Film från Hacketräning




Han var verkligen supersnäll att ha o göra med på nytt ställe och allt. Inte tittig eller busig på ngt utan lunkade på där inne som om han aldrig gjort annat och stod blickstill medan vi virrade runt omkring för att hinna (en liten incident med kärran gjorde att vi såklart blev lite sena) Hacke verkade vara nöjd med oss vilket såklart var roligt! Han var riktigt schyst och hoppade även om jag klantade mig (det var rätt vingligt emellanåt när jag inte kunde kombinera ridning med styrning;) och tittade aldrig på ngt utan skuttade på, jag hoppas han är likadan på tävling jag^^


Bara jag lär mig att sitta tillbaka direkt istället för att ta tygeln först, lära mig styra, håller om och bestämmer mig så blir det nog bra och inte tror att det räcker att leda med tygeln för att styra en stor häst som drar åt vänster inne i en linje;)


Är väldigt glad att vi bestämde oss för att åka! Känner att jag inte ridit så mkt det sista och absolut inte hoppat så det får bli mkt arbete över bommar för att hitta lite mer känsla igen. Kommentarer av konstruktiv art är mer än välkommet! Rena elakheter om det nu är så att ngn sitter och tänker i de banorna är icke nödvändiga, ingen trycker ner mig lika bra som jag sj. så behöver ingen hjälp med det tack;)



Hacketräning







Idag bar det iväg till Dalsjöfors och första hoppningen sen provridningen. Spännande om ngt^^ Överlevde gjorde vi och han får definitivt en guldstjärna i uppförande! Film på väg.



OVER AND OUT


Tadaa!




Försökte komma på exakt när tävlingen var men minns inte ens det, då var det länge sedan! Kollade upp saken på hemsidan och det var den 13/6. Ja, då har det minsann dröjt^^

Ändå kul att ha dem, ett minne från bästa tävlingen jag och Zigge gjorde!


OVER AND OUT



Trattfriii!


Imorgon blir Miko av med tratten. Tror inte han kommer att sörja särskilt:)



Efter det har hans urdåliga matte lovat att skärpa sig, få ihop sitt liv igen och få ngn sorts rutin på saker och ting! Har varit väldigt rörigt ett tag..


OVER AND OUT



Snow



Ja, men se så det snöar!


Idag blev det en promenad med Pålle, sen fick han springa lite lös i ridhuset. Blev lite kli o gos samt en del avreagering av energi, tog ett par repor i galopp men mest travade han förstrött omkring och försökte äta upp sargen^^


Själva promenaddelen skedde i djup snö och i smått storm. Inte att rekommendera kanske men det var jobbigt! Tyckte jag iaf, för honom kan jag inte prata. Han verkade inte särskilt berörd utan traskade snällt bredvid medan jag flåsade som en älg!





Imorgon kommer iaf Sandris ut hit och provar lite sadlar om allt går som det ska. Dock så hade hon visst inte så många sadlar i vår prisklass, vilket gör att det kanske känns lite sisådär att betala för att få ut henne men förhoppningsvis blir det värt det:)


OVER AND OUT



Harry? Harry Potter!


Idag var det då äntligen dags att se Harry minsann! Emma & Frida sällskapade och vår lilla skara styrde kosan mot Folkan vid sjutiden. Med choklad i ena handen och päronMer i andra blev det en lite rastlös väntan på att filmen skulle dra igång. Sedan sa det *poff* och som alltid på bio tog filmen slut alldeles för fort! Mitt lite snålt tilltagna filmgodis (så går det när man inte förbereder sig) tog slut redan i början och fick spendera resterande tid med att tugga sönder sugröret, alltid något!


Filmen i sig var helt ok. Klart bättre teknik och skådespel, alla har vuxit så mkt! Spec Ron haha, snacka om att ha biffat till sig. Man skulle nästan kunna säga tyvärr så läste jag nyligen om boken och ställde mig tvivelaktigt till en del händelser, samtidigt så är det klart man förstår att man inte kan få med allt och alla tycker olika men personligen så saknade jag en del.


