?

Man kan fråga sig hur många fler inlägg jag ska göra där det enda jag säger är hur trött jag är? iaf ett till^^
Skulle jag sätta mig i soffan nu skulle jag garanterat slockna som ett ljus.

Dock så är det förstås Nyårsafton idag och vad jag vet har jag inte somnat innan tolv så långt jag kan minnas & hur vore det då om man som 19-åring inte stannade uppe? Sedan kan man ju iof ifrågasätta vad en 19-åring gör hemma i överhuvudtaget och inte är ute och super skallen av sig (alt. bara har kul;) De flesta jag känner är på annan ort (t.ex USA & Varberg vilket känns lite väl långt att åka till när man slutar jobbet sex..)
Katja har dock samma dilemma, slutar kl.21.00 o vi arbetsmyror tänkte sällskapa och hitt på ngt istället...till exempel det enda vi orkar....äta och kolla på film^^

OVER AND OUT


Onsdag tror jag de va...

Snark!

Är väldans slut i huvudet..vilket kanske syns på hur bloggen ser ut. Någon gång ska det väl bli bra? Den ska inte va såhär trist o tråkig...hur som haver!

Jobbat o jobbat idag igen...o har inte hunnit med något annat vettigt än att mocka här hemma när jag kom hem.
Imorgon blir det mer ica och då är det nyårsafton! Förhoppningsvis får jag litet sällskap här på kvällen vilket alltid är lite kul^^ Som sagt...ett totalt osammanhängande inlägg utan egentlig mening, ni skulle bara veta vad jag får anstränga mig för att stava riktigt.

OVER AND OUT


uppdatering?

Har laddat ner en ny testversion av photoshop så ska grejja runt lite och fixa här...men tid existerar för tillfället inte. Det har varit mkt jobb det sista och inkl. idag så blir det 3 dgr på raken med 10 h-pass. Är ledig på lördag!
Inte för att jag tror ngn gråter över minskad update, iaf inte än;)

Nu vill jag sova, känner mig sjukt trött och verkligen sugen på att bädda ner mig i sängen och bara njuta av lugnet! Måste fixa listor med närvaro från burkusmötena också....hörde att de skulle in innan årsskiftet så känner mig lite skyldig...för att inte säga mkt..Har rotat och vänt upp o ned på hemmet för att hitta de försvunna blocken. Hittade tillslut två under madrassen i bilen samt en på ridhuset, varför har jag ingen ordning?



//Hade inte varit fel med en lugn mysdag ute igen..//

OVER AND OUT


Snöbus

Släppte Fingal ensam borta i stora hagen hos Göran & Pia så att han fick springa av sig lite. Andra gången han får detta och den här gången var kameran med minsann^^ Lite mer bilder och tom. en liten film på detta kommer sedan, knappt man kan bärga sig eller vad! (*ironiskt*)



Ibland gör den hästen en glad, som idag. Han har skött sig finemang nu i två dgr. Helt otroligt^^
Man kan ju iaf få drömma att ridningen kommer utvecklas likadant....

OVER AND OUT


Sökes?



Har länge funderat på om man skulle kunna finna ngn medryttare/halvfodervärd  till vår kära Ziggeman. Så om ni vet ngn liten stackare som vill ha att göra med världens snällaste häst säg till!
Jag vill fortfarande vara delaktig och är allt sugen på att tävla lite till^^ (sen som sagt, han har ju en ägare men var hon är är det ingen som vet..ggrr) Detta bla. för att få lite avlastning på den ekonomiska sidan då jag ligger lite i tankar att kanske finna en till liten ärta till våren om tillfälle ges.

Som sagt, inget är bestämt än men det skadar aldrig att kasta ut draget i sjön lite tidigare^^

OVER AND OUT


Söndag



Slutet på veckan! Dagens planer gick inte riktigt som de skulle direkt. Fick extra jobb 17-21 så det blev inte så mkt med att kika på julklappshoppningen som skulle börja vid fem...men istället blev det sammanlagt 15 h. betaltid på ica vilket inte är fy skam på ngt vis^^

Nu blir det gottis och mys med vovven samt har jag en listig plan på att hitta ngt vettigt att se på tv:n!

