Änglahoppet 2009

Med risk att jag kommer att bli totalt sänkt så är jag ändå lite sugen att åka till Borås på Söndag för att kika på finalerna i Änglahoppet 2009. Häng på vetja:)



OVER AND OUT


Ulricehamns Lucia

RÖSTA

Eftersom hon är en alldeles underbar människa och vän som dessutom älskar att sjunga och spela så måste härmed alla jag känner och kanske inte riktigt känner rösta på Malin som årets Lucia, så är det bara!


(Malin, ja du får avliva mig om du vill ha bort bilden;)

OVER AND OUT

 


ica

jaa..känns som att jag inte har gjort annat än jobbat idag även om jag "bara" jobbat 6,5 h....

Kom hem för en liten stund sedan och tänkte sitta här o knappa lite innan jag tar itu med att rota i kylskåpet lite grann. På jobbet idag var det många flashbacks från tingsholm. Först träffade jag Emelie, hur kul som helst! Har inte sett henne på evigheter. Hade lite lust att kasta mig över disken och ge henne en kram men visste inte riktigt hur det skulle verka;)  Sedan såg jag Erika som jag ser titt som tätt på ica och efter det anlände Ulrika som var hur glad som helst. Hon var inte det minsta orolig för att jag skulle sluta som en sysslolös nolla, det gör en av oss iaf;) Tjugo i tio hamnade Sebastian & ES (samt robin) i min kassa, de skulle hem o äta massa god mat och jag blev inte alls avundsjuk! Lite nostalgi blev det, vi borde verkligen samla ihop oss alla och träffas ngn gång, det tycker iaf jag.

Ngt mer överdrivet spännande hände inte. En gubbe glömde kvar en påse med tuggummi på bandet som en tjej (nämner inga namn...) kikade på och plockade med sig tillsammans med sina andra Två varor! ööhm....? Hann inte reagera hah:)

Innan idag förresten så fick Miko för första gången springa lös när jag red, stor nyhet. Han skötte sig finemang och var rätt trött när vi kom hem:) Med Zigge förstås, honom litar jag ngt mer på än den andre som kan tycka att hundar, det är intressant...undrar vad den gör om jag krafsar på den?...

OVER AND OUT


Narnia

Jaa..igår efter jobbet kollade jag på uppföljaren till första Narnia filmen, i brist på vettiga saker att göra. Ni som nu absolut känner att ni måste se filmen själva borde nog inte läsa resten av inlägget:)

Det är en vackert gjord film men jag hade lite svårt att förstå varför vissa saker skedde och den kändes lite "ytlig" till och från. T.ex:

¤ "romansen" mellan Susan och Caspian märks inte av förrän de sista minuterna förutom ett par blickar och lustiga kommentarer.

¤ Det kändes som att "kungarna och drottningarna från förr" kunde ha fått göra en mer avgörande skillnad. Ja, de var med och kämpade hela tiden men det kändes på ngt vis som att det fattades ngt? Vet inte vad och det är säkert inte ngt..

¤ Varför var Aslan tvungen att sitta i skogen och Vänta på att ngn skulle komma och hämta honom? ("en sak händer inte på samma sätt två gånger" sa han men var hade han varit de senaste 100 åren?

¤ Susan säger till Caspian att det aldrig hade funkat mellan dem "hon är trots allt 1300 år äldre än honom". Hur fungerar det? De hade varit borta från Narnia i 100 år lät det som filmen igenom?

Ngn som har en förklaring till de två sista punkterna? För det finns säkert men eftersom mitt minne är illa så minns jag inte överdrivet mkt från första filmen och har inte läst alla böckerna så har svårt att koppla;)

Funderingarna lät mkt bättre i mitt huvud...men var tvungen att försöka reda ut dem..!

Iaf....en bra familjefilm med spänning hela vägen igenom:)



OVER AND OUT


091029

Torsdag idag. Ville absolut inte kliva upp ur sängen även om jag kände mig rastlös. Var tung i sinnet sen gårdagen och ville helst aldrig stiga upp alls. men men..mor drog upp mig och efter att ha stoppat i mig ett digestive kex kilade jag ut och släppte ut pensionärerna här hemma.

Longerade och red Fingal en stund efter det. I nya sadeln vilket la iaf ett litet leende på läpparna.
Den passar finemang, it´s a keeper:) Sen gav det benet en annan vinkel och knäet protesterade högljutt...

Fokuserade på att verkligen få Fram honom idag och är riktigt nöjd med honom. Han kändes lätt, smidig och fram för skänkeln. Fattade båda galopperna fint och var allmänt mindre tjurig än vanligt även om han stönade och var smått sur i skritten, som vanligt då. Höll lite ett övertempo större delen och avslutade med tempoväxlingar i trav.
Tur för honom att det gick bättre idag;)

Nu ska jag steka bönor och bacon o breda ett par mackor, det får bli en korsning mellan frukost och middag idag också. ICA 16:00 - 21:15. Inte riktigt sugen men det är bara att pallra sig dit..

OVER AND OUT

rapport?

Från träningen igår kväll. Gick kort och gott åt helvete (hårda ord från en som aldrig svär...men även det enda som på ett bra sätt kan beskriva hur det kändes.)

Sen vet jag att det kan gå upp och ner som en berg o dalbana med unghästar men jag känner såväl att han kan bättre än såhär och att det var mest hos mig det brast..

Jag var avvaktande, försiktig och lite osäker, precis så man inte ska vara när man rider honom. Han utnyttjar det på momangen. Han var inte alls mellan hand och skänkel eller fram på ngt vis alls och vi bara stred mot varandra så gott som hela tiden. Undrar om en träning ngnsin gått såhär dåligt...
Förutom möjligtvis de sista minuterna när jag travade av....då kändes de rätt bra. Sen att han var stökig vid lastningen gjorde inte saken bättre. Pratade med HT efter och frågade rakt ut om han tycker att jag "förstör" honom, om det helt enkelt inte kommer att fungera. Men han var rätt positiv och trodde att det visst kommer bli bra det här...vilket lättade lite lite på sinnet då han alltid säger rakt ut vad han verkligen tycker om allt = han kunde lika gärna sågat mig vid anklarna.

nej, det är inte ens värt att skriva mer om saken...

OVER AND OUT


kloka ord

Jens Fredricson sade detta på en av sina clinics "Det svåra är inte att hitta en bra unghäst utan att utbilda en unghäst bra!