Men, Harry Potter är alltid Harry Potter och man lät sig svepas med i magivärlden såsom man låtit sig göra de senaste åren och det är alltid en underhållande färd!




I´m a Haiiry Fään!



OVER AND OUT









?





Kanske det var onödigt att fjollisera Miko^^
Får inga kommentarer ifrån trattmannen här bredvid.



OVER AND OUT


Ibland så!


Ibland har även vi tur minsann. Tror hela vår familj är triss-besatta och köper lotter kors & tvärs men aldrig att ngn av oss vinner. Men vi lever på hoppet! Häromveckan vann vi dock första pris på ett jullotteri här i bygden, kanske är det nu det vänder?! Man kan ju alltid hoppas, under tiden finns det en Paradis ask att gnaga på:)





OVER AND OUT





ajajaj!


Har inte nådigt ont längsmed mage o rygg...träningsvärk tror jag det kallas! ajaj


Ute snöar det och helt plötsligt varde det vinter igen. Har soovit idag, första dagen då det är lite fritt på över en vecka. Känns rätt gött. Lite sisådär orolig över jobb den här veckan, inte en enda tid i förväg har det blivit. Vilket känns lite ovanligt iom att det blivit så väldigt mkt nu i några veckor, får gärna fortsätta så iaf månaden ut så nästa lön blir att glädjas åt^^


Nej, nu blir det en svänga ut i snön med voffe.Tror han kommer att glädjas åt att bli av med tratten en stund!



OVER AND OUT


Så det kan bli!


Sadeln passade som sagt icke, o inte heller dressyrsadeln. Så nu är det sadeljakt! Tanken var att vi skulle åkt till Sandris nu i helgen men väglaget satte stopp så vi får se hur det blir nu i veckan. Det kändes lite väl trist att inte kunna rida så bestämde mig för det...att vem behöver sadel?!

Så barbacka fick det bli! Ingen aning om han ridits barbacka innan, men inriden är han ju så ville gärna tro att han skulle sköta sig, vilket han gjorde! Longerade lite först så han fick värma upp sig lite, mkt massa o sätta igång. Liiiiite svårt att hålla balansen först i denna trav när jag väl kom upp men det blev bättre efter en stund och det blev även lite galopp utan att jag gled av, otroligt^^ 


 Märker tydligt att jag inte ridit så mkt nu i höst, är lite väl ivrig ibland och stör mer än hjälper emellanåt men det kändes ändå rätt bra tillslut. Var skönt och känna att han kunde rulla på i galopp utan att bli väldigt stark såsom sist, vilket får mig än mer att tro att det berodde på sadeln. Positiv upplevelse idag alltså! Han har varit så kolugn hittills i all hantering dessutom, så himla skönt! Eftersom han är lite samma typ av häst som Fingal tror man nästan att han ska vara lika oförutsägbar som Fingal ju faktiskt var ett tag men icke då, allt han velat hittills har varit att äta upp jackan^^







Bjuder på ett par bilder på en lustig människa men söt häst:)



OVER AND OUT







Överlevde^^


Då är första turen på hästapålle avklarad! Det var jag & fem andra i ridhuset så man fick se sig för o jag som e van vid o va själv fick lite då o då i sista sekund styra om min planerade färdväg^^


Pålle skötte sig finfint. Inte det minsta tittig i några hörn eller brydde sig om de andra hästarna, positivt! Tror dock inte sadeln sitter så bra på honom så skippar nog den hädanefter. Han gick lite hackigt o trampade om en del i början i trav och verkade inte riktigt tillfreds i galoppen utan kickade ngn gång o låg på (vilket han iof säkerligen gör även i vanliga fall^^). Hittade ett svettmärke på ena sidan sedan där det säkert har tryckt på. Så det blir att leta sadel, hipphipphurra!...


