liten fisk! Efter det bär det ut till stallet och en ridtur med Ziggelur. En sväng på ridbanan tror jag...det behöver vi! Ser ut att bli rätt sent...men kvällen är hopplös med alla mygg så rider hellre såhär sent än tidigare på kvällen då man blir uppäten!




OVER AND OUT


Fisk fick jag^^





Den är min den är min! Ta den TA den TA DEN!

Den stora e min minsann! Fast jag har blivit en liten mjukis och kan inte döda dem längre...får nog härda mig lite! Tuff och sätter på masken iaf^^

OVER AND OUT


Midsommar

..Försöker röra mig men det går inte. Upp! Sätt fart!
Snart måste jag

..men ingenting händer. Får låta den sedvanliga paniken infinna sig när jag inser att jag börjar bli sen. Hur annars jag ska komma iväg vet jag inte, vill helst inte alls vara.

 

OVER AND OUT


Inte illa!



Imponerande var ordet! Funderar på att visa detta för Zigge och visa honom att tom. en liten människa kan hoppa på detta vis men då säger han väl åt mig att då kan du väl göra det då^^

Det sjuka är att det ser så simpelt ut!

OVER AND OUT


Nej

Mår inte bra alls alls alls. Har sovit större delen av förmiddagen och villa bara gå o dö i något litet bekvämt dike. Hade tänkt göra en massa nu på förmiddagen men icke. Får försöka ladda inför en e.m och kväll på ica istället så man överlever det...Känns roligt när det är så fint väder ute! Hatar sådana här dagar.

Ännu roligare när man definitivt inte har något för sig imorgon, midsommarafton som det så fint heter. Jobbar 12-16 så det blir inget varberg, annat folk åker till andra ställen och kvar blir såklart jag. Vad blir det då? Godis och film tillsammans med vovvarna, verkligen önskvärd man känner sig.

Nej, nu får jag nog gå någon annanstans och trycka ner mig.

 

OVER AND OUT


Tjoho!

Har väntat länge på denna dag kom jag på nyss, nämligen dagen då man kan hyra Shutter Island med allas våran favorit-Leo på dvd! Sagt och gjort och efter turen till hästen blir det en sväng till ica för att plocka upp den. Ser framemot en gó kväll framför tv:n jag!



OVER AND OUT

 

 


Inspiration!

Surfade runt lite rastlöst och hittade Emily Larlhams youtubekanal Kikopup
Där visar hon hur man kan lära in olika trick och annat hundnyttigt. Hon är hur duktig som helst och hennes hundar är fantastiska! Det är bara att välja och vraka bland alla roliga trick och prova på dem. Tänk om man en dag kan bli lika skicklig och kreativ! Hennes border kunde fler än 50 trick innan ett års ålder. Inte illa^^

Vad jag inte kunde låta bli att prova direkt var tricket att hunden ska gå mellan benen och stå med framtassarna på förarens fötter medan denne går sakta framåt. Efter ett litet pass är vi så långt att han står med tassarna på mina fötter när jag står med fötterna på vår käre bok (som vi brukar ha när vi tränar tasstarget) och jag vickar lite på dem.

Massor av ny motivation och nu ska här tränas flitigt^^ Förhoppningsvis håller Miko med!


//bild från google//

OVER AND OUT


Veckovild?

Satt och funderade på vad tusan rubriken skulle va och försökte att iaf komma på vilken dag det var idag, tyvärr utan omedelbar framgång. Onsdag är det, det vet jag nu. Vilket kanske säger något om min tankeverksamhet..förvänta er därmed ett hjärndött inlägg!

Ledig idag minsann. Hade bokat soligt väder och varma vindar men fick grådassig himmel och blåst men man får ta det som det är! Idag kommer det inte hända särskilt mkt intressant. Har hittills mockat, varit på en liten promenad med vovvarna och tränat lite grann med Miko. Nu blir det någon sorts mat och andra avsnittet av TrueBlood sen när mor och far kommer hem blir det en sväng till Wessel. Han har visst inte varit utanför paddocken på typ två veckor så funderar på att skritta en svänga på travbanan, mor lär få pinna på med sina små ben^^



OVER AND OUT

 

 


Film från EVE-träningen





OVER AND OUT


Höstens Kurser

Till i höst har jag anmält mig & Miko till Fortsättningskursen i Agility samt Rallylydnad som startar när föregående avslutas. Detta förutsäger dock att jag är kvar här hemma till hösten vilket jag inte vet än men om jag är det så blir det, förhoppningvis då om vi kommer med!

