!

Inget regn idag minsann! Inte helt fel må jag säga. Har ränt runt större delen av dagen och båda pållarna fick en stund på ridbanan. Med Wessel blev det bara att få lite snits på traven och att han kunde slappna av. Var lite småstökig ett tag men gav med sig och var riktigt nöjd med honom mot slutet. Zigge fick repetera lite av det vi gjorde för Cajsa sist och även leka lite med en galoppbom, även han duktig idag! Fast jag behöver verkligen träna på att sitta ned i taven med stigläder, på senare tid plockar jag mer än gärna bort dem så fort det blir jobbigt^^

Miko fick busa lite med hindren idag och envisades med att gå in från fel håll på slalomet hela tiden när jag satte honom ur en svårare vinkel. Får fundera, gå tillbaka och öva tror jag^^ Nu blir det käk och sen vidare för att tillbringa resten av dagen på ica men som sagt, en massa mat först för håller nog på att svälta lite grann här..!



//Ren häst? Ziggeponk igår, ngn som tycker om att rulla sig i leran tror jag!//


Jaha

Nu sitter man här och försöker tålmodigt vänta ut päronen så dom ska gå o lägga sig. Åtminstone den där fadern som griper lika hårt i fjärrkontrollen som om den voro det sista som höll honom vid liv. Seriöst, han kan sova med den i näven.Planen min är att sätta på filmen jag hyrde innan jag åkte från jobbet, vi hyr rätt billigt så det är lite värt att göra det emellanåt. För att inte säga lite småmysigt! Såvida man som sagt inte behöver vänta till halv tolv för att få sätta på den. Det är nog nämligen inte en film som faller de gamle i smaken.


Ikväll blir det då "The Vampires Assistant" från -09. Jag surfar fortfarande på vampyrvågen och tills nästa True Blood avsnitt kommer i helgen så får man dämpa abstinensen med det som finns^^



//I must be desperate!//


OVER AND OUT

 


Riddagbok

Idag fick jag med mamma ut på en tur med båda pållarna. Det blev ca 1 h skritt i varierad terräng. Första gången jag red ut på herr Wessel och han skötte sig fint. Visade lite fula tendenser att inte kunna stå stilla och ville definitivt vara först och tålde icke om Zigge rörde sig om han skulle stå stilla utan kröp lite ur skinnet då. Litar inte riktigt på vad han hittar på men vi tränade en del på att just bara stå stilla och sedan gå lugnt framåt, förhoppningsvis kan vi åtminstone förbättra det i skritt - halt. Sedan kanske man nödvändigtvis inte måste utsätta honom för situationer där Ziggeman glatt galopperar iväg utan honom. Men stå still ska man kunna!

Han slappnade av rätt fint en bit in och kunde gå djupt och stretcha lite grann. Zigge tyckte väl att det här var rena lyxen att bara skritta omkring men Wessel var allt lite svett när vi kom hem^^

Imorgon hoppas jag att det går att rida lite på ridbanan, den är antagligen en enda stor sjö nu men vi får se. På söndag tror jag det får bli till att klättra lite i Hagabacken. Förhoppningsvis kan Cajsa titta hit i början på nästa vecka också så vi får en spark där bak!


//Snyggaste bilden^^//


OVER AND OUT


Cajsaträning

Idag var det äntligen dags att träna lite dressyr för Cajsan. Det var på tiden och behövdes som sagt verkligen. Har blivit jättenojig det sista och tycker att jag är på tok för virrig med handen och massa annat. Cajsa tyckte dock att det minsann har gått framåt sen hon såg oss sist och tyckte att Zigge var mkt stabilare. Alltid roligt att höra. Vi får se till att göra detta lite oftare...jag behöver skäll!!

Z var mkt duktig iaf och gjorde verkligen så gott han kunde, han är ju inte direkt ngn tjusig dressyrpålle. Han krullade gärna ihop sig lite men hellre det än hur det var innan när han var stel och protesterade mot allt man gjorde. Mor fick iaf lite filmat, bla. där vi skulle galoppera så lååångsamt vi kunde och första försöket på sicksack skänkelvikningen som inte direkt gick toppen. Galoppen om något känns mkt bättre nu i båda varven, innan tyckte Zigge att snabbast är bäst men nu lyssnar han mer och orkar gå kvar. I läxa fick vi att träna på lite förvänd galopp och bakdelsvändningar. Inte för att vi har som mål att tävla med en massa sånt där men det är bra övningar för alla hästar:)


Vi skrittade sedan hemåt i sakta mak, mkt blöta & trötta men också mkt nöjda med morgonens lektion!