Ofantligt kloka ord och i ett reportage från Ridsportsbloggen får man veta mer om vad man ska tänka på med den unga hästen. Mkt nyttigheter och en hel del tankeställare. Mig får det att bli aningens skraj då jag ofta känner det lite som att jag kanske tagit mig vatten över huvudet, å andra sidan så ger det mig mer kött på benen att våga se framåt med ny kunskap:)

Läs inlägget ni också! Ni hittar den här



(Jens F, Lunatic)

 OVER AND OUT


Mina Hästar


GINGKO




Född: 2003
Mkh: ca 173 cm


e. Guido     ue. Beach Boy

Gingko är min första alldeles egna häst som vart hos oss sedan i nov. -10. Vintern och våren har varit fyllt av diverse problem däribland en rätt rejäl förtroendetvist. Vi har nu äntligen börjat finna varandra igen och hoppas vi får ett roligt resterande år ihop!



ZAGAZID


Född: 1989
Ras: arab/lip.
Mkh: ca 155 cm.

U. Neapolitana Burina         E. Raschid ox        UE. Neapolitiano

Zigge tog vi på foder för 5 år sedan. Då var jag överlycklig över att ha fått en häst som både kan galoppera, var genomsnäll och kunde hoppa! Han var dock inte regelbundet riden på ca 3 år så det blev en utvecklingsresa för oss båda två de närmsta åren. Han var den ultimata läromästaren på det viset att han var ursnäll och gjorde aldrig en fluga förnär även om han har lätt att bli spänd och skrämd (är man av arablod så är man^^)  men han är inte alltid den lättaste hästen att rida och har ingen särskild kapacitet. Vi har tävlat lokalt upp till 1 m i hoppning med placeringar och lite klubbdressyr upp till LA. Nu lever han livet som glad halvpensionär!

 





REED BENNET






Född: 1982
Ras: Shetlandsponny
Mkh: ca 107 cm.

 

 

 

 

Ja, vad ska man säga om den här lilla ponnyn. Han har funnit i vår familj i snart 15 år. Han var en riktig liten buse och vi kunde inte rida honom så ofta på egen hand, såg han då en mumsig tuva trippade han iväg, bockade och fortsatte på egen hand mot härligheten. När man körde var han dock en ängel. Han går fortfarande som sällskap här hemma och är Zigges stora kärlek! Han verkar trivas bra med livet som pensionär och är fortfarande en pigg o glad liten herre.

 









Andra hästar genom åren:

Flipper:
Då ett 27 årigt gotlandsruss som hade gått både som ridskoleponny och tävlingsponny i sina dgr. Lånade vi i ett år när jag var ca 12 år. Lärde mig otroligt mkt på honom.

GREAT Gazeau:
Ett par år efter att Flipper vandrat ut ur våra liv kom Gazeau hem till Komskälet. Då var jag 14 år. Varmblod nästan direkt från banan var kanske inte ultimat men han var världens snällaste. Men mager, skakade med huvudet oändligt och voltstartade när han kom. Åkte tillbaka ett år senare som en rund och supertrevlig häst. Dog dock senare hos sin nya ägare...(ev. hjärnblödning).

Ambros: Ett varmblod jag fick låna av vår hovslagare, han tyckte synd om mig efter det här med Gazeau. Skulle bara haft honom över sommaren men han blev kvar ett år. Tuff, stark häst som gärna satte av i sken och som ibland hellre töltade än travade. Detta slutade han med men stel förblev han, jag gjorde så gott jag kunde men hade ingen hjälp och var inte särskilt kunnig sj. Päronen trodde fortf. att jag nöjde mig med att rida i skogen vilket Ambros dög gott till men jag ville mer...;)
 

OVER AND OUT


miko

Hittade de här bilderna nyss o kan bara inte låta bli att visa dom:) Jag kan inte fatta att han varit så liten...minns det knappt! Inbillar mig att han alltid sett ut som han gör idag.



Lite skillnad mot hur han ser ut idag, snart 7 mån. gammal! Fina lilla killen:)



OVER AND OUT


091028

Då var det redan onsdag! Ledig idag också sedan är det jobb resten av veckan. Behövs verkligen, har alldeles för mkt att betala av...

Har inga avancerade planer för dagen direkt. Zigge för komma ut på en liten skogstur och som vanligt ska stallen göras och även transporten städas och göras iordning för ikväll. Onsdag betyder TapperTräning på ubrk och idag blir första gången som Fingal får följa med.....pirrigt värre! Är minst lika nervös för ridningen som för lastningen *suck*

Har lindat om knäet idag, det har svullnat upp lite igen och gör förgrymmat ont. Inte så mkt när jag går och sitter men när jag rider...smärta är förordet men jag vill inte missa träningen ikväll o ska väl förhoppningsvis kunna bita ihop såpass att det inte syns alltför mkt:)

Det hade frusit på i natt som ni säkert har märkt. o inte är det ngn sommarvärme ute nu direkt. Valde dock att släppa ut hästarna utan täcken. Det blåser inte, är torrt i luften och inte minusgrader. De har päls av en anledning trots allt, mor tycker jag är lite hård med det ibland. De är ganska bortskämda med täcken i vanliga fall, iaf Fingal som inte odlar ngn björnpäls direkt;)
Hur gör ni med täcke sådana här dagar?

 

(otto vid sjön, vintern -08)

OVER AND OUT



Jul?

Ok att det börjar bli mörkt och riktigt kallt ute men säg inte mig att det redan är dags att börja propagera för julen? Jag fixar det bara inte. Jag älskar julen men det ska inte börja fifflas med julmarknader och julmust två månader i förväg...

Förra veckan anlände julmusten och pepparkakorna i hyllorna på ICA. För en månad sedan fick jag nys om årets först julmarknad. På tok för tidigt om ni frågar mig!

Kikade runt och fann dock de här fina hundsmyckena hos Le Chien & var bara tvungen. Brukar inte tycka om att hundar pryds och  behandlas som om de vore människor men en av dessa kan jag absolut tänka mig i Mikos halsband veckorna kring jul, lite extra julkänsla helt enkelt:)



  
                                                    OVER AND OUT


Hoppträning

Ja idag pallrade vi oss iväg till Dalsjöfors för att prova på att träna för Emelie. 5 st var vi i gruppen och en massa hinder var uppställda;)

Vi började med fri framridning sedan en kortare gemensam. Ett cavalettihinder på varje kortsida som vi galopperade runt på i båda varven (tempoväxlingar på ena långsidan och flytta för innerskänkel på andra) innan det var dags att ta sig an bana nr 1.  Den var 8 språng lång och hoppades 2 ggr var av varje ekipage. Sedan la hon på en kombination samt ett hinder med vattenmatta och en linje med 3 hinder på långsidan (4+2 mellan) så de blev 13 språng sammanlagt med lite kluriga vägar.

Zigge skötte sig finemang och vi fick minsann lite beröm:) Sen såklart är Z den han är...utvecklingsbarheten på honom är inte så stor o det tror jag hon såg. Med det inte sagt att även gamla hästar kan lära sig "sitta";)  de flesta andra hästarna i gruppen var för den delen grymt fina!   Kom lite nära ett par gånger men i övrigt hoppade han fina språng.