Miko är verkligen min "test-hund" som jag tror att första hunden ofta blir. Man provar på alla olika sorters grenar och provar sig fram till vad som passar en bäst. Det är riktigt kul och hittills vill jag hålla på med allt!

Fast vi måste bli duktigare på att träna nu, det har blivit lite halvdant det sista men iof tror jag inte att Miko dödar mig för det. Han får ju motion och kramar så att det räcker och blir över istället^^ Vi har lärt oss ett nytt trick i veckan iaf. Eller ja, det är mer en utveckling av ett vi har haft innan. Får se om vi kanske kan filma spektatklet så får ni se istället!

OVER AND OUT


Wessel

Var & red Mister Vessla härom veckan för tredje gången. Idag slapp vi djungelregnet (vilket det var sist..låt mig säga att det var han inte glad på!) och fick istället solsken! Lite blåst överlever man^^

Han var inte riden sen sist jag vart där, alltså en vecka tidigare. Hade varit där och longerat två dagar tidigare och Idah hade visst valt att göra detsamma dagen efter så det kändes lite spännande. Han var stel som satan och tjurig som bara den till en början. Han lullade på snällt till att börja med men när det började kännas jobbigt och trist hade vi en period av backande, skuttande och muttrande. Jag känner honom inte så väl än så vet inte riktigt var han drar sin gräns för bråk. Blir små stegringar stora när man klämmer åt honom? Blir skutten bocksprång? Så är lite försiktig men försöker ändå vara lite tuff och inge mig själv med självförtroende.

Han gav tillslut med sig och i slutet var han riktigt mjuk och fin. Vi travade mest på fyrkanten med lite volter och snett igenom. Bara så att han fick känna att det är trevligt och enkelt. Med lite regelbunden träning blir han säkert fin,  ungefär sisådär 50 kilo bort. Han är en rätt biffig typ och tanken på sitsen far ut genom fönstret och försökte bara rida fram fram. Tycker inte riktigt om hur det ser ut men ni får se det ändå^^  Han går fram men har inte riktigt någon framåtbjudning utan bara farten, han går gärna lite emot skänkeln och vill bestämma själv. Träning träning...en massa sådan! Jag måste bara vara förstående och noga med att inte rida så mkt med hand när han är så stel, jag blir gärna alldeles för ivrig tror jag och tycker nog själv att jag grejjar för mkt. Är nog lite bortskämd med Zigge & Fingal som trots allt är rätt så välridna på den punkten iaf.


Mor fiskade upp kameran tillslut så det blev lite filmat iaf. Här nedan en sekvens från ungefär mitten och en från slutet.



Får se nu om Idah är intresserad av att sätta ihop något sorts schema. Nästan sugen på att kidnappa honom och bara träna igång efter eget huvud, är inte van vid att behöva slå ihop mitt huvud med någon annan som kanske inte alls är inne på samma spår. Jag skulle nog börja med att skritta riktigt långa turer 3 ggr/veckan. Longera en gång och två kortare pass på banan med enkla grejjor. ...bara tankar, skulle vara kul att se vad det skulle ge för resultat. Men som sagt..det räcker inte att bara jag är motiverad för det. Längtar sjukligt efter en egen pålle att träna och tävla inför framtiden, det känns banne mig lite orättvist....spec. när jag vet att det inte lär hända inom snar framtid ><


Värst vad jag skriver....fingrarna har mkt att säga idag verkar det som, hoppas ni inte blött ögonen ur er! Om ni nu ens kommit så här långt förstås!

OVER AND OUT


EVE Träning

Lite sisådär i efterhand då träningen var i tisdags, har varit lite svårt att uppdatera kring detta utan dator^^

Det var en rolig träning (vilket det alltid är med Hacke i spetsen) med mkt gymnastik och styrka för pållarna. Jag känner mig alltid lugn och glad på de här träningarna samtidigt som jag förstås kan bli lite spänd för att jag vill att det ska gå så bra men känner ingen superpress utan man får hela tiden peppande ord och konstruktiv kritik. Tummen opp!

Hon tyckte Zigge gav hopp åt unga hästar, man kan lära och lära om oavsett ålder! Men hon som även Tapper ser ju inte direkt någon potential för honom men nog att han är så söt^^



Återkommer med film om ett litet tag. Bara filen kan ladda klart någon gång..gärna i år!

OVER AND OUT


Hurra Hurra Hurra!

För idag är det Lindas födelsedag!

