-







Do not pray för an easy life
Pray for the strength to endure a difficult one
















20 maj




Kort sen senast! Besök på ullared igår. Miko önskade sig en ny leksak och matte en tröja/jacka att stoppa köttbullar i. Uppdraget lyckades! För fattig för de fina grejjerna man vill ha men en jacka, linne och leksak samt belöningspåse för under 300 kr lyckades vi fynda för de näst sista slantarna den här månaden.. Såå, slumpen avgjorde att numera är övervägande delen av våra saker turkosa. Miko är nog glad för allt som inte är rosa, det bättrar inte direkt på hans image;)



Månadens "baraförminskull" aktivitet är också avklarad med bra resultat! Nästa månad ger jag mig nog på håret...det där trasslet av jaa..trassel som bosatt sig på mitt huvud. Filosoferar också kring om skadeglädje är den enda sanna glädjen. Eller om Gud straffar vissa med detsamma denna dag. Känner mig allmänt häxig vid tanken men ibland kan man inte låta bli att le. Mitt egna liv är tyvärr inte mkt att skratta för just nu.


Med det i åtanke så ska kooikern till en hundfysioterapeut på tisdag em. Ska bli fantastiskt spännande att höra vad denne har att säga samtidigt som att jag önskar att jag kunde åkt dit utan att ha en liten oroshamster springandes i magen. Troligtvis har han bara sträckt sig. Det finns så otroligt mkt kul vi kan göra även i koppel o han har blivit mkt bättre så länge så väldigt handikappade är vi inte:) Kära lilla pälsboll! 


OVER AND OUT






?






Vart tog motivationen vägen?! Kom tillbaka!!













Peppa!




En miss är inte lika med ett misslyckande. Ett snedsteg betyder inte att det är försent. Något jag måste intala mig! Fallit tillbaka lite i att äta fel nu när vi varit borta några dgr och jag tycker "synd" om mig själv för att det har gjort så mkt ont o "förtjänat" att äta onyttigt. Det har inte gjort annat än att jag mått dåligt! Får intala mig sj. att det är bara att fortsätta framåt. Det är vad jag gör imorgon som spelar roll, om jag bryter det här gamla tänket igen så kommer jag att kunna fortsätta framåt. Det är alltid mjöligt. Om jag inte kan bryta det och komma tillbaka, det är då jag ska skämmas.




OVER AND OUT




Det här med fästingmedel...


..gör att det lilla hår man har kvar efter att ha slitit av  det mesta blir grått. Det är verkligen en djungel! Egentligen finns det väl bara en sak att göra, testa sig fram. Det verkar vara så otroligt individuellt vad som funkar på olika hundar. För egen del vill jag helst hålla mig undan de som innehåller nervgift men visst, de fästingsjukdomar de kan få är inte bättre än en del av de biverkningar som finns. Vill iaf i första hand testa giftfria alternativ, hittar man ngt som fungerar så känns det som det bästa. Har suttit o läst tills ögonen trillat ur och har nog snart bestämt mig för vad som blir säsongens första "försök". Om det fungerar får tiden utvisa!


Är det någon som känner för att dela sin åsikt i denna fråga så delge gärna, det är ett väldigt intressant ämne!



OVER AND OUT



hUndGåRdeN




Miko och Otto har det rätt lyx på dagarna med en tvårummare o eget älgtorn. Otto hade ett eget litet gevär i trä uppe i sitt torn innan också, är man jakthund så är man;) Men det är skönt att veta att de har det såhär bra under dagarna och att de verkar trivas fint. Eloge till bror som en gång i tiden slet ihop mkt av det!