När vi hade hoppat bana nr. 2 en gång så höjde de en del och jag tänkte att nu var det slut för oss idag och jag började slappna av men icke, då skulle vi hoppa hela banan igen som nu låg på en bit över en meter sammantaget. Lite smått överraskad men glad tog vi an oss uppgiften och kom runt fint dock med ett par rivningar. Vi brukar aldrig "få" vara med o hoppa i "andra halvlek" som mamma kallar det så det var lite kul att vi fixade biffen.  o allt över en meter är en utmaning för oss, så är det bara. Han vill gärna krypa nära inpå hindret och om jag inte ser avståndet så blir det mer pannkaka på en oxer på 110 än en lägre, ganska logiskt eller hur? Det är svårare att helikoptra sig över större hinder;)

Emelie lär ut med mkt engagemang och är hela tiden med när man rider. Tror inte hon var tyst en sekund?
Vi ska återvända ett par gånger till innan det blir vinteruppehåll så får vi se om vi kanske fortsätter till våren.
Tråkigt nog glömde vi kameran så har inget att visa men nästa gång så:)


OVER AND OUT






E.V.E

Idag ska vi åka till Dalsjöfors och delta i gruppträningen för Emelie Von Essen (aka. Hacke). Lina.A tipsade oss och tyckte vi skulle prova så nu gör vi det:) Att det är smått pirrigt är en underdrift och förhoppningsvis gör jag o gamleman en god insats...
Halv Sex startar träningen, håll gärna en tumme för oss!



OVER AND OUT


shit happens...

Så är det när man har hund men varför släpa runt på tråkiga svarta bajspåsar när man kan ha de här raringarna i fickan istället?
Även dessa är från poshpooches.se.  Lite dyr lyx men bor man i skogen som jag så räcker de länge:)




OVER AND OUT


drygar....

Sitter och segar mig framför datorn fast jag Vet att jag borde dra mig ut....Det är becksvart när man tittar ut genom fönstret och regnar gör det också vilket kanske inte gör att man hurrar och rusar ut. Tänkte att jag skulle ha hunnit ut innan mörkret men icke. Ger mig dock inte, ngn sorts tur med Z måste det bli! Man är ju bortskämd med att rida på dagarna så har inte riktigt accepterad mörkret än;)

Fler inlägg kommer såvida jag inte tappar bort mig ute i skogen ngnstans....

OVER AND OUT


Min söndag och den kommande dagen...

Skulle skrivit ngt igår kväll men somnade i soffan redan vid tio vilket alltså inte riktigt var vad jag hade planerat!
Jag drog med mor och Miko till ubrk för att kika på KM i dressyr. Det var lite småtrevligt men jag ångrar inte mitt beslut att inte starta. Nej nej.  Hade vi tränat lite mer målmedvetet kanske vi hade fått ett helt ok resultat i konkurrensen men nu skulle det bara ha blivit en stor fet pannakaka. Vilket mamma inte alls håller med om men det gör hon ju aldrig.

Vi kilade hem och värmde upp oss lite sedan stack jag ut och red busfröet. Som faktiskt skötte sig riktigt bra! Förvånande nog;) Han är ju seg som synden till en början och tjurskallig så man har lust att byta honom mot en cykel ibland men när han hade fått upp ångan så gick han på riktigt fint och vi fick till ett par riktigt fina galoppfattningar. Sen kan jag inte riktigt rida än, knäet värker och skaver och ibland blir det svårt att ignorera smärtan men det är ett världsligt problem!
Zigge longerades sedan och alla eftermiddagens aktiviteter förflöt i ösregn, alltid lika trevligt!
Hem och bytte om och styrde sedan kosan mot Ulricehamn igen då det var dags för Spökmöte inför årets Spökrunda.
På kvällen gjordes stallen klara och tillslut satte jag mig med en påse chips och suckade djupt och nöjt;)
Idag har jag hittills gjort klart stallen och ska strax äta lite frukost/middag. Får bli lite mitt i mellan då jag början jobba kl. ett.

                                       hej o hå...det var det det!

OVER AND OUT


Morris And Nolan




Mor och Cajsa satt i förrgår kväll och kikade på hästnet för skojs skull. De trillade över den här sadeln, skrev på den och idag ska ägaren skicka hit den. Helt tokiga är de!
Det är en Morris And Nolan "Gold Collection", mörkbrun dressyrsadel. För fyndpris då ägaren var i behov av snabba pengar. En chansning förstås eftersom vi inte vet om den passar men å andra sidan så lär det inte bli besvärligt att sälja vidare den, kanske tom. tjäna lite pengar på den!
Så där försvann en del av månadens lön;)

Tokigt tokigt...

OVER AND OUT


ZZzz

...ögonlocken tynger och magen kurrar på högsta hastighet men är ändå inte sugen på att äta....det är för tidigt...

Blir ett litet morgoninlägg innan vi drar oss mot UBRK denna morgon. Vem tror ni glömde ställa om klockan om inte jag..? men tur var väl det annars hade jag blivit vääldigt sen:) Nu är jag uppe i tid för en gångs skull och det känns rätt ok!

Kan ju berätta att jag lite massakerade min lilla hund igår när jag klippte klorna....oops!
Brukar alltid vara hur försiktig som helst men nu stod han lite konstigt och jag vred mig för att få tag i den allra sista klon....han drog till sig tassen precis när jag klippte och självklart träffade jag pulpan o det blöder ju så hemskt mkt så han spred blod omkring sig överallt. Så han fick ett litet bandage o en matte med väldigt dåligt samvete. Lyckat.

Nej..nu är det bäst o hitta på nåt att äta annars blir jag väl sen iaf...!


                                              OVER AND OUT


Lejonkungen

Älskar de äldre disneyfilmerna och lejonkungen är en av de bästa de någonsin gjort.
Spendera två minuter av ditt liv för att se en av de vackraste, animerade filmsekvenserna som gjorts, om inte den vackraste, och bli berörd. Den är så välgjord & så magisk med en enorm känsla för detaljer!



OVER AND OUT


Min Hund




Min lille vovve heter Miko. Kennelnamnet är så stiligt som
"Cirtaps Hertog Rosco Van Qera-L"

Han är en liten kooikerhondjekille på 1,5 år. Han är glad & aktiv men har lätt för att slappna av inne. Är ganska så lättlärd och vi testar på lite allt möjligt men nu har det mest blivit freestyle och agility. Han är bland det käraste jag har och kommer aldrig ångra att jag bestämde mig för att skaffa hund. Vilket också är en sak jag är stolt över. Han är det mest dyrbara jag har kunnat köpa och bara tanken att jag ska få dela mitt liv med den här underbara lilla varelsen gör mitt hjärta alldeles varmt.


