-



Lam på insidan o djupt förvirrad.




//Lite uppstädning här på sidan strax, så snart jag hinner va hemma lite...på söndag?;)//


15 & 16 Jan



15 Jan

Inget vettigt denna dag!

16 Jan

Styrka & balans i 40 min på egen hand. Träningsvärk idag:O
Slank dock ned lite chips denna dag!



OVER AND OUT


Like It

 




Som den allätare jag är - Fantomen på operan e inte o leka med och det är inte David Cook heller! Lyssna o njuut:) Efter vinsten i idol har han fått en del bra egna låtar såsom Light On. Lite glassig, skön musik.



OVER AND OUT




14 Jan


Återfallsdag^^


Ingen träning o hemmagjord pizza o lite After Eight på det..men nu Är chokladen banne mig slut!! Avslutade iaf dagen med omelett o sallad. Lite botgöring såhär på kvällskvisten.



OVER AND OUT





13 Jan


Träning

1 h 10 min promenad ihop med Frida & Miko:) Upp till håkanstorp igen, låååång backe.


Mat

¤ Morot & barkbit med ost.
¤ Omelett med svamp o sallad
¤ Några vindruvor
¤ Äpple & 4 mackor med björnfilé (på jobbet;)
¤ Havsaltrostade Cashewnötter

helt ok!


OVER AND OUT


12 Jan


Träning

40 min. promenad med voffarna på förmiddagen.

1300 m. simning. (först 1 km - bubbel - 300 m. till - bubbel - bastu) Inte helt fel upplägg! Även ca 200 "pumptag". Man håller sig flytande bara med benen och sparkar som en groda;) Absolut inte sista gången i simhallen!


Mat

Inget onyttigt idag heller, surprise!



OVER AND OUT




11 Jan


Träning

2 h 20 min promenad. (40 min med hundarna, 1 h med Frida (upp till håkantorp så lite backträning på köpet där) och 20/20 tur o retur till hallen)

1 h Squash. 5-0 i matcher idag. Har lovat Emma att stoppa undan mördarrådjuret i mig (lång historia..) och inte bli så mordisk när vi kommer till de sista poängen, förstår henne. Jag kan bli lite väl carried away ibland^^


Mat

Inget onyttigt idag minsann! Youghurt och macka till frukost, lagad mat till middag. Banan o macka till mellanmål och apelsin, yoghurt o macka till kvällsmat. Hurray!



OVER AND OUT


Theodor




Han var med i tidningen för ett tag sedan o får vara med här också. Världens coolaste lilla brorson som har smilet på plats redan nu:)


OVER AND OUT


Skräck


Det är det här med Skräckfilmer. Vi diskuterade det lite grann i helgen, Vad är det som är så bra egentligen? Att man blir skitskraj och inte vågar tömma skottkärran bakom knuten dagen efter när det är mörkt? Jag menar, jag kan fortf. tänka mig för när jag sätter ned fötterna från sängen eller soffan från att ha sett den lille pojken Gage i jurtjyrkogården skära av gubbens hälsena.. Brrr..!


Något är det iaf men känslan av att bli riktigt rädd samtidigt som man (förhoppningsvis;) är i total trygghet. Jag kan tycka lite att det är svårt att hitta en riktigt bra spännande film. För mig lyder film & musik under samma lag; det finns bra filmer/låtar inom alla genrer. Många gånger kan man enkelt agera regissör på egen hand och förutsäga hela filmen. Andra gånger så är det en liten twist mot slutet och har då handlingen burit hela vägen så blir det en bra film! Grejjen är väl att inte börja ifrågasätta för mkt...för då blir det inte bra. Bara acceptera. Jag sj. har blivit bra mkt mesigare på senare tid och spolar gärna förbi när det blir läskigt och sen när jag vet vad som händer så spolar jag tillbaka o ser i normal hastighet. Mina nerver klarar inte riktigt spänningen..!



Hittade en bra sida innan och har fått ihop en liten lista med filmer som kan betas av lite efter hand. Däribland

¤ Black Swan (med Natalie Portman som är en favorit!)
¤ Shutter
¤ Requiem for a dream
¤ The Fourth Kind
¤ Paranormal Activity 1&2

Ngn som sett ngn av dem o har en relativt vettig åsikt?:)



Gullig liten pojke eller en levande död med smak för blod?! Decide.


OVER AND OUT




Ledig?