Imorgon är jag ledig o då blir det en mysig skrittur med Ziggeman. Måste även nämna att Fingal fick ett plus i kanten idag, han var riktigt redig vägen till hagen idag!

OVER AND OUT


Lat dag?

Har inte känt mig riktigt pigg på hela dagen, har känt mig jättetrött i kroppen och haft spagettiben större delen av dagen...vet inte riktigt varför. För mkt julmat- och godis måntro?

Har inte ansträngt mig särskilt idag. Har läst en bok (från början till slut..har jag väl börjat har jag svårt att sluta...) och skrittat en svänga med Ziggeman och Miko. Mockat också förstås, surprise!
Fingal har skött sig riktigt bra idag. Nu är det långt spö, lina, kapson, hjälm och lite tuffare tag som gäller vilket verkar ge resultat, hoppas bara det håller i sig och att vi kan utveckla det här. Han fick springa av sig i stora hagen hos grannen igår och oj vad han sprang! Energi i överflöd.

Jobbar lite imorgon sen kommer kusinerna och moster kl.18 & hälsar på! Funderar seriöst på att kika förbi ridhuset efter jobbet och titta lite på julklappshoppningen. Nyfiken som man är^^ Någon mer som ska dit?



//Miko på promenixen//



OVER AND OUT

 


Julafton 2009

Julafton har kommit och gått! Det blev en mysig dag med familjen och vi överansträngde oss inte särskilt utan gjorde det vi kände för^^

Julklappsdags blev det tillslut och paketen innehöll bla;

¤ Tömkörningsgjord + lina
¤ Gummityglar
¤ Dressyrgjord
¤ kola
¤ Diverse medlemsavgifter
¤ Presentkort för kläder
¤ Mjuka gostofflor

& lite annat smått & gott^^



Fick du vad du önskade dig i julklapp?

OVER AND OUT


Julpotpurri!

FamiljenStohm-Johanssons firade jul på ett ungefär såhär^^


Mik & Sune startade dagen med att steka framför kaminen.


Otto han snarkade vidare på sin favoritplats!


Micael hade köpt en klapp till sig sj. Ni kan tro att det slutade med att hela familjen satt och körde^^


Vår julgran samt tomten som delar ut paket.


Fullt fokus


Miko öppnar paket!


Sune kände att all uppståndelse kring julen var överskattad o sov igenom det mesta.

Hur har eran jul varit?


OVER AND OUT


Julafton

Då var det julafton!

Det blir en riktigt lugn och gó dag för vår del. Var inne och bytte julklapp med Frida på förmiddagen och har nu suttit och gosat med Miko och ätit choklad medan Micael sitter och försöker bygga ihop sin bilbana.

Nu tänkte jag dra med mig Miko ut och skritta en liten sväng med Ziggeman innan det blir dags för en massa mat och annat pyssel!

Hur firar ni er jul?

Åter igen; GOD JUL på er allesammans!





OVER AND OUT


ZAGAZID



Måste uppmärksamma att imorgon är det inte bara julafton, det är dagen då Z ska rullas igång ur vilan!
Gamleman har inget annat val än att släpa runt på mig iaf en säsong till.

OVER AND OUT


GOD JUL


Vinter





~Precis som det ska vara~

OVER AND OUT


En vit jul

...verkar det minsann bli! o en ordentlig sådan också. Var mer obehagligt än mindre att köra hem ikväll, det var snorhalt på vägen från r40 och in. Alltid lika roligt.