Mer information om rasen finner du på skooi.se
Vill du besöka den trevliga kenneln han är född på finner du den här: Cirtaps.com


OVER AND OUT


grrr...

Försöker desperat ändra lite här på sidan men det jag vill ändra ändrar sig minsann inte hur jag än gör! Blir tokig på tekniken!

Jobbat idag mestadels. 09-15 på ICA. Lönehelg är det vilket inte känns helt fel!

Kom hem o åt mat sen red jag Z vilket inte gick så bra (surprisesurprise....). Två hinder på volt. Han var stel o sprang mest med huvudet så motigt han bara kunde. Fick inte ngn rytm och antingen hamnade vi för nära eller så fick det bli tre längre språng innan. *suck* Inte undra på att man känner sig dålig....Så, inget mer nämnt om det helt enkelt..Tur för honom att efterarbetet gick bättre;)

Imorgon är det KM i dressyr på ubrk. Miko och jag tänkte ta en tripp dit och kika lite samt försöka ta lite vettiga kort hur nu det kommer gå, resultatet dyker väl upp imorgon antar jag:) 

                                                        OVER AND OUT


Hairspray

Slänger in ett litet klipp innan läggdags. Fattade aldrig vad alla snackade om vad gäller Hairspray innan jag såg den nya filmen och nog är den sevärd allt! Som ni kanske fattat så har jag en förkärlek till bra musikaler. Den är sådär lagom småtöntig och förutsägbar men ändå på ett bra o underhållande sätt samt att musiken är det mestadels toppklass på och man rycks lätt med i historien om lilla Tracy Turnblad och hennes vänner:)

"You Can´t Stop The Beat" är finalåten, den är lång men i filmen är klippet hela 10 min. Valde att visa en kortare version!



OVER AND OUT


awkward....

jaaa...missade totalt att jag skulle jobba idag så vid fem ringer Annbritt o påminner mig om att jag borde ha börjat vid det här laget....inte det minsta pinsamt.. o andra sidan har jag aldrig missat en tid innan så vill gärna tro att de var lika förlåtande som de lät:)! Var hos Malin o snäll som hon är passade hon Miko under tiden.

Sedan kom jag åter o vi kikade på film o åt chips, inte helt fel! Vi var även uppe vid ubk o tränade lite grann tidigare på dagen samt stoppade vid gården micael o co skulle kika på så man kan säga att det varit en rätt trevlig eftermiddag:)

Vad gäller hästfronten så fick Fingalen vila idag och Zigge joggades ca 30 min på ridbanan. Så va de.

Nu vill jag soova.....mer vettiga inlägg kommer förhoppningsvis imorgon!

OVER AND OUT



CajsaTräning

Ja idag fick jag och Fingal oss en omgång. Cajsa har börjat bli lite varm i kläderna och är rätt hård och rakt på sak men man får ta det med en nypa salt och helt enkelt skärpa till sig! Lite blandad träning idag då vi fick prova flytta undan lite för skänkeln och vända på framdelen. Samt lite arbete på volt i både trav o galopp.

Hon och Henrik har helt olika syn på hur han ska ridas vilket gör det lite svårt för mig men som hon säger, jag får ta åt mig tips o kritik från båda håll och sedan samla ihop allt i en hög och plocka fram det jag behöver när jag behöver det:) Det finns många sätt att göra samma sak! Men ngt jag verkligen behöver tänka på är att hålla handen stilla, nu är handrörelserna för stora och Cajsa blir smått tokig på mig titt som tätt :0

Fingal är som sagt rätt tjurskallig o tjafsig och ifrågasätter hela tiden (oftast högljutt) men ändå känns det som att det har gått fint fram även om galoppfattningarna borde sitta och att han borde kunna flytta undan mer i små skänkelvikningar...så lite bister är jag eftersom att det är hos mig det brister. Men nu tar vi i det sista innan vintervilan och spurtar!



(bild från i somras...)

OVER AND OUT


ut i skogen har vi vandrat...

...Lilla Miko & jag. Vi har inte överansträngt oss idag direkt så har inte tränat överdrivet. Har blivit lite sisådär nu ett par dgr iom att jag jobbat så långa pass o vart i skåne på äventyr;P

Idag kilade vi ut i skogen ett tag iaf o busade. Lade bla. 3 korta spår som han utförde finemang! Han tappade lite bort sig vid andra men det var nog lite min miss. Vid slutet hoppade jag en bit åt sidan istället för fram så han vek av och ville fortsätta den väg jag gått tillbaka men han fick lite tid på sig och hittade rätt tillslut:) kan va kan va.
Han verkade veta vad som var på gång och satte iväg med riktigt god fart redan från början (lite väl god skulle jag tro som fick trava efter så gott det gick över stock o sten..) De var som sagt väldigt korta spår men kände att hellre att vi gör några korta, bra spår nu sen sist så får vi öka på sedan istället.

Imorgon ska vi in till Malin o Sunny o busa istället. Något vi båda ser fram emot, bara Miko som inte vet om det än;)

OVER AND OUT


nu på tv

GREY´S ANATOMY

Vänner, bekanta och obekanta. Om 4 min startar veckans avsnitt av Greys på Kanal 5.
Måste ses!



OVER AND OUT


höstbus!

Otto och Miko busade runt för fullt innan här och matte kunde inte låta bli att plocka fram kameran! Miko blir alltid jagad men bjuder in till det också så inte är det synd om honom;) Det roliga är att de kör racet runt kring trädet och väntar ut varandra, som synes på bilden!



OVER AND OUT


moulin rouge

....är och har alltid varit totalt såld på den här filmen och lyssnar för tillfället oavbrutet på dess fantastiska låtar! Har lyssnat på dem i evigheter men upphör aldrig att få rysningar. Är inte särskilt lättrörd i vanliga fall men det här är ett mästerverk och Ewan McGregor sjunger så det berör!

En av dessa låtar heter "Come What May". Det är inte låten i sin fulla längd, den rekommenderas. Det här klippet visar en del från filmen vilket kändes viktigare:)




OVER AND OUT


energidryck?

Nu har man infört 15-årsgräns på energidrycker! Så nu måste man sitta och be om leg från alla man tror är under 15 års-strecket. Totalt hopplöst och lite svårt!
 Undrar om en 20-åring blir lika "smickrad" av att behöva visa leg vid köp av red bull som en 25-åring är av att behöva visa för köp av alkohol;)
Fattar inte att det ska vara nödvändigt. Missbrukas de så av yngre att det måste finnas en gräns? Men sedan kan man fråga sig vf. de tillverkas alls när de uppenbarligen måste ha fler negativa effekter än positiva. Är de verkligen så goda? Behöver du energi snabbt, köp en frukt vetja! Egentligen är det sjukt hur vi människor kan stoppa i oss så mkt som egentligen bara är skräp för kroppen, så även jag....