Imorgon blir det nog promenad/joggtur med longergjord på, alt longering uppe i ridhuset. Vill inte börja rida med en sadel jag inte är riktigt säker på (är inte särskilt sadelkunnig..) vilket skulle kunna leda till att det skär sig mellan oss redan i början, han får ont och börjar stöka och blir ovillig t.tex vilket vi ju inte vill! 



OVER AND OUT


:)



Då bär det strax av in till stan för första ridturen på pålle! I lånat tränas o mors gamla sadel...det får duga så länge, hoppas han inte protesterar^^


Vi klämmer in oss i halvtimmespausen mellan lektionerna, håller tummarna för att det inte blir så många där. Pirrigt nog ändå!




OVER AND OUT



Gingko






Häst på plats! Bilder om resan från där vi var igår till där vi är idag dyker upp imorgon. Så mer om det då för nu vill jag sooova;)


OVER AND OUT



Häst?



...eller lermonster. Har inte riktigt bestämt mig än.



OVER AND OUT



Bygga bygga bygga


Voffe som inte riktigt ser ut att tycka det är rättvist att han är utestängd...där man inte får vara är alltid där man vill vara säg!







Han nöjde sig sedan med att sova på jackorna utanför, duktig! Vill gärna tro att det är bättre än att riskera få en bräda eller hammare i huvudet, man vet aldrig när vi snickrar^^


OVER AND OUT


Zagazid



Är det någon som vet någon som kanske vill rida en liten gammel gosse så säg till:) Ziggeman skulle bara bli glader!


OVER AND OUT



varför klaga


Nej varför ska man hålla på att klaga. Jag klagar väldigt mkt. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv, vad det har för mening. Jag vet inte om jag går miste om mkt då jag inte släpper allt och börjar plugga. Jag vet inte om det är rätt att snurra fast sig och fortsätta tro på ngt man borde ha gett upp för länge sedan.

Kanske skulle jag behöva komma iväg bland folk, istället för att känna att alla flyttar, skapar nya liv och upplever nya spännande saker medan jag själv blir ensam kvar hemma. Vilket är så typiskt mig, att känna sig gammal, tråkig och isolerad. Hatar att inte tycka om den jag är, det jag gör eller veta vad det finns att göra åt saken. Skärpning!


Tur att Malin e på god väg o bli en briljant psykolog, hon har ett praktfall att ta hand om här. Men man kan ju alltid hoppas att jag iaf upplevt mer om 5 år än nu.



uuurk....



jag blev lite plötsligt illamående och känner grönheten trycka på när man ännu en gång slås av hur bortskämda människor kan vara!! Som om allt är så himla enkelt o självklart....när en själv får slita för en bråkdel.


Men det är såhär den här sporten fungerar. Uppenbarligen.





Provridning 6


Har inte tid att skriva ngt just nu annat än; kanske det kanske!
Känn dig fri att kommentera.




OVER AND OUT


-.-




När jag ler ser jag bara min näsa


Mitt arma hjärta smälter











Hittade dessa från när Miko var med mor & far på en roadtrip till kusten och några vänner en mkt mkt varm dag. Ack ack så liten han har varit! Det sjuka är att jag minns knappt den tiden..hur han såg ut, hur han kändes, hur han var...lustigt! Min hjärna tror att han har varit vuxen hela tiden. Undrar om det är jag som är dum i huvudet eller om det är normalt^^ Tur iaf att man har bilder!



OVER AND OUT


Ojoj




Jag känner att dagens inlägg har varit fantastiskt inspirerande. Håhåjaja. Tog förresten ett snack med Miko här innan. Han tyckte vi skulle börja träna nu här lite mer igen och kunde inte annat än hålla med honom. Nu har vi fått ansvar för hunduppvisningen på juljippot också och då måste vi ju ha ngt kul och visa!


