090930

Onsdag idag. Hade inget särskilt inplanerat förutom valpkursen. Bestämde mig för att ringa Cajsa på förmiddagen vilket ledde till en hoppträning med Zigge kl.12. Han hoppade finemang och det känns riktigt bra inför helgen:) Vi ska nog lyckas kravla oss runt på ngt vis!

Fingal fick ta det lite lugnare med 20 min. longering idag efter hoppträningen igår. Som för den delen gick bra mkt bättre än den dessförinnan. Lite tuffare och han var lite mer framåt och även om han var lite tittig på grinden (brukar inte titta alls) så skötte han sig fint:)

Valpkursen var trevlig som vanligt. Aningen kallt blev det men man får väl skylla sig själv om man bara har t-shirt och fleecejacka. Långkallingar hade jag dock samt vantar! (framsteg framsteg) Miko ligger för tillfället o sover som en stock vid mina fötter. Vi har inte riktigt tränat på sistone och ngt vi behöver träna på är kontakten. Målet är att ha keikontakt:) (ni som vet ni vet vad jag menar)

Besviken på mig själv som inte kunde motstå frestelsen att inhandla chips och choklad på vägen hem. Sitter här nu och känner mig fetare än vanligt. uscha.

Ny dag, nya möjligheter. --> imorgon





OVER AND OUT


090928

Ännu en mindre vettig dag har förflutit och kommer aldrig igen. Jobbat ikväll vilket sannerligen behövdes!
Fingal fick lov att vila idag o istället markerade vi slutet på Zigges semester (har tagit det lite lugnare en vecka) med att ta oss en genomkörare på ridbanan. Mkt galopparbete och lite bommar. Tillslut gick han avslappnad och fint i galopp, Z mått mätta.

Sitter och lyssnar på ovädret utanför. Låter lite som att det haglar och blåser storm, jag tänker inte sticka ut näsan för att kika efter....

För imorgon har jag ingen briljant plan. Den ska inte bli sysslolös iaf. En till sådan dag och jag vet inte vad jag ska ta mig till, är trött på att vara så bekväm av mig!

Hjärnan är rätt mos nu och kan inte formulera ngt mer intressant, så då får det vara.





OVER AND OUT

 

 

 


resa

Fick ett vansinnigt sug efter att åka utomlands precis! Skulle absolut kunna tänka mig att lata mig en hel vecka och bara njuta av värme och roliga påhitt:) Någon gång ska det ske, gärna inom snar framtid!

Jag älskar hösten och den kalla klara luften och trivs oftast som bäst här hemma men när det blir För kallt och För blåsigt så är det inte svårt att drömma sig bort på varma vågor....även töntar som jag har behov:)



Från resan till Zakynthos, Smuggler's wreck

OVER AND OUT


Träningshoppning

Ja, det var vi på idag:) Fingals första "tävling" i sitt lilla liv, han har inte besökt så många andra platser innan (tre inkl. vårt hem närmare bestämt). Skötte sig över förväntan och är rätt nöjd så att säga. Visst kan man önska att man hade fått fram honom för skänkeln Bra mkt bättre men att han gick in i ridhuset och hoppade alla hinder utan större bekymmer får man minnsann vara nöjd med, annars är man inte som man ska. Samt att jag lyckades klämma i min feta rump i ridbyxorna:P  

Han var rätt överenergisk och stark i början ute, det var mkt roligare att titta på allt annat och gnägga åt de andra hästarna. Men mot slutet när överskottet var åtgånget så slappande han av fint och vi kunde trava av i en ganska trev. trav.