OVER AND OUT


Mattes bortskämda voffsing...


...har fått lite egna hinder^^




Hade velat köpa på Rusta först (det här med kardborre som hinderhållare känns lite sådär på dessa) men där var det slut minsann och hade inte tålamod att vänta, hehe. Synd för annars hade det matchat med Lindas tunnel och hemmabyggena! Men skönt att kunna busa lite ordentligt hemma!


OVER AND OUT


Första dagen med vesslan!

Komskälet välkomnar Wessel med det bästa regn det har att erbjuda. Ett riktigt blött och tungt sådant, underbart Han är inte alldeles estatisk över att behöva gå ensam i hagen idag men nu verkar han ha funnit sig bättre tillrätta där också. Han orkar väl inte annat, efter att både ha motionerat sig själv och struttat runt på ridbanan en liten stund.

Red som sagt en stund här innan och hade sån tur att vi prickade in dagens enda uppehåll. Blöta blev vi men det slutade efter en stund, inte helt fel. Lät honom bara kolla läget på ridbanan och red i alla gångarter utan några krav. Mot slutet började han slappna av iaf lite grann och trippade på helt ok. Avslutade med att skritta ut en sväng och förutom att han blev dödsrädd för en fågel, vem som nu inte skulle bli det när man stillsamt står och kissar ute i det gröna, så skötte han sig fint;)


//Nya utsikten^^//




//Fick torka lite med filt en stund//


OVER AND OUT


Kurstart!

Lille Miko och jag kom förresten med på höstens fortsättningskurs i Agility som startar i augusti. Verkligen jätteroligt!



Vi har försökt träna lite mer nu det sista, det känns lite fel att börja på kursen och inte kunna det vi lärde oss i första. I all allmänhet har vi väl latat oss en del men det har får man också:) Han har iaf verkligen fått upp ögat för leksaker och när vi tränar funkar det nästan bättre med leksak än godis vilket ju kan vara bra i agility när man vill få lite sprutt på de små benen! Vi har även börjat få till "Svängom" ganska bra nu också, åtminstone åt ena hållet. Får filma det någon dag kanske så får ni se vad som menas^^





OVER AND OUT


På plats!



Så voro pållen på plats minsann! Det tog ungefär en timma att lasta men tillslut så, han var lite lik Fingal med hur han betedde sig. Han var inte det minsta rädd & hade full koll. Mot slutet så tog mor honom en liten stund och surna till mer än hästen och då klev hela pållen på. Får se om vi kan lastträna lite mer här, han åkte väldigt lugnt sedan och var väldigt fin att lasta ur. På det stora hela är det ett mindre problem än det vi hade med Fingal vilket gör det hela positivt på ngt vis!

Han kom in i stallet dessutom! Vi var lite tveksamma till det men in klev han och när han väl kom ner i boxen så är det ju god plats. Han fann sig tillrätta rätt kvickt. Det var mer Zigge som blev stoppad i den mindre boxen som betedde sig. Han var lite stissig och undrade vad det här var för nån som ställdes mellan honom och hans shettis. Bennet själv brydde sig mest om mat och gnäggade surt så fort man närmade sig ngt ätbart^^

Nu får vi väl 1. hoppas att Idah o co får det underbart på sin solsemester! 2. Tacka för att de litar på oss såpass att låta oss ta över hästen 3. Att detta blir bra och att både jag och hästen får ut ngt bra av det!



//En del av Stallet efter målning förresten!//




//Svansen?!//

 


OVER AND OUT




Lite lagom otrevligt

 


Inte just att personen i fråga blev biten utan mer varifrån råttan kom! Tänk ifall om ett litet odjur skulle hitta vägen upp genom just din toa. Se där Sverige, nu har vi ännu en sak att oroa oss för^^ Så se upp för muterade monster från avloppen nästa gång du besöker badrummet och glöm för guds skull inte baseballträet!

OVER AND OUT


Framtiden...

På fredag ska man ha tackat ja alt. nej till högskolan...Jag vill läsa något, jag vill veta vad jag ska göra, jag vill ha ett mål. Ändå vet jag att jag på något vis inte är redo och har ingen aning om vad jag vill ta mig till. Jag absolut inte fortsätta ett år till på samma sätt som nu men vad ska jag annars göra?! Vad ska jag våga hitta på och hur kan jag göra det...vad ska jag satsa på och vad ska jag ge upp? En miljard frågor och för närvarande inga svar, vem var det som sa att det var friheten som väntade efter gymnasiet..? En förvirrande sådan måhända.

