Targets

Det finns olika sorters target. T.ex Nos- & tasstarget.
Jag & Miko har testat lite olika nostargets. Allt är inte befäst & vi har egentligen inte tillämpat dem särskilt än men tänkte delge hur vi gått tillväga när vi gav oss in i den här djungeln! Filmklippet är indelat i 4 olika delar där vi demonstrerar lite av det vi tränat på. Kameran låg på en stol och vi hamnade ur bild en del så det är inte direkt toppklass på det hela & fick inte med allt jag ville innan speltiden tog slut^^


1. Handtarget

Handtarget kan vara supersmidigt t.ex när man vill föra hunden till en viss plats eller lära in vissa trick. Istället för att hunden ska vara fixerad vid godis och bara följa det så följer den handen och kan sedan få belöning ur den andra. Man kan börja lära in det genom att sitta framför hunden med händerna bakom ryggen. När du för fram en hand väcker det intresse hos hunden som förhoppningsvis går fram och undersöker. Belöna! Skulle hunden inte visa något större intresse belöna bara den tittar på handen och utgå därifrån. Man kan även vifta lite på fingrarna eller lukta godis om handen för att skapa intresse i början om man har en svårflörtad hund, detta får sedan arbetas bort.

2 & 3. Nostarget med bricka

Detta är något vi fick börja träna på första tillfället i agilitykursen. Så att man kan lägga en bricka i slutet av t.ex ett A-hinder för att lära hunden stanna upp innan den fortsätter vidare. Man kan använda det till mkt annat roligt också såsom att lära den tända lampor, skjuta in lådor, skickas till en punkt etc etc! Eftersom Miko sedan tidigare kunde handtarget lade jag brickan (man kan använda vad som helst, såsom post-it lappar, lock etc.) i handen och lät honom dutta på den där för att sedan flytta den från handen till marken. Man kan också lägga brickan framför hunden och belöna när den uppmärksammar den och ökar successivt tills den förstår att den ska lägga nosen på. Vill man så kan man sedan lägga på ett kommando. Man kan även lära hunden att frysa vid brickan, något vi dock inte gått in på än.

4. Targetsticka

En targetsticka kan vara till god hjälp när man vill lära in nya trick som t.ex stegra då man lite på avstånd kan guida sin hund. Man lär in detta på samma sätt som de ovan. För stickan framför din hund och belöna när den antingen direkt undersöker tippen på den alt. när den visar ngt sorts intresse. BelönaBelönaBelöna^^

Hoppas det hela lät ngt intressant iaf, det är som sagt lite hur Jag har tränat och jag är absolut ingen expert men en liten kickstart och inspiration att söka vidare information kanske det gav någon;)


Kommentarer
Postat av: warnmark -vinn ett schabrak från Scapa

Sv; Haha det blir ju lätt så ;)

2010-04-25 @ 18:24:22
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

sv: Ja det är verkligen en underbar känsla :)

2010-04-25 @ 18:29:30
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: evelina

åhh va duktig han är..skulle gärna vilja att du lär mig lite anna!? kanske kunde träffas på klubben nån dag o träna???

vore super skoj...kram

2010-04-26 @ 18:08:09
Postat av: Anna

SV: Ja det vore superkul:)

2010-05-17 @ 14:21:54
URL: http://annastohm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0