TapperTräning

I onsdags var det dags för årets första TapperTräning (för vår del och förutom kick offen) Det var markarbetsinriktat och första gången jag tränade på nya bettet.

Hade ridit ut på det ett par gånger innan men det blir inte alls samma sak vilket jag märkte under passet. Det krävs lite övning att rida på för att det ska bli riktigt bra. Det är förresten ett gummiklätt pelhambett vi experimenterar med. Nog blev det skillnad alltid, han lyssnade faktiskt upp istället för att tjurrusa som han definitivt brukar göra över bomarbetet. Nu blir det istället att skapa lite mer tryck i honom samt vara väldigt lätt och ledig på hand för att få bästa effekt. Vet inte riktigt vad Henrik tyckte om det men han gav mkt tips och pikar på hur jag ska rida på det vilket jag väl får ta som ngt positivt. Om inte annat så kan man förstås alltid fråga!






OVER AND OUT


Freestyleavslutning

Idag var det som sagt avslutning på freestylekursen vi har gått. Vi åt marängtårta, käkade godis, övade lite och hade sedan uppvisning på programmet vi hade fått i uppgift att lära oss. Tyvärr var det ingen som filmade där och kameran min låg i tryggt förvar hemma i lådan så det blev till o upprepa proceduren när vi kom hem. Rätt trött vovve men vi kom igenom^^

Vi poängsattes och det visade sig att vi vann minsann! 96,5p/100p med kommentaren:
"Roligt att titta på & bra flyt. Mycket bra samarbete med hund. Väldigt bra tema/tolkning & bra kostym.

Sen såklart var kraven på miniminivå men riktigt kul var det och absolut att freestyle är ngt vi kommer att fortsätta med i framtiden! Det fanns även en systemkamera på plats så förhoppningsvis dyker det upp lite bilder snart!


 



OVER AND OUT


Fångad på bild

När jag & Ziggeman var ute o konditionstränade igår så träffade vi på två små rådjur. De blev lite skraja och började att försöka springa iväg över åkern. Såg verkligen tungt o jobbigt ut vilket ett av dem tydligen också kände då den vände om, sprang mot oss och hoppade ut på vägen som den sedan följde bort!

Kan ju förstås ha varit en avledande manöver^^



OVER AND OUT


Dagens upptäckt

Miko har upptäckt ett fascinerade fenomen...Snöhögen!
Som är höööög (obs. närheten till lagårdstaket)


//I´m the king of the world!//


OVER AND OUT


Update

Idag är det så mkt som söndag. Miko är seg som smör av ngn anledning, sagt åt honom att han får se till o sova lite så han e pigg till i eftermiddag. Annars kommer det o bli lite pannkaka över det hela kan jag tro.

Vi har liite trubbel i slutet av programmet, får inte riktigt till takten in i det sista men med lite improv. löser sig allt.

Stallen är iaf klara nu. Cajsa & Per tittade oväntat förbi också så det blev fika och lite semla mitt uppe i allt så hinner inte riktigt med allt som var tänkt nu men det funkar det också!

Gav mig på att rycka Fingals man också. Ca 27 cm (!) var den, ryckte av lite mer än 10 cm på det så nu ser han välfriserad ut må jag säga. Fast den tål sig nog en omgång till ikväll, riktigt rak o fin vet jag inte om jag kan kalla den än. Självklart lyckades jag skära mig också o bloda ner både häst och mig sj. Traditionsenligt.

Nu ska Miko borstas, Anna tvättas och korv skäras!


//Heja Miko!//


OVER AND OUT


Vacker Vinter



Gamleman skötte sig fint på hoppträningen i ons. Film kommer!


Fingal

Ja, hur blir det då med den här snubben?


//vem? jag?!//

Longerade honom lite kort igår så han inte hann bli trött/tröttna på ngt vis men ändå fick röra på benen lite.
Satt upp och tänkte att kan vi skritta runt några varv så är dagen gjord. Han försökte börja bråka lite men hade spöet med idag. Han provade ett par gånger till sen gick det mkt bättre. Kortade tyglarna och kunde ha honom lite mer ställd och rida på volten samt byta varv utan att han försökte på sig några dumheter.

Provade lyckan och tänkte börja trava men det tyckte inte han. Lite mer tjafs men sen släppte det och han gjorde riktigt bra igångsättningar skritt-trav. Alltid något. Var för ovanlighetens skull klok nog att sluta medan det gick bra och kunde hoppa av rätt nöjd & glad med passet!