Av över 2000 sökande kravlade jag mig in på djursjukskötarlinjen och vore det inte för lönen så skulle jag hoppat på det utan att blinka. Men vem vet, kanske blir det tillslut det jag blir. Får se till att gifta mig riktigt rikt bara ...hur nu det ska gå till.









                                                  OVER AND OUT

 


Hem ljuva hem!

Jobbade inte särskilt länge idag, 3.5 h ungefär, men det kändes längre...kände mig rätt sleten. Ungdom? Uppenbarligen inte, men somnade en stund på altan så nu är jag pigg och glad igen! (*host*) Det sista jag tänkte innan jag gick hem var att jag inte skulle köpa chips eller något annat dumt...vad gör då jag? Äter upp nästan två vaniljbullar uppe i lunchrummet innan jag vandrade mot bilen *suck..*

Nu blir det någonting mer vettigt att äta sen är det dags att dra ut Zigge på något. Kl. sex ska vi vara inne i stan och provlasta Wessel, håll tummarna!







OVER AND OUT

 


Måndag!

Ny dag, ny vecka!


Idag ägnas större delen av dagen på jobbet, sisådär 10,5 h vilket känns tillräckligt. Det mest positiva (förutom pengarna *host*) är att jag börjar inte förrän tolv så har haft gott om tid till annat nu på förmiddagen även om jag klev upp ca 2 h. senare än beräknat..!

 

Ziggeman har fått trava i ca 30 min + uppv. o avskrittn. Miko fick springa med och fick dessutom busa lite med agilityhindren vilket gav en rätt trött vovve som däckade på bädden^^ Imorgon jobbar jag icke så länge och då är planen att iaf. borsta alla schabrak och putsa upp lite grejjor, vi får se! Vad jag vet helt säkert är att nu är det frukostdags!

 


//Den lilla högen med saker att borsta på...//



OVER AND OUT



 

 


trött...!

Ja, det är väl det minsta man kan säga tror jag...tror jag borde gå o lägga mig lite tidigare iaf ett par dgr och ta igen lite. Det blir dock inte ikväll!


Jobbat 7.45-14.30 denna dag. Sen bar det iväg hemåt där det åts och busades med hunden en liten stund innan det blev Zigges tur. En liten vända på ridbanan med ca 30 min. aktiv ridning. Bara lite allmän gymnastik då vi har tagit det rätt lugnt ett tag. När jag lade på sadeln mindes jag plötsligt inte när jag hade på den sist....har mest ridit barbacka, uppenbarligen^^ Gör verkligen under för sitsen *host* Jag kan ju inte säga att jag förbättrats något i sommar...snarare tvärtom! Att sitta väl i dressyrsadel är det nog inte på tal om...antingen har jag tränat ute eller så har vi hoppat eller ridit utan stigbyglar..lat?;) *suck* Det behöver nog blir lite ordning på den här lilla damen..Tänkte se om Cajsa kanske vill ha lite dressyr med oss på onsdag, det var grymt länge sedan och det behövs verkligen!!

Kvällen har tillbringats med att städa i stallet. Det var så mkt att sortera bland och så stökigt så man visste knappt var man skulle börja...men det var bara att börja plocka lite och tillslut var man igång. Tog ett par kort på eländet men mobilen är på laddning och jag orkar verkligen inte. Senare! Nu är det iaf snart klart men har en enorm hög med saker som måste borstas och tvättas..ingen som anmäler sig frivilligt?



OVER AND OUT


Knep & Knåp

Åter hemma från jobbet, känns rätt skönt men imorgon väntar en rätt maffig dag...goa pengar dock!


Vi försöker dessutom knepa och knåpa så vi kan få hem Wessel nu här i veckan. Idah ska på solsemester så kidnappar hennes häst under tiden. Han var visst lurig och lasta (om det ens går..) men antingen så testar vi eller så rider jag hem på torsdag. Det skulle visst bli en massa regn då så vi provar säkert att lasta, det känns lite sisådär att sitta i sadeln över 3 h i ösregn men vi får se^^


Idag blir det iaf till att ta en sväng på ridbanan, känner mig faktiskt lite sugen på det o det var dessutom alldeles för länge sedan och nu är det dags att försöka sparka igång den gamle lite mer igen! Efter eller före det ska det länsas i sadelkammaren, mor har lovat att hjälpa till. Jag har grymt svårt för att slänga saker!