60 & 70 cm hoppade vi. Där 70 cm gick bäst. Då hade han sett klart på läktaren och porten och kunde galoppera på bättre. Han var lite loj men vad begär man, jag hade säkerligen kunnat var tuffare vid honom men idag kändes det lagom såhär ändå. Felfria blev vi! bebis<3 (sen ignorerar vi det faktum att det hade gått tusen gånger bättre om tapper hade ridit men nu fick jag rida hans livs första runda o lite fint känns det;)

Halv fyra var det dags för barnkalas. Kände nästan att jag lite saknat att hålla lite lektion men ack så trött man blir i hjärnan!:) Världens största tack till Malin som ställde upp och gav en extra hand även om hon från början kanske inte var så begeistrad!<3


fick bära rosett för första gången också, liite läskigt först men sedan inga problem. Bara till att vänja dig lille vän mohha;)


Träffade lite trev. folk också. Bla. vår fina fuxvän Ita som var där med Julia och hoppade. Även Anna J hade letat sig dit såsom en hel del andra. Kul att det blir lite starter:) & Cajsa som hade följt med träffade flera gamla bekanta från förr!



OVER AND OUT


090926

Dagen började med en tripp till Borås och Hööks ettårsjubileum. Det är alltid kul att lura omkring i en ridsportaffär och leta efter grejor, det är något speciellt. Hittar man då något till ett bra pris blir man ännu gladare!

Det var Fingals dag idag och även jag plockade med två par vantar. De gamla har fått ett aningens för stort hål och är skrumpna i allmänhet. Fick tag i ett par underbara vintervantar för under hundralappen också. Lika bra att passa på, jag är annars för snål för att införskaffa rejäla saker inför vintern. Brukar bli dubbla o tredubbla fingervantar istället;)




Vet att det finns många som Inte handlar på Hööks. De har visst inga "märkesprodukter". Jag tycker att man ofta kan finna bra grejer för en mindre peng som håller måttet! Försöker alltid finna någon sorts balans mellan ekonomi och kvalitet. Ibland är det värt att köpa något dyrare men ibland måste man spänna åt svångremmen och spara på kosingen. Vilket betyder att jag inte är så petig med var jag handlar det viktigaste är vad..!


ehm...möjligt att lite godis smet med i korgen när vi var på Coop också. Tusan:) men tänkte att när jag ändå slängde pengar omkring mig så....

OVER AND OUT


090925

Fredag förmiddag var det ja. Frukosten har låtit vänta på sig så tror det får blir tidig middag istället...pommes låter väl som en god ide. Nyttig som man är.

Alla idrottare vet att för att lyckas behöver man äta rätt och träna väl. Detta gäller även för oss som rider förstås, för visst är ridning en sport! Genom att äta hälsosamt och hålla kroppen i trim så kan man uppnå bättre resultat, så är det bara. Man lägger ner så mkt tid på att toppa hästens form men kanske glömmer man av sig själv på vägen. Själv har jag lagt mig på latsidan i sommar . Lagar inte ofta riktig mat när jag går hemma och på jobbet äter jag det som finns. Träna utöver ridningen o promenader gör jag inte heller. Ändring måste det bli!
                                                                          Hur gör ni?

Självklart har den självutnämnda Olycksfågeln Fingal gjort det igen. Svullen vänster fram igår kväll. Har antagligen trampat sig på såret som börjat läka och fått ont. Går lindad nu och håller alla tummar att han återhämtar sig på momangen! Funderar allvarligt på att införskaffa ett par boots tills den lille lär sig var han har sina ben!

Nu blir det som sagt mat sedan en massa mockning. Efter det ska Zigge gymnastiseras lite på banan (vaccinerades i måndags så har vilat lite) o Fingal får vi se vad vi hittar på med beroende på hur benet ser ut.



OVER AND OUT




Cirtap´s Hertog Rosco Van Qera-L

Bildbomb på kooikerhondjen Miko, den lilla spanieln som sätter guldkant på tillvaron!
























090924

Torsdag är det redan minsann och höstrusk ute. Vädret växlar hela tiden mellan lite glatt uppehåll och hällregn. Som igår på träningen. Hade minsann varit lite sol hela dagen men när vi ska åka så börjar det dugga lite, helt ok. Man smälter inte bort, men att det sedan börjar ösa ner när vi börjar rida det är inte lika roligt! Blöt rakt igenom och överallt men tillslut blev det iaf lite uppehåll.