Hur som helst så ska han få åka till Henrik en vecka och få lite hjälp. Vill inte att vi ska börja på fel fot och bara för att det gick bra nu så glömmer jag inte hur han var sist och innan jul. Lite hjälp kan aldrig skada men det skulle inte förvåna mig om Henrik satt upp och undrade vad för problem det var jag hade?



Practice



Imorgon är det kursavslutning på freestylen minsann!

Då är det som sagt uppvisning som gäller och vi har inte hunnit träna alls så mkt som det var tänkt. Usch. Fast jag tror inte vi blir nackade för det.

Vi (jag) kom äntligen på ett tema till låten iaf, ett rätt sunkigt sådant men trots allt ett tema.
Vad det blir får ni se när filmen läggs upp. För oja, det kommer filmas^^
Om inte annat så här hemifrån.

Redan på måndag börjar nästa kurs, allmänlydnad. Spännande! En kurs vi måste gå för att få delta i en del andra kurser såsom agilityn.

Nu ikväll blir det lite övningar på en del övergångar sen läggdags, sängen känner sig ensam och vem är jag att protestera?

OVER AND OUT


GBG HS

...blev det inget för mig i år. Har såklart velat och har funderat i evigheter på allt kul jag i vill införskaffa på mässan^^ Men sen med allt trist som har pågått så tappade jag helt lusten att gå o spana in när 14-åringar hoppar svår hoppning samt köpa en massa saker som jag inte tycker att jag är värd.

SÅ, idag har jag jobbat. 10 h på ICA. Överlevde o sitter nu lite sådär lagom trött framför datorn.

Vi i US (= jag vad gäller det här?) anordnade idag resan till gbg HS. Har sålt o slitit o grejjat med biljetter i all oändlighet o nu när det äntligen var dags så ringer de på morgonen o säger att biljetterna inte räcker! Då hade 4-5 st. inte skrivits upp på listan. Tur i oturen så kom det en storlek större buss än den vi hade beställt, vet ej varför. De kostar lika så för den sakens skulle spelar det mindre roll.

Hade kollat o dubbeltkollat o trippelkollat. Det var 17 sålda biljetter till bussen. En sålde jag kvällen innan så en plats var kvar. Eva tyckte att vi skulle ha satt upp listan så alla kunde se den på ridskolan vilket var precis det jag hade gjort när jag först satte upp den. Jag kände inte att jag skulle behöva åka dit för o kontrollera...)

Det löste sig iaf. De gick fatt på biljetter så det räckte till alla på plats och jag kunde börja Andas igen. Inte roligaste sättet att bli väckt på, jag var helt förvirrad och kunde inte fatta att hon sa det hon sa att hon sa...

Antar att jag kanske kunde ha varit mer på och kontrollerande. Men vad skulle jag då göra, suttit o kollat bankirot själv?

Tror inte att de ville att det skulle bli såhär heller, absolut inte. men vill heller inte att "skulden" ska hamna på mig för då kreverar jag, ger upp, klämmer mig under en sten och vägrar engagera mig.


//Hoppas att
ni som var där hade en grymt bra dag!!//

OVER AND OUT


Snö?

Tror inte att det finns en kotte som har missat att det faktiskt är vinter ute

Idag var det rätt hyfsat väder först men när jag skulle sticka ut näsan ja då blåser det naturligtvis upp till vild storm som höll i sig tills ungefär kl 16. då det började regna småspik istället.

Z & jag valde att trotsa vädret och skrittade och travade ut en sväng, samt pulsade genom en åker. Jobbigt värre, nästan mer nu när snön blivit lite tung men ändå är hög.

ApFingal gav mig en stjärnsmäll i ansiktet idag. För ovanlighetens skulle kunde jag inte bli arg på honom då det inte direkt var för att han ville busa eller vara särskilt "elak" utan det "bara blev så". Vilket förstås tröstade föga då jag stod där blind av tårar och arg som ett bi för det var inte den ljuvaste smärta jag varit med om. Slå i näsan har man väl gjort i tid o otid men inte så det svullnat o runnit blod. Nu är näsan mer deformerad än vad den är vanligtvis vilket inte klingar gott. Hoppas den återgår till sitt vanliga, om än inte vackra, tillstånd snarast^^

Det ologiska är att när han väl sköter sig ok ja då händer det grejjor. Ser man till all jävelskap det har varit i vinter då det lyckligtvis inte hänt någonting så ser man ingen logik. Varför är det alltid så!

Nu blir det sängdags för imorgon är det fullt upp innan jobbet, ovanligtovanligt!




