Hoppträning

Ja idag pallrade vi oss iväg till Dalsjöfors för att prova på att träna för Emelie. 5 st var vi i gruppen och en massa hinder var uppställda;)

Vi började med fri framridning sedan en kortare gemensam. Ett cavalettihinder på varje kortsida som vi galopperade runt på i båda varven (tempoväxlingar på ena långsidan och flytta för innerskänkel på andra) innan det var dags att ta sig an bana nr 1.  Den var 8 språng lång och hoppades 2 ggr var av varje ekipage. Sedan la hon på en kombination samt ett hinder med vattenmatta och en linje med 3 hinder på långsidan (4+2 mellan) så de blev 13 språng sammanlagt med lite kluriga vägar.

Zigge skötte sig finemang och vi fick minsann lite beröm:) Sen såklart är Z den han är...utvecklingsbarheten på honom är inte så stor o det tror jag hon såg. Med det inte sagt att även gamla hästar kan lära sig "sitta";)  de flesta andra hästarna i gruppen var för den delen grymt fina!   Kom lite nära ett par gånger men i övrigt hoppade han fina språng.

När vi hade hoppat bana nr. 2 en gång så höjde de en del och jag tänkte att nu var det slut för oss idag och jag började slappna av men icke, då skulle vi hoppa hela banan igen som nu låg på en bit över en meter sammantaget. Lite smått överraskad men glad tog vi an oss uppgiften och kom runt fint dock med ett par rivningar. Vi brukar aldrig "få" vara med o hoppa i "andra halvlek" som mamma kallar det så det var lite kul att vi fixade biffen.  o allt över en meter är en utmaning för oss, så är det bara. Han vill gärna krypa nära inpå hindret och om jag inte ser avståndet så blir det mer pannkaka på en oxer på 110 än en lägre, ganska logiskt eller hur? Det är svårare att helikoptra sig över större hinder;)

Emelie lär ut med mkt engagemang och är hela tiden med när man rider. Tror inte hon var tyst en sekund?
Vi ska återvända ett par gånger till innan det blir vinteruppehåll så får vi se om vi kanske fortsätter till våren.
Tråkigt nog glömde vi kameran så har inget att visa men nästa gång så:)


OVER AND OUT






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0