Det närmaste tror jag det får bli mkt kontaktövningar för vår del. Lite allmänlydnad och handtarget för att få honom att följa mig. Sedan blir det nog vild rolig repetition för att se hur allt sitter sedan vill jag nog fokusera på vänd och mitten..och backa och..hah ...vi får se! Förhoppningsvis kan vi visa lite hur vi tränar, kanske finns det ngn liten sate som tycker det vore roligt! Hursom så är det grymt bra för mig som kan gå tillbaka och se om det sker ngn förändring^^



OVER AND OUT





?




Ingen som vill ta mina beslut? Skulle nog ganska glatt lämna över tyglarna till ngn annan för tillfället. Det var mkt lättare när man gick i skolan, då drömde man bara om den "stora friheten" efter gymnasiet. Nu våndas man i den. Finns mkt jag vill göra och jag vill göra allt nu. På en gång. Men så funkar det inte riktigt, men jag vill ju. Dödläge. Kommer ingenstans. Det blir inget av det.




Puh!


Nu är då äntligen denna dag till ända! Jobb 7.45 - 18.00 varvades av med ett pass funktionell träning ihop med Emma:)  Nu ska här motioneras! Bort med sladdriga o gropiga ben!!! uscha. De har bara hoppat på mig! Vad man läst hjälper är typ regelbunden träning och god kost. Två saker jag väl inte direkt varit ngn höjdare på (*host*; är)


Jag vill komma igång nu! Det ska införas en timmas promenad i bra takt om dagen och passen uppepå det (skrev jag nog även för ett tag sedan..^^) Gillar inte att jag är så laat! Man har haft tur i yngre år minsann men nu börjar kroppen komma ikapp en!



Det ska gå. Nu ska jag väl kunna bestämma mig för ngt på riktigt. Maten har varit en vän för mig, en tröst, en sak jag kan kontrollera. Min tanke har gått lite såhär; "Jag kan inte bygga en ridbana men jag har banne mig råd med en påse chips"  & varje gång jag känt mig nere har jag vänt mig till de torkade potatisarna. Men även varje gång jag varit glad...för då har man väl gjort sig förtjänt av dem?


Så nu här ikväll blir det en nystart. Jag har sagt det så många gånger innan och nu säger jag det igen, hoppas jag är tillräckligt trött på mig sj. för att lyckas.. Torsdagen den 4 nov. kl. 22.17. En resa. Inte bara det positiva ska noteras utan även det negativa. Som idag...dagen matsynd är 3 bountybitar och 2 wienerbröd. Positivt; 45 min träning.



Hurra?!



Rocky //google//


OVER AND OUT


En lantbos bekännelser


Har aldrig varit den med mkt kläder och som har koll på allt vad mode heter. Icke. Men, inte för att jag inte velat utan prioriterat annat och inte lagt näsan i det då jag alltid har haft svårt o hitta kläder som jag tyckt om. Har satt mig i ett fack där jag envist insisterat att vissa kläder kan inte jag ha, bara såna där "coola" människor.


Nu är jag trött på det! Ngt måste det finnas även för mig och idag ska jag & Frida till Borås för att köpa allt som kommer i vår väg. Iaf är det min plan^^


Wish me luck!



OVER AND OUT


Nej nu!!


uscha vad jag är besviken på mig sj! Nu åt jag chips ikväll igen....& choklad. Skärpning!


Nu ska här banne mig tränas och inte ätas så mkt godis! Varje gång jag ätit ngt jag inte borde så var vänlig slå mig riktigt hårt. Allvarligt. Bra, då säger vi så!


OVER AND OUT


ehm...


Ska ev. få tillfället att prova en häst som verkar vääldigt bra. Nästan lite för bra. Och rätt pigg. Och rätt stor. Så jäkla snygg och verkar riktigt bra. Men jag som bara skrittat ut ett par veckor och inte hoppat på över en månad?!

HELP ME!