OVER AND OUT


*gääääsp

Nu är det äntligen klart i stallet! Nästan iaf. Den blåa färgen tog slut så det är en box kvar ungefär men det går fort att göra en annan dag. Bästaste Malin var här och målade tappert tills hon var tvungen att åka, tack snälla snälla du!!

Stiligt blir det minsann men tid tog det! Så gott som all vaken tid har tillbringats med en pensel i handen denna dag...med undantag för frukost och lunch. Nu ska det få torka och sen får hästarna flytta tillbaka. Efter det blir det att sortera den väldiga röran av saker som jag knökat in framför sadelkammaren...*host* Det lär nog ta ett par dgr...

Nu blir det minsann lite bus med Miko. Han tycker nog än idag att matte är en tråkig typ;) Efter det..maaat!

OVER AND OUT


Träningshoppning i Gäsene

 NU ungefär två veckor försent kommer filmerna! Det var att se till o ladda ur dem som tog tid, att orka hämta både kameran o kamerasladden^^

Här är dem iaf! Vi hoppade 90 cm & 1 m. Felfria i båda vilket var kul, vi har haft lite flyt det sista. I övrigt har vi inte gjort särskilt många felfria rundor utan det har alltid varit något men nu har vi lyckats tre gånger på rak! Det var sjukt varmt och det var många hästar som vägrade och hade sig men Z var på sitt alltid goda och glada humör. Så fort man kommer in på banan blir han spänd som en fiolsträng och nedrans stark. Kanske inte det man önskar mest men för hans del är det ändå bra, hellre det än tvärtom dessutom!

Känslan var dock inte den bästa. Slutet på andra rundan var rätt ok men annars var alla hinder ett jättearbete kändes det som och jag la hellre in ett extra ibland än att driva på men ni får se dem ändå och tycka vad ni vill. Det konstiga är att ibland kan 1 m. kännas lite höögt (ja) men ser man på filmen så ser det pytte ut..Kanske känner jag lite så för att Z kapacitet ligger häromkring eller så..tjaa man kan skriva mkt om det.

90 cm



1 m.



OVER AND OUT


SnickeriSnickera!


//Far fick sig ett ryck och skulle hjälpa till..vilket ju var bra för då blev en extra del istället för min första tanke, å andra sidan tycker jag att han kan lära sig att lyssna på mig för det kan vara ganska bra ibland *host* Jag har förresten den snyggaste tröjan på mig!//


//Gamlemännen i hagen^^//

Vad det blir får ni se så fort det blir finare väder så den går att ta ut! Några gissningar?

OVER AND OUT


Regn (frågetecken)

Söndag och regnet öser ner, för er som har lyckats missa detta. Nu vet ni. Funderar lite sisådär om jag ska dra mig ut med Z en sväng men kan inte säga att det lockar faktiskt. Kanske lugnar det ner sig om en stund, man kan ju alltid hoppas. Han har lite haft semester den senaste veckan så han blir nog inte ledsen i annat fall^^ Erkänner att all motivation till att rida alls är på botten just nu...ännu en sån där dum period. Hur mkt vi än tränar och hur bra kondis Z än skulle ha så kommer vi aldrig längre än där vi är o Zigge kommer aldrig magiskt omvandlas, vilket kanske inte känns så himla roligt och för tillfället har jag lite framtidskris uppepå det. Får alltid höra att man ska vara glad för det man har, och det ska man väl antar jag men jag har svårt för det. Jag har iaf något högre mål än det här och när man känner att det tar bomstopp och därpå att folk runtomkring köper hästar hit o dit o tävlar här o där gör det hela lite väl jobbigt...Får ibland höra att det är så bra att jag kan kämpa vidare med Zigge och att det är beundransvärt på något vis att jag orkar hålla på....men gör jag verkligen det? Orkar jag mer och varför ger jag inte upp? För att jag kan nog inte, jag har vigt en så stor del av mitt liv åt det här och jag kan inte ge upp när jag inte ens kommit någonstans på vägen...& även när allt känns skit så finns det ju någonting som driver på, även om jag börjar undra vad det kan vara...Är det så här det ska sluta? Is this it?

o det tar sig uttryck åt fel håll. Istället för att ge sig fan på att det ska gå så gräver jag ett håll och lägger på en sten. Men det ska väl gå över..den här gången också. Får krama Miko extra mkt, vilket blir mer än vanligt och det kommer troligtvis göra honom ihjälkramad^^

Nog om mitt eviga klagande!!