Det blev ett litet firande idag iaf, "kalas" ska de ha gemensamt torde jag mig höra. Lite macka och mumsig efterrätt slank ned. Det trots att jag & mor åt innan vi lämnade Borås, har nog aldrig varit så mätt. Det krävdes en rejäl kraftansträning att hasa sig bak i fåtöljen!





GRATTIS!!

OVER AND OUT






Otto

Man kan säga mycket om den här lille byrackan men go är han, ändå ut i klospetsarna!





OVER AND OUT


Soligt!

Det blev ett riktigt sommarväder idag minsann! Har tillbringat dagen i Borås och spenderat på tok för mycket pengar, något som dock måste göras om snarast. Har för tusan inga kläder. Inga skor heller för den delen vilket var kris på att bota idag. Mina enda skor har nämligen börjat falla isär^^ Två par skor har dock nu fått flytta hem till mig.

Vill till Åhaga någon dag nu i veckan..det ska bli! Jag känner att det är på tiden att jag kanske köper något till mig ,även om det biter på kassan, och inte bara lägga alla pengar på försäkringar, hovslagare och höbalar. Nu när det är så ovisst med pålleriet känns det bara som att jag försummar mig själv helt o har alltid gjort och allting känns allting ännu tråkigare när man alltid känner sig ful.

Nu bär det snart vidare in till staden Ulricehamn och firande av Micaels Linda som fyller 22 år denna dag, tårta förväntas!




Total bildbrist för tillfället..inget finns på datorn för tillfället och ingen tid att ladda över, överlev^^

OVER AND OUT


Starstruck

Jo verkligen. Rikard Wolff handlade på ICA idag. Han strosade fram till självscanningen och frågade efter Svenska Dagbladet och började sen packa upp sina varor. Fick lovligt påpeka att denna kassa endast är för självscanning men att jag gärna hämtade tidningen åt honom.

I ärlighetens namn visste jag inte då att det var just han, kände bara igen honom på nåt vis. Jag minns knappt hur han såg ut bortsett från smala armar och solglasögon (tror jag^^) När någon undrade om jag hade hört att han var i affären så var det förstås mannen med jordgubbarna, det var rätt med den där känslan. Är rätt glad så här i efterhand att jag var rätt trevlig mot honom, inte för att jag inte brukar vara det mot kunderna^^ hehe..

Så detta plus att jag en gång i sjätte klass krockade med Big Brother-Kitty på seven eleven är nog de två största ögonblicken i mitt liv, haha. Eller inte. Men visst är det skoj när man inser att även dessa människor är just människor och de vill också kunna köpa sin jordgubbar!

OVER AND OUT


Riddagbok ~Z~

Är rätt sleten efter 9 h på ica men en liten kort rapport om dagens övriga bravader orkar jag förstås:)

Efter att Ziggeman har fått ta det lite piano några dagar men lite lugna uteritter och vila så var det åter igen dags att sparka igång den lille saten. Det blev ca 35 min på ridbanan. Lullade bara runt i trav först och sen i lätt sits och galopp varv på varv. Lite galoppfattningar och avbrott, några byten och sen lite mer trav innan vi skrittade en kortis och åter hemåt. MikoBus hängde på han också och roade sig med att leta upp överkörda sorkar!

Zigge skötte sig fint. Han känns lite stum i högervarv emellanåt vilket han ofta gör, han tar inte gärna stöd på ytter utan hänger för mkt på inner men han var ändå mjuk och följsam större delen av tiden. Jag kände själv att jag mest flaxade runt i sadeln och var skakig på handen så ska nog inte gå mer på själva känslan ><

OVER AND OUT


Uuurk

Fästingar = vidriga småkryp

Har plockat ett antal på Mikoponken och nu ikväll ett par krypande sådana...små blodsugande parasiter som söker närmsta, bästa ådra att festa på. Ner i vasken med dem bara! Jag har dock härdats lite nu när de små äcklena tyr sig så till Miko, nu är jag värsta grymma fästingdräparen!
 Se opp!


Blää!!

OVER AND OUT


Jisses!

Fann min första "blogg" där jag kluddrade sida efter sida från -05 och en tid framåt. Jag läste några inlägg och kan inte i min vildaste fantasi förstå att det är jag som har skrivit detta. Det är så...inte likt mig! Ordet som ligger på min tunga är.."fjortisaktigt". Är det något här i världen som är fjortis för mig så är det mitt sätt att skriva under den här tiden. Redan här var det mkt avundsjuka men mkt mer hopp och tro att jag & Zigge kunde bli grymma^^ Det är inte direkt smickrande men jag kunde inte låta bli o lägga in ett par...