OVER AND OUT




I borstväskan


I julklapp fick vi en liten väska borstar och jag älskar den! Har innan bara haft en vanlig liten borste och visst, det har fungerat men nu har jag 3 som jag vanligtvis varierar mellan samt en förtunningssax som kommer väl till pass emellanåt! Brukar börja och avsluta med borsten längst till höger för att borsta ur det värsta o ge en sista genomborstning. Sen blir det den med tassarna på handtaget. Den tar väldigt bra och man får med mkt hår, både ytligare o djupare. Den med rött handtag har två lägen. Den jag brukar använda tar allt smått. Man kommer verkligen på djupet och får med mkt småbös.  Det är skönt att ha lite ordning och reda på grejjorna och allt som oftast känns det som att halva hunden åker av om man ser till mängden hår som man kan få med när han fällt som värst! Han är väldigt tålmodig också och står ut med att man vänder på honom upp o ner o hit o dit:)






o så här fin kan man se ut efter en omgång!


OVER AND OUT



Paris + tossa

Bara ett fåtal bilder som fanns på mobilen. Men en liten smak av utlandet! Sista bilden är kanske inte min favorit haha. Satans tå.












OVER AND OUT




Halvkass dag


Regnet öser ner. Tån behöver stickas hål på Igen. Miko har gjort ngt så han har ont men svårt att säga var. Han bara är väldigt väldigt nere. Hipphipp!


Men det är nog bara att rycka tag i dagen och göra ngt bra av den! Det blir promenix om en stund och ev. en tur in till stan sedan. Vi får rycka opp oss lite:)


OVER AND OUT



Aktivitetsdag!



Den 6 Juni, på allas våran nationaldag, anordnar brukshundsklubben en aktivitetsdag för alla hundintresserade!  Mellan 10.00-14.00 bjuds det på olika uppvisningar, möjlighet att prata med instruktörer samt att själv få testa på olika grenar med sin hund. Så pallra er dit!

Vi i fortsättningsgruppen i Agility har fått den äran att visa lite av den varan, blir roligt! Bra träning och helt ok att tillbringa en dag på;) Lite mer info finns här  


 Minns när jag var på den här dagen för några år sedan och fick se en sheltie på nära håll för första gången o hur bestämd jag var att jag skulle ha en haha. Nu blev det ju inte riktigt en sådan men minnet från den dagen lever ännu kvar!





OVER AND OUT



Agilitykväll


Ikväll var det kurs igen! Miko och jag som tränat såå flitigt nu när jag vart o degat i Paris och han ätit sig tjock med mor o far;) En välbehövlig träningsvila tror jag dock. En som han nog hade behövt ändå. Han visade ikväll iaf att han inte hade glömt ngt. Han blev rätt arg på spetsen som hängde sig i hans svans och vart lite kaxig. Men det gick över o efter det gick kurvan bara uppåt! Pigg o väldigt arbestglad. Första kortare lite svårare banan vart jag lite glömsker, kunde inte springa och se mig för samtidigt vilket gjorde det svårare för kooikern givetvis. När vi gjorde hel bana på 20 hinder däremot gick det kalasbra andra vändan. Bra fart, godkänt helt slalom och minnet hann med kroppen tillräckligt bra för att hinna med att styra hunden helt ok. Roligt!

Nu är det bara att bestämma sig om vi ska åka med 10 Juni på liten tävling. Vi har hyfsad, grundläggande koll på det mesta nu förutom gungan men på 4 v kanske vi kan bli säkrare även där. Antar att det bara är att anmäla sig och våga ta steget! Det kan inte bli annat än fel och då har vi säkerligen roligt ändå:)







OVER AND OUT


Bonjour!


Har tillbringat tors-sön i Frankrike minsann. Hade oturen att tappa hårspraysburken på stortån tors.morgon så vart aningens smärtsamt, var idag på vårdcentralen o tömde den på en del blod. Bara att vänta på att nageln ska lossna, hipphipp! (passar ni er inte kommer det en bild så småningom!) Trots det så lyckades jag halta mig runt i Paris vilket det helt klart var värt!

Får se till och lägga över lite kort från datorn imorgon:)



OVER AND OUT




RSS 2.0