OVER AND OUT


oops....

Fick det här från Jane idag. Vet ej om det är sant men det gör inte detta tips mindre sant; Var försiktiga med vad ni skriver på Facebook!!




SÅ DET KAN GÅ!


HEMMA IGEN!

Då var det Flyingedags idag igen. Började med att vi vaknade alldeles sent och sedan kunde jag först inte bestämma mig om jag kunde åka eller inte. Kunde fortfarande inte stödja på foten så det var lite tveksamt men iväg kom vi!

Fick låna med en vit käpp från mors jobb, supercharmig...men vad gör man inte:)
Jättetrevlig dag blev det iaf och ångrar inte en sekund att jag åkte med. Lite värk i både fot och huvud efter att ha spänt mig så men vad tusan!

Kan ju inom parentes nämna att Fuxen på bilderna är 3 (!) år. Vi kikade lite på treåringarnas final i dressyr och det är banne mig Inte det minsta Klokt vilka gångarter de hade! O vilken avslappnad fin form de gick i.
Vansinnigt otroligt! Overkligt i överhuvudtaget vilka talangfulla unghästar det finns.

Skönt att vara hemma nu iaf. Vi körde lite (hmppf) fel på vägen hem men hem kom vi och nu känns det som att det inte vore helt fel att hoppa till kojjs efter en helbra dag:)



OVER AND OUT



roligt?

Lite får man skylla sig sj. som idiotiskt nog satt upp på en unghäst som inte ridits ordentligt på snart en vecka. Lite faktiskt. Varför tänker man inte efter före och iaf longerar innan? men nej, vi skulle bara skritta en sväng.

Fingal får stollarycket vid kärrabo, skrittar först på men bestämmer sig sedan för att det inte är alls kul att vara tvungen och skritta och att hon där uppe borde sluta upp att bromsa upp honom. Så den här lilla hästen skjuter rygg, inte bockar, utan flyger rakt upp i luften fyra gånger på raken På stället. Fjärde gången gav mitt undermedvetna upp och jag föll platt fall på mage i gruset. 2,5 m fritt fall.

vildhästen fångas, den longeras ordentligt och rids sedan en stund på banan och skrittas sedan ut en sväng. So far so good. Kommer hem, sitter lite vid datorn. Smått öm men annars ok. Ska resa mig och kan inte stödja på fotfaan!

Så nu blir det till att ringa borås och iaf åka in och skaffa ett par kryckor för jag SKA åka imorgon, vägrar annat och det ska banne mig inte bli ngt riduppehåll, jag dör!! Inte nu när vi precis skulle sätta igång igen....

Hur som helst. Han gick som en ängel på ridbanan och har inte varit så mjuk och fin på länge, vilken känsla!! Nog finns det en hel del att plocka fram i den lille....

Var bara tvungen att beklaga mig lite, inte direkt så att världen gått under..bara nästan;)

 
OVER AND OUT


091017

Lördag idag. Blev ju inget i Falköping så Z har från o med nu en lite lugnare period framför sig utan några speciellt stora krav. Blir troligtvis inget KM för oss nästa helg heller. Det har inte känts särskilt bra det sista och känns mest som att jag skumpar runt utan ngn koll och ska då både Susanne, Julia o Katja dit så blir det bara pannkaka för våran del ändå. Men tänker nog åka dit och kika iaf:)

Fick mot förmodan en del gjort igår iaf. Var helt slut större delen av dagen men mot eftermiddagen sparkade jag igång motorn och fick en arbetslust som jag inte haft på hur länge som helst. Tror den håller i sig och har en massa jag nästan ser fram emot att ta itu med vilket känns underbart härligt! Städade i min f.d superstökiga ryktlåda och utanför sadelkammaren. Skrubbade båda krubborna och borstade 5 schabrak samt storstädade hos kaninen. Man mår bra av att ha det fint omkring sig! Fattar inte att jag försummat det där "lilla extra" ett tag.

Gårdagens vinter var som tur är inte särskilt långvarig och nu är det åter barmark. Ska försöka övertala mor om att en liten uteritt är precis vad hon behöver:)

OVER AND OUT


spåra

Idag var vi i u-hamn och provade på lite spår igen i sällskap med Malin, Evelina och tidvis av Monica:)

Självklart hade jag glömt det viktigaste, leksaken. Vilket gjorde det hela lite knepigare..spec när jag sj. varken minns eller ser var slutet är ngnstans, hur klyftig får man va?

Miko startade båda spåren jättefint men tappade bort sig de sista metrarna. Nästa gång ska leksak vara med och förhoppninsvis går det bättre då. Om inte annat kanske jag låter bli att gå runt och leta efter slutet och samtidigt sprida ut min doft....Vi lär oss:)

Joppe och Miko lekte hej vilt och den lille sov gott hela vägen hem sedan. Undrar varför?;) Bildserie på de två små stöken följer nedan;



OVER AND OUT


favorit i repris?

jaaa..så det kan bli!

På söndag blir det Flyinge Igen. Denna gång med Josefina och Amanda F. Final i Breeders o HT skulle rida så lite spännande:)

Hoppas det blir roligt den här gången med. Det enda jag bävar för är den låånga vägen men det är ett världsligt problem! Känner dem inte superbra men förhoppningsvis gör jag det efter söndag:) Så länge jag inte klamrar in mig i mitt lilla skal och är musgrå...!




snö?

Vaknade helt slut och tröttare än på länge men såg lite fram emot dagen och att bla. sätta igång Fingal lite mer. Känns som det var evigheter sen han var igång (även fast det bara är en vecka..). Kikar ut genom fönstret och får se snön yra.

När man var liten var första snön det roligaste man visste men allt jag kunde tänka var "nej nej nej...inte redan..jag vill inte...jag emigrerar..." & därmed avled ett par av dagens planer.

Miko däremot var överförtjust. Det här var ju hans första snö! Ett tillfälle som förstås var tvunget att förevigas:)



OVER AND OUT


FLYINGE

Tro det eller ej, tillslut kom vi iväg till Flyinge!

Det var jag, Jennie och Julia som styrde kosan mot Skåneland igår och tillbringade dagen med att se fantastiska hästar och bara njuta av omgivningen kring Flyinge.

Sedan tillbringade vi iof lika många timmar i bilen som när vi var där. 70 mil tillryggalade vi sammanlagt vilket bara tokiga entusiaster kan komma på att göra en vanlig vardag;) Ca 10 mil från Jönköping på hemvägen började det kännas lite motigt och ögonen tunga men med lite godis, vatten och radio så löste det sig och vi kom hem hela och glada om än ngt trötta!