...gamla godingar;

"har väl massor mer att skriva men vem skulle orka läsa hah:P.....Skola igen imorgon förstås...precis som vanligt!!:: men tänk nästa tis då är det minnsann studiedaaaag!! lätt härligt...men knas dag eftersom vi har spec.idrott då..hmm..... vill gå å lägga mig...bara borsta tääänderna först dårå....å läsa igenom kemin...å kanske lite harry potter..mkt trevligt...bara nämner det med...hästapållen mår sååå mkt bättre nu! å har en enoorm överskottsenergi hah::: idag så hade han nog myror i brallan....han bockade lite å studsade lite på stället å låg på  som attans  i galoppen::: hah mitt kära lilla pucko, min fina lille zigge ponk..."

"sen 6 juni..nationalhoppningen..funderar seriöst på att verkligen klä ut mig till nåt hhaa:P:: men vaad?? ngn som har en briljant idé?  Zigge och jag ska ääga....iaf vill jag att vi ska göra det hah:::: går allt som det ska å vi kan träna som det är tänkt åsådära...så vill jag verkligen starta 0,90 m den dagen....villvillvill....men som sagt...vi får se...:P"



Speachless 
Har inte orkat läsa så mkt men kan gott säga att det här inte var bland det värsta^ Man kan inte tro att jag under den här tiden fick högsta betyg på svenskauppsatserna!


Här har vi för den delen en bild från just den tävlingen, vi startade då vår första 0,90 m. Inte mkt har ändrats sen dess!

OVER AND OUT

En sån liten plutt man var!

Jag hittade den här bilden innan på den externa hårddisken. Det är från när jag skulle rida min första lektion på ridskolan efter att ha längtat, tjatat och önskat mig det i evigheter. När jag fyllde tretton fick jag det äntligen och första lilla pållen jag fick rida var Zorro. Minns att jag innan detta skrek och grät i högan sky för att mamma försökte intala mig att man skulle ha ridbyxor på sig, kände mig grymt otacksam och dum åren efter för det beteendet..! Jag hade ärvt 2 par men hade fram tills nu aldrig haft ett par på mig (mysbyxor och annat var min melodi!) och jag ville hålla mig till det trygga tror jag. Annars skulle man ju kunna tro att det vore en stor grej att få klä upp sig så fiint^^ På kom det och följdes av några år på ridskola!



Liten fjutt var jag, tänk vad åren går!



OVER AND OUT


Design


Funderar på att ändra om lite grann här igen, vinterbild med en kall blå klingar inte sommar i mina öron^^ Fixar & trixar nog lite härnäst men lär ändra om lite hit och dit, tycker det är lite roligt med förändring. Sedan har jag väl inte direkt någon starkt pulserande konstnärlig ådra men försöka går ju!


OVER AND OUT


Note To Self



Gå & lägg dig nu Anna, datorn kommer att finnas kvar imorgon också!


Virus!!

Det absolut kassa uppdateringen här beror på att jag har varit datorlös sedan i måndags kväll, ve o fasa!
Nu äntligen får jag sitta här igen och det känns som att återse en kär, gammal vän. Helt klart.

Anledningen till detta...Virus. Himla roligt. Jag har ett bra antivirusprogram men den upptäcker inte virus som man har godkänt för, helknasigt. Tydligen har jag godkänt något som i och med laddat med ett elakt virus. Jag pillade inte på något och han försökte rädda den men den avled tidigare igår. Som tur var hann vi spara över så gott som alla bilder och filmer innan den kraschade...Hade vi inte hunnit det hade nog nästa sväng fått bli till ett mentalsjukhus...

Hur som, tackar designadinblogg.se för detta vackra virus, jag blev så lycklig.

Nu känner jag mig dock komplett igen nu när kontakten med omvärlden åter är på plats^^


OVER AND OUT


Dagens plan

Idag kan man säga att jag har latat mig *host* lite grann men nu ska det sättas lite mer fart. Ska ut en sväng med Ziggelur och Miko sedan blir det lite städning. Det ni!

När allt sådant där är klart blir det...första avsnittet ur säsong tre av TrueBlood!
Total lycka^^



OVER AND OUT


Nostalgi!

Sitter och kikar lite på vår externa hårddisk och faller in på en mapp med lite bilder från när vi var och hälsade på Miko för första gången när han var 3 veckor och från dagen jag fick ta med honom hem. Jag kan knappt greppa att han har varit så liten..!


