Riddagbok 2/8


Om Zigge finns inte så mkt att säga. Red Wessel längre än planerat så det blev en liten mysig barbackatur där vi skrittade och travade runt Handvik på ca en halvtimma. Lille Miko sprang förstås med. 


Wessel däremot. Idag har vi inte varit på samma sida. Han började bråka redan på vägen bort till grannen. Kanske att han visste var vi skulle, kanske har han fäst sig vid kompisarna och ville inte lämna dem, hursom. Tänkte ha tålamod, va lugn och vänta ut honom men så kom grannbarnen och klättrade på studsmattan framöver så då gav jag upp, hoppade av, skällde lite på honom och gick förbi in på ridbanan.Tänkte idag prova lite mer än att bara rida runt utan flytta honom lite och lite vandrande framdelsvändningar. Pyttsan heller tyckte han som hoppade, bockade, småstegrade och kastade sig så fort man begärde något mer än det mest enkla. Man kan gott säga att det tog emot. Ett par gånger hoppade han av ridbanan och jag var icke glad! Envisades med att han skulle flytta lite åt sidan utan protest innan vi gav upp det vi gjorde. Surputt.  Sedan fick han rulla på i galopp på en stor volt och sedan trava av vilket gick bra. 



Imorgon återvänder vi till ridbanan och det får bli mkt små volter, serpentiner etc. Lite enklare men ändå lösgörande övningar så får vi se om tjurigheten släpper när han blir lite mjukare och får bättre kondis. Vi får se..!



//Det var lite skönt att skutta upp på Zigge och bara ta det lugnt, snällare häst finns nog inte!//



OVER AND OUT



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0