ICA idag 15-22. Tiden gick ngt fantastiskt långsamt idag. När man jobbar ska man rensa skallen och inte alls tänka på ngt annat än det man gör, knappt det. När man börjar tänka på massa annat så kan det börja krypa i benen riktigt ordentligt vilket leder till att man sitter och kollar på klockan titt som tätt och ska man då sitta 2 h på samma punkt kan det blir lite enerverande! Jag trivs absolut på ica, det är inte det. Jag tror nog att alla upplever vissa dagar mkt segare än andra ><

Jag har så mkt jag vill hinna med innan julafton men det hinns inte. Imorgon är det jobb 14-21 plus att det är julbord där vilket betyder att man såklart måste åka in lite tidigare^^  På ngt vis ska det gå...är nog bara inte så van vid att behöva utöva korvstoppning som jag var förr.

Det var den här dagen...klockan tickar iväg och roligare än så här blir det inte idag!





//Miko hittade en vante i snön när vi var ute innan, man tager vad man finner^^//

OVER AND OUT


trööött

Förmiddagen förflöt kvickt utan större ansträngning. Förutom Fingal som jag höll på att strypa även denna dag (långsamt), samt nu ikväll. Vill för tillfället ge Christina honom i Julklapp...

Julhandel med Malin blev det iaf! Kl 14 ungefär var vi framme i Borås. Hon den lilla hade julhandlat nästan allt sitt redan så jag fick dra runt henne på alla mina strapatser kring Knalleland (som skedde med viss svårighet då jag har sådan träningsvärk att jag inte önskar den uppepå min värsta fiende...) Hittade nästan allt iaf vilket känns väldigt skönt!

Jag tyckte nog minsann att det tidvis var riktigt ruskigt att köra på motorvägen. Rutan var lite täckt med konstig snö, kantlinjerna var rätt svåra och se samt att det var becksvart....fantastiskt underbart. Tungan rätt i mun!

Överlevde uppenbarligen och har ikväll varit med julklappar till Cajsa & Per! Nu är jag alldeles för trött och vill inte ens tänka på att jag måste kliva upp tidigt imorgon...brr! men nu är det snart dags att sparka igång motorn på gamleman, skrittaskrittaskritta...det är väl så vår närmsta framtid ser ut^^





OVER AND OUT


REED Bennet

Gamleman är som sagt ingen ungdom längre. Han har nu 27 år på nacken. Han har växlat mellan att må bra och må sämre det här året och nu ser man hur han förtvinar framför våra ögon vilket är så jobbigt att se att det kniper i magen.

Han äter aldrig upp sitt hö, o då får han inte mkt. Det blöts ned men han kan/orkar inte tugga i sig det. Kraftfoder och annat slinker ner kvickt så det är populärt men i långa loppet så ska han enl. vet. inte äta kraftfoder mer då det säkerligen kunde vara en bidragande faktor till senaste insjuknandet. Vill inte tänka på när våren kommer och all näring poppar upp i gräset....och att låta honom gå med igentejpad hink igen känns inte som ett alternativ...speciellt inte nu när han har svårt få i sig tillräckligt med näring som det är.

Vår älskade lilla vän kommer troligtvis att få somna in innan den jobbigaste perioden börjar....det känns inte riktigt rätt att man ska behöva kämpa så för att hålla honom ens i ett ok tillstånd, det känns inte rättvist mot honom...




OVER AND OUT


Morgon och -21



Nu är det kallt ute mina vänner, riktigt jävla kallt är det men luften är klar och snön ligger så fint att man ändå måste bli lite glad över det hela:)

Hunden har vart på morgonpromenad, hästarna är ute och jag sitter och funderar på vad man ska skrapa ihop till frukost.

Fingal är jag just nu minst sagt arg och besviken på för tillfället. Det känns som att det ligger mer bakom det här än överenergi, han testar och försöker ta över och att jag var andfådd och varm efter att ha lett honom till hagen säger väl allt. Funderar på att ta mer hjälp, man vill gärna tro att man klarar upp det själv men för att göra det hela mer effektivt så ska det läsas på ordentligt och ev. plocka hit ngn som kan hjälpa oss. Ledarskapet ska jag ha, inte han! Ska man nämna ngt positivt är det att det förekom inget nafsande i stallet och knappt ngt ute, kom han i närheten med ens en tanke på att nafsa blev han åtryten och fick en Anna i batmanställning framför sig. Nu är det noll tolerans.
Jag tror också att han behöver betydligt mer uppmärksamhet och pyssel varje dag för att inte helt bli såld på idén att han är kung över Komskälet. & som jag sagt innan...även negativa händelser och problem kommer med här, tänker inte bara skriva allt roligt och kul och låtsas att livet alltid är great, för det är det inte.