Världens sötaste 3 v. valp<3



Här 9 veckor ihop med världens lyckligaste nyblivna hundägare!


OVER AND OUT


Quote


Morgonbus

Var ute på en liten kortis med vovvarna i förmiddags och ja, de var på lekhumör. Otto försöker definitivt dra av min arm när han går från 0-190 på två röda när han ska jaga Miko. Det är så roligt att se Mikos päls nu med. Den har börjat bli riktigt fin nu och inte alls så torr och ullig som den har varit, speciellt på ryggen. Därmed är det också med en stor ära jag kan säga att han inte fäller lika mycket längre. Man förvandlas själv inte till byracka bara av att se på honom!




OVER AND OUT


Lokal tävling på Gråbo ridklubb

Igår var vi då iväg till Gråbo. Vi fick ett klart godkänt väder, inte en droppe regn! Tur ska man ha ibland. Däremot var banan väldigt lerig och blöt, vilket hörs på filmerna *klafs* *klafs*.

Jag kan inte vara annat än nöjd med dagen som slutade med två av våra bästa lokala placeringar någonsin! Det var inte så många starter under dagen men en del fina hästar fick man se, dock blev man lite mörkrädd emellanåt. Jag beklagar mig inte ofta och har själv så mkt att lära att jag oftast inte kan med det men ibland undrar man. Det fanns en del som knappt kunde svänga sina hästar och fick stanna genom att rida in i staketet. Såg bla. en i 95 där ryttaren slängde fram handen och bonkade på i sidorna så fort hon kom till omhoppning, supersnäll häst hoppade hur som och självklart blir det då en grym tid även om det såg närapå farligt ut..



90 cm Bed A. Stilhoppning



Första klassen resulterade i en fjärdeplats av 15 startande! Var ärligt lite besviken då jag har sådana orimliga krav på mig men det gick över! Med tanke på att det var Z & jag så kan jag inte vara annat!

 De skrev inte så mkt men fick bla detta;
¤ Bra med blicken, skänkelläget stilla men tänk på att komma lite mer bakom sadelgjorden
¤ Använd mer lätt sits mellan hindren, bra balans och bra tramp i stigbygeln.


Det där med lätta sitsen väljer jag att inte ta åt mig av, Zigge är så kort och liten samt har huvudet såpass högt att det går så gott inte stå i lätt sits under ritt. Då får man hans huvud i knäet. Sedan kan man väl diskutera om det är en undanflykt för dålig balans men jag tror inte jag håller med om det när det kommer till just detta. Vad gäller skänkelläget så har domaren så rätt den kan ha, jag borde verkligen flytta tillbaka underskänkeln lite, det ser inte alltid så snyggt ut. Det sista var roligt att få då jag med mina korta hälsenor har svårt för att få ett bra tramp. De behöver tänjas ut!


95 cm. Bed A:0 + A:0/A



Superplus; kom ihåg banan!
StortPlus; Inga tveksamma språng

Ett plus är också förstås att vi även här hamnade på en fjärdeplats! 5 hundradelar från andraplatsen. Vi har inte varit i en omhoppning på länge men ökade på tempot lite fram till första men hade inte riktigt bestämt mig för att satsa lite extra. Ca ett galoppsprång efter landningen det första i omh. bestämde jag mig och vi kämpade lite. Annars kan att höja tempot innebära en Zigge som kutar på lite väl okontrollerat men det fungerade bra, vi är inte världens snabbaste men tycker om snävare svängar^^ Hade jag dock bestämt mig redan från början och kortat av första svängen en ganska bra bit till så hade vi iaf kommit tvåa. Men nu blev vi dubbelnolla och det är våran första på lokal nivå på ungefär 1 1/2 år!

 




Avslutningsvis. Det enda jag kan gräma mig över den här helgen är just att det här verkligen är på lägsta nivå. Ändå får vi kämpa så för att lyckas bra. För oss blir inte 95-1m lågt. Det är liksom den höjden Zigge fixar på tävling såhär, säkert att han skulle kunna gå 110 en riktigt bra dag men det skulle kännas höögt då det är att pressa på gränserna. Eller är det jag som tycker att det blir högt? Eller är det faktiskt så att Zigges begränsade kapacitet gör att det känns så? Men hur ska jag veta när det här är allt jag har...

Bort med tankarna och in med....Att vi nyss gjorde vår bästa tävling hittills! Jag & min gamle gosse som inte vill kännas vid sin ålder eller bryr sig om vilken nivå han är på utan fortfarande lyser upp när han får lov att hoppa & är lycklig för det! Stolt över den lille som orkade två lite tunga rundor idag utan att tappa gnistan och knappt bli svett.