 Man smälter fortfarande inte bort och det är bara att ignorera det urtaskiga vädret och låtsas att solen skiner men visst är det typiskt och får man välja väder så kanske man föredrar ett lite torrare sådant. När vi kom hem så sprack det upp och var fint resten av dagen. Tror att någon däruppe försöker säga oss något.  Träningen i sig gick väl inte jättebra. Han hoppade allt ur alla möjliga lägen (då vi hela tiden envisades med att komma i ett mellanläge på oxern). Jag borde kunna hjälpa honom mktmkt bättre men varför gör jag inte det då? Varför försätter jag oss i det läget och tvekar? Avsky. Min lilla häst är lite tjurskallig och HT nämner att han har alla bra kvaliteter men att vi behöver jobba med temperamentet;) Vilket innebär att jag behöver tuffa till mig Mer vid de rätta tillfällena och kräva gensvar på momangen. Fick massor med bra tips och en del tankeställare så på det viset var det en toppenträning! Det var egentligen bara oxern som ställde till det i min hjärna och fick mig att tänka sånt neg. som är totalt förbjudet...

Ledig idag. Är alldeles för mkt ledig den här veckan....om Ica läser detta....RING mig, jag behöver pengar. *suck*  

Har varit lite sisådär smådeprimerad ett tag igen. Allt har alltid handlat om vad andra har och vad de Inte gör för att förtjäna det.....o Nu när jag för första gången har lovande material med stort L att jobba med så kan man ju tänka sig att jag borde skärpa till mig lite. men icke. Istället blir jag arg på att jag tror att jag inte fixar det och inte är modig nog att förvalta det. *aldrig blir det som det ska*. Det är såna här tankar som massakerar glädjen i det hela och förtar all glädje ur mig och gör mig till en patetisk och tråkig människa. Mer än normalt det vill säga.

Nu ska det bli fika iaf sedan får man nog se till att sparka igång den här dagen också och be att helgens strapatser går bra, jag behöver det.

OVER AND OUT


Nääs 20/9


090923

Slarvig som man är så har uppdatering låtit vänta på sig. Hade tänkt skriva en rad igår kväll men somnade som en stock i soffan istället. Vaknade kl. 06.00 och släpade mig upp till sängen istället...

Idag har varit en vidrigt lat dag, igen. Måste bli ändring på det här!! Båda stallen är dock klara vilket känns skönt. Kl.15 är det TapperTräning med Fingal som gäller, hoppas det går riktigt bra idag.  Efter det bär det vidare till UBK och valpkurs:)

Frida fyller 19 år idag minsann, stora kramar och gratulationer till denna pingla!

Imorgon...ja då ska bilen o rummet dammsugas samt stallet mer utstädat. Har jag inte gjort det då så var vänlig slå mig riktigt hårt nästa gång.

Någon mer som märkt denna epidemi som ubrk drabbats av? (bortsett från alla nya barn förstås)
Har vi inte invaderats av fuxar?
Det började för länge sedan med Jennies och har nu påökats med ytterligare 8 st på kort tid! 8/9 är fuxar med bläs. Fingal är undantaget som endast har lite fjuniga vita strån i pannan:)


Tävling i Nääs var det i söndags. Låångt bort, hade det inte varit div.II så hade man nog valt ngt närmare. men ack så vacker det var kring Nääs slott. Jag ska ha en sån allé när jag blir stor.

Red endast en klass, lagklassen. Felfri i grundomgången, inte den bästa rundan vi genomlidit men ändå. I omhoppningen fick vi 2 pet. Kom lite nära inpå men kunde väl ha kvittat:S Fast vi red inte som skållade råttor så ngn vinst hade det inte blivit iallafall. Vår första runda på höjden 1,05 m var det iaf:) 
Lina & Josefina red finemang men hade inte lyckan på sin sida idag (vilket vi definitivt hade.....) men vi blickar framåt mot sista omgången som går i Falköping 17 okt!