OVER AND OUT


Don´t Stop Me Now

På söndag är det kursavslutning på Freestyle kursen. Då blir det en minitävling och uppvisning på ett program vi har fått. Har precis lärt mig det utan hund så nu blir det till o inviga Miko ännu lite mer i det hela. Har provat lite övergångar etc. och även om han inte riktigt kan allt så följer han handtecknen bra så vi borde överleva^^

Problemet är att vi ska ha ett tema till låten. Alltså klä ut oss etc. men mitt hjärna är tom. Jag har inga bra ideér

Så...gnugga geniknölarna och hjälp en strandad säl!

Låten är Don't Stop Me Now med QUEEN




OVER AND OUT


A New Beginning

Här har det varit lite tyst ett tag. Har varit rätt nere och har jobbat mer än vanligt så det har inte riktigt blivit av...

Är för tillfället väldigt trött o ledsen på det mesta men
 ska försöka ta mig i min lilla krage och bli iaf lite gladare...


//Det är bland annat Fingals sätt som ligger till grund för mkt  & framtiden känns väldigt oviss...//



Ny vecka

Ny vecka - Nya möjligheter? Vad vet jag.

Veckan startade iaf med att hästarna fick komma ut och deras privata slav (aka. Anna) mockade och gav dem lite morgonhö och vatten.

Nu blir det snart jobb 11-20. Inte riktigt världens roligaste pass men vad gör man inte.

Innan dess behöver håret skuras, tänderna borstas och hundarna rastas:)




OVER AND OUT


Kort & Gott

Är superdupermega sugen på att lägga mig i sängen med boken min men här kommer iaf en kort resumé av min dag. Den första lediga på vad som känns evigheter är värt att tillägga.

Det var ingen som väckte mig imorse vilket ledde till en rätt rejäl sovmorgon, vilket var grymt skönt men ack vad dagen gick fort efter det. Jag märker att jag inte är alls van vid att sova länge längre, vrider o vänder mig med ryggont och vaknar med lite huvudvärk. Därpå att jag minns en hel del av det jag drömt och jag drömmer mystiskt minsann!

Idag satt jag på  Fingal för första gången på snart 2.5 månad. Spännande spännande. Uppsittningen gick händelselöst förbi. Han skrittade fint framåt och skötte sig allmänt rätt bra. Stannde, stelnade och försöka backa ett par gånger samt ryckte, korvade sig och slängde med huvudet en del men vad begär man? (intalar jag mig sj. som har orimliga krav..mest pga. att jag är så rädd att det inte ska gå bra tror jag...)

Kvällen bestod av bowling & lite biljard. Det var riktigt kul att vara lite social & munnen går allt som oftast utan order från hjärnan vilket leder både till förvirring och oförståelse^^
& måste förstås påpeka...vem var det som vann båda? mohahahah.

Nu ska jag slänga min fula uppenbarelse i sängen och vältra mig lite i perfekt bokromantik.





//Kick offen 6 feb. Crazy eye and Killer blick//


Oops

Vilken pingla jag är på att uppdatera. Verkligen. Har jobbat hela veckan (vilket inte är en ursäkt då de flesta går i skolan på dagarna;) haft hästarna o hunden samt att jag sugits ner så djupt i en bok att jag ägnar resterande tid med huvudet mot kunden och läslampan tänd^^

Så jag har lite tappat tråden men se, nu är jag ledig i två hela dagar. Underbart!

OVER AND OUT


-



När kommer man till tidpunkten då man inte orkar kämpa mer?
Tidpunkten då man inser att allt har varit förgäves?


Fredag

Idag har jag...

¤ Varit på promenad med Fingal, han fick pulsa genom djup snö (o så även jag..jobbigt). Han skötte sig mkt bra förutom när han blev sur och inte ville gå mer^^

¤ Ridit ut med Ziggeman och Miko. Travade i smala serpentiner över långa åkern, samma som vi vadade i tidigare idag.

¤ Mockat förstås och gjort klart övrigt nödvändigt i båda stallen

¤ Jobbat. 15.00-19.30

¤ Lagt ut annons om Scandinviumbiljetterna och fått ett par svar!

Det är ruskigt mkt snö ute nu. Snön ute på åkrarna går Fingal upp över knäna & han har rätt långa ben^^

Det här är på gång...

FREDAGSMYS!

OVER AND OUT


AVATAR



I Tisdags var jag, Malin & Emma äntligen och tittade på Avatar, världens mest sedda film!
Har längtat ända sedan i december & nu var det dags!