Dessutom ett jättetack till Julia och hennes familj som lånade ut sin transport till oss. Det var verkligen guld värt!

OVER AND OUT


Bokat

Ja, nu har vi äntligen bokat oss inför premiären av Eclipse, en av de där filmerna man måste ta sig till bion för att se. Midnattsvisningen den 29/6 blir det i Borås, natten innan en ev. träningshoppning men vill man så kan man, eller?:)



Blir inte helt fel!

OVER AND OUT


Håhåjaja!



Pytteliten!

OVER AND OUT


Snälla gamla hästar

Är det något här i världen vi är bortskämda med här hemma så är det snälla hästar. Zigge och Bennet är helt genomgoa och jag skulle inte tveka på att låta vilken nybörjare som helst att hantera och rida lilla Ziggeman. Då kan man också med att göra såhär, transportera Bennet till hagen från Zigges rygg innan man rider iväg^^



OVER AND OUT


Inför Gråbo

Puts och fej! Jag har nog aldrig varit så tidigt förberedd inför någon tävling tror jag. Allt är redan inpackat i bilen, Zigge är friserad och riden. Allt kvar nu är att han ska få sig ett rejält bad ikväll, han är inte nådigt smutsig.
Ridningen bestod av traditionell "dagen-innan-träning". Det blev ca 30 min på ridbanan med lite lätt gymnastik. Lite öppna och kontraställande, skänkelvikningar och ett kortare arbete i galopp med några byten. Bara så att han blir mjuk och igenomriden tills imorgon utan att bli trött på något vis. Gissar att alla har sitt sätt, hur gör du?

Nu blir det strax en tripp in till stan och rida Wessel för andra gången, överlever jag det (man kan gott undra vad han gör när förra tjejen hoppade av efter tio minuter och sa att den livsfarliga hästen kan man inte rida?! ><) så ska vi efter det handla till ikväll. Har prompt föreslagit tacos, det var för länge sedan vi hade det!

& sist men inte minst...Zigges bad. Det välbehövliga badet som det var sagt^^


Snart...

...bär det av mot annan ort!! Skriver inte mer ifall personen ifråga rååkar titta in här av någon anledning^^ Hoppas på den rolig kväll jag och mer om detta fenomen imorgon!


OVER AND OUT


Tävlingsdags strax!

På söndag är det tävlingsdags. Det har verkligen inte känts som det under veckan förrän idag när jag tog en titt på startlistorna. *Plopp*  så började det pirra lite i magen, började just undra var den känslan hade tagit vägen!

Det är till Gråbo ridklubb vi ska. 90 cm stilhoppning + 95 cm klass blir det för vår del. Precis lagom för gamleman och mig och dessutom första stilhoppningen, ska bli intressant och se vad vi får för kommentarer. Hoppas nu bara att det går bra! Som vanligt när det gått ett tag sen sista tävlingen så dyker de vanliga tankarna upp "tänk om jag glömmer banan" "helikoptersprång hela vägen runt?" osv osv. Dumheter!! Nu ska här tänkas positivt och laddas, vi kan det här!

Håll tummarna för fint väder!




OVER AND OUT


Wessel

Jaop, imorse for mor & jag in till stan och bort till Hedegården. Där har Idah sin "lille" Wessel som hon söker lite hjälp med några gånger i veckan då hon inte riktigt hinner och han var visst en liten buse. En 7-årig valack, import Holland, som mest blivit dressyrriden och är inte hoppad så många gånger.



I början kändes det lite sådär. Stor häst, lite stel, hade inte ridits riktigt på länge (bla. pga en sträckning och tidsbrist) och gick liksom på i sin lilla värld och gjorde gärna lite som han själv ville. Lägg då på sadeln som var urläskig, jag har nog aldrig suttit i en ren hoppsadel och alla sadlar passar inte riktigt alla människor även om de är fina, men man lär sig väl! Då blev det för mkt virrig hand och för lite ben, och ett väldans gung på överlivet första galopperna "galoppera hästen galoppera, ett o två!"  ><

Jag kände ändå emellanåt att det fanns något där så lade tillslut upp stigbyglarna, satte mig ner och drev på. Han mjuknade upp mkt mer och fick lite mer sprut i de små benen och blev ganska gó. Testade i slutet att försöka flytta honom lite sidledes åt, han var inte riktigt med på det och när det tog emot började han smågaloppera på stället och ville Inte. Började backa och tjura lite grann, sänkte då kraven och flyttade lite i skritt och travade sedan av lite grann.