OVER AND OUT


Vi lär oss..

...att leda

Jag har tidigare skrivit att Fingal blivit lite av en buse det senaste. När han leds från och till hagen har han konstant försökt att gnaga och gå hur han vill. Vi har tränat mkt på och har alltid varit konsekventa med att han ska gå snett bakom, gå undan för mig och vända med mig men allt vett flyger ut när energin pyr under ytan verkar det som och det är mkt möjligt att jag har varit lite "vek" när det varit så halt. Så hur jag än tyckte jag försökte så såg man i ögonkanten hur buset glimtade i de små mandelformade ögonen. Stor, tuff unghäst med mkt energi & egna åsikter måste även han lära sig lite vett inför framtiden^^  Jag vill inte ha en häst som är rädd om huvudet men heller ingen häst som tror han får nafsa. Att man inte ska använda "våld" på ngt vis då är det många som tycker, men vad gör ni när ni har en evigt nafsande häst? Skrattar och tackar? Nej.

Har nu suttit o läst en hel del trådar om just detta på Bukefalos och har inte blivit ett dugg klokare. Det lika många åsikter som det finns människor. Själv tror jag på att kroppspråk och röst gör mkt men har du en tuff häst så kan man behöva ta till mer men man ska ändå vara förnuftig. Det kan många "inlägg" ge mig dåligt samvete för, att jag tycker att det är "ok" att "slå" hästen. Betyder det att jag inte är en god hästmänniska? Eller att jag är oförstående för hästars beteenden? Bristande kunskap?  Mer kan man alltid lära sig och jag har sannerligen mkt att lära...men vill ändå tro att jag har ett sunt förnuft o att jag handlar efter min bästa förmåga? Ser en skillnad i att tillrättavisa hästen i rätt ögonblick och dänga upp den tills det gör skada. Men även ordet "tillrättavisa" är ett ord som en del inte ens vill ska finnas?

Nu har vi fått ett tips från Liz som hittills har fungerat så bra att jag kände att det var ngt att dela med sig av. Alltid är det kul att lära sig ngt nytt.

Man vill hela tiden hålla kontakten med honom när man går men det brukar vara mer genom att försöka hålla honom på plats än att vara med honom.

Tipset: Innan man börjar gå ska man se till att hästen har sänkt huvudet ordentligt, detta genom att ha grimskaftet kort och föra det nedåt. När hästen har fokus på dig och inget annat säger du "framåt" alt ngt annat innan du börjar gå och då är det Du som ska ta första steget. Hästen ska gå kvar med huvudet lågt, för mig blir det hans huvud i höfthöjd. Håll alltså kvar grimskaftet kort, drar hästen upp huvudet ---> för det tillbaka nedåt bestämt.  Slappnar den av i det läget så kan du såklart lätta på handen men hålla kvar kontakten. Hästen ska gå snett bakom dig så här hela tiden. Nafsar den eller börjar krångla ---> Backa den till Haparanda. Du kan ha ett spö tillhands om du använder det förnuftigt. Börja sedan om från början så att hästen har kontakten och sänkt huvud innan ni börjar gå.


Detta fungerade ruskigt bra redan efter första gången. Vissa saker har man använt sig av tidigare men en del var nytt och gjorde en väldig skillnad. När han nafsar är det väldigt lätt att jag instinktivt drar armen upp och faktiskt mot honom för att lite "nähä låt bli" vilket han såklart reagerar på genom att höja huvudet. Nu vill jag undvika det och istället lyckas med att backa honom rejält utan att man får den reaktionen att han känner att det riktar sig mot huvudet. Sedan i stallet tvekar jag inte på att nypa tillbaka i näsvingen när han hugger i lite väl, gör ni?