Jag, som ni redan vet, fullkomligt älskar Sci fi så att se Avatar var definitivt en höjdpunkt.
Jag satt ofta lite stum och bara granskade alla detaljer och de häftiga scenerna. Jag kan inte greppa att man kan skapa något som ser så verkligt ut! Otroligt fascinerande och jag kan inte nog beskriva hur impad jag är.

Handlingen var av den mest klassiska sorten. Där fanns våran hjälte, den tvekande chefen, den helt igenom onda, de goda bundsförvaterna, drömtjejen och hennes "framtida man" samt de som dör i bakgrunden.

Där fanns kärlek, kampen mot allt ont och den klassiska repliken (på ett ungefär..);
"Det var mitt ursprungliga uppdrag...sedan förälskade jag mig i..."

Många har sagt att de tyckte att filmen var lite utdragen i mitten vilket jag kanske kan hålla med om men inte klaga på. Jag tyckte verkligen om att få utforska Pandora med Jake och se hur deras relation utvecklades, hur han gick från en rullstolsbunden soldat till att känna sig som en Na´vi med allt vad det innebär.

Zoe Saldana gör även en grym insats som Neytiri. Hennes röst står ut och det är en stark karaktär!

Trots den väldigt klassiska handligen och det övertydliga budskapet till världen så funkar det. Denna nya värld och fantastiska varelser tillsammans med det klassiska känns på något vis helt rätt.

Jag lämnade biografen med ett fånigt leende på läpparna och gick på jobbet dagen efter och drömde mig bort till en annan värld. Jag skulle inte ha något emot att leva i total harmoni med en overkligt vacker värld och med mina medvarelser, spec. inte med en egen Jake Sully^^ & är nu därmed lite deppig över att livet aldrig verkar kunna mäta sig med filmen.



HäftigtOverkligtLockande

OVER AND OUT



Nu var det kvällen...

...& min hjärna känns mos. Jag fastnar oftare och oftare vid datorn och gör om bilder och rensar upp och grejjar med allt möjligt. Det är kul men nog blir man tje på´t tillslut!

Nu har jag försökt fixa lite i kategorierna "Mina hästar" etc. men nu blir det snart sängdags minsann om jag ska kunna hålla mitt löfte och gå upp halv sju imorgon! (ok..vi säger sju för säkerhets skull..)

OVER AND OUT


Skrivbordet



Jag tillhör den gruppen i samhället som alltid haft en väldans röra på skrivbordet. Det har varit en miljard mappar och bilder överallt. Detta trots att jag avskyr det!

Nu fick det vara nog! Efter lite pyssel och prassel så ser nu mitt skrivbord ut enligt ovan. Sedan att det är en hel del kvar att städa upp i mapparna är en annan historia...

Hur pedantisk är du?

OVER AND OUT


The Machinist




Filmen The Machinist handlar om Trevor som förlorat förmågan att sova, han har varit sömnlös i ett år och blir bara mer och mer paranoid. Varför?

Christian Bale gick ned 30 kilo för den här rollen...det är verkligen att så att säga "push the envelope".
Men det ger trovärdighet och en fantastisk effekt till filmen som tidvis är riktigt kuslig även om den kanske inte passar alla, det är inte direkt en actionrulle^^ Dock sevärd!



//Bale som vi är mer vana att se honom!//


Det är inte alltför ovanligt att skådespelare svälter sig alt. går upp i vikt inför en roll.
Hade Cast Away med Tom Hanks varit densamma om man inte kunnat se att det faktiskt skedde en fysiskt förändring av att vara strandsatt? Eller hade Charlize Theron varit lika övertygande i Monster om hon varit lika slank och vacker som vanligt?

Vill knappt tänka på vilken järnvilja man måste ha för att lyckas sen är det väl inte det hälsosammaste för kroppen om det blir för vida svängar. Nicolas Cage t.ex tycker det är idioti och att sådant kan man fixa med teknik & tjockdräkter numera.

Men blir det verkligen samma sak??

Vad tycker ni?^^



OVER AND OUT




Oops!

Både jag & mor hade totalt missat att hovslagaren skulle komma idag, vi visste att det snart var dags men att det kunde vara idag var det ingen av oss som ens hade en tanke på. Pinsamt!

SÅ idiotiskt! Jag ville verkligen ha på Fingalen nya skor så man plättlätt kunde brodda...*suck*
Hör förresten på namnet...FinGalen. Både fin & galen (eller snarare ouppfostrad o testig;)
Aldrig tänkt på det innan, se där vilket otrolig upptäckt!^^

OVER AND OUT


RSS 2.0