OVER AND OUT


090918

Kort uppdatering, orkar verkligen inte o borde gå o lägga mig raklång i sängen för att kunna kravla mig upp i tid imorgon (ica-dags)

Har verkligen haft en usel dag, en sådan där som man bara inte vill ha. Har varit totalt orkeslös och lat samt känt mig såpass deprimerad att jag satt mest smått apatisk hela förmiddagen....ut i stallet o mocka sedan tillbaka in för att sitta o "tycka synd" om mig sj. igen. För vad?? Samma gamla visa, avundsjuka och dåligt självförtroende. Behöver ta tag i mitt liv lite mer, våga tro på att jag Vågar samt börja göra Mer än det som är nödvändigt under dagen Oftare. Dessutom sluta bliga på vad alla andra har o är och istället fokusera på det jag försöker få ihop!

Ridit Ziggelus iaf. Hoppade några språng på ett räcke också. Flera bra hopp men ett par helikopter när han drog på gasen några meter innan. Det känns nästan aldrig säkert men fler bättre hopp än sämre!
Fingal fick semester:) TapperTräning igår. Han var lite busig och det märks verkligen att han upptäckt det roliga med hoppning!

Nu blir det sängen o möjligtvis lite tv.....upp tidigt imorgon o på söndag är det tävling i Nääs!



OVER AND OUT


090915

Med hjärnan på sned (lite känslan av att den vill ramla iväg...) så tänkte jag försöka knappa in iaf ett litet inlägg:)

Den här dagen startade väldigt långsamt och rasslade sedan iväg fort som tusan! Upp vid halv åtta o gick ut med vovveliten. Hästarna ville ut o Fingal fick stå ut med omlindning och rengöring av såret (som visat sig vara rätt så djupt..)

Sedan satt jag mest och stirrade på datorn och tv:n tills jag inte förstod varför jag satt där...vad var meningen med det hela? Stängde kvickt av det hela och bestämde mig för att sparka igång dagen.

Miko och jag gav oss ut och gjorde stallen. Efter det blev det en liten tur med Fingal. Lite lätt ridning på ridbanan, ingen haltande häst men en med energi vilket alltid är kul:) Han var riktigt duktig. Lite svullet är det precis kring såret men verkar inte störa honom nämnvärt längre.

Efter det tog jag o Miko vårt pick o pack och åkte till Katja som numera är bosatt i fjärran Gällstad. Vi gick en längre promenad med de små. Miko & Gery kom finfint överens och kommer nog bli fina kompisar:)

Hem igen då det blev CajsaTräning med Ziggelus. Gick rätt bra, Cajsa var nöjd med oss och då antar jag att jag också får vara det. Sedan for vi in till U-hamn för IdolKväll med Emma o Malin. Med lite falsksjungande tanter samt dipp så kan det inte bli annat än småmysigt:) Miko fann sig tillrätta i Emmas soffa och såg ut att trivas som fisken!

Jaa...sammanfattning av min dag blev det den här gången, ögonlocken tynger och kan inte producera fram ngt mer vettigt;)

OVER AND OUT


 


Fingal

Här kommer ett litet klipp från förra TapperTräningen. Film säger mkt mer än en bild o det är såå nyttigt att se sig själv, hur det verkligen ser ut och inte bara hur det känns.
Lite mer koll på de långa benen har han nu, ni skulle sett honom i somras när han var lite över hela ridbanan!
Minns att han den här träningen hade överskottsenergi som hette duga så var rätt stark, fanns mkt
kul att kolla på runtom också;)




OVER AND OUT


090914

Den här dagen har egentligen varit ganska så lat....fast ändå har det inte känts så. Fast det kan å andra sidan bero på att jag är en lat person.

Dagen började med att man fick pallra sig bort till Fingal som fick sitt sår rengjort o ben lindade (jaa...nu var det dags igen..!). Han lyckades ju trassla in sig i sina ben på ridbanan igår o skära upp ett sår på ena frambenen nedanför karleden. Lyckat. Ovanligt? Sällan. Markerade knappt på morgon o sprang glatt omkring utan ett spår av smärta i eftermiddags så det är nog ingen fara med den lille. Men vi är rätt så försiktiga, han har lätt för att få infektion o svullna upp men förhoppningsvis så blir det inte mer än såhär.