Nu blev det ett lite långt och ev. rörigt inlägg då många tankar försöker samsas och få fram ngt som inte låter helt galet. Jag skulle nog kunna spinna vidare minst lika mkt till bara för att jag vill att ni ska förstå vad som rör sig här inne men eftersom jag själv tvekar inför mina egna tankar så får jag nog nöja mig här.

 Vad har ni för tankar om detta?



OVER AND OUT



onyx

 


Nu har jag plågat min stackars kropp ytterligare en gång den här veckan. Den här gången blev det Bodypump.

Mot slutet när vi körde utfall och lite annat höll jag på att dö, benen skakade och jag var såå nära att byta vikter att jag fastnade halvvägs med stången över huvudet innan jag ångrade o bestämde mig för att det ska visst gå.
Riktigt kämpigt emellanåt där jag sackade lite men kom igen och överlevde.



Pass: Bodypump

Tid: 60 min

Vad som var bra: Orkade trots allt alla moment. Kände att det tog ordentligt och blir inte överraskad om jag får krypa nerför trappan imorgon.

Att förbättra: All styrka. Främst ben.

Framöver är planen att gå på tre pass i veckan, för att få lite hjälp att komma igång och ingen chans att fuska.
Målet är att lägga till en egen träning. 4 pass i veckan varav minst 2 ska vara med instruktör.

OVER AND OUT


Vad vi gör...

...en dag då det är snöstorm ute



OVER AND OUT


Reflex



Även små byrackor behöver reflexer i vintermörkret!

Jag fick med ett när jag köpte Miko men den sitter ruskigt dåligt och åker på sniskan titt som tätt, nu får det vara nog! Täckesmodellen på bilden ovan har jag hört från flera håll att det sitter som det ska så nu får det blir ett sådant. Jag ser framför mig lyckan lysa ur Mikos ögon när han öppnar paketet julaftonskväll^^

OVER AND OUT


The >white< mile

Living on the edge



På Kärrabo där Fingalbus står tömmer vi skottkärrorna i container, inget konstigt med det. Och det här snickeriet har varit grymt bra men är det bara jag som tror att jag ska ramla och slå ihjäl mig titt som tätt? Det är Inte kul när det är snorhalt men vad ska man göra? Skiten måste ju ut. Hoppas bara Fingal vet hur jag riskerar livet för varje lort han klämmer ut!


Är det här en syn vi kan förvänta oss i vinter?!

OVER AND OUT


hemma!

Nu är man då äntligen hemma efter en dag på ica. Har tryckt i lite mat och ska busa lite med vovveliten innan det blir till att dra sig utåt till stallet (-18 grader here I come...) Blir nog inte så mkt mer gjort idag...hade som plan att städa upp lite på rummet, får se hur det hela utvecklar sig...

Funderar fram o tillbaka på nyårsafton, kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra...o till viss del hur tusan det ska gå ihop sig?? Har fått en grymt bra tid på ica som lockar men vem är dum o väljer jobbet i första hand? o andra sidan så om jag åker med till varberg måste jag skaffa ngn som ser efter djuren..mor o far ska ju också iväg...           Ngn som har en annan idé eller god lösning?



Fingal såg Miko och trodde sig ha träffat ngn att antingen leka med eller tugga på^^

OVER AND OUT


Vintertid

Så var vintern här på riktigt! Lika bra det. Nu kan det vara snöigt och mysigt ett tag men sedan kan vi väl hoppa över det där stadiet med all slask...

Idag har det inte hänt förödande mkt. Har gått på ett par promenader med vovvarna vilket är helt underbart mysigt i det här vädret! Drog med mig kameran ut för att försöka fota lite vinterkort på djuren men det blev inte så bra direkt^^ Tänkte försöka knepa ihop ngnting med dem iaf, kommer snart!