Idag ska det iaf målas. Är det något jag kan skaffa mig så är det ett rent stall! Snällaste Malin kommer och sällskapar mig i eftermiddag så det kommer nog gå rätt så fort och dessutom vara snäppet trevligare! Får knäppa lite kort sen så får ni se hur vårt lilla hästbo ser ut^^


//Den för tillfället dubbeldräktiga skimmeln^^//


OVER AND OUT


Puuh!

Dagen har tillbringats med högtryckstvätten i hand, samt en skurborste. Nu är varenda liten fjuttig millimeter av stallet skurat och tvättat. Det var lite småmysigt att gå där och se all skit rinna av (dessa hästmänniskor..?) även om hälften hamnade på mig själv känns det som. Nu är det iaf fint o imorgon är det målardags! Spännande^^

Nu blir det dock dusch och sen vidare till Strängsered där det blir grill minsann. Miko undrar nog var matte håller hus nu för tiden men det får vi ta igen! Han har ju iaf Otto och päronen under tiden.

OVER AND OUT


Kortfattat

Nu börjar det bli sprätt på grejjor här. Tömde stallet igår sånär som på spånet i pållarnas boxar och sopade bort alla spindelnät. Imorgon ska det spolas ur med högtryckstvätten och på söndag så ska det målas. Det är planen det! Nu ska det bli av, lite trist att göra det ensam men vad gör man!

Nu idag har jag mockat och ridit ut en svänga med pållen o Miko så nu blir det dusch och sen vidare till jobbet. Efter det blir det lite grillfest uppe hos Persson, inte hel fel! Kan nog behöva vara lite social tror jag.


//Pållarna i hagen//

OVER AND OUT


Nattligt

Fattar inte hur klockan kan ticka iväg såhär! Ska upp alldeles för tidigt imorgon så borde väl kvickt lämna datorn och hoppa till sängs. Vilket jag tänkte gjort för länge sedan...men hög på socker och med en ny testversion av Photoshop fixat så gick det inte helt enligt planerna. Har iaf tillslut lyckats knepa ihop någon sorts header tillslut...jag är inte direkt bra på och fixa men tycker det är roligt!  Ser nu att det blev lite dåligt på vissa ställen men får fixa det sen kanske. Säkerligen kommer jag göra några till så man har att plocka av sedan när testperioden går ut^^



//Originalbilden//



OVER AND OUT


Aktivitet?

Inser att inläggen här det senaste inte varit särskilt innehållsrika men ni ser att jag lever för jag försöker iaf ändra om lite här..om det blir bättre eller sämre återstår att se! Blir väl så att jag ger upp tillslut så får det se ut som det blir^^







Aha!



Nu hittade jag den...men varför är den längst ned o för långt in...tokig blir jag!




OVER AND OUT


hmm...

Ser ni någon meny här till vänster??!

Det gör inte jag o det gör mig lite orolig ><


^.^

Dagen började rätt skit. Kände mig inte alls glad och allt det jag hade tänkt sätta fart med idag blev inge av. Lyckades dock komma ur detta tillstånd när det blev eftermiddag och då blev det fart må ni tro. Fick ett superryck och har börjat med ett litet projekt ute i verkstan...vad det är får ni se senare, mohaha!

Jobbat ikväll och hade förstås helt glömt av att jag skulle börjat en halvtimme tidigare..pinsamt som tusan men blev som tur var förlåten >< Imorgon är jag dock ledig och då ska jag inte fastna i något deppigt och tjurigt tillstånd, nej för då ska det hända grejjor!!

Satt förresten och kikade lite på hästnet, ovanligt?, och trillade över ett liitet fullblod för 20 000 kr. Det tyckte jag var något...ngt litet o roligt projekt. Eftersom allt annat är utom räckhåll, vilket det visade sig att det är den här också. Varför är det så att vissa får allt medan andra får slita som faan för mkt mindre?! Skitsamma om man är värd det eller inte, det blir inte ändå. Jag ger upp. Men visst, jag ska vara glad. Jag har ju trots allt en 21-årig korsning i stallet, inte alla som har det. Onej.

Som sagt...på bättre humör imorgon?!

 

OVER AND OUT

 

 


*vissel..!

Lovade jag lite mer vettiga inlägg idag? Säkert?! Opps..

Efter ett antal timmar på ica och lite besök av kära moster och allt annat allmänt som ska fixas kring dessa djur så är batterierna rätt tömda. De får lov att laddas under natten tack. Efter ett avsnitt av True Blood förstås...såg att det kommit ut ett nytt avsnitt, halleluja! Såg dessutom att lägsta meritvärdet för de som kommit in på veterinär var 22,00. Om jag bara hade.....Så hade jag haft iaf det men kanske lika bra att inte älta i det. Iom. allt detta med antagningar och framtidssnack runtom så dras jag med igen och gör nästan inte annat än tänker på vad jag ska ta mig till. Jag kan dock meddela att jag inte blivit klokare på´t. Snarare tvärtom.