Nu är jag supersugen på att lägga upp ett riktigt "igångsättningsprogram" åt honom och jobba upp främst hans kondition och ork. Mkt stärkande arbete och korta men intensiva pass med vilopauser...blabla hah åker och kidnappar honom så jag kan experimentera lite mohaha! För det kändes verkligen att han började sätta sig emot när det tog emot. Med kortare mer fokuserade pass och varierad träning så kanske det släpper lite och han kan tycka att det är roligt att jobba!

Det var något som passade Fingal men började då han bråka under de passen så jävlar, då hade han ingen ursäkt för att inte göra det jag bad om^^


Vi får se hur det här fungerar framöver, det blir förhoppningsvis en lite rolig sysselsättning nu under sommaren! (tills mina drömmars häst dimper ner på tröskeln här)

OVER AND OUT


Sätt fart!

Nu måste jag sätta lite fart, annars händer här inget! Ser ut och ber en stilla bön att regnet ska avta men icke. Antar att det bara är att acceptera, rota fram en torr jacka någonstans ifrån och ge sig ut i det underbara vädret!



OVER AND OUT


Nyfiken?






OVER AND OUT


Ännu en dag

Onsdag tror jag bestämt att det är idag, har börjat bli lite veckovild och dagarna flyter in i varandra. Behöver vakna upp snart känner jag! Har gått i en & en halv dag nu utan att röra på fenorna. Har verkligen inte gjort en enda vettig sak. Det enda som ens kan kallas vettigt som jag gjorde igår var att rida och busa lite med Miko, men det är sådant jag gör varje dag. Inte något extra utöver allt det vanliga som man borde passa på att göra när man är ledig. Är lite deppig och det här vädret gäller definitivt inte!!

Jag tror inte jag skrivit hur det gått med Fingal hos veterinären. Han hade fel på struplocket, det stängde sig inte riktigt som det skulle så han ska in på operation mot slutet av sommaren. Nu är han nere hos en tjej i halmstad som nyligen var tvungen att avliva sin häst och hon ska hålla igång honom lite tills det blir dags att opereras. Samtidigt som jag är glad att han har någon som tar hand om honom och fortsätter rida honom ordentligt så känns det konstigt att det är någon annan nu som gör allt det där, och inte jag. Önskar jag visste vem hon var iaf.

På hästfronten här kanske det händer lite nytt iaf, åtminstone under sommaren. I höst vet jag ju ändå inte riktigt vad jag ska ta vägen. Mer om det imorgon;)

Nu blir det till och ge sig ut i det fina vädret, lyckan är total^^

OVER AND OUT


Oops

Jag önskar att jag hade tagit mig itu och ridit i förmiddags, nu regnar det förstås!! Sådant där härligt ösregn, man kan ju alltid hoppas att det blir lite uppehåll senare i eftermiddag även om det ser ut att vara ett sånt där regn som aldrig ger upp...

Nu ska jag iaf försöka skärpa mig lite och städa uppe på rummet, dagen i övrigt går i maskfart och jag gör alldeles för lite. Å andra sidan kan det vara rätt skönt också.

OVER AND OUT


Hemma!

Åter hemma efter en dag på jobbet, nu blir det godis & film. Godis då de nu på ica satt upp poträttbilder på oss alla, gräslig bild där både näsa och panna ser gigantiska ut och inte blev det bättre när några typer drog fingret över näsan min och flinade. Ja, jag vet att jag inte är något att se men nog råkar just den bilden vara lite väl knas ><

Optimisten Anna inbillar sig att hon ska orka hålla sig vaken i närmare 3 h till då hon hyrt Avatar, good luck!

OVER AND OUT


WE-bus

Vi testade lite av det vi gjorde på clinicen härom helgen. Treklövern och gå sidledes över bom. Det blir mkt galoppombyten och styrketräning för Ziggeman, han var riktigt duktig även om bakkärran emellanåt inte riktigt hänger på vid byten till höger^^


//Vi på clinicen, bild från ubrk.com//




OVER AND OUT


Ledig..!

Ja, då var man ledig ännu en dag. Det har varit superskönt hela veckan men för varje dag som går blir jag lite fattigare....lönen nästan månad kommer inte bli särskilt fet om det fortsätter såhär inte..