Vidare idag så blir det jobb, 16-19. Ingen mördartid direkt men ser inte framemot att köra....



OVER AND OUT


Freestyle

Har suttit och kikat lite på olika freestyleprogram som ligger ute på tuben. Det finns en hel del fantastiska ekipage däribland Emma Willblad med sin pumi Csar, tänk om man en dag kan utföra ett program som ens är hälften så bra som deras!

Freestyle verkar vara en väldigt rolig sport och vi (iaf jag;) ser framemot kursen som startar på ubk v.3 då vi får se lite mer vad det handlar om! Miko är första hunden jag "experimenterar" på och jag är inte världens duktigaste på att lära men roligt kan man ha ändå och så länge viljan att lära finns så länge finns det väl hopp?;)



OVER AND OUT


Morgonstund

 

Inte för att det direkt är morgon längre....men lite grann iaf.

Dagen började lite ångestfyllt. Mor hade väckt mig innan hon åkte men gissa vem som kvickt somnade om? Vaknade dock inte så sent som det kändes, kl 9. Upp o hoppa, på med ngn sorts byxor dra med hunden och ut för att släppa ut de små djuren.

Fingal var på lite bushumör (ovanligt?) Han började med att dra och leka med stalltäcket som jag hade gjort misstaget med att hänga på dörren när jag skulle byta täcke. Sedan var han ovanligt fokuserad på Miko och tyckte att han kan man väl leka med? Han fick dock aldrig chansen^^ Han valde att massakera grannens hemmagjorda gubbe istället (för att få folk att sakta in). Välte av dess huvud och stod o lekte med mössan. Saken är den att han fick gå fram och hälsa på den då den var lite läskiiig, inte så himla läskig visade det sig alltså sedan. Han oskadligjorde faran. När han sedan gav sig på dess vantar medan jag försökte reparera skadan så beslutade jag mig för att gubben fick vara huvudlös ett tag, det var lite svårt att hålla koll på både Fingal och lyfta upp huvudet, som var tyngre än vad man kunde tro^^

Det var min äventyrliga morgon. Nu borde jag hoppa in i duschen illa kvickt och försöka klämma i mig ngn frukost för snart kommer Frida så ska vi ta en sväng till Gällstad!


Miko och jag på promenix igår, vintern hade börjat komma...nu är den här!!

OVER AND OUT


onyx

Första riktiga passet idag. Jag överlevde knappt och vill aldrig mer gå dit men eftersom jag inte bryr mig om vad jag vill så har jag inget annat val än att fortsätta. Tillslut måste det väl kännas lättare....eller?! ^^

Bodystep blev det, skulle varit Step men ledaren var sjuk och vikarien körde bodystep istället vilket (enligt beskrivning) är snäppet tuffare och svårare att hänga med på än step. Vilket jag kan inte hurrade åt först då min koordination inte är den bästa. Det i samband med urusel kondition kan väl bara leda till en sak?

Hängde på helt ok (läs; det såg nog bedrövligt ut;) för det mesta men ibland virrade det till sig rejält, speciellt i slutet!
Svettig är bara förordet till hur jag kände mig detta även om jag kände att jag kunde ha pressat mig hårdare men kände att nog fick vara nog, kanske inte så lyckat att dö första passet.


Pass: Bodystep
Tid: 60 min
Vad som var bra: Jag klarade mig igenom hela passet utan att avlida. Kändes pissigt ibland, riktigt kul ibland.
Att förbättra: Styrka, kondition, koordination. Allt?



OVER AND OUT

JULJIPPO 2009

Trots att vi hade planerat mindre än ngnsin förr (iaf kändes det lite så^^) så känns det som att årets juljippo blev bland de bästa vi haft. Iaf om man ska tro vad grannar o familj sa vilket alltid är kul att höra förstås!