Det var en härlig dag och genom att ignorera allt som gick att vara avundsjuk på känner jag mig nu lite inspirerad och glad. Så idag ska stallet städas ut och schabrak borstas i mängder! Tack för en härlig dag tjejor:D

Sedan att det snöat för fullt hela dagen och jag varken har snösulor eller tillräckligt med broddar är en annan historia....kommer inte bli ngn ridning alls idag antagligen vilket känns lite trist:/




OVER AND OUT


091013

Lugnt och behagligt har det varit hela dagen lång! Förmiddagen var pinsamt lat men vid tolv satte vi fart och var inte inne innan halv sju. Efter det blev det macka och sedan en liten promenad för att ta in hästarna och pysslade om lille Fingal. Så lite aktiv har dagen varit iaf..så har inte så dåligt samvete idag;)

Under den tiden blev stallen gjorda, hästarna intagna och iordningjorda för hovslagaren (Z&B var så leriga om benen så de behövde tvättas av lite) sedan fick jag minsann med min mor ut på en liten tur. Vi skrittade ner till handvik och tillbaka bara. Fingal haltade inte det minsta utan var överenergisk och steppig. Glad häst är en beskrivning i underdrift!






Miko som har fått hänga på mellan stallen fick nu lite mer egen tid då vi drog ut i skogen och provade att lägga ett par korta spår så som vi hade lärt oss på valpkursen. Han var superduktig och fixade första spåret fint (de
var inte längre än ca 20-25 m). Förhoppningsvis pga av att han faktiskt nosade o inte bara hade sett var jag hade lagt leksaken;) Det var svårt att hitta ett bra nytt ställe så råkade bli så att det var ett par viltstigar precis bredvid. Han spårade fint i mitt spår först sedan hoppade han över till stigen bredvid men skuttade tillbaka efter ett par meter och raka vägen fram till leksaken. Jag tjoade o var allmänt förtjust så fort han fick syn på tygbenet så han tappade helt bort sig hah...ska försöka låta honom "upptäcka" benet lite närmare nästa gång...För fler gånger kommer det att bli. Det är verkligen en mysig aktivitet att ägna sig åt tillsammans och man blir så glad och förundrad över hur hundens näsa fungerar! Ingen av oss kan särskilt mkt men vi är nog läraktiga:)

Nu får det bli toast och lite tv. Imorgon blir det lite jobb och Malin följer med hem vilket blir skoj!

OVER AND OUT

 

 


091012

Lite ICA har det varit idag, alltid något! Behöver egentligen jobba mer och funderar på om man inte skulle försöka få tag på ngt mer jobb. Samtidigt är jag rätt medveten om att det är löjligt omöjligt att få ngt....

Fingal mår mkt bättre och svullnaden har gått ner en hel del. Var på en liten promenad i e.m och nog finns det överenergi i den lille nu! Funderar på att skritta och ev. trava lite imorgon och se hur det går. Rida ut är inte världens mest lyckade idé för tillfället. Jägarna brukar vara lite väl skjutglada såhär i början på älgjakten;)

Miko har massor med energi om kvällarna och har blivit mkt mer lekfull det sista. Han kommer titt som tätt med bollen och är mkt mer med på kamplek nu än innan:) Idag har vi tricktränat en del och är nöjd med den lille, han vill verkligen och tröttnar verkligen Aldrig. Nu slutar jag iof innan han hinner bli för trött men jag undrar om han inte skulle kunna fortsätta i all evighet när han verkligen är på humör! Idag tränade vi bla. på att jag ska gå baklänges och han slalom. Mest jag som hade problem med koordinationen;) Imorgon ska vi prova lägga ngt litet spår och se hur vi lyckas!

Hovslagaren ska komma också vilket verkligen behövs! Fingal går ju utan bakskor och Zigges hovar börjar se slitna ut, bla har en tåkappa trillat av. En vecka för länge skulle man kunna tro!

(redan som lite kunde man ligga fint<3)


In memoriam

Det är allas vår mardröm...det är det otänkbara...det är det ingen någonsin vill råka ut för...Det är något som Ni har drabbats av...

Vi vill att Ni ska veta hur mycket vi tänker på er och lider med er.


http://www.bt.se/nyheter/ulricehamn/bil-med-hastslap-i-olycka(1568272).gm


Amour vincit omnia


kvällsrapport

Dagen har förflutit fort så fort, ja minsann. För tillfället ligger en trött liten Miko och snussar gott bakom min rygg och jag själv skulle inte ha ngt emot att sällskapa honom om en stund.

På avslutningen fick vi prova på spår och budföring. Det förstnämnda genomförde han med bravur till att börja med sedan tappade han bort sig och förstod inte alls hur han hade hamnat där hah:) Budföringen var ngt nytt för oss och definitivt ngt vi behöver träna mer på! En bra Budföring går till så att man som förare har hunden intill sig, ordrar "marsch" vilket för hunden ska betyda att den ska med god fart springa fram x antal meter till en främmande o sätta sig i fotposition, o Vice versa. Miko vågade inte alls springa bortåt men han ska nog lära sig;)

Korvgrillning var det. Har nog aldrig ätit så mkt korv....måste ha varit riktigt hungrig!

TapperTräningen med Z gick riktigt fint våra mått mätta. Vet att han lite grann skyr Z som pesten men nu ger han tips och pekar på sådant som jag kan föra över till Fingal vilket är toppenbra!

Tillbringat de senaste 40 minuterna med att pyssla om "sjuklingen" i grannstallet. Benet är fortfarande rätt svullet men bättre. Fick bli lite borstad och klappad på så han inte skulle känna sig totalt bortglömd:)

Nu blir det ngn sorts kvällsmat och en bekväm plats i tv-soffan. Känns inte helt fel!

(Miko har alltid haft ngn sorts förkärlek till höpåsar, måste man nödvändigtvis
 vänta på sega matte kan man lika gärna göra det bekvämt:)

OVER AND OUT




091011

I brist på bra rubrik skriver jag ett litet kort morgoninlägg i brist på annan motivation (såsom att göra iordning ngn sorts frukost t.ex)

Som ni vet blev det inget med Borås idag vilket känns trist och tråkigt...hade vart fantastiskt bra att ha gjort den tävlingen och att det hade gått bra! Fast man vet inte, det kanske hade gått helt åt pipan. Tänker försöka hitta ngn annan liten CR häromkring, ngn som har ett tips?

Busy day anyway skulle man kunna säga. Mocka och stå i nu i förmiddag samt se till att tvätta av lerhögen till häst. Man ser knappt vad som är fram o bak;) Eftersom det är träning ikväll på ubrk så kanske det är bäst att skura honom lite....det minsta vi kan göra är att se till att vara rena!

Kursavslutningen börjar ett och hoppas att jag hinner vara med på hela!
(ubrk 18:00)

hej o hå!

(sommar..)

OVER AND OUT


måsten...