Jag har varit lite väl plågsamt ledig det sista...gott för mig mindre gott för kassan..! Behöver lite kosing (läs; mycket) men får passa på o njuta av ledigheten. Vilket jag hittills gjort genom att som sagt vara allt annat än just hemma. Men det är lite så det ska vara! Jag behöver verkligen vara lite mer social och inte blir en riktig liten eremit som bor här ute i Tvärredsskogarna. 


Nu lär det blir dagar men mkt sanering av både hästar, stall o utrustning både här hemma & i stan. Då vi nu har fått konfirmerat vad det är för infektion vi fått in i stallet....mindre roligt men det är bara att ta tag i det o se glad ut!! Mer kan vi inte göra.


Åter igen...sommar ? Tycker Inte om nuvarande vädret...det är halt = jag lär garanterat slå ihjäl mig vid fler än ett tillfälle..!



OVER AND OUT


Riddagbok


Longering idag. Höll på o slå halvt ihjäl mig på vägen upp till ridhuset. Det är inte nådigt halt, uppepå det blåste ländtäcket av ett par gånger. Satt inte riktigt o det blåste storm...Inte så smart kanske.


Bästa longeringen hittills. Han var riktigt överenergisk och bockade iväg en del men däremellan sökte han sig bra framåt vilket han inte riktigt vart med på innan, det finns ju så mkt annat o kika på! Han lyckades slita sig en gång också (skulle ta omtag o då fick han värstingrycket...) Tur att det gick bra och skärpning från min sida!




OVER AND OUT


10 Jan


Träning


45 min promenad,  ca 1/3 i djupare snö.


Mat

Inte riktigt ok idag. Det slank ned några after eight efter maten...Men nu är den asken slut så nu finns det inge mer o frestas av här hemma!


OVER AND OUT


Roligt? !

Jag känner verkligen hur jag spyr ut roliga inlägg^^ Men fyller iaf i det mest nödvändiga för min egen del. Knappt vart hemma sen tors. så har vart lite klurigt. I helgen har vi svept över Borås och Jönköping i jakt på kläder i efterdyningen av rean. Har länge sagt att jag inga kläder har (vilket Är sant) I helgen har det iaf börjat rådas bot på det. Bla. hittades det viktigaste, en jacka. Hujedamej, sökandet är över!


Nu blir det pannkaksstekning o sen får vi se!



OVER AND OUT

 


Riddagbok

 

Idag blir det ev. vila. Igår blev det skritt för den lille. 1 h sammanlagt i bra tempo!

 

 

OVER AND OUT


8 & 9 Jan

8 Jan

Träning

1 h Squash (5-0 i match haha!;) & 40 min promenad. Tur & retur till hallen.

Mat

Första dagen på veckan utan ngt onyttigt minsann!!

9 Jan

Träning

Ingen, tillbringat dagen i j.kpn.

Mat

Inte ok. Lite pommes på tallriken på Ikea, kladdkaka o hembakad vaniljbulle hos Emma efter det. Supermums men kanske inte riktigt bra ^^

 

OVER AND OUT


Gingko 6-7 Jan


Nu har vi tillbringat de senaste två dagarna i ridhuset. Bara skritt och trav än så länge. Förväntade verkligen det värsta första passet, att han skulle vara superstel o frustrationen skulle börja pyra ur öronen. Men han skötte sig finfint, vi travade runt på spåret o stora volter i ca 15-20 min.


Idag travade vi ca 25 min, med en liten paus emellan. Både för hans o min skull, jobbigt! Gjorde två volter på långsidorna, en avsaktning däremellan samt en volt på varje kortsida. Båda varv givetvis, dagens lilla övning. Han var positiv och vi avslutade passet med en rätt glad känsla. Perfekt? Absolut inte, men för oss var det finfint:)


OVER AND OUT




7 Jan


Träning

Promenad 40 min.


Dagens onytta

2/3 vaniljbulle på jobbet.




OVER AND OUT




6 Jan


Träning


35 minx2 promenad
15 min pulsande i knädjup snö.


Dagens onytta

Några After Eight och blåbärspaj^^




OVER AND OUT




Squash



Emma kom på den ljusa idén att vi skulle börja spela lite Squash. Något som jag inte visste ens fanns här i stan! Löjligt roligt är det iaf, älskar bollsporter och så även den här:) Emma kanske inte tyckte det var så roligt för hon förlorade hela tiden mohhaha! Vi lär oss, o kommer såklart bli bäst på det. Ofc!



Google..


Ungefär såhär ser det ut i stan också, biffarna i mitten är Inte jag & Emma. Höhö...



OVER AND OUT






Gingko


Han har nu fått sätta lite fart han med efter nästan 2 v. vila från alla jobbiga aktiviteter jag utsatt honom för sedan han kom. Skrittat nu i tre dagar.