Vi var på promenad han och jag i ca 30-40 min. Skötte sig riktigt fint. Knappt ngt nafs o gick fint bredvid utan att vilja dra iväg (annat än på morgonen där den överenergiska hästen mer än gärna ville till hagen o nafsade sin matte i huvudet...hon blev inte glad!)

Sedan var det Zigges tur. Promenerade lite mer, den här gången fick Miko följa med. Zigge litar jag lite mer på;) Så man kan säga att det blev en hel del promenerande idag!

ICA 16-20 sedan o nu sitter man här.


Tävlingsdags var det ju igår! Vi hittade dit, vilket var en bra början. Z kändes fräsch o blev rätt stark inne på banan men det gick fint. 4 fel, pet på räcke.

Sedan var det dags för dagens klass. 1 m. Banan hade en lite småkul omhoppning o Så besviken att vi inte fick prova på den! Allt gick fint fram till 7:an. Gravt kommunikationsfel ledde till en liten halvkrasch (hoppade mer eller mindre igenom hindret) men resterande gick fint. 5 fel. Kändes lite som att det var ett för stort arbete inför varje hinder, inte mkt kom naturligt o enkelt (inget är iof gratis med Z) men ändå var det en helt godkänd runda. Nu laddar vi om till Div II i Nääs nästa vecka. Ingen film den här klassen dock, mor trodde hon hade filmat men inte gjort det....*mammor* !

Att jag ens kom ihåg banan bra är en framgång, inbillar mig alltid att jag omöjligt kan lära mig banor men desto fler jag minns desto säkrare blir det ju förstås!




Lyckades lägga in filmklipp! (första gången i Mitt liv..!) Första rundan på den gastronomiska höjden 90 cm. Finns mkt att säga (spec. om kråkan som sitter på) men utlämnar mig åt kritiken




OVER AND OUT


ook...

nej, nu får det vara nog. Nu Ska jag skärpa mig. Tänker ofta att jag ska uppdatera men så katten heller!

Nu börjar det bli kvällen o mat väntar. Imorgon är det tävling i Jönköping som gäller o sedan Efter det så ska jag börja uppdatera här ordentligt...hoppas jag!


hösäck till ryttare...men iaf en sötnos till häst<3


090804

Ja här blev det ett litet glapp kan man gott säga:) Orkar inte sitta o fylla i de missade dagarna ordentligt får bli lite kort o konsist. Lat som man är!

Ngt värt att nämnas är träningen med Fingal i torsdags. Vi kom runt en bana rätt fint denna dag inkl. kombination:) Fick höra så mkt fint om honom att jag nästan spricker av stolthet! Ivrig att delge allt men lite dumt skulle det kännas på ngt vis.  Sedan har hästen attityd o kan vara rätt så tjurskallig men förutom det (som förhoppningsvis ändrar sig med tiden) så omnämndes han som mkt komplett bla. Behöver jag nämna att det var värt att åka dit o rida i ösregn denna dag? Press om något känner jag som måste kunna förvalta den här lille nissen (självförtroendet är ju oftast allt annat än på topp) men vi tar ett steg i taget o siktar på att ta oss runt en träningshoppning eller två i höst.

ICA idag till 22.30. Kom hem o genast ner i källaren o duscha den stackars lilla hunden som ska på sin första utställning imorgon. PirrigtPirrigt! Håll alla tummar.

OVER AND OUT



SAMMANDRAG AV VECKAN SOM GÅTT (NÄSTAN)

Tisdag

Zigge: Ridbanan. Mkt galopp o mkt svettigt!

Onsdag

Zigge: Hoppträning på ubrk för Tapper. Gick väl inte direkt galant, lite upp o ner.

Fingal: På ridbanan. Mkt avsaktningar o igångsättningar alla gångarter.

Torsdag

Zigge: Vila

Fingal: Hoppträning för Tapper. Finemang:)

Fredag

Vila för båda. Fingal skulle vila men Z fick semester han också. Djungelregn hela förmiddagen, kände inte riktigt som att det skulle ge ngt att släpa ut oss både o bli genomsura o kalla. På e.m var det ICA dags.




RSS 2.0