Är inte så duktig på att lägga pengar "på mig själv". För tillfället känns det som att all lön går åt till att betala skulder och fodra hästar så hur gärna jag än önskar mig en stor gaderob så blir det bara inte så. Det är vetenskapligt bevisat att alla kläder jag använder får plats på en hylla vilket är mer patetiskt än intressant fakta. Att jag sedan förvarar det lilla smink jag har i en plastpåse och bara har en jacka som även vikarierar som stalljacka är intet att förglömma. Men snart är gränsen nådd, stupet siktat, sista hönan plockad. Måste sluta få dåligt samvete så fort jag köper något till mig själv, våga spendera och tro på att jag är värd det. Sedan Är jag hopplös. Jeans till ex. är omöjligt att köpa då de aldrig sitter bra (troligtvis inte byxans fel....)

Sedan att jag snart behöver köpa vinterdäck till bilen vill jag inte tänka på....

Antar att det lätt blir såhär när man mest går hemma eller i jobbarkläder;)
Kanske är det dags att omprioritera, om så bara för ett litet tag!


OVER AND OUT


091010

Då var det helg igen!

Har inte spräckt någon ven idag direkt utan tagit det rätt soft. Mösamarsch idag berättade Daniel på ICA igår men jag är väl för "booring" för att va med. Istället har Jag och Miko har vandrat mellan stallen och mockat etc.  vilket ungefär sammanfattar dagen hittills:) Ska strax dra mig utåt för att ta ut Z på en runda av ngt slag. Skulle nog behöva ge honom ett bad ikväll men det får vänta på sig..

Ikväll drar vi in mot stan och till Emma. Film och mat står på planeringen vilken inte låter helt fel! Det underliga är att jag i förmiddags tänkte tanken och uppenbarligen hade hon tänkt detsamma men gjort ngt åt saken:)

Imorgon är det avslutning på Valpkursen, inte klokt att det redan gått 10 veckor sen start! Kul ska det iaf bli, en heldag ute i skogen med lite grill och roliga aktiviteter:) Mkt har vi lärt oss under den här tiden och nu får vi se till och fortsätta öva och lära oss nya saker innan det är dags för nästa kurs i vår, som vi förhoppningsvis får en plats på!


(Jag och Miko på utställning i Örby)

OVER AND OUT


gäääsp*

...ögonen känns som sockervadd men ändå har man inte vett nog att gå o lägga sig.
Miko han vet hur man gör, han ligger här bredvid och ser helt utslagen ut:)

Förmiddagen idag var helt hopplös. Red inte, kände bara att det skulle bli katastrof och tyckte lite synd om Z som skulle få en sur ryttare på sig. Började jobba klockan två och det är svårt att sitta i kassan hela eftermiddagen och vara på dåligt humör så tillslut lättade det lite och det blev ett rätt trevligt pass.

Eftersom min hjärna är stekt så är det svårt att formulera ngt vettigt, lika bra att låta bli att försöka. Försöker förbättra utseendet på bloggen men är inte helt hajj på det;)



(kan ni fatta att han varit så här liten<3)

OVER AND OUT


torsdag...

Blev inte världens bästa dag det här direkt....bra saker har blandats med dåliga men nog känns det som att det negativa har övervägt...

HT red Fingal igår, fick fina lovord om den lille vilket var kul men blev helt neråt i sinnet när jag började känna att det är slöseri med bra hästmaterial att låta mig ha honom....

ehm...det mörka sinnet hängde på även den här dagen som alltså har gått lite upp och ner...Hovslagaren Johanna var jättesnäll och kom förbi och plockade av Fingal andra bakskon och filade till dem lite (tappade en sko igår) Detta för att vi skulle kunna vara med på Söndag, Dick kommer på Tisdag som planerat och tar hela gänget på en gång. Vad ser jag då när hon åkt?? Ett tjockt bakben med droppande blod. I Halvt chock undrade jag varför varken jag eller hovslagaren lade märke till det innan? Ett skärsår på utsidan av bakbenet var det som orsakade svullnaden den här gången. Tvättade rent samt lindade innan jag mulet tog ut honom i lilla hagen igen med täcke på den här gången då det hade börjat hagla. Kan inte förstå hur han lyckas, han går i Sveriges planaste hage men ändå lyckas han gång på gång... Det var bara att kila hem och avanmäla sig. Kanske lika bra det tänkte den lilla pessimisten inombords.

Hem och åt digestive och bröd i en timme eller något och glodde rätt tomt på tv-burken framför mig. Haglade och stormade gjorde det ute....När det blev uppehåll kilade jag ut och sadlade Z. Tänkte att jag visst ska ut och göra något mer vettigt. Slutade med en häst och en ryttare som inte alls var på samma sida. Stackars häst hade en desperat och tålamodslös ryttare på sig som hatade sig sj. för att hon inte kunde sitta ordentligt på något vis. Så efter en kort visit på ridbanan gav jag upp o skrittade hem och bäddade in alla inför natten....

Sen kikade jag på filmerna som snälla Louise H hade filmat från KM. Dog nästan när jag såg hur jag satt o red och den lille pessimisten flinade nöjt åter igen... Efter det försökte jag tänka positivt och försökte rada upp saker jag faktiskt gör bra och vad med mig som jag är nöjd med....Vad kom jag på?? Inte en enda bra sak. Förutom att jag är glad över att ha sparat ihop till Miko.

Jag hatar att säga det och vet inte vad jag ska göra för att dra mig själv ur det vilket gör att det hela känns ännu värre...men jag tror att jag hamnat i ngn sorts depression...att jag är deprimerad...hur gärna jag än skulle vilja motsatsen då det absolut inte är rättvist mot bla. mor som alltid ställer upp och satsar. Just nu känns det som att allt kan kvitta...Jag är redo att kasta in handduken och lägga ner allt vilket gör ont att känna..

& kan tänka mig att det här är det roligaste inlägget som ngnsin lästs och kanske inte särskilt nödvändig fakta för någon...var tvungen att skriva av mig, det kliade i fingrarna. Det kunde ha varit värre, nu har jag ändå lugnat ner mig lite...






OVER AND OUT
(bättre lycka nästa gång)


091006

Tisdag voro det idag! Hade en rejält seg start på den här dagen. Var allmänt seg o aningens deppig. Kom inte igång innan senare på eftermiddagen helt ärligt. Stallen gjordes tidigare på dagen men ingenting extra utöver det. Lekte lite med Miko och gnagde på några digestive kex istället.