Mor var kameraansvarig, det blev inte så mkt filmat eller fotograferat men lite grann iaf. Följande sekvenser är från Styrelsens käpphästkadrilj (best ever..) samt från när en av min o Mikos rundor på ponny- och hundagilityn. Vi tränar ju inte agility än annat än lite på skoj emellanåt men vi knaprade oss runt och är glad att han var med mig och hade lite fokus!




Hittar ni mig ngnstans i högen? Kolla bland de kortare i kullen^^

OVER AND OUT


14 DECEMBER

Luciaaftonen har kommit och gått...wrooom och snart är det julafton! Har fortfarande inte funnit ngn rejäl julstämning...är det så att det sakta tynar bort ju äldre man bli? Jag vägrar.....
Det ska julhandlas och julpyntas samt julbakas, det du!

Helgen har varit lite sisådär lugn. I lördags var det utgång som sagt^^ Det var inte så mkt folk där men jag hade det riktigt kul iaf ^^ kanske lite för kul...det får nog bli lite lugnare tag nästa gång så man slipper vara så barnrumpig ><    Söndagen var slö som satan, inte många knop där inte. Lite mock o plock var väl det som gjordes.

Idag har jag och Miko tränat på lite nytt, vi har varit lite lata det sista men lite framåt har det iaf gått. Jag lär gärna in en massa dravvel istället för ngt "vettigt" (tids nog..^^) Så vi håller sen ett par dgr tillbaka att träna "sitt fint". Han kan inte kommandot utan handtecken, det lär nog dröja. Balansen är inte den bästa:)
Men han lärde sig blixtsnabbt att hoppa över ett utsträckt ben samt att sitta bakom mig och hoppa över mig o min arm när jag hukar mig. Vill lära honom backa också...det kan man hitta på mkt skoj med sedan!
Vi var förstås också ute på en liten promenix och han fick snällt ställa upp på lite fotografering.





OVER AND OUT



RADIO?

Jag lyssnar ganska mkt på radio ändå. Så fort jag sätter mig i bilen och allt som oftast står den på när jag är i stallet. Har så gott som aldrig rört P-kanalerna och är from. idag fortfarande skeptisk. 

Jag hade tänkt ge P3 en chans innan när jag var på väg hem från jobbet, (Katja envisades med att den är såå bra), har provat innan men då har det alltid varit reklam. Nu möttes jag av orden

"Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån lalala...." 

Slängde mig panikartat över de arma knapparna och lyckades pressa ned en av dem innan låten hann förstöra vad som var kvar av mitt vett för tillfället. Nej, P3 lär det inte bli inom en snar framtid, kanske en dag. Man kan aldrig så noga veta, kanske när det regnar nakna hamstrar från himlen och jag är "president of the united states"

Jag gav det en chans....det är en chans mer än de flesta. Jag är besviken.
 

OVER AND OUT


Pass 1 & 2

Ja, nu är projektet igång..förhoppningsvis ska det rulla på! Z &  F ska slippa ha en potatis på ryggen som blir anfådd på uppvärmningen!

From. nu blir det en liten träningsdagbok för min träning. Så om jag fuskar måste det komma med här så jag kan känna mig lite skamsen o kanske skärpa mig^^

Planen är att ta det lite piano till att börja med. Känner mig lite småsnuvig tidvis o vill heller inte gå ut för hårt o tappa lusten, ngt som skett tidigare...fast nu ger jag mig inte!  Vi var där en sväng igår när jag "skrev in mig" o svängde förbi en stund innan jobbet idag. Förhoppningsvis blir det Step på söndag...beror på hur jag mår då^^Tid: 45 min
Vad: Blandat

Tillbringade ca 15 min på löpbandet, på ett program som jag inte minns vad det hette...Efter det rodde jag 2 km.
Gick vidare till ett par av maskinerna och tränade lite ben. Avslutade på löpbandet, gång va 5 min innan det blev dags för stretch.


Pass 2

Tid: 50 min
Vad: Löpband + rodd

Började med att värma upp med att promenera ett tag på bandet. Körde sedan ett program 20 min (samma som pass 1 men minns alltså inte). Rodde sedan 2 km (ca 11 min). Avslutade med lite lätt gång på bandet och sedan stretching.