OVER AND OUT


Utandning

Jobb idag 7.45 - 15 (är inte gjord för att gå upp innan sju konstaterade vi idag...) och kom precis hem. Kastade till den gnagtokiga hunden ett ben och satte mig här en stund för o kolla läget. Härnäst blir det väl ett knäcke eller ngt innan det bär vidare till Dalsjöfors! Hacketräning där idag, som jag missat hela hösten....men ska dit o kika lite och prata med Hacke om hästletandet.

Efter det ska jag in till stan igen för då är det Burkusmöte minsann. Drar troligtvis med mig hunden så han får en sniff utanför grusvägarna så att säga.

Köpte förresten lösgodis för inte mer än 10 kr nu samtidigt som jag inhandlade hundbenen och det var inte ens gott! Hurra?! Äntligen kanske jag har förätit mig och kan hålla mig borta ifrån godishyllorna. Iaf såpass att jag inte känner att jag måste äta det varje gång jag får tillfälle!


blää?



OVER AND OUT


hm...

Funderar på om man inte skulle ta och skämma bort sig själv och fixa till frillan. Tragiskt nog har jag inte klippt mig sedan februari, vilket trots allt är ett tag sedan!


Frågan är om man ska passa på o färga också. Slippa den där råttfärgen som växer ut mer o mer. Hur o vad o allt vad det nu är lämnar jag nog över till frillasören, annars kan det nog sluta hur som helst!


Intresseklubben antecknar och hissar intresseflaggan.




Lovar o inte göra nåt galet *host*



OVER AND OUT


Det kryper i benen...

Är just nu lite trött på omgivningen och på att inte veta ngt säkert om framtiden. Är för tillfället förbryllat sugen på att dra utomlands. Hur underbart skulle inte det vara...och inte bara för en solresa utan tillbringa lite tid där! Slippa ifrån allt och bara tänka på det som är Nu ihop med människor man har roligt med. Det vore väl kanske inte riktigt likt mig och det jag har sagt innan...men kanske är det just det. Att man måste våga prova nya saker!


The easy Way Out eller ngt mer än så?



Vill bara ha lite mer riktning i livet nu tack!



Studentresan 2009



OVER AND OUT



Samvetet...



...gör sig påmint! Har ett grymt dåligt sådant för tillfället o Mikos vägnar. Nej, troligtvis trillar han inte av pinnen om jag inte sysselsätter hans lille hjärna hela dagarna men nu har det blivit lite väl lite! Det har vart lite bus, promenader och kramar men ingen träning på hur många dgr som helst känns det som. Även om det kanske bara är jag som inbillar mig....klart det blir skillnad på tiden vi är tillsammans när det är så mkt jobb som det är just nu. Men ändå!


Skärpning! Men vem vet. Han verkar ganska nöjd när han får sova på fårfällen, sno Nisses leksaker och rulla sig i (tack o lov!) fruset kobajs^^









Framsteg!


Ikväll var det åter igen dags för boxercise. Feta jag behövde verkligen en omgång även om det nu blev så att det kanske blev lite halvt om halvt seriöst, men nästa gång så! Sjuka Emma som var sååå sjuk slog nästan ihjäl mig. Passa er för att mucka gräl med den donnan! Power.


Härnäst är tanken att sjunka ned o soffan med lite varm choklad, ett brallans nytt avsnitt av TVD och ngt mer jag kan gräva fram ur kylskåpet. Börjar 7.45 imorgon visst och vill inte ens tänka på hur det ska gå att gå upp, men lite spännande ska det vara annars är det ingen sport^^


En stor google-tumme upp för dagens hurtighet!



OVER AND OUT


Läggdags

Jag känner mig ungefär lika utslagen som lille Nisse här så det är nog dags att släcka ner och dra täcker över huvudet! Lång dag imorgon med jobb och träning och borde nog kanske nu när jag tänker efter ha lagt mig för en sisådär två timmar sedan...men det är lätt att vara efterklok va!




OVER AND OUT


RSS 2.0