Uteritt blev det sedan iaf. Jag på böset F och mor på Ziggeliten:) Fingal var lite seg fram i början (ovanligt?) men visade sig ha en hel del överenergi vilket inte blev bättre när det blåste så mkt. Han var övertygad om att det fanns sabeltandade tigrar i varje buske och att allt som var stort och nära vägkanten skulle äta upp honom. Han stönade och krumsprångade utan ngn större anledning och ryckte och slog och låg på framåt. Ovan vid att han är sån här då han brukar va rätt cool ute men lite kul är det att han visar upp en lite busig sida, så länge det inte går till överdrift:)

Mötte en idiot till bilförare sista biten. Körde säkert i 100 förbi med helljuset på. Fattar inte hur sådana tänker? Att vägen är till för bilar och vi får skylla oss själva om hästar inte är trafiksäkra? Jag hoppas de hinner tänka om innan de får en häst genom bilrutan eller att något annat otäckt händer...

 



OVER AND OUT


sugen på...

...att vrida näsan mot Flyinge någon gång mellan 13-18 okt. Väldigt sugen....Då är det dags för Svenskt Avel & Sportchampionat. 3-4-5-6 åriga hästar i grenarna hopp och dressyr. Att samla lite inspiration och förhoppningsvis nya ideér samt lite ny kunskap vore inte helt fel! Saken hör väl till att risken är stor att jag kommer hem helt nerslagen efter att fått se alla fina unghästar som kommit en bra bit längre är böset här hemma o ryttarna som rider dem, i vart fall är det så mor min tror att det skulle bli;) Problem nr.2 voro väl vem jag skulle tvinga med mig!





bild tagen från flyinge.se


KM

Ja, igår var det då dags för KM i hoppning. Andra året vi startar den klassen. Förra året var det ingen harmoni och vi halvkraschade in i planket om jag inte minns helt fel. I år var det andra bullar och även om han har hoppat bra det sista så hoppade han nog ännu bättre idag (för att vara en 20-årig knaskorsning;). I förklassen kunde bommen likväl fått ligga kvar men i KM-klassen tog han rejäl sats och jag fick inte tillbaka honom så det blev ett klassiskt "Anna-Zigge"-språng (rivningarna i båda klasserna var på samma hinder). Synd då det kändes så bra annars och kände för första gången på länge att vi verkligen förtjänade att gå felfritt o få rida omhoppningen. Jaa..att tom. vinna!  Men är jätteglad åt Lina förstås, hon o Stanita fixade biffen;)

Nu siktar vi framåt mot vad som troligtvis blir sista tävlingen för oss innan vi går i ide för vintern, sista omgången av div II. 


 

OVER AND OUT


fångad på film...

Louise H filmade mig o Fingal på träningshoppningen härom helgen. En film med mkt bättre kvalite än vår samt från en bättre vinkel så man ser mer. Toppen:) Som ni kommer se är han inte riktigt fram för skänkeln (lite därav de lite nära avsprången ibland samt det "sega" sprången) men för att vara första banan (te. sett andra eftersom vi klamrade oss runt 60 först) så skötte han sig finemang!

Nu är vi anmälde på samma höjder till Borås på Söndag. Aniingen mer nervös. Stort nytt ställe med "riktiga" hinder. Håll alla tummar!


skriv gärna en rad


lång dag...

Började med att man fick kila ut i ovädret och plocka ut hästarna, de såg inte alltför glada ut men det gick nog över;) Vidare till Örby där det var utställningsdags för lilla Miko. Han skötte sig finfint och det var en väldigt trevlig domare. Mötte Canton i klassen o han vann, igen hah ngn gång ska vi ta er;) (man kan ju alltid hoppas, det är en väldigt stilig herre ni har) Glad iaf när domaren sa att det var två väldigt fina hundar! Fick ett förstapris samt HP och även bättre kritik än sist. Kika gärna in på miko.cybersite.nu ngn gång snart så får ni veta mer.

Vidare från utställningen till Svenljunga för en kusins 30-årskalas. Många grattis och Hurra till dig Lotta! Massor med mat fanns det, med betoning på massor. Supergod smörgåstårta samt tårta. Mätt blev man!

Sedan släppte mor o far av mig vid ridhuset. Banbygge på gång och känner mig lite skyldig att hjälpa till så ofta jag kan, samtidigt som det förstås alltid är iaf lite trevligt (är väl inte direkt född i rätt generation eller är särskilt intressant)  13 språng sammanlagt i förklassen, 5 i omhoppningen. Har inga jätteförhoppningar även om jag väldigt gärna skulle vilja låta mig sj. ha det. Men vet att det är många duktiga pållar med (o ryttare med förstås;) Har dämpat mig så väldigt länge att jag knappt blir nervös längre, möjligtvis förväntansfull. Börjar jag tänka för mkt så leder det bara till tankar som "nej det går inte, det är för högt för oss, vi kan inte" (vet att vissa skrattar i brallan vid tanken att 1 m är högt, men vad som ibland kan kännas högt för vem beror på flera faktorer!)

Man märker så väl hur olika personer lär in sin bana olika. Vissa går efter hur hindrena ser ut. Te.x ¤regnbågshindret ¤ APT-hindret etc. Andra går enbart efter färg. Jag sj. är ganska ointresserad av färgerna utan döper vägarna istället, men visst fastnar utseendet också. För mig går banan imorgon såhär:

- Först över ettan sedan runt till tvåan och trean på långsidan efter det snävt upp till hösthindret, båge till femman sedan snett igenom mot sexan. Runt och mot smala hindret och tillsist rakt fram mot åttan. 

Jag använder helst inte samma begrepp två gånger. Som ordet båge eller "runt till". Har jag inget bra sätt att beskriva vägen utan att hindret i sig kanske är spec. tänker jag på det istället. Såsom smala hinder, vissa temahinder eller kombinationer.

Hur gör du??

Kom hem vid sju. Satt och andades några minuter innan det var dags att ta tag i allt här hemma. Beräknade att vara klar vid tio och se, jag satt här duschad och ombytt tio över:)
Gjorde stallet både här och hos Fingal. Tog in Fingal och forslade även dit Zigge. Putsade lite grejor samt red Z i ca. 20-25 min. Barbacka i mörker på vattenpöl till ridbana med lånat träns (stångbett). Bettet var han fantastiskt känslig på och höll knappt i tygeln alls för att han skulle kunna slappna av. Blev lite skritt o trav och vi slapp regnet:D

Gick hem med Z och alla saker. Packade ihop allt där. Fyllde hösäckar och kikade igenom transporten. Sedan hämtade jag 3 stora hinkar med ljummet vatten o gav Z ett välbehövligt bad! På med filt och kvällsmat till alla här hemma. Fyllde en höpåse, gick in o gav hundarna mat o tog sedan en promenix bort till Kärrabo för att ge Fingal kvällsmat o skämma bort honom med ett tunnt täcke. Tjaaaa..o nu sitter jag här och knappar på som en liten tok:) Försöker vänta ut pappa så han somnar så man kan byta kanal! Då blir det faktiskt Chips vilket jag ska äta med det godaste samvetet på länge!.

OVER AND OUT


RSS 2.0