Imorgon däremot är jag nästan ledig! Börjar inte innan sju vilket känns lite lyxigt. Jag kräver solsken. Ska försöka se till och träna innan dess bara...nya målet är varannan dag ca 40 min. Det ska gå! Mer om detta kommer^^

OVER AND OUT


Hoppsan!

Vet inte vad jag gör men aldrig har jag tid till någonting! Igår var det jobb hela dagen och sen bröllopsfest resten och idag har det varit att rida, träna, kika på agilityn och jobbat och nu vill jag verkligen sooova för imorgon väntar ännu en dag på jobbet...Men imorgon ska minsann filmerna från tävlingen komma upp! Och lite annat, skärpning^^

 

OVER AND OUT


Cajsaträning

Igår blev det lite hoppning för Cajsa. Ziggeman skötte sig superfint även om det blev rätt hett efter ett tag. Låt oss säga som så att vi var rätt blöta när vi gick av ridbanan..Efter blev det ett dopp i sjön. Jag stod inte ut!


Denna dag hoppade vi verkligen på den nivå vi är och inte kommer att komma över. Acceptans. Jag vill förstås gärna tro att jag kan mer än det här men har aldrig provat så får leva ovetandes ett tag till. Vem vet, kanske skulle någon annan kunna pressa honom längre men samtidigt så är han inte purung längre och detta är nog så nära gränsen..Skönt i det fallet att Cajsa håller med. Inga brutna bommar idag iaf! framstegframsteg^^ Här kommer iaf en liten film. Idag red vi ut en sväng barbacka och bara skrittade och travade lite lugnt. Imorgon bär det dock av till Gäsene för ännu en träningshoppning. Håll alla tummar och tår tack!



OVER AND OUT


Bildbomb a lá Miko!

Lille MikoPiko har bada för fullt de senaste dagarna. Igår var vi nere vid sjön tre gånger och han simmade för glatt! Han har en förälskelse i sin pipleksak, är mkt glad för att jag köpte den tillslut så man slipper hålla på att hitta bra pinnar och kasta! Övriga leksaker flyter inte^^













OVER AND OUT





Semester

Nu har man då kommit till slutet på den s.k semestern. Idag är första dagen då jag verkligen varit hemma hela dagen och bara latat mig. Känner nu mot kvällen att jag är rätt så rastlös, härligt! Tränade för Cajsa imorse, film kommer imorgon hoppas jag. Började rida vid nio vilket var alldeles för sent. Molntäcket sprack upp lagom tills vi kom igång och det var riktigt varmt men Ziggeman var duktig idag:)

I övrigt så har jag och vovvarna varit nere i sjön i tre omgångar idag. Miko har simmat massor och sprungit efter sitt plastben ett tusen gånger, minst. Ändå är han pigg som tusan, trots värmen. Knas. Igår natt hade jag lämnat ett fönster öppet på rummet och vaknade av att det bonkade hemskt...då var det Miko som krupit ut genom fönstret och ut på altantaket. Fick lite smått panik men försökte locka in honom försiktigt så att han inte skulle halka och trilla ner..uscha!



OVER AND OUT


Högskolestudier

Nu verkar det som att första urvalet är klappat och klart. Det är nu man får veta om man får studera i höst eller inte....om man måste vänta till nästa år, tänka om, ge upp eller gå vidare med sin dröm...

Jag har kikat på mina anmälningar nu. Jag har så gott som bestämt mig för att jag inte ska läsa i höst så var inte alltför nervös. Såklart lite, men mer nervös för att jag skulle komma in och sen vara tvungen och tacka nej. Jag blev antagen till Djursjukskötarlinjen och till en kurs i bildhantering. Till veterinärprogrammet är jag som bäst 64 reserv i direktgruppen. För det var jag mest nervös för. Visste att chansen var minimal att komma in, hade jag då gjort det så hade det blivit svårt att bestämma sig då jag varken vet upp eller ner i livet för tillfället. Till djursjukskötarprogrammet sökte jag in med 22,30 och till veterinär med 21,55. Vilket visar att det här med meritpoäng funkar lite sisådär till sådana här program...Det blir 22,5 p. för att komma in istället för 20,0 bara.

Hoppas verkligen att alla ni där ute kom in på det ni ville!!