Idag blir det iaf en mysdag! (igen?!^^) Ska busa lite med Miko och rida en sväng på totton sen bär det av till Näsboholm med Emma & Malin. Miko hänger förstås med och det blir en e.m/kväll med allt möjligt som faller oss in, inte helt fel!



OVER AND OUT


HT träning

I torsdags var det TapperTräning nere på gräsbanan. Zigge var duktig han och när vi väl fick upp tempot lite (HT tyckte vi var lite seega första rundan^^) så gick han jättefint! Bara jag som måste våga lita på att vi hittar rätt. Känslan där är def. inte helt hundra.

Vi fick hoppa lite linjer och så innan det blev dags för en bana. Den tog vi två gånger och mor fick med en del av den andra, kameran hade visst inte velat samarbeta.



OVER AND OUT


~Soligt~

Att det är fint väder är väl nästan en underdrift att säga!
Det blev även denna dag en mysig stund vid sjön med vovvarna. Miko lurades i o gjorde ett heldopp, försökte locka ut honom lite sen men han pep mest och vände. Usch o fy när man inte varken kan se eller känna botten säger han! Men han älskar att gå och grejja så länge han har huvudet över ytan:) Har tom. lyckats få lite färg idag, det ni & inte är det någon bonnabränna som man kanske skulle kunnat tro^^ men den kommer väl.




OVER AND OUT


Agility UBK

NU kommer filmen från avslutningen, bättre sen än aldrig är väl vad man säger?!

Lite klipp från vad vi sysslade. Bla. fick Miko testa på hela slalomet för skojs skull. Egentligen är det väl inget vi är redo för, 6 sek tog det igenom. Läste om vovvar som susar igenom på mindre än halva det så det är bara att träna^^ Vi visar också lite hur vi tränar kontaktfält och gungan. Det känns lite trist att kursen är slut men nu är vi anmälda till fortsättningen i höst så vi har det att se fram emot!



OVER AND OUT


Sätt fart!

Dags att sätta fart här känns det som! Har latat mig rätt gött hittills idag. Mockat och grejjat, busat med Miko, fixat med datorn och fikat. Puuh...att jag orkar!^^  Nu ska iaf en massa smutsiga schabrak borstas, stort behov!
Sedan blir det en tur på lille Zigge. Lite WE tänkte jag och mor får finna sig i att hålla i filmkameran:)

Jag kikade ut genom fönstret innan och något som jag helt missat är att äppelträden blommar, när hände det?! Skönt att veta att man är så uppmärksam på sin omgivning!



OVER AND OUT


EVE Träning

I tisdags var det dags för hoppträning i dalsjöfors. Utomhus denna gången. Det var en rätt mysig och avslappnad träning på något vis, vi trivs verkligen bra här. Zigge lyssnade tillbaka ovanligt bra och Emelie tyckte att han kan slappna av liite mer nu och gå mer lite längre steg. Kanske lite att han skulle varit mer fram för skänkeln men för den här gången var det skönt att känna att det går att ta det lugnt också! Innan hade han absolut stuckit på linjerna^^ Sen förstås så är vi ju som vi är!



OVER AND OUT


Värmeslag!

Det är verkligen hett ute, underbart tycker jag! Inte lika underbart tycker Miko att det är. Han ligger som en död sill och vill inte göra någonting. Han var helt hopplös igår, vad man än sa så la han sig ner^^

Tog med den lille stackaren och Otto ner till sjön ett slag igår så att de skulle kunna få kyla ner sig och Miko han har definitivt omvandlats till en vattenhund, iaf om man frågar honom sj! Tror han klampade runt i vattnet så gott som hela tiden och då var vi där en timma ungefär. Han vill icke doppa rumpen men hoppar glatt runt med vattnet upp till magen ungefär. Vid ett par tillfällen misslyckades han dock med detta och simmade tom. ett par tag, kanske dröjer det inte så länge innan han blir ännu lite modigare!

Mysig var det!



OVER AND OUT


Fingal

Det har varit lite lågt med uppdatering här det sista om något. Det har varit lite väl mkt här spec. med Fingal så motivationen att göra något annat än andas har varit så gott som förintad.

Fingal fick åka hem till sig i förrgår. Igår var de i göteborg på undersökning. Hoppas höra från dem idag. Det var jobbigt att ta beslutet men kände att någon gång måste jag göra det som känns svårast men som kanske ändå är rätt för Mig. Var orolig för att det skulle kännas fel men är glad att jag tillslut tackade nej. Självklart känns det tungt ändå, han var trots allt min vän.

Sista bilderna









OVER AND OUT


RSS 2.0