OVER AND OUT

Pass 1

IT`S ON **

Skulle jag resummera min dag så skulle den troligtvis inte låta särskilt spännande. Dagens stora händelse var att hovslagaren kom och rådde om pållarnas små fötter. Nya skor och snösulor samt att Bennets små fossingar fick lite omvårdnad^^ Tack o hej sade Dick och lämnade mig med en räkning på typ två o ett halvt....fy faaaan.

Nå, vad mer är det som har hänt? Jag fick bla. leka MacGyver när jag hämtade Fingal ute i mörkret. Det öket hade lyckats rulla av sig grimman och utan lampan kunde hoppet tyckas vara ute men tack vare ett extra grimskaft som låg kvarglömt så löste det hela sig med att jag tillverkade en provisorisk egen variant som höll fint, det är väl inte första gången^^

ONYX har fått en ny medlem. Ja, se där minsann! Så nu är det igång, nu SKA det hända grejjor, så är det bara!

OVER AND OUT


Your Wish Has Been Granted

Önskemål om bild på pållen, tyvärr har jag inget för tillfället. Tills vidare får ni nöja er med en realistisk illustration^^



Fast den ska va svart, inte randig!

OVER AND OUT


kort o gott

Är tröttare än vad jag borde vara och bra mkt tröttare än vad jag trodde att jag skulle vara när jag kom hem från jobbet, som idag varade mellan 14-21. Skyndade mig hem som tusan (efter att ha köpt en påse mat till min svältande byracka) för att hinna till Grey´s ---> ni vet säkert vad som hände då sista avsnittet gick förra veckan! Jag stod där o flippade fram o tillbaka på tv:n o kunde inte förstå, då drog jag mig till minnes förra onsdagen...hurrahurra.

Visste ni att det är min namnsdag idag också? Hade noll koll innan en snäll liten man på ica gratulerade mig, hur kunde detta ske? Minnet alltså....

Igår var vi alltså på språng mot Skåne. Allt som allt med den lille hästen tog det 12 h. Tro det eller ej men det visade sig bli ett riktigt trevligt sätt att tillbringa dagen på:) Hästen sj. var stor som ett hus, ett stort hus.....mer som en skyskrapa. När jag skulle släppa ut Fingal imorse förundrades jag om o om igen över hur liten han kändes..ovanligt liten..väldans pytte. 

OVER AND OUT


 


Äntligen!

Ja, nu måste det bli lite skärpning här. Jag kan inte enbart klaga på ont om tid men också på en oändlig lathet. Den är det för den delen också slut med, nu blir det här med träning av! Har ju funderat på vem jag skulle kunna tvinga med o träna men så löste det sig så fint att Katja frågade mig först o dessutom hade vi samma tanke vilket löste allt fint och nu SKA det bli av, nu kan jag inte dryga mer utan det blir träning och inget (mindre?..) godis från och med dagen vi gått dit....Någon mer som vill hänga på?:)

Sviterna från godisätandet syns i pannan min som inte mår alls bra för tillfället....o inte ser det särskilt kul ut heller...

Imorgon blir det upp tidigt, resegodiset är packat och det blir en vända till faraway Skåne med Katja som ska hämta nån häst där nere. Har djupa funderingar på att plocka med datorn men undrar om den får plats bekvämt i knäet..naää

JULJIPPOT gick av stapeln igår också o mer kommer om det!

Nu vill jag äta, duscha o sova...låter inte helt dumt!

OVER AND OUT


Nostalgi

Sitter här, äter lite choklad, lyssnar på lite sad music och känner mig nostalgisk.....för så gott som första gången känner jag hur mkt jag faktiskt saknar klassen och allt kul vi faktiskt hade! Så för det följer en serie med bilder som jag hittade från studenten, slutet.













Nu blir det till o rycka upp sig..usch

OVER AND OUT




RSS 2.0