OVER AND OUT


Rider Ita-pita!



I veckan fick jag lov att åka upp och rida Julias pålle Anahita då Julia lever livets glada dagar på Falsterbo den här veckan. Vi skrittade ut en svänga och red bara en liten stund sen på åkern bakom ladugården. Jag red verkligen inte särskilt bra men ett litet filmklipp får ni se ändå!


Det var roligt att få rida en annan häst iaf och alltid lär man sig något! Lade upp stigbyglarna ganska kvickt, men måste nog tvinga mig att rida med dem nere även när det blir jobbigt..men hatar att känna att jag inte sitter där jag ska vilket jag kanske inte gör ändå men det känns iaf bättre. Nej, bättring på det! Tack Julia för att jag fick komma upp!



OVER AND OUT


Sommarträff

I lördags var vi då på Cirtap´s årliga kennelträff. De hade verkligen lagt ner mängder med arbete så vi alla skulle trivas vilket vi också gjorde!

 

Det var ganska många (övervägande?) som var rätt bitska mot varandra. Kanske en anledning till att Miko har lite svårt för hanhundar (ligger lite i rasen?), men dock ingen ursäkt! Hans fader var också där med sin familj. De berättade bla. att Leo har det lite svårt för tjejer. Han är visst en riktig liten ladies man! Vare sig de löper eller inte slår han av och kanske förklarar det också lite Mikos överintresse för tikar. Som vi dock faktiskt märkt skillnad på sen han fick chippet. Hans far är en vääldigt stilig kille men må jag säga att de är liite lika varandra^^


//Pappa Leo, syster Tira och Miko//



Dagen bestod bla. av olika stationer och en tipspromenad. Vi lyckades inte så bra på något^^ Lite film från vårt misslyckande med köttbullarna (grrr..!) och när vi körde skottkärra. Det var riktigt roligt att se hur stora alla har blivit. Sedan fanns där några riktigt söta valpar som man var nära att stoppa med sig i fickan...de var ju så underbara!

OVER AND OUT


Bottenapp

..Det känns det lite som att jag fått nu. När man hoppas på något gott (napp?) men allt man får är äckligt sjögräs. Beror väl på hur man ser på saken...kanske ska man vara glad för det lilla slem man ges. Har iaf större delen av dagen haft det finfint ihop med Miko & Malin ute på Näsboholm, skönt att bara vara och slippa tänka på mitt liv så mkt.

Hursom, lite därför aktiviteten här varit lite väl låg det sista. Blir ofta så i mina lite ner-perioder.
Iaf, imorgon är det lite jobb sedan har jag min s.k semester. 5 dagar skulle det vara, blev dock bara tre då det blev ett byte på jobbet. Himla smarrigt.

OVER AND OUT


-.-


Inte ens vädret kan vara bra när man nästan är ledig. Igår var det minsann strålande sol när man var instängd på jobbet men så fort man inte är det då är det molnigt och ska regna....vad har jag gjort?! ><
Varför kan verkligen ingenting gå min väg..?


Läger

Jag är sjukligt sugen att anmäla mig till Stardogs freestyleläger. Är dock medveten om att det säkerligen redan är fullt samt att jag knappast har råd att betala avgiften med gott samvete....men ack så roligt det hade varit!! Är det inte någon mer som vill? Hade varit super att åkt ett par stycken iaf och verkligen ha roligt några dagar och lära sig massor. Det känns som att det är något jag & Miko behöver...en rejäl kunskapsboost och peppning!




//Frida Binette ihop med sin fina Alice!//

OVER AND OUT


Uscha!

Ledig idag. Det har väl kanske inte varit den roligaste av dagar. Det är inte förrän nu som jag piggnat till lite. Måste ha ätit något lurt eller nåt igår för blev rätt magsjuk och fick äran att hålla mig uppe i natt. Fantastiskt roligt...

Miko har latat sig med mig men snart här ska vi väl pallra oss ut lite mer ordentligt och plocka med oss Ziggeman. En sväng på ridbanan kanske kan behövas. Får se vad det blir.

Ser kanske inte sådär väldigt mkt framemot att jobba 10-20 imorgon...men kanske känner mig gladare imorgon^^

OVER AND OUT


Sommarträff!

