Riddagbok ~Z~

Inspirerad av gårdagens lektioner o uppvisning så blev det ett lite WE-inspirerat träningspass denna dag!
Det stora fokuset låg på galoppombyten vilket han blivit otroligt mkt bättre på nu även om bakkärran inte alltid hänger med vid byte till höger.

Vi tränade lite avsaktn. - igångs. mellan halt o galopp. Några gånger fick vi till det finfint men han korvar sig gärna lite. Sedan var vi sugna på att testa treklövern i galopp. Sagt & gjort. Satte ut 3 konor med 4 m. mellan varandra och red först några omgångar i trav innan vi gav oss på det i galopp. & det blev inte katastrof!  Han bytte vid varje omställning och någon gång emellanåt blev det lite korsgalopp men några gånger fick vi till 3 bra byten. Sen ser det nog inte så värst snyggt ut, det är ju Z & mig vi talar om^^ Jobbigt var det också tyckte han!

Som paus testade vi att gå sidledes över en bom, det gäller att veta var man har hästen! Vilket jag kanske inte riktigt hade emellanåt! Zigge undrade vad för knas jag nu hittat på men han flyttade sig när jag bad honom några gånger utan bommen och tillslut lyckades vi korva oss över utan att trampa på den stackaren.

Absolut något vi kommer göra fler gånger! Man tränar dressyr o lydnad utan att egentligen tänka på det^^

Nu bär det vidare mot några timmars jobb på allas vårt ICA sen ikväll blir det väl ngn aktivitet med Fingalbus.

 


//Zigge var som synes ganska vit efteråt..men ligger nu mer åt det gröna hållet så det måste nog bli någon sorts skrubb inför morgondagens hoppträning...!//



OVER AND OUT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0