Dag 1.
1 1/2 varv på travbanan
Dag 2 Två varv på travbanan, uppemot 1 h. 
Dag 3 Skritt upp till soptippen (inte riktigt ända upp). Lite mer snö o pulsa i, var ute en timma.


Han har testat lite o kollat om han får bestämma eller inte. Han har inte fått sin vilja igenom än^^ Nära backen idag dock när han såg ngt läskigt som jag inte såg. Gick frustande halva vägen men sen slappnade han av och lunkade på som vanligt. Han sköter sig ändå mkt bättre än jag hade förväntat mig, vilket var inte mindre än en tickande bomb av överskottsenergi! Imorgon blir det mera skritt men också lite trav, förhoppningsvis i en lite lägre form och bara trava på i lite större ridmönster uppe i ridhuset.



OVER AND OUT


Chop chop!

Nytt år - Ny start?

Tänker jag samma tanke som större delen av Sveriges kloka befolkning att det nu är dags för förnyelse? Tänker jag samma tanke som jag tänkt de senaste jävlaranamma inläggen, tänker jag samma tanke som jag tänkt hela hösten o större delen av mitt liv innan? Ja, det gör jag!!


From. nu blir det inte bara allmänt dravel här på bloggen. Utan också mat & träningsdagbok. Håhåjaja! Efter föregående inlägg om detta ämne förstår jag om ingen tror mig, knappt jag gör det sj. Eller vill göra det, det är ju så lätt och bekvämt o bara häva sig i allt som ser gott ut. Mat är gott! Godis är godare.

ALL fysisk aktivitet o ALLT onyttigt jag stoppar i mig. Wish me luck!

Hittills...

Dag 1

Träning
: Promenad 40 min. Squash med Emma, 1 h. Första gången o vi kommer bli grymma! Gav träningsvärk...

Mat: Minns inte ..men inget onyttigt iaf!

Dag 2

Träning & Mat:
Promenad 60 min. Åt lite kokostoppar o after eight på kvällen.. *host* Utöver det helt ok.

Dag 3

Träning: Öhm...skottade lite på kvällen;)

Mat: Knäckebröd o frukt till frukost. Subway till lunch (..ljust bröd..men äpplejuice;) Middag hemma på kväll...en o annan after eight slank ner. Note to self; inte bra o ha det liggandes framme..!



Känner att det här blir nog jäkligt kiligt o läsa o följa haha  (fantastiskt...idag åt hon en morot, tjoho!) men tur för mig så är det för min skull o inte eran;)





HAaha kan öhm..den där Fadde-filuren så kan väl jag! ..Fast han behövde iof hamna i fängelse innan han ändrade sig...låt oss hoppas att det inte blir nödvändigt^^


Imorgon kommer Emma hit o då ska vi skotta o pulsa i snön! ChopChop!


OVER AND OUT






När åren man hade har gått





Nu är han 28 år och man känner att tiden börjar rinna ut....han har blivit gammal på riktigt men man vill inte se det. Önskar alla dagar att man hade mer tid för honom....samvetet är tungt. Han bara finns där, har alltid funnits där. Det är så det ska vara. Så det alltid har varit. Dagen då han inte är där längre kommer bli tung...





SaknarVäntarLängtar



...men det ska väl bli sommar även i år!!



Tapperträning för mig & Ziggeman i Juni. Käre gamle hästen!


OVER AND OUT



Julhoppet

Igår anordnade klubben en liten tävling ute i Blidsberg som en bra start för alla på året!

Klart vi ville vara med, fast tvekade lite då vi inte alls tränat på länge o var inte så duktiga ens då^^ Men runt kom vi. Det började bra sen blev det ett väldans snurrande vid tunneln o däcket och så även vid slalomet (byter sida innan då vi vart säkrare från det hållet) Han fick lite fart några pinnar där men missade det sista. Efter det tog bensinen slut helt hha. Inte bara hans utan även min. Hur är det med kondisen egentligen undrar ni? Inte bra uppenbarligen för var vääldigt andfådd och hade svårt o kommunicera med voffe utan att flåsa;) Lite väl långt kanske att hålla motivationen en hel bana o ett fullångt slalom men det var roligt och en bra erfarenhet! Nu ska här tränas!

En sak jag verkligen måste sluta med är att hålla på o säga braaa hela tiden....stör troligtvis honom mer än det hjälper!! Nu får vi hoppas nästa film vi lägger upp här ser bättre ut, det är målet:)





OVER AND OUT


RSS 2.0