Snart är vi på språng mot Örby på kennelträff. Det börjar tio men vi åker lite senare så vi orkar hela dagen med glatt humör! Senast det begav sig var Miko bara ca 4 månader & nu är han över ett år...tiden går fort! Det blir lite som ett test för den lille parveln idag med en massa hundar och folk. Roligt hoppas jag att det kommer att bli med en massa bus och aktiviteter:) Olidligt varmt iaf..packar på solskydd och vattenflaska, men kanske det bär något gott med sig, t.ex någon sorts färg^^



OVER AND OUT


Dagen min

Att det är Fredag har väl inte undgått någon. Ikväll blir det dock inget fredagsmys (vilket det inte borde ha blivit ändå med tanke på hur mkt godis som har slunkit ner i veckan..) utan e.m och kvällen tillbringas på ICA. 8,5 h närmare bestämt. Det känns lite sisådär nu när det är så härligt ute men måste jobba och är glad att jag har ett att gå till för pengar vill man ju ha. Samtidigt så måste man få klaga lite ibland, inte sant?

Har tagit det lite piano nu på förmiddagen. Tog en barbackatur på ca 1 h. med Miko i släptåg. Rensade därefter Miko på krypande fästingar och så även mig som hittade ett äckel på magen. Nu när allt där ute är färdigt så borde jag nog tvätta håret så jag inte skrämmer de stackars kunderna! Ha en bra dag i solen!


OVER AND OUT


Fingal

Jag har nog inte uppdaterad om det här med Fingal på länge. Nu vet vi lite mer om hur det har gått så då är det väl dags. Han var ju på undersökning i Göteborg och de fann att han hade fel på både struplocket och gomseglet. Inte konstigt att han låtit som han gjort! Är såå glad att vi fick Christina att kolla upp det här nu...Den gången då han fick sådan fruktansvärd andnöd ute i skogen var droppen, något var riktigt fel. Nu är han opererad för detta & har nu fått penicillin och har boxvila i 3 veckor. Håller alla tummar och tår för att han ska bli helt bra efter detta!



OVER AND OUT


Nybadad!

Det var inte en glad hund som lät sig bäras ned i källaren men det var en överlycklig en som kom upp, han insåg väl att han hade överlevt ännu en gång! Nu är han iaf så ren han kan bli inför lördagen då vi ska på kennelträffen, ska bli superkul att träffa alla!





//Miko visar här upp sin säregna "putläpp"^^//

OVER AND OUT


Livets lata dagar

Miko & jag har verkligen latat oss det sista när det gäller allt vad träning heter. Vi har mest busat, kastat boll och lekt vid sjön nu det sista. Inte någon emot! Innan här kilade vi dock ut på gräsmattan och gick igenom allt vi kom på helt enkelt. Började med de nya tricken med boken och sen bara lite allmänlydnad och småbus. Han var riktigt arbetsglad och med fast tillslut blev det lite varmt så då slutade vi och nu är det pannkaksdags! Iaf för min del, Miko får nöja sig med torrfoder^^

 Vi har supermkt vi kan träna på inför kursen i höst och något som jag vill ska funka fint är fotgåendet o förbättra kontakten men nog kommer det måånga dagar med bara lek vid stranden och mys i skuggan, njuta av sommaren tillsammans i fulla drag!



OVER AND OUT


Film från idag


Wessel


OVER AND OUT


Wessel

Idag blev det en tur till Vesslan. Han hade bara longerats o vilat sen sist vi var där så det blev till att ta det lugnt idag också. Red ca 40 min och bara lät honom trampa på. Inga krav eller något utan bara få trava och galoppera på lite halvlång tygel och få ur sig lite energi. Även att han skulle känna att han orkade och att det var kul att bli riden. Han trilsknades ingenting idag förutom precis i slutet när vi gjorde halt vid grinden och sen skulle fortsätta fram, då tyckte han att det fick vara nog men han gav med sig rätt kvickt^^ Så nöjd med dagen!

Vilket betydde att jag fick sänka mina krav på mig. Alltid när jag rider så sätter jag en sådan press på mig att om det inte känns som jag vill så blir jag helt knäpp och besviken på att jag är såå dålig vilket brukar medföra att jag börjar använda för mkt hand och för lite ben för att få ett snabbt resultat som jag ändå inte får på det viset! Nu var det tvunget att vara ok att han fick gå lite som han ville så länge han ville fram, att han inte gick som en snofsig dressyrhäst det fick jag lov att inse att det är inte bara mitt fel utan han behöver tid på sig nu. Försöker tänka optimisstiskt! Sen såklart hade jag varit någon sorts GP-ryttare som kunde tryckt ihop honom så visst, men nej, det är jag inte och han är ingen GP-häst.






Lite film kommer nog snart här...var god dröj^^

OVER AND